ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Με το συμπάθιο άλλα είσαι ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας και εκτός χωρού και τα λες αυτά. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν ανοίξει το κατάστημα το απόγευμα θα κινηθεί η αγορά; Έχεις καταλάβει ότι έχουμε αυστηρή λιτότητα; Δηλαδή ο άλλος δε ξοδεύει χρήματα δε πα να είναι 25 ώρες ανοιχτό το κατάστημα. Τα περισσότερα μαγαζιά πλέον δεν ανοίγουν τα απογεύματα, μπας κ γλιτώσουν λειτουργικά έξοδα επειδή δε πατάει κανείς. Αφου για δεκαετιες πιστευαμε οτι η αναπτυξη ερχεται μονο με την καταναλωση. Για παραγωγη ουτε λογος. Ανακυκλωση των ιδιων χρηματων... 1
gazvista Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Με το συμπάθιο άλλα είσαι ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας και εκτός χωρού και τα λες αυτά. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν ανοίξει το κατάστημα το απόγευμα θα κινηθεί η αγορά; Έχεις καταλάβει ότι έχουμε αυστηρή λιτότητα; Δηλαδή ο άλλος δε ξοδεύει χρήματα δε πα να είναι 25 ώρες ανοιχτό το κατάστημα. Τα περισσότερα μαγαζιά πλέον δεν ανοίγουν τα απογεύματα, μπας κ γλιτώσουν λειτουργικά έξοδα επειδή δε πατάει κανείς. Κοίτα, το δέχομαι οτι πραγματικά έχουν σφίξει τα πράγματα και ο καθένας προσπαθεί να μειώσει το κόστος με κάθε τρόπο, αλλά εγώ ξέρω ότι τα μαγαζιά δεν ανοίγουν τα συγκεκριμένα απογεύματα εδω και 15 χρόνια που ζώ εγώ Ελλάδα. Και ίσως και νωρίτερα, δεν το έχω ψάξει. Και μην μου πεις πως η κρίση ξεκίνησε το 2001. Δεν είμαι οικονομολόγος για να σου πω πόσα θετικά και πόσα αρνητικά έχει αυτό το σύστημα ωραρίου που εφαρμόστηκε Ελλάδα αλλά βάσει κοινής λογικής δεν νομίζω πως είναι το καλύτερο, διαφορετικά θα το είχαν αντιγράψει οι μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Κοίτα, το δέχομαι οτι πραγματικά έχουν σφίξει τα πράγματα και ο καθένας προσπαθεί να μειώσει το κόστος με κάθε τρόπο, αλλά εγώ ξέρω ότι τα μαγαζιά δεν ανοίγουν τα συγκεκριμένα απογεύματα εδω και 15 χρόνια που ζώ εγώ Ελλάδα. Και ίσως και νωρίτερα, δεν το έχω ψάξει. Και μην μου πεις πως η κρίση ξεκίνησε το 2001. Δεν είμαι οικονομολόγος για να σου πω πόσα θετικά και πόσα αρνητικά έχει αυτό το σύστημα ωραρίου που εφαρμόστηκε Ελλάδα αλλά βάσει κοινής λογικής δεν νομίζω πως είναι το καλύτερο, διαφορετικά θα το είχαν αντιγράψει οι μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. Καταρχήν ο κάθε εμπορικός σύλλογος δεν είναι το ίδιο και δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο. Από εκεί και πέρα το "σύστημα" που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι μια μαλακία και μισή αλλά όχι από την πλευρά του μαγαζάτορα, από την πλευρά του υπαλλήλου (ή του μαγαζάτορα αν το δουλεύει ο ίδιος). Προσωπικά θα προτιμούσα να έχουμε ένα ωράριο του στυλ 10 - 13:30 και 15:00 - 19:30 από Δευτέρα ως Παρασκευή με Τετάρτη και Σάββατο συνεχόμενα από τις 10 ως τις 15:00. Το σημερινό κυρίαρχο του 8 - 14:30/13:30 - 17:00 - 20:30/17:30 - 21:00 και κλειστά τις μέρες Δευτέρα - Τετάρτη είναι μαλακία και μισή. Δεν υπάρχει σωστό ωράριο για κανέναν και την τρώνε άσχημα όλοι οι εργαζόμενοι. Είναι σαν να είσαι από το πρωί ως το βράδυ στη δουλειά/δρόμο. 1
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καταρχήν ο κάθε εμπορικός σύλλογος δεν είναι το ίδιο και δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο. Από εκεί και πέρα το "σύστημα" που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι μια μαλακία και μισή αλλά όχι από την πλευρά του μαγαζάτορα, από την πλευρά του υπαλλήλου (ή του μαγαζάτορα αν το δουλεύει ο ίδιος). Προσωπικά θα προτιμούσα να έχουμε ένα ωράριο του στυλ 10 - 13:30 και 15:00 - 19:30 από Δευτέρα ως Παρασκευή με Τετάρτη και Σάββατο συνεχόμενα από τις 10 ως τις 15:00. Το σημερινό κυρίαρχο του 8 - 14:30/13:30 - 17:00 - 20:30/17:30 - 21:00 και κλειστά τις μέρες Δευτέρα - Τετάρτη είναι μαλακία και μισή. Δεν υπάρχει σωστό ωράριο για κανέναν και την τρώνε άσχημα όλοι οι εργαζόμενοι. Είναι σαν να είσαι από το πρωί ως το βράδυ στη δουλειά/δρόμο. Το 10 - 13:30 / 15:00-19:30 κάθε μέρα εγώ το βρίσκω χειρότερο πάντως, ειδικά για τους εργαζόμενους:
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καταρχήν ο κάθε εμπορικός σύλλογος δεν είναι το ίδιο και δεν λειτουργούν όλοι το ίδιο. Από εκεί και πέρα το "σύστημα" που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι μια μαλακία και μισή αλλά όχι από την πλευρά του μαγαζάτορα, από την πλευρά του υπαλλήλου (ή του μαγαζάτορα αν το δουλεύει ο ίδιος). Προσωπικά θα προτιμούσα να έχουμε ένα ωράριο του στυλ 10 - 13:30 και 15:00 - 19:30 από Δευτέρα ως Παρασκευή με Τετάρτη και Σάββατο συνεχόμενα από τις 10 ως τις 15:00. Το σημερινό κυρίαρχο του 8 - 14:30/13:30 - 17:00 - 20:30/17:30 - 21:00 και κλειστά τις μέρες Δευτέρα - Τετάρτη είναι μαλακία και μισή. Δεν υπάρχει σωστό ωράριο για κανέναν και την τρώνε άσχημα όλοι οι εργαζόμενοι. Είναι σαν να είσαι από το πρωί ως το βράδυ στη δουλειά/δρόμο. Εγω λεω να μην ανοιγουν καθολου τα μαγαζια το απογευμα... Μα καλα σοβαρα λεμε να κλεινουν στις 7,30 το απογευμα; Υπαρχουν και ατομα τα οποια ψωνιζουν τα οποια δεν ειναι συνταξιουχοι, ουτε φοιτητες, ουτε αρχοσχολοι, ουτε δουλευουν νυχτα. Γυρνανε σπιτια τους αργα το μεσημερι-αρχες απογευματος και εκμεταλλευονται το ωραριο μεχρι τις 9 για να ψωνισουν. Επισης αυτο δεν βοηθαει ουτε την ιδια την αγορα διοτι θα ερημωνει πολυ νωριτερα. Ειμαστε ωστοσο off-topic
Speculoos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Οι μετανάστες που δουλεύουμε σε πολλές χώρες του εξωτερικού δεν μπορούμε μέσα στη βδομάδα να πάμε για ψώνια γιατί όλα τα μαγαζιά κλείνουν στις 5-6 το απόγευμα. Οκ, το επανέφερα on topic. 2
zianna Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Τα μαγαζιά εδώ ανοίγουν στις 10 και κλείνουν στις 6 το απόγευμα, κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Πρώτη Κυριακή του μήνα επίσης είναι ανοιχτά (όχι όλα, μόνο η rue neuve). Βρυξέλλες μιλώ. Οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν σπαστό και παίρνουν μία ώρα διάλειμμα. Αν δεν υπάρχει άτομο να αντικαταστήσει αυτόν που κάνει διάλειμμα, το μαγαζί κατεβάζει στόρια για μια ώρα στις 12:00-13:00 ή 13:00-14:00. Όσοι δουλεύουν καθημερινές κάνουν ψώνια το Σάββατο. Αυτήν την λαλακία με τα σπαστά ωράρια μόνο στην Ελλάδα την έχω πετύχει.. 5
Rabican Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 εδω USA τα μαγαζια ειναι ανοιχτα 7 μερες τη βδομαδα και τις περισσοτερες φορες απο τις 7-8 μεχρι τις 22.00-23.00. υπαρχουν και τα "φαρμακεια" (Walgreens, Rite Aid, CVS) που ξεκινησαν ως φαρμακεια αλλα ειναι μινι-σουπερμαρκετ τα οποια ειναι ανοιχτα 24/7. το pharmacy section που παιρνεις τα συνταγογραφημενα φαρμακα μονο, εχει συγκεκριμενες ωρες λειτουργιας. 1
Speculoos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Τα μαγαζιά εδώ ανοίγουν στις 10 και κλείνουν στις 6 το απόγευμα, κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Πρώτη Κυριακή του μήνα επίσης είναι ανοιχτά (όχι όλα, μόνο η rue neuve). Βρυξέλλες μιλώ. Οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν σπαστό και παίρνουν μία ώρα διάλειμμα. Αν δεν υπάρχει άτομο να αντικαταστήσει αυτόν που κάνει διάλειμμα, το μαγαζί κατεβάζει στόρια για μια ώρα στις 12:00-13:00 ή 13:00-14:00. Όσοι δουλεύουν καθημερινές κάνουν ψώνια το Σάββατο. Αυτήν την λαλακία με τα σπαστά ωράρια μόνο στην Ελλάδα την έχω πετύχει.. Ισπανία και Ιταλία υπάρχει επίσης αυτό το σύστημα. Πιθανότατα πέρα από τις αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων να έχει να κάνει και με κλιματικούς λόγους. Για κάποιον που δουλεύει και για τον χ/ψ λόγο δεν μπορεί να βγει το Σάββατο το καθεστώς που έχω ζήσει στις διάφορες χώρες που έχω εμπειρία είναι αρκετά δύσκολο. Ειδικά σε κάποιες κατηγορίες μαγαζιών (πχ σε ζαχαροπλαστεία ή ορισμένα φαρμακεία) η πρακτική στην Ελλάδα που τα θέλει να είναι ανοιχτά μέχρι τις 9.30, 10 ή και 11 το βράδυ είναι πάρα πολύ βολική.
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ νομίζω ότι έχουμε μια χαρά ωράρια στα καταστήματα. 2
LongTom Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Είναι ανάλογα την νομοθεσία, όχι τις ώρες. Εδώ, που οι νόμοι και τα συνδικάτα κάμουν δουλειά, όχι μαλακίες, είναι καθημερινά ανοικτά τα μαγαζιά από τις 10-18(Σαββάτο-Κυριακή μέχρι τις 16) και τα σούπερ μάρκετ καθημερινά 08-22. Δεν έχω ακούσει κανένα να παραπονιέται για πολλές ώρες εργασίας...
De@th L0rd Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Είναι ανάλογα την νομοθεσία, όχι τις ώρες. Εδώ, που οι νόμοι και τα συνδικάτα κάμουν δουλειά, όχι μαλακίες, είναι καθημερινά ανοικτά τα μαγαζιά από τις 10-18(Σαββάτο-Κυριακή μέχρι τις 16) και τα σούπερ μάρκετ καθημερινά 08-22. Δεν έχω ακούσει κανένα να παραπονιέται για πολλές ώρες εργασίας... 'Oταν τα ωράρια είναι οργανωμένα κ δεν κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει, και πέφτει πέλεκυς όταν κάποιος το παρακάνει λογικό είναι να είναι οργανωμένη η αγορά και ο καθένας να ψωνίζει όποτε μπορεί. Κακά τα ψέματα και 12 ωρο να δουλεύεις όταν έχεις χρήματα να ψωνίζεις, πας τη μέρα που έχεις ρεπό. Δεν είναι δα και επιτακτικό να έχεις όλη βδομάδα κάθε μέρα να ψωνίσεις και ότι ώρα σου καπνίσει. Στοιχειώδης προγραμματισμός είναι αυτό. Τώρα τα ακραίως νεοφιλελεύθερα με υπερελαστικά και σπαστοσπατά ωράρια ας τα κάνουν στην Αγγλία που έχουν λεφτά να ξοδεύουν όταν τελείωνουν νωρίς από τη δουλειά, ούτως η άλλως δικό τους δημιούργημα είναι κι αυτά όπως και η ΔΩΡΕΑΝ εργασία, ναι.Δουλεύεις. Τσάμπα.Ούτε καν τα εισητήρια. Ε πως θα πάρεις προυπηρεσία ρε αδερφέ αν δε δουλέψεις τσάμπα από κανα 6 μηνο σε 2-3 διαφορετικές εταιρίες.
Miracle Worker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Τα ωραρια στην Ελλαδα πιστευω εχουν πιο πολυ να κανουν με την προστασια της μικρομεσαιας οικογενειακης επιχειρησης εναντι των πολυκαταστηματων. Επισης ενας αλλος λογος, που κλεινουν μεσημερι και σε Ισπανια, Ιταλια, ειναι η μεσογειακη σιεστα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Τα μαγαζιά εδώ ανοίγουν στις 10 και κλείνουν στις 6 το απόγευμα, κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Πρώτη Κυριακή του μήνα επίσης είναι ανοιχτά (όχι όλα, μόνο η rue neuve). Βρυξέλλες μιλώ. Οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν σπαστό και παίρνουν μία ώρα διάλειμμα. Αν δεν υπάρχει άτομο να αντικαταστήσει αυτόν που κάνει διάλειμμα, το μαγαζί κατεβάζει στόρια για μια ώρα στις 12:00-13:00 ή 13:00-14:00. Όσοι δουλεύουν καθημερινές κάνουν ψώνια το Σάββατο. Αυτήν την λαλακία με τα σπαστά ωράρια μόνο στην Ελλάδα την έχω πετύχει.. Αφου κανουμε λοιπον συλλογη εμπειριων, Γερμανια τα μαγαζια ανοιγουν 10-20, Παρασκευη-Σαββατο μεχρι τις 21. Τα σουπερμαρκετ ειναι συνηθως ανοιχτα μεχρι τις 22:00 αλλα υπαρχουν και μερικα που κλεινουν 24:00. Βεβαια τα ωραρια αλλαζουν απο πολη σε πολη, νομιζω στο Αμβουργο κλεινουν πιο νωρις. Επισης ειναι ανοιχτα συγκεκριμενες Κυριακες, 13:00-18:00, αλλα ειναι ολα ανοιχτα, οχι μονο μια κεντρικη λεωφορος οπως λες για τις Βρυξελλες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα