n3a Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ξέρω αν συμφωνώ με το άρθρο. Από προσωπική εμπειρία σε μεγάλες εκθέσεις (όχι σε σχέση με τα video games προφανώς), μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όσο σημαντική είναι η επικοινωνία με τους επαγγελματίες του χώρου, άλλο τόσο σημαντική είναι και η απευθείας επαφή με το κοινό. Το πιο σωστό θα ήταν να χωριστεί η έκθεση σε 2 διαφορετικά ωράρια, λ.χ. πρωί για τους επαγγελματίες και απόγευμα για το κοινό. Απλά θέλω να επισημάνω μερικές λεπτομέρειες: 1) Δεν ξέρουμε τα οικονομικά στοιχεία της έκθεσης, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση 2) Οι λόγοι μπορεί να μην είναι καν οικονομικοί, μπορεί να ζήτησαν οι εταιρείες την απευθείας έκθεση με το κοινό 3) Το εισιτήριο όπως λέει και στο άρθρο είναι τσιμπημένο, αρκετά παραπάνω από την κατηγορία του "impulse buy" για έναν απλό fan των video games 4) Το κοινό "δεν περνάει καλά εις βάρος των επαγγελματιών". Μπορεί να σας φαίνεται έτσι, επειδή δεν έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις εκείνη τη στιγμή ενώ εσείς έχετε (συνεντεύξεις, deadlines, events), αλλά πρόκειται για κόσμο που αγαπά τα video games και βρίσκεται εκεί στην ουσία για τον ίδιο λόγο με εσάς. Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα αυτός ο gamer που στέκεται μπροστά σας στην ουρά, είναι αυτός που θα διαβάσει στη συνέχεια το άρθρο σας στο Internet. Θα μπορούσατε ενδεχομένως και εσείς να χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία (του κοινού) για να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα ως δημοσιογράφος. 3
pcos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 το κερδος ειναι η κινητηρια δυναμη των παντων. συμπαντικος νομος. τωρα προς ποια κατευθνση θα πετυχεις το βελτιστο κερδος με το λιγοτερο κοπο το γνωριζουν μονο οι ελληνες και το ινστιτοuτο της φλωρεντιας 2
Ocelote Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Για τα οικονομικά στοιχεία της ESA και ειδικότερα της E3, εδώ: https://pp-990.s3.amazonaws.com/2015_03_EO/13-3768378_990O_201403.pdf?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAI7C6X5GT42DHYZIA%2F20170213%2Fus-east-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20170213T201744Z&X-Amz-Expires=1800&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=bccc34ed94778d9bdf09f3b2b32eba9d0cfa3f512166a7aa822142027e0dc9f2
sotiriskalivatsis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ρε Ocelote μας δουλεύεις; Πως έχεις καλύψει όλες αυτές τις εκθέσεις; Που δούλευες ανθρωπε μου;
Ocelote Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ρε Ocelote μας δουλεύεις; Πως έχεις καλύψει όλες αυτές τις εκθέσεις; Που δούλευες ανθρωπε μου; Είμαι στον χώρο του Τύπου καλύπτοντας την τεχνολογία και το gaming τα τελευταία 12 χρόνια. Το ονοματεπώνυμό μου βρίσκεται στη διάθεση των διαχειριστών του site 1
paparoupas11 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Είμαι σίγουρος ότι gamespot και ign κάνει στην άκρη, για να καλύπτεις δημοσιογραφικά αυτόν τον χώρο. Δεν μπορεί εσύ να περιμένεις αυτούς τους "χλέντζες" για να κάνεις την δουλεία σου. Αγαπητέ ocelote, γράφεις ωραία ενδιαφέροντα άρθρα, αλλά εδώ με την έπαρσή σου το έχασες.
bluesattack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Τελικα ο επαγγελματιας δεν εχει τον απαραιτητο χρονο να τσεκαρει τα προιοντα η απλα βαριεται τις ουρες ?
georgetsl Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Το εισιτήριο είναι μια χαρά. Βέβαια όχι για φτωχομπινεδες κλαψιαρηδες Έλληναράδες. Είμαι στον χώρο του Τύπου καλύπτοντας την τεχνολογία και το gaming τα τελευταία 12 χρόνια. Το ονοματεπώνυμό μου βρίσκεται στη διάθεση των διαχειριστών του site πες λοιπον να σβησουν το παραπανω ρατσιστικο σχολιο για ελληνες στους διαχειριστες του site μιας και εσυ απο οσο καταλαβα δεν μπορεις να το κανεις !!! ή υπαρχει πλαφον σε ποιους απευθυνεται το καθε ρατσιστικο σχολιο μιας και εισαι στον τυπο 12 χρονια οπως λες !! 1
sotiriskalivatsis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Είμαι στον χώρο του Τύπου καλύπτοντας την τεχνολογία και το gaming τα τελευταία 12 χρόνια. Το ονοματεπώνυμό μου βρίσκεται στη διάθεση των διαχειριστών του site Έτσι ανυπόγραφα γράφω κι εγώ ότι θέλω. Όταν είχα πάει στο φεγγάρι με ενοχλούσαν κάτι εξωγήινοι. Ασε με φίλε μου και είμαι στο χώρο πολλά περισσότερα χρόνια, Αν ήταν θα σε γνώριζα. Δεν υπάρχει κάλυψη στην Ελλάδα για τα μισά που μας λες.
Ocelote Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν έχει σημασία το μέσο για το οποίο αρθρογραφεί κάποιο κάποιος, ο οργανισμός για τον οποίο καλύπτει ένα event. Σημασία έχει ότι το κάνει και αυτό αρκεί. Εκτός κι αν επειδή είναι ένας και απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό, και όχι ας πούμε το Canal+ με τη δεκαμελή ομάδα παραγωγής και τα εκατομμύρια (τηλε)θεατών, δεν επιτρέπεται να εκφράζει ανοιχτά τις σκέψεις του σχετικά με το κοινό μίας έκθεσης. Μιλώντας με συναδέλφους από άλλες χώρες τις τελευταίες μέρες, διαπίστωσα ότι είχαν τους ίδιους προβληματισμούς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους δίνουν το «παρών» σε τέτοιες εκθέσεις με την ιδιότητα του επισκέπτη, ίσα-ίσα που τους χαίρομαι και λυπάμαι που κάποιοι το εξέλαβαν διαφορετικά. Το θέμα είναι ξεκάθαρα πρακτικό, γι' αυτό και μοντέλα όπως αυτά της gamescom και του TGS είναι τα πλέον επιτυχημένα (x μέρες για επαγγελματίες και Τύπο ώστε να κάνουν τη δουλειά τους, y για να περάσουν όλοι καλά). @sotiriskalivatsis, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Hal9000 και να τον ρωτήσεις για την ταυτότητά μου. Δεν περιμένω να γνωρίζεις απ' έξω τη δουλειά μου 1
katerinapn85 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 επειδη δεν καταλαβα καλα...οι επισκεπτες θα πληρωνουν για να τους κανουν διαφημιση παιχνιδιων?
Ocelote Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 @katerinapn85 η E3 είναι μια έκθεση για videogames, όπου οι εκδότες και οι δημιουργοί παρουσιάζουν τους τίτλους, τα συστήματα και τις υπηρεσίες που πρόκειται να λανσάρουν. Μέχρι τώρα ήταν ανοιχτή σε επαγγελματίες της αγοράς (καταστήματα, στούντιο, εκδότες, εισαγωγείς κλπ) και τον Τύπο, όμως φέτος η διοργανώτρια αρχή της (ESA) αποφάσισε να διαθέσει 15.000 προσκλήσεις για το κοινό ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να παραβρεθεί. Η τιμή τους ήταν στα $149 για τις 1.000 πρώτες και $249 για τις υπόλοιπες. 1
Rubin074 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Γιατί πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο; Αν διαβάσετε λίγο ξένα μέσα, θα δείτε και άλλους δημοσιογράφους να γράφουν λίγο-πολύ τα ίδια (Forbes, IGN, GamesIndustry και άλλα). Χωρίς να μπορώ δυστυχώς να καταλάβω πως είναι να κάνεις τη δουλειά σου έτσι, υποθέτω ότι είναι κάτι σαν αυτούς που οδηγούν αργά στον δρόμο γιατι μπορεί να κάνουν βόλτα και να απολαμβάνουν τη διαδρομή ενώ εσύ βιάζεσαι... 1
paparoupas11 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Γιατί πέσαμε να τον φάμε; Είναι απλό. Αν αυτοαποκαλείσαι επαγγελματίας και πόσο μάλλον, αν ενοχλείσαι με τους "απλούς" χρήστες που δεν σε αφήνουν να κάνεις την δουλεία σου (την ποιά ) , ένα θα πώ. Χέσε μας κουμπάρε. Πες μας πρώτα που, πότε και και πώς κάλυψες ειδησεογραφικά το γεγονός και μετά έπονται τα άλλα. 1
n3a Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν πέσαμε να τον φάμε τον άνθρωπο, συζήτηση κάνουμε... Απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι αυτό γίνεται πρώτη φορά στην Ε3. Το πιθανότερο είναι, αν πετύχει το πείραμα, του χρόνου να είναι πιο οργανωμένο, με ξεχωριστές μέρες ή ώρες για επαγγελματίες και ιδιώτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα