Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας 
Το καλοκαίρι υπάρχει μια περίπτωση να ξεκινήσω πρακτική σε κουζίνα ξενοδοχείου το θέμα όμως είναι πως είμαι στο πρώτο έτος στην σχολή μαγειρικής και δεν έχω ιδέα στο τι κάνει ένας πρακτικάριος στην κουζίνα. Στην σχολή έχω ακούσει διάφορα και μια απάντηση δεν έχω πάρει.
Απλά επειδή στο ξενοδοχείο θα πάω μέσο κάποιου γνωστού δεν θέλω να τον κρεμάσω σε περίπτωση που δεν μπορώ να αντεπεξέλθω και σκέφτομαι μήπως κάνω και τους 6 μήνες πρακτικής αφού τελειώσω την σχολή.
Υπάρχει περίπτωση να με χώσουν στα βαθιά με το καλημέρα;;;; Τι κάνει συνήθως ένας πρακτικάριος ο οποίος μπαίνει για πρώτη φορά σε επαγγελματική κουζίνα;;;;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρωτο σιγουρακι ειναι οτι δεν θα σε βαλουν να κανεις το μενου του εστιατοριου.

το δευτερο ειναι οτι θα σε κανουν I-FER μανατζερ. δηλαδη, αϊ φερε τις ντοματες, αϊ φερ τις κατσαρολες κλπ,κλπ.

Επεξ/σία από maik42
  • Like 3
Δημοσ.

Εξαρταται απο την κουζινα

Σε γενικες γραμμες πολυ πλυσιμο, πολλα κοψιματα και γενικοτερα δουλειες που παιρνουν χρονο και οι υπολοιποι μαγειρες εχουν βαρεθει να τις κανουν ξανα και ξανα.

Αυτο εσενα δεν σε χαλαει βεβαια, γιατι στην ουσια εκει θα μαθεις να κοβεις και να πηγαινει το χερι σου αερα.

Αν δεν πεσεις σε μαλακες, θα μαθεις αρκετα πραγματα βλεποντας. Και να ρωτας. Δειχνε ενδιαφερον. Οι περισσοτεροι το εκτιμουν αυτο.

Απλα μην το κανεις την ωρα του πασου.

 

Τηγανι δεν νομιζω να πιασεις ευκολα, ειδικα σε ξενοδοχειο.

Γενικοτερα μην αγχωνεσαι.

Απο τους πρακτικαριους δεν περιμενει κανενας μαγειρας και πολλα, καλως ή κακως.

Αμα κανεις αυτο που σου λενε σωστα, θα εισαι μια ευχαριστη εκπληξη.

Δημοσ.

-ο σεφ έχει παντα δικιο

-καθαρισμα θα εχεις,

-κουβαλημα θα εχεις

-ο σεφ εχει πάντα δικιο

-πατατες θα εχεις

-μαρουλοφυλλα θα εχεις

-σκουπιδια θα εχεις

-Δεν ρουφιανευουμε

-Δεν κουτσομπολευουμε

-ο σεφ εχει παντα δικιο

-Δεν παιρνουμε πρωτοβουλιες που εχουν οικονομικό κοστος,ακομη και αν ειναι η υπεργ@μ@τη ιδεα.

-Δεν βαριομαστε

-Δεν λεμε ψεματα για την καθαριοτητα.θα εχει τη διπλη μετα.

-ο σεφ εχει παντα δικιο.

-Προσεχουμε τον εξοπλισμο

-Προσεχουμε οτι μας λενε

-Προσεχουμε οτιδηποτε γινεται γυρω μας γιατι κανεις δεν προκειται να μας παρει απτο χερι και να μας κανει σεφ.

-Δεν πουλαμε μουρη γιατι παντα θα υπαρχει καποιος καλυτερος που καταλάβαινει τι ανοησιες λεμε.

-Δεχομαστε καθε προσβολη απο τον ανωτερο.

 

 

Παρε απτη πλακα θελει θεληση η φαση,υπομονη και επιμονη οπως καθε τι εκει εξω.

 

Υπαρχουν επαγγελματιες που θα σας αγνοησουν υπαρχουν και αυτοι που ισως αφιερώσουν λιγο χρονο στο να σας μαθουν κανα κολπακι.

 

Αναλογα τον τυπο της επιχειρησης που θα πας,μπορει να εισαι βοηθος κρυας η ζεστης,μπορει να εισαι και βοηθός λαντζιερη,μπορει να σου δωσουν και ποστο μετα απο λιγο καιρο λογω ελλειψης προσωπικου.

Ολα ειναι πιθανα.

 

Αν,κατσεις και σε κανα καλο νησακι σεζον με ολο το ξενο προσωπικο που επανδρωνει τα ξενοδοχεια μας θα βρεις και κοσμο να παρταρεις.

Δημοσ.

πολλα πολλα κοψιματα,πολλα κοψιματα

και οταν τελειωσουν τα κοψιματα παλι κοψιματα

Επισης καποια στιγμη μπορει να βγεις show στο πρωινο,μεσημεριανο,βραδυνο

Σε γενικες γραμμες ειναι οκ

Δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι μετα την πρωτη βδομαδα τα πραγματα παιρνουν το δρομο τους

Δημοσ.

Λάντζα λάντζα λάντζα κόψιμο λαχανικών μετά πάλι λάντζα για να μην βαριέσαι και στο τέλος καθάρισμα όλης της κουζίνας Α και λάντζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...