Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή αυτό το κάπως το λένε πολλοί, δε μου λέει κάτι.

Όταν θα σε ρωτήσουν στο ταμείο «πώς θα πληρώσετε κύριε;», δε θα τους πεις «κάπως».

Ωραία, κάνε έναν πρόχειρο υπολογισμό για θέρμανση, ρουχισμό κ.λπ. σε ετήσια βάση, να διαιρέσουμε διά του 12 να δούμε πώς βγαίνουν τα 45€/μήνα.

Και η ερώτηση του νήματος λέει πώς ζεις με βασικό μισθό, όχι πώς ζεις προσωρινά με βασικό μισθό.

Εκτός κι αν βλέπεις εσύ να «εκτοξεύεται» στα 750€ σε λίγους μήνες που έλεγε και το τσιπράκι, ή βλέπεις να πιάνουν οι περισσότεροι καλύτερες δουλειές αργότερα.

Διαφορετικά, δε μπορώ να καταλάβω πού βλέπεις το προσωρινό του πράγματος.

• Like 1
  • Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενοίκιο 250€, ρεύμα 40€, νερό 10€, internet 15€, supermarket 100€, μετακίνηση 30€, αθροίζονται στα 445€.

Που 100€ για supermarket δεν παίζει, εύκολα θα είναι περισσότερα.

Θες να μου πεις ότι όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα, αθροίζονται στα 45€/μήνα;

Μόνο τη θέρμανση να βάλεις, που λόγω κατάστασης του σπιτιού το πιθανότερο είναι να έχει σοβαρές απώλειες, δε θες τα υπόλοιπα για να φτάσεις στο όριο.

Υπάρχει και η επιλογή της συγκατοίκησης καταρχήν.

Δημοσ.

Επειδή αυτό το κάπως το λένε πολλοί, δε μου λέει κάτι.

Όταν θα σε ρωτήσουν στο ταμείο «πώς θα πληρώσετε κύριε;», δε θα τους πεις «κάπως».

Για ποια περίπτωση λες; Αν τύχει ένα μεγάλο έκτακτο έξοδο οκ, θα πρέπει κάτι να κάνεις. Να δανειστείς ή να βάλεις δόσεις κλπ. Γιατί να βάζεις στην άκρη δεν γίνεται σίγουρα.

Δημοσ.

Υπάρχει και η επιλογή της συγκατοίκησης καταρχήν.

Αν και προσωπικά με απωθεί η ιδέα της συγκατοίκησης, προφανώς και δεν την απορρίπτω.

Αλλά δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι μιλάμε αυτόματα και για πτώση του βιοτικού επιπέδου, όσο καλά και να τα πηγαίνεις με τον άλλον.

Εκτός κι αν είσαι περίπτωση (κι εσύ και ο άλλος), που γουστάρετε συγκατοίκηση με χίλια.

Πάλι δηλαδή κατά τη γνώμη μου η πλάστιγγα γέρνει προς την επιβίωση σε αυτή την περίπτωση.

Βέβαια, εγώ εξαρχής έκανα υπόθεση χωρίς συγκατοίκηση, γιατί η ερώτηση του νήματος ή τέλος πάντων το νόημά της, νομίζω είναι σαφή(ς).

Γιατί σε ένα σπίτι με δύο ένοικους, θεωρούμε πως οι μισθοί είναι δύο.

Διαφορετικά ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει, και στο τέλος να βγει και άνετος με τα 490€, όπως οι γνωστοί του Midi.

Δημοσ.

Αν και προσωπικά με απωθεί η ιδέα της συγκατοίκησης, προφανώς και δεν την απορρίπτω.

Αλλά δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι μιλάμε αυτόματα και για πτώση του βιοτικού επιπέδου, όσο καλά και να τα πηγαίνεις με τον άλλον.

Εκτός κι αν είσαι περίπτωση (κι εσύ και ο άλλος), που γουστάρετε συγκατοίκηση με χίλια.

Πάλι δηλαδή κατά τη γνώμη μου η πλάστιγγα γέρνει προς την επιβίωση σε αυτή την περίπτωση.

Βέβαια, εγώ εξαρχής έκανα υπόθεση χωρίς συγκατοίκηση, γιατί η ερώτηση του νήματος ή τέλος πάντων το νόημά της, νομίζω είναι σαφή(ς).

Διαφορετικά ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει, και στο τέλος να βγει και άνετος με τα 490€, όπως οι γνωστοί του Midi.

Συμφωνούμε ότι μιλάμε για ένα σκαλί πάνω από την επιβίωση σύμφωνα με τα δεδομένα μας. Δεν πιστεύω να υποστηρίζει κανένας ότι κάνεις ζωάρα.

Δημοσ.

ΟΚ, απλά εγώ υποστηρίζω ότι δε βγαίνουν τα κουκιά για να ζήσεις ανθρώπινα με 490€, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Απλή προπαίδεια.

Δημοσ.

Επειδή πριν 15-20 χρόνια είχα περάσει ένα πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα (και προφανώς δεν αναφέρομαι στο ότι δεν μπορούσα να πάρω ένα σαβουροκινητό ή μια σύνδεση internet, γιατί απλά δεν μπορούσα να έχω πολύ πιο βασικά πράγματα, πόσο μάλλον τα παραπάνω.. άρα αναφέρομαι ότι είχα σοβαρό πρόβλημα) τα παραπάνω μου φαίνονται ως δικαιολογίες του κώ..ου. Προφανώς και εκείνη την περίδο συγκατοικούσα (με άλλους 2 συγκεκριμένα) και αν με ρωτάς το προτιμούσα από το να βγαίνω τριγύρω και να κλάιγομαι με drama queen ύφος. Όταν ορθοπόδησα και είδα ότι με παίρνει πήγα μετά και έμεινα μόνος μου σε ενοίκιο. Και εμένα με απωθούσε η ιδέα της συγκςατοίκησης αλλά το προτιμούσα από το να μην έχω κυριολεκτικά να φάω. Όλα τα υπόλοιπα που διαβάζω είναι -χωρίς παρεξήγηση- ανούσιες δικαιολογίες γιατί δεν γουστάρουμε να ξεβολευτούμε. Θα με νιώσεις όταν δεν έχεις ούτε να φας. Όχι να μην έχεις να φας αλλά να είσαι πάνω στον υπολογιστή σου, να γκουγκλάρεις και να παίζεις με το κινητό σου. Εννοώ να μην έχεις τίποτα από όλα αυτά και να τρώς σκέτο ψωμί και λάδι (και ρίγανη πάνω που και που). Φυσικά δεν το εύχομαι προφανώς ούτε σε εσένα ούτε σε κανένα. Αλλά νομίζω πως έχει χαθεί το νόημα και ο καθένας τοποθετείται σύμφωνα με τη δική του βόλεψη και τα δικά του μέτρα και σταθμα.

Και κάτι πολύ βασικό (που έχω μάθει από την ζωή μου έως τώρα).

Απλώνεσαι όσο σε "παίρνει" και μόνο αλλιώς βγάζεις το σκασμό και συμβιβάζεσαι (με τα πάντα αν χρειαστεί) μέχρι και πάλι να σε "παίρνει".

• Like 1
Δημοσ.

Δεκτά όσα αναφέρεις.

Το θέμα όμως είναι ότι εσύ τότε απλά επιβίωνες, δε ζούσες, τουλάχιστον όχι με τα standards που (υποτίθεται πως) έχουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Και ξαναλέω: η ερώτηση του τίτλου λέει «πώς ζεις», όχι «πώς επιβιώνεις».

Δημοσ.

Δεκτά όσα αναφέρεις.

Το θέμα όμως είναι ότι εσύ τότε απλά επιβίωνες, δε ζούσες, τουλάχιστον όχι με τα standards που (υποτίθεται πως) έχουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Για μια περίοδο επιβίωνα, ναι, και δεν ήταν επιλογή μου. Πιο μετά ξεκίνησα να ζω όμως. Έκανα διάφορα πράγματα, πήρα και κινητό και σύνδεση internet και άλλα (όπου μέχρι τότε την έβγαζα τζάμπα αλλού). Συνέχισα όμως την συγκατοίκηση για όσο χρειαζόταν, διότι αν δεν το έκανα τότε θα έμενα μόνος μεν αλλά απλά θα επιβίωνα (και δεν θα ζούσα, έστω και με ζόρι). Ε κάποια στιγμή τα πράγματα αρχίσαν να φτιάχνουνε και πήγα μόνος μου σε ενοίκιο, πριν καμιά 15ρια χρόνια. Και φτάσαμε στο σήμερα που ναι μεν δεν έχω οικονομικό πρόβλημα (δεν τρέχουν και από τα μπατζάκια βέβαια) αλλά "νιώθω" όταν βλέπω ανθρώπους με πρόβλημα διότι το έχω περάσει και εγώ. Ο κανόνας μου είναι πως όταν δεν έχεις προσρμόζεσαι και πράττεις ανάλογα. Όταν δεις μετά ότι σε παίρνει πάλι πράττεις ανάλογα. Τα standards του ο καθένας εκείνος -και μόνο- τα προσαρμόζει σύμφωνα με ό,τι έχει.

• Like 2
Δημοσ.

Ωραία, τότε ίσως μπορούμε να συμφωνήσουμε στα εξής:

1. Δε γίνεται να ζήσεις μόνος σου, αξιοπρεπώς, σε ενοίκιο, χωρίς βοήθειες από τρίτους, παίρνοντας 490€.

2. Λόγω του παραπάνω, αναγκάζεσαι να κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μέχρι να βγεις.

Δημοσ.

1. Δε γίνεται να ζήσεις μόνος σου, αξιοπρεπώς, σε ενοίκιο, χωρίς βοήθειες από τρίτους, παίρνοντας 490€.

2. Λόγω του παραπάνω, αναγκάζεσαι να κάνεις υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μέχρι να βγεις.

Στο (2) συμφωνώ για τις υποχωρήσεις και για όσο χρειάζεται.

Στο (1) εν μέρει διαφωνώ. Δεν χρειάζεται η βοήθεια από τρίτο (καταρχάς μπορεί και να μην υπάρχει έτσι κι αλλιώς), υπάρχουν και άλλες λύσεις (πχ. συγκατοίκηση). Τώρα αν κάποιος μπορεί να έχει βοήθεια από τρίτο μπορεί και να παρακάμψει τη συγκατοίκηση (πιθανόν και εγώ το ίδιο να έκανα btw). Αν δεν υπάρχει όμως βοήθεια, τότε ψάχνεις άλλες λύσεις που δεν είναι πάντα βολικές γιατί αναγκάζεσαι να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου (τις πραγματικές ανάγκες). Το "αξιοπρεπώς" είναι πολύ σχετική έννοια επίσης. Αλλιώς το εννοώ εγώ, αλλιώς εσύ, αλλιώς κάποιος άλλος. Το "αξιοπρεπώς" είναι μεταβλητή που ρυθμίζεται από το πόσο σε "παίρνει".

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνοι. Απλα η συγκατοικηση για καποιους μπορει να μην ειναι συμβιβασμος. Ισα ισα εμενα δε θα μου αρεσε να μενω μονος μου. 

Δημοσ.

Το οτι δεν βγαίνουν τα νούμερα ισχυει για την Αθήνα, στην επαρχία υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες να βγαίνουν...

Όμως στα νούμενα το σωστό και νόμιμο ειναι να προστεθούν και τα δώρα, δηλαδη υπάρχει ενα 1000αρικο επιπλεον

το έτος.

Δημοσ.

Για ποιον βασικό μιλάμε στα 700€ ή τον νέο στα 500€;

Στην πρώτη περίπτωση θεωρώ ότι αν βρεις χαμηλό νοίκι και κάνεις μια Χ οικονομία χωρίς να στερηθείς πολλά θεωρώ ότι γίνεται σχετικά εύκολα.

Στην δεύτερη χωρίς συγκάτοικο δεν υπάρχει πιθανότητα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...