vste Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα στην παρεα. Εχω ηδη εναν i3-6098p σε μια Asus H110M-K, 16gb Corsair DDR4 στα 2133, Gigabyte GTX 1060 6gb. Με εχει πιασει το καταναλωτικο μου και θελω να αγορασω εναν i5-7500. Εχω κανει ηδη το firmware update στην ΜΒ μιας και τον υποστηριζει. Το θεμα ειναι αξιζει; Χρησιμοποιω το PC αποκλειστικα για Gaming αλλα παιζω κυριως σε 720p λογο οτι αυτη ειναι η Native αναλυση του projector που ειναι καρφωμενο το PC. Και ρεαλιστικα εως τωρα σε αυτη την αναλυση δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα με κανενα παιχνιδι. Ολα παιζουν απο Very High μεχρι Ultra σε πολυ καλo framerate. Εχω διαβασει και δει αρκετα benchmark και απο παιχνιδι σε παιχνιδι οι διαφορες παιζουν. Σε μερικα ειναι 1-2 frames και σε αλλα φτανει σχεδον τα 20 frames διαφορα. Αλλα τα benchmarks γινονται σε 1080 αναλυση. Μπορω να δωσω τον i3 γυρω στα 90 ευρω (ουτε 8 μηνες δεν τον εχω) και να διαθεσω τα 230 περιπου για τον i5. Το θεμα ειναι αν αξιζει. Παρακαλω τις γνωμες σας. ΥΓ: Επισης εχω ενα PSU BE QUIET! SYSTEM POWER 7 400W. Πιστευετε οτι θα ζοριστει αν κανω την αλλαγη; Μεχρι τωρα δεν εχω δει καποιο προβλημα μιας και οτι εχω βαλει επανω ειναι αρκετα χαμηλης καταναλωσης. Ευχαριστω!
spy94 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά δεν αξίζει να έχεις κάρτα 300€ και γενικά τέτοιο σύστημα και να παίζεις 720p. Τον i3 πλέον δεν μπορείς να τον δώσεις 90€. Το τροφοδοτικό σου είναι οκ. Γενικά αξίζει στο σύστημα ένας καλύτερος επεξεργαστής αλλά δεν αξίζει για την χρήση που κάνεις.Γνώμη μου πολλά λεφτά για το τίποτα
vste Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά δεν αξίζει να έχεις κάρτα 300€ και γενικά τέτοιο σύστημα και να παίζεις 720p. Τον i3 πλέον δεν μπορείς να τον δώσεις 90€. Το τροφοδοτικό σου είναι οκ. Γενικά αξίζει στο σύστημα ένας καλύτερος επεξεργαστής αλλά δεν αξίζει για την χρήση που κάνεις.Γνώμη μου πολλά λεφτά για το τίποτα Μα για πιο λογο να βαλω παραπανω αναλυση απο την στιγμη που ο projector ειναι 720 φιλε μου; Οταν καθομαι στο γραφειο στο monitor παιζω σε 1080p αλλα σπανια το κανω. Αλλα και οταν παιζω σε 1080 δεν μπορω να πω οτι εχω αισθανθει οτι λειπει κατι. Αλλα ανεξαρτητα απο αναλυση με ενδιαφερει το ποσο αξιοποιουν τα σημερινα παιχνιδια τους 4 αληθινους πυρηνες σε σχεση με τους hyperthread του i3. Επισης σκεφτομαι και την περιπτωση ο επεξεργαστης να τρωει μπουκαλι λογο πυρηνων ανεξαρτητου αναλυσης σε καποια παιχνιδια. Οπως ειπα το εχω ψαξει αρκετα και γενικα βλεπω διαφορες απο 1-2 frames (Rise of the Tomb Raider) μεχρι πανω απο 20 (GTA V) σε benchmarks. Καταλαβαινω οτι ισως απλα να με τρωει το πορτοφολι μου. Και ναι 90 μπορει να μην δινεται ο i3 λογο νεων pentium αλλα 80;, 75; πουλιεται αν σκεφτει κανεις οτι κανει 120 στα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα.
spy94 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Εξαρταται απο 1-2 fps εως 20 γιατι καποια ειναι gpu heavy και αλλα cpu heavy.Πλεον τα παιχνιδια αρχιζουν να ζητουν πυρηνες και ο i5 σιγουρα θα σου ειναι ολοενα και περισσοτερο απαραιτητος.Δεν σου λεω γτ να βαλεις αλλη αναλυση απλα οτι για 720p σε επαιρνε να φτιαξεις υποδεεστερο συστημα.Παντως αφου υπαρχει το υπαρχων το να βαλεις i5 ειναι θεμα χρονου.Απλα η αναβαθμιση θα σου στοιχισει καραπανω αποτι υπολογιζεις.Και 1150 σοκετ πωλουνται σε τετοιες τιμες αλλα ποιος τους παιρνει? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα