mclein Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 εμενα μου αρεσει το συστημα της Ελβετιας. 10:00 ~ 13:00 & 15:00 ~ 18:30 για το χειμωνα. και 09:00 ~ 14:00 & 16:00 ~ 19:00 για το καλοκαιρι. τα Σαββατα δε θυμαμαι πως δουλευαν, το σιγουρο ειναι πως γινοταν χαμος.
LongTom Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Αφου κανουμε λοιπον συλλογη εμπειριων, Γερμανια τα μαγαζια ανοιγουν 10-20, Παρασκευη-Σαββατο μεχρι τις 21. Τα σουπερμαρκετ ειναι συνηθως ανοιχτα μεχρι τις 22:00 αλλα υπαρχουν και μερικα που κλεινουν 24:00. Βεβαια τα ωραρια αλλαζουν απο πολη σε πολη, νομιζω στο Αμβουργο κλεινουν πιο νωρις. Επισης ειναι ανοιχτα συγκεκριμενες Κυριακες, 13:00-18:00, αλλα ειναι ολα ανοιχτα, οχι μονο μια κεντρικη λεωφορος οπως λες για τις Βρυξελλες Όταν ήμουν Βαυαρία κάποια έκλειναν νωρίτερα,νομίζω 18 και Κυριακή μόνο τα bakerei/mc donald's(λοιπά τέτοια) ήταν ανοικτά. 1
ravend Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μοναχο μεχρι 7-8 αναλογα το καταστημα πλυν εστιασης. Σαββατο μεχρι τις 6 το απογευμα αυστηρά και κυριακη οπως ειπωθηκε κανας φουρνος κανα ταχυφαγειο και πολυ. Χειμωνα καλοκαιρι το ιδιο.
shooterg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Επιτελους αυριο εχω ρεπο. Αυτη η εβδομαδα ηταν πολυ δυσκολη υπερβολικα πολυ δουλεια
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Επιτελους αυριο εχω ρεπο. Αυτη η εβδομαδα ηταν πολυ δυσκολη υπερβολικα πολυ δουλεια Να σε ρωτήσω κάτι αδιάκριτο επειδή τώρα το παρατήρησα, να φανταστώ είσαι βοηθός μάγειρα χωρίς χαρτιά από ΙΕΚ ή κάτι παρόμοιο έτσι; Αυτά τα πολύ καλά λεφτά που λες πόσα μπορεί να είναι; ΓΙατί εγώ από ότι έχω ακούσει στην καλύτερη παίρνεις κανά 1000αρικο... Anyway, οποιαδήποτε δουλειά σε κουζίνα είναι σκληρή. Καλύτερα να το συνηθίσεις.
shooterg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 1000 ευρω ειναι ο μισθος μου καθαρα. Δεν εχω πτυχιο
JohnTehGreek Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Sorry κιόλας αλλά για Γερμανία δεν θα τα έλεγα και τρελά λεφτά. Πιο πολύ θα έλεγα δεν αξίζει τον κόπο...
Dagobert Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Sorry κιόλας αλλά για Γερμανία δεν θα τα έλεγα και τρελά λεφτά. Πιο πολύ θα έλεγα δεν αξίζει τον κόπο... Καλά λεφτά παίρνει, υπόψη δεν έχει πτυχίο. Με τα χρόνια και την προϋπηρεσία θα ανέβει ο μισθός. Θεματοθέτη, Εάν ξέρεις Γερμανικά, κοίτα για Ausbildung στο αντικείμενο της εργασίας σου.
filipN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Sorry κιόλας αλλά για Γερμανία δεν θα τα έλεγα και τρελά λεφτά. Πιο πολύ θα έλεγα δεν αξίζει τον κόπο... Εκείνο που δεν ξέρεις είναι ότι αρκετά ελληνικά εστιατόρια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προσφέρουν "δωρεάν" διαμονή και διατροφή. Εάν έχεις εξασφαλίσει σπίτι και φαγητό, έχεις λιγότερα έξοδα από την Ελλάδα γιατί η αγορά είναι φθηνότερη. Άρα γι αυτούς που δεν ξέρουν τη γλώσσα, δεν έχουν κάποιο πτυχίο και δεν έχουν δουλειά στην Ελλάδα, είναι «ευκαιρία».
ravend Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Ελαχιστος ανειδίκευτου δεν ειναι τα 1300? Παροτι ειμαι τοσο καιρο αυτο δεν το εμαθα. Απτην αλλη κανεις ποτέ δεν μου ειπε τοσο εξευτελιστικο ποσο. Η κοπέλα που εχω στη λαντζα χωρις αγγλικα χωρίς γερμανικα χωρις στον ηλιο μοίρα που λεει ο λογος παιρνει 1600. Επισης πτυχια κτλ σε εστιατόριο δεν μου ζητηθηκε ποτε δεν παιζει και κανεναν ρολο. Κοτσο το πιασαν το παιδι και θυμα του ελληνικου επιχειρηματικου δαιμονιου ειναι.
filipN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 1. Ελαχιστος ανειδίκευτου δεν ειναι τα 1300? Παροτι ειμαι τοσο καιρο αυτο δεν το εμαθα. 2. Απτην αλλη κανεις ποτέ δεν μου ειπε τοσο εξευτελιστικο ποσο. 3. Η κοπέλα που εχω στη λαντζα χωρις αγγλικα χωρίς γερμανικα χωρις στον ηλιο μοίρα που λεει ο λογος παιρνει 1600. 4. Επισης πτυχια κτλ σε εστιατόριο δεν μου ζητηθηκε ποτε δεν παιζει και κανεναν ρολο. 5. Κοτσο το πιασαν το παιδι και θυμα του ελληνικου επιχειρηματικου δαιμονιου ειναι. 1. Στα χαρτιά ή στην καθημερινή ζωή; 2. Γιατί εσύ γνωρίζεις μια τέχνη και τη γνωρίζεις καλά, οι περισσότεροι Έλληνες που δηλώνουν εδώ μάγειρες σε ευρωπαϊκά κράτη, στην Ελλάδα, δεν είχαν μπει ποτέ σε κουζίνα… 3. α) Στην κοπέλα, παρέχεται στέγη και τροφή 3 φορές την ημέρα και τις μέρες των αργιών; β) Γνωρίζεις πολλά εστιατόρια σε άλλες πόλεις και σε διπλανές χώρες που οι λαντζέρηδες παίρνουν αυτά τα χρήματα; 4. Ναι στα περισσότερα κράτη και στις περισσότερες εργασίες δεν παίζει ρόλο, σε μερικά μεγάλα ξενοδοχεία, καζίνο κτλ παίζει. 5. Όχι μόνο του «ελληνικου επιχειρηματικου δαιμονιου», είναι σύνηθες φαινόμενο στα περισσότερα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη, σε εστιατόρια ξένων εθνοτήτων. Ειδικά σε αυτά που είναι σε μικρές πόλεις ή σε επαρχίες υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι «κότσοι», Έλληνες, Βούλγαροι, Ρώσοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Νοτιοαμερικάνοι κτλ. που εργάζονται για 800-1300 ευρώ.
Pa0ki Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 H διαμονή/διατροφή είναι απλώς το τυράκι που τρώνε πολλοί χωρίς να δουν την παγίδα Δεν τα παρέχουν από την καλή τους την καρδιά 1
filipN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Ναι, πολλές φορές έτσι συμβαίνει. Είχα ακούσει πολλές άσκημες ιστορίες τις Κυριακές στο χώρο της ελληνικής κοινότητας. Σε πολλά εστιατόρια οι συνθήκες ήταν «μεσαιωνικές», δεν ήταν όμως σε όλα. Τα εστιατόρια είναι όμως από τους ελάχιστους χώρους που μπορεί να ξεκινήσει ένας ανειδίκευτος που δεν γνωρίζει και τη γλώσσα. Γιατί σε αυτά τα κράτη τα περισσότερα χρήματα ξοδεύονται για τη διαμονή και η διατροφή (σε εστιατόριο).
ravend Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 1. Στα χαρτιά ή στην καθημερινή ζωή; 2. Γιατί εσύ γνωρίζεις μια τέχνη και τη γνωρίζεις καλά, οι περισσότεροι Έλληνες που δηλώνουν εδώ μάγειρες σε ευρωπαϊκά κράτη, στην Ελλάδα, δεν είχαν μπει ποτέ σε κουζίνα… 3. α) Στην κοπέλα, παρέχεται στέγη και τροφή 3 φορές την ημέρα και τις μέρες των αργιών; β) Γνωρίζεις πολλά εστιατόρια σε άλλες πόλεις και σε διπλανές χώρες που οι λαντζέρηδες παίρνουν αυτά τα χρήματα; 4. Ναι στα περισσότερα κράτη και στις περισσότερες εργασίες δεν παίζει ρόλο, σε μερικά μεγάλα ξενοδοχεία, καζίνο κτλ παίζει. 5. Όχι μόνο του «ελληνικου επιχειρηματικου δαιμονιου», είναι σύνηθες φαινόμενο στα περισσότερα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη, σε εστιατόρια ξένων εθνοτήτων. Ειδικά σε αυτά που είναι σε μικρές πόλεις ή σε επαρχίες υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι «κότσοι», Έλληνες, Βούλγαροι, Ρώσοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Νοτιοαμερικάνοι κτλ. που εργάζονται για 800-1300 ευρώ. Εγω βρισκομαι σε ιταλικο που πανω κατω τα ιδια σκατα με μας ειναι σε πολλα θεματα. Στο παράδειγμα που εδωσα της πρόσφερει ενα δωματιο μαζι με μια αλλη κοπέλα απο οσο ξερω. Διατροφη τρωει κανονικα στη κουζινα οπως ολοι μας αναλογα τη δουλεια. Αργιες δεν κανουμε ποτε,κλεινουμε μια φορά το χρονο τα χριστουγεννα. Στα ρεπο της δεν την εχω δει ποτε να ερχετε βεβαια για φαγητο. Νταξει ισως ειναι λιγο ατυχες το παραδειγμα μου. Επισης στο μισθολογιο γραφει εξοδα προσωπικου 90€ παντως. Γιαυτο επιμενω,υπομονη καλο ψαξιμο και οπωσδηποτε τα βασικα της γλωσσας για να αποφευχθουν περιπτωσεις τραγικης εκμετάλλευσης. Η αναγκη βεβαια πολλα σε αναγκαζει να κανεις αλλα και 1000€ για να εισαι δεσμιος για να μη πω δουλος του καταστηματος ειναι λιγα. 1
filipN Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 [...] Γιαυτο επιμενω,υπομονη καλο ψαξιμο και οπωσδηποτε τα βασικα της γλωσσας για να αποφευχθουν περιπτωσεις τραγικης εκμετάλλευσης. Η αναγκη βεβαια πολλα σε αναγκαζει να κανεις αλλα και 1000€ για να εισαι δεσμιος για να μη πω δουλος του καταστηματος ειναι λιγα. Και πολύ καλά κάνεις που επιμένεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα