Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί να τα κόψει;

Γιατί αν δεν τα κόψει, η ζωή του θα είναι έτσι:

Εγω ειμαι μονος μου χωρις φιλους η παρεες. Το μονο που κανω ειναι καθε δευτερα να πηγαινω νυρεμβεργη σε κατι ελληνικες μπυραριες αλλα και παλι δεν λεει τιποτα. Αισθανεσαι μοναξια αλλα κανεις πολλα λεφτα. ζεις αξιοπρεπώς.

Και φαντάζομαι μετακινήθηκε σε άλλη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον.

• Like 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί αν δεν τα κόψει, η ζωή του θα είναι έτσι:

Και φαντάζομαι μετακινήθηκε σε άλλη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μα εκεί δεν είναι ένας χώρος να γνωρίσει ανθρώπους και να κάνει παρέες όμως, τουλάχιστον στην αρχή;

Δημοσ.

Γιατι οταν πρωτοξεκινησα ημουν με 1900€ στο μοναχο σε διαμερισμα των 1000€ στο κεντρο της πολης.

Πλεον ειναι υπερδιπλάσια βεβαια

Πλέον βγάζεις δηλαδή 3200 και νοικιάζεις λοφτ στον ντομ; :Ρ

Πάντως τα ενοίκια στο Μόναχο δεν είναι και μέτρο σύγκρισης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4000 για την ακριβεια με τα τιπ απτους πελατες,συν-υπευθυνος κουζινας εστιατοριου στο κεντρο της πολης με αρκετη εως πολλή δουλειά.Οι πιθανότητες λενε πως αν εχει κάποιος απο εδω εχει ταξιδεψει μοναχο εχει φαει πιτσα απο εμας,διπλα απτο τον σταθμο του μοναχου,μαγαζι γωνια κυριολεκτικά.
Δυστυχως στην ιδια τρυπα μενω ακομα,δεν μπηκα στη διαδικασια να ψαξω νεο διαμερισμα ακομη!η κοπελια μου ειναι στα 1800,οποτε πλεον ειμαστε ανετα θα ελεγα.
Για λοφτ κοιτας απο 3000 και πανω.
Σιγουρα δεν ειναι μετρο σύγκρισης,απλα Πληροφορίες δινω,ποτε δεν ξερεις!
Ληψεια και βερολινο ξερω πως εχει πολυ πιο φτηνα ενοικια αλλα δεν γνωριζω τι παιζει με την προσφορά εργασιας.

Επεξ/σία από ravend
  • Like 1
Δημοσ.

Αν θες να βρεις μια κοπια της Ελλαδας στο εξωτερικο, μην πας καθολου. Δεν εχει κλαμπ, δεν εχει καγκουρογκομενες, δεν εχει μπιτσομπαρα, δεν εχει τοσα ποζεραδικα μαγαζια για το Instagram, δεν εχει φαγητο στις 3 τη νυχτα, δεν εχει τη μανα σου να σου φτιαχνει παστιτσιο, δεν εχει καλοκαιρι το μισο χρονο, δεν, δεν. 

κλαμπ δεν έχει, κλαμπαρες εχει.

καγκουρογκομενες δεν εχει, "απελευθερωμενες" εχει.

μπιτσομπαρα εχει αλλα δε σε κλεβουν (προφανως οπου εχει παραλιες).

ποζεραδικα μαγαζια εχει, δυσκολα θα μπει ο σαλιαμαγκος απο την περα ραχουλα.

φαγητο στην καντινα που προσφερει προγραμμα διαιτης δωρεαν, δεν εχει.

μανουλα δεν εχει...

καλοκαιρι δεν ειχε...αλλαζει το κλιμα & τα πραγματα ειναι καλυτερα πλεον !

αυτα τα λιγα για την απομυθοποιηση της ελλαδιτσας που δεν προσφερει τιποτα περαν του ηλιου.

• Like 7
Δημοσ.

Συμφωνω σε μερικα πραγματα. Εγω ειμαι μονος μου χωρις φιλους η παρεες. Το μονο που κανω ειναι καθε δευτερα να πηγαινω νυρεμβεργη σε κατι ελληνικες μπυραριες αλλα και παλι δεν λεει τιποτα. Αισθανεσαι μοναξια αλλα κανεις πολλα λεφτα. Εχω καποιους στοχους και θελω να τους πραγματοποιησω.

H Νυρεμβέργη είναι εξαιρετική πόλη(από τις ομορφότερες που έχω δει), έχει τα πάντα από διασκέδαση(και καλά μαγαζιά,όχι μαλακίες) και το Μόναχο δίπλα(σε 1-2 ώρες με το αμάξι).

Γιατί πας και χώνεσαι στα κιτσοΕΛ μαγαζιά;

Τουλάχιστον αυτά που θυμάμαι να έχω δει ήταν βγαλμένα από 80s και Στάθη Ψάλτη.... :P

Μπορείς να κοιάξεις στα τοπικά κλάμπ,εννοώ τύπου meetup, για οργάνωση συναντήσεων για κάποιο χόμπι ώστε να γνωρίσεις άτομα από εκεί.

Ή τουλάχιστον να περάσεις καλά κάποιες ώρες τον μήνα κάνοντας ένα χόμπι;

Στις μεγάλες πόλεις οι επιλογές είναι πάρα πολλές, εάν πραγματικά θέλεις να ψαχτείς.

Επίσης απέφυγε την ΕΛ κοινότητα στην Βαυαρία, όσους είχα την τύχη(ατυχία) να γνωρίσω ήταν κλασσικοί καράμπαμπες και ΕΛ όσο δεν πάει.

• Like 4
Δημοσ.

Ελληνικη κοινότητα στο Μοναχο μπορεις να τη βρεις καθε παρασκευη σαββατο στο NV club που θα τραγουδαει καποιος αποτυχημενος απο talent show.

Απο αλλυλεγγυη και προσφορα μη περιμενεις και πολλα.

Αντιθετως η κοινοτητα των βρυξελλων ειναι σε παρα πολυ καλο επιπεδο,ισως φταιει και το μεγεθος της πολης βεβαια.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί να τα κόψει;

Μπαίνεις στο τρυπάκι να ζητάς μόνο ότι είναι ελληνικό είτε αυτό είναι φαγητό είτε καφές είτε way of life. Όσο πιο γρήγορα ενσωματωθείς στον δικό τους τρόπο ζωής τόσο το καλύτερο και για εσένα. Δε γίνεται λιγότερο Έλληνας αν το κάνεις αυτό

• Like 3
Δημοσ.

Μπαίνεις στο τρυπάκι να ζητάς μόνο ότι είναι ελληνικό είτε αυτό είναι φαγητό είτε καφές είτε way of life. Όσο πιο γρήγορα ενσωματωθείς στον δικό τους τρόπο ζωής τόσο το καλύτερο και για εσένα. Δε γίνεται λιγότερο Έλληνας αν το κάνεις αυτό

Να ενσωματωθείς, αλλά όχι ακριτα, δεν χρειάζεται να κάνεις ο,τι κάνουν, απλά επειδή το κάνουν...

• Like 1
Δημοσ.

Να ενσωματωθείς, αλλά όχι ακριτα, δεν χρειάζεται να κάνεις ο,τι κάνουν, απλά επειδή το κάνουν...

Αυτό δεν είναι ενσωμάτωση, είναι μιμιτισμός του χειρίστου είδους.

Δημοσ.

Κατάλαβα. Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό πάντως, ίσα ίσα. Νομίζω ότι όλοι οι λαοί το κάνουν αυτό και είναι φυσιολογικό, γι'αυτό δημιουργούνται κοινότητες σε ξένα κράτη. Θες με κάποιους να έχεις αυτό το κοινό σημείο αναφοράς, τουλάχιστον στην αρχή. Μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο όμως.

Δημοσ.

Κατάλαβα. Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό πάντως, ίσα ίσα. Νομίζω ότι όλοι οι λαοί το κάνουν αυτό και είναι φυσιολογικό, γι'αυτό δημιουργούνται κοινότητες σε ξένα κράτη. Θες με κάποιους να έχεις αυτό το κοινό σημείο αναφοράς, τουλάχιστον στην αρχή. Μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο όμως.

Αν έχω να διαλέξω μεταξύ ενός έλληνα "χωριάταρου" στην συμπεριφορά κι ενός ξένου κυριλέ προτιμώ το δεύτερο. Και δεν είναι απαραίτητο να κάνεις μόνο με Γερμανούς παρέα στη Γερμανία. Εγώ πχ Λονδίνο είχα πολλά πάρε δώσε με South Africans, ενώ στη Γερμανία με Yugoslavs.

Όσες φορές πήγα σε ελληνικό καφέ στη Γερμανία βρήκα στην ουσία καφενείο με όλα τα ρεμάλια των Βαλκανίων μέσα και ελληνική μουσική την οποία δεν είχα ποτέ ακούσει. Sorry αλλά να μου λείπει αυτό.

Καλό πράγμα οι δημιουργία κοινοτήτων στο εξωτερικό, κακό πράγμα η γκετοποίηση.

• Like 3
Δημοσ.

Καλώς ή κακώς είναι σπάνιο να υπάρξει ισορροπία σε τέτοιες περιπτώσεις που ψάχνεσαι για "δικούς" σου.

Δεν είναι μόνοι οι Έλληνες, όλοι έχουν τέτοιες καταστάσεις, άλλοι περισσότερο(πολύ περισσότερο όπως οι διάφοροι μούσλιμ) και άλλοι λιγότερο(όπως π.χ. δυτικοευρωπαίοι).

Αυτό το κοινό σημείο αναφοράς είναι, στην περίπτωση που έχω δει για τους Έλληνες, τελείως λανθασμένο και άρρωστο. Δεν είναι κάτι που συνάδει με τον τοπικό πολιτισμό ή ακόμη και με νορμάλ καταστάσεις εν Ελλάδι, αλλά μια κατσιβελοκιτς κατάσταση η οποία έχει την ίδια σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό όσο έχουν τα τουριστομάγαζα στα νησιά με τις κανονικές ταβέρνες.

Είναι μια κακόγουστη παρωδία, για αυτό πολλοί το αποφεύγουν.Άσε που σε κάποιες περιοχές, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, οι σύλλογοι είναι τόσο διεφθαρμένοι που είναι απίστευτο ακόμη και για τα Ελληνικά δεδομένα.Νεποτισμοί, μαύρα λεφτά και λαμογιές με τις επιδοτήσεις είναι κάτι που είδα δυστυχώς όχι σπάνια.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως αποφεύγω ελληνικά στέκια/παρτυ κτλπ. Πρωτον πολύ μιζέρια κ κλαμα (ειδικα από άτομα που εχουν λιπος για κάψιμο Ελλάδα). Δεύτερον οι περισσότεροι μπαίνουν σε μια λουπα κ πανε οπου πάνε Ελληνες λες κ αλλα μαγαζια δεν υπάρχουν.

Υγ οσο ηλιο κ να χεις δουλειά δεν σου βρίσκει ουτε σου δινει να φας

Υγ 2 Μονο καλος καφες μου λείπει

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως αποφεύγω ελληνικά στέκια/παρτυ κτλπ. Πρωτον πολύ μιζέρια κ κλαμα (ειδικα από άτομα που εχουν λιπος για κάψιμο Ελλάδα). Δεύτερον οι περισσότεροι μπαίνουν σε μια λουπα κ πανε οπου πάνε Ελληνες λες κ αλλα μαγαζια δεν υπάρχουν.

Υγ οσο ηλιο κ να χεις δουλειά δεν σου βρίσκει ουτε σου δινει να φας

Υγ 2 Μονο καλος καφες μου λείπει

Εκεί που είσαι δεν εισάγουν καφέ; :P

Πάντως ο φραπές είναι ο χειρότερος καφές κατ'εμέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...