Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ότι κάνει η πλειοψηφία -/- του τι είναι φυσιολογικό/σωστό.
defacer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ωραια τα λες αλλα το νορμαλ δεν ειναι μεσα στο μυαλο σου. Ειναι το τι κανει η πλειοψηφια (και δε λεω οτι ειναι λαθος να πηγαινεις αντιθετα η να κανεις κατι διαφορετικο, και γω κανω διαφορα που δεν ειναι νορμαλ) και αν εσυ κανεις κατι και εισαι μειοψηφια το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παραδεχτεις οτι εισαι η εξαιρεση, και οχι να προσπαθεις να πεισεις τον αλλον που κανει κατι, οπως οι περισσοτεροι, οτι αυτο που κανει αυτος δεν ειναι νορμαλ η οτι ειναι οσο νορμαλ ειναι και το δικο σου μονο και μονο επειδη το κανεις εσυ. Το να βγαινει παντρεμενος ανθρωπος, αντρας η γυναικα, με φιλο/η και να πηγαινουν σινεμα οι 2 τους δεν ειναι νορμαλ, και αν το κανουν 10 ζευγαρια αυτο τα 9 εχουν καποιο προβλημα στη σχεση τους. Οπως επισης ειναι σπανιο να βλεπει ενας αντρας εντελος φιλικα μια γυναικα και να τη θεωρει καλη φιλη, 9 στις 10 φορες ενας απ τους 2 ελπιζει για κατι παραπανω. Ρωτησα για την ηλικια της γιατι αλλη αθωοτητα εχει μια μικρη σε ηλικια και αλλη σε μεγαλυτερη. Μπορει η κοπελα να ειναι μικρη και αβγαλτη και να μη καταλαβαινει που ειναι το περιεργο να βγαινει η μαμα της με αλλον αντρα πχ. Οταν ειπε για τους γονεις της καταλαβα οτι πραγματικα το θεωρει νορμαλ γιατι ετσι εμαθε, αλλα δε με πειθει και ουτε θα αρχησω να πιστευω διαφορετικα γιατι ειναι η εξαιρεση και οχι εγω. Σοβαρά νορμάλ είναι αυτό που κάνει η πλειοψηφία; Άρα δεν είναι νορμάλ να είσαι γκέι να είσαι μουσουλμάνος στην Ελλάδα να είσαι άθεος στην Ελλάδα να καπνίζεις (ή να μην καπνίζεις, όπως θες) να πίνεις μπύρα (ή να μην πίνεις, δεν έχει σημασία) να παίζεις φλάουτο να πίνεις χυμό ρόδι/σανγκουίνι Δε θέλω να πείσω κανέναν ότι νορμάλ είναι αυτό που λέω επειδή το λέω εγώ. Υποστηρίζω πως είναι νορμάλ κάποια πράγματα επιχειρηματολογώντας πως δε μου φαίνεται καθόλου νορμάλ το να μη συμβαίνουν, όπως αυτό που είπα νωρίτερα "δηλαδή μ' αυτή τη λογική απαγορεύεται να κάνω καινούριες φίλες εκτός αν τις περάσει πρώτα background check η γυναίκα μου". Εις άτοπον απαγωγή λέγεται: αυτό το αποτέλεσμα μου φαίνεται τελείως απαράδεκτο (δικαιολογώ αντικειμενικά: είναι στεγνή καταπίεση το να θεωρείσαι ένοχος εκ προοιμίου), επομένως δε μπορεί να είναι νορμάλ οι συνθήκες που το προκαλούν, επομένως νορμάλ είναι οι διαφορετικές συνθήκες. Όλα αυτά όπως είπα ισχύουν για μένα. Εσένα μπορεί κάτι να σου κάθεται διαφορετικά και να μη σου φαίνεται καταπιεστικό ή να σου φαίνεται ακόμα και επιθυμητή η παθολογική έλλειψη εμπιστοσύνης (εδώ σε κάποιους "φαίνεται επιθυμητό" μέχρι και το να τρώνε ξύλο από το σύντροφό τους επειδή δείχνει πως νοιάζεται). Δικαίωμά σου. Αλλά αν θέλεις να μιλήσεις σοβαρά για να αλλάξεις ενδεχομένως κάποιου την άποψη, πρέπει να καταφέρεις κάτι καλύτερο σαν επιχείρημα από το "έτσι κάνουν οι περισσότεροι" (που για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρεις καν αν είναι αλήθεια). Εγώ τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω. 5
lightspeed Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 προσωπικα διαβαζοντας σχεδον ολα τα σχολια, επιβεβαιωθηκα για ακομη μια φορα πως οι περισσοτερες σχεσεις ειναι ανουσιες. Και καπως ετσι προκυπτουν στερεοτυπα : οι γυναικες ασχολουνται μονο με τα μαλλια και τα νυχια τους / οι αντρες μονο με ποδοσφαιρο και αυτοκινητα. Οταν κανεις εχει σχεση με το καταλληλο ατομο, μπορει να συζητησει επι παντος επιστητου μαζι του, μοιραζεται κοινα ενδιαφεροντα και εχει συνηθως κοινη κοσμοθεωρια με τον συντροφο του. Χωρις αυτο να σημαινει οτι ταυτιζεται σε ολους τους τομεις, αλλα σε καθε περιπτωση αποδεχεται τη διαφορετικοτητα του αλλου και επιθυμει να μην μετατραπει σε ενα ακομη αβουλο πλασμα. 7
gon1332 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Απλά γελάω και λυπάμαι ταυτόχρονα με όσα κολλήματα έχω διαβάσει εδώ μέσα. Απλά έχω ζήσει κάποια πράγματα και έχω βρεθεί κι εγώ στην αντίπερα όχθη. Έχω φίλους και άντρες και γυναίκες. Οι παρέα μου που έχουμε ζήσει περισσότερα έτυχε να είναι άντρες αναγκαστηκά λόγω σχολής. Αλλά στην πορεία έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες. Έχω και γυναίκες κολλητές που κάνουμε πράγματα μαζί και διάφορες δραστηριότητες. Όπως ακριβώς έκανα με τους φίλους μου όσο ήταν εδώ. Μπορώ και συνυπάρχω με όλους γιατί απλά βλέπω τί θα μπορούσε να μου προσφέρει ο άλλος σαν άτομο. Από κάποιους παίρνω περισσότερα, άλλους τους φιλτράρω. Ποτέ όμως λόγω φύλου. Έχω κάνει κουβέντες επιπέδου με αρκετές γυναίκες. Αν είναι από την αρχή να είσαι προκατειλημένος τότε έχεις θέματα με τον εαυτό σου. End of story. Επίσης έχει τύχει να μου μείνουν φίλοι και άτομα που μιλάμε ακόμη, τα οποία γνώρισα λόγω πρώην μου (κολλητοί της κλπ). Γιατί η σχέση προφανώς ήταν υγειής και υπήρχε επιστοσύνη. Γιατί να γίνεις μισητός και σε άκυρο κόσμο; Fun fact: Και να που ήρθε η στιγμή που το 70% του χρόνου μου συναναστρέφομαι με γυναίκες. 3
Hellaslover Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Φυσικα και ειναι αυτο που κανει η πλειοψηφια! Νορμαλ ειναι η αγγλικη λεξη normal και βγαινει απο το norm, η οποια σημαινει: http://www.dictionary.com/browse/norm για οποιον βαριεται να ανοιγει: noun a standard, model, or pattern Θα "εκπλαγεις" περισσοτερο αν μαθεις οτι καποιος ειναι γκει, απο το να μαθεις οτι ειναι στρειτ, γιατι δεν ειναι νορμαλ (it's not the norm) να εισαι γκει. Μη μπερδευετε το νορμαλ με το ομαλο και ανωμαλο, και δεν λεω κατι που δεν ειναι νορμαλ ειναι κακο,ανωμαλο κτλ απλα αν ερθει ενας γκει και μου πει πως γινεται να μη σου αρεσουν οι αντρες θα του πω "πας καλα;" Το αν ειναι κατι σωστο η λαθος το κρινεις εσυ, αλλα το τι ειναι νορμαλ-ασχετα το τι πιστευεις- το κρινει η κοινωνια, ευτηχως η δυστηχως. Εμενα μου φενετε περιεργο (οχι με την κακη εννοια, διαφορετικο δηλαδη) ενας κινεζος να μιλαει ελληνικα στο survivor και ενας ελληνας να ειναι μαυρος και να παιζει μπασκετ στο NBA. Ειμαι ρατσιστης επειδη δε το θεωρω νορμαλ; Αν ελεγα ασυνηθιστο θα ταν οκ;
l337 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Νορμάλ δεν είναι αυτό που πιστευουν οι περισσότεροι στην κοινωνία αλλά αυτό που είναι σύμφωνο με τις κοινωνικές αντιλήψεις ή προκαταλήψεις (στερότυπα) σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό ή ομαλό.Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.ΥΓ: Και δεν υπάρχει νορμάλ. Ο καθένας μας "βλέπει" αυτό που σκέφτεται και σύμφωνα με την αντίληψη του και την ηθική του. 1
Hellaslover Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Αυτο που λες δεν ισχυει και για να γινω κατανοητη, ουσιαστικα λες πως απο την στιγμη που ολοι θα πεσουν στο γκρεμο αυτο αυτοματως καθιστα την πραξη αυτη λογικη ή οπως λες εσυ φυσιολογικη. Να σε ρωτησω, δεν ετυχε ποτε να δεθεις με μια γυναικα και να μην την βλεπεις ερωτικα; Φιλες απο τα σχολικα/τα φοιτητικα σου χρονια δεν εχεις ή απο τον εργασιακο σου χωρο; Εχετε τοσα κοινα βιωματα, νομιζεις πως την στιγμη που θα επιλεξεις να παντρευτεις, θα σταματησεις να κανεις παρεα; Κατι νορμαλ δε σημαινει και λογικο. Γινονται πολλα που δεν ειναι λογικα αλλα ειναι νορμαλ. Αν υποθεσουμε οτι ο κοσμος επεφτε στο γκρεμο και αυτοκτονουσε μετα απο καποια ηλικια, και αυτο γινοταν για χρονια, τοτε θα το θεωρουσα νορμαλ ναι. Οπως εχουμε τη θρησκεια τωρα ενα πραγμα...ειναι λογικο να φιλας μια εικονα, να κανεις κινησεις με το χερι σου (τον σταυρο) για να δειξεις αγαπη σε κατι που μαλλον δεν υπαρχει και ειναι απλα μια ιδεα; δεν ειναι αλλα ειναι νορμαλ και περισσοτερο νορμαλ σε χριστιανικες χωρες, σωστα; απο την αλλη αν ενας σχηματιζει ενα χ στο μετωπο και λεει 5-6 περιεργες λεξεις τον θεωρουμαι τρελο, ουτε νορμαλ ουτε λογικο... Νορμάλ δεν είναι αυτό που πιστευουν οι περισσότεροι στην κοινωνία αλλά αυτό που είναι σύμφωνο με τις κοινωνικές αντιλήψεις ή προκαταλήψεις (στερότυπα) σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό ή ομαλό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά. ΥΓ: Και δεν υπάρχει νορμάλ. Ο καθένας μας "βλέπει" αυτό που σκέφτεται και σύμφωνα με την αντίληψη του και την ηθική του. Δε καταλαβα τι διαφορα γιατι αυτο που ειπες οτι δεν ειναι μετα ειπες οτι ειναι.
l337 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Κατι νορμαλ δε σημαινει και λογικο. Γινονται πολλα που δεν ειναι λογικα αλλα ειναι νορμαλ. Αν υποθεσουμε οτι ο κοσμος επεφτε στο γκρεμο και αυτοκτονουσε μετα απο καποια ηλικια, και αυτο γινοταν για χρονια, τοτε θα το θεωρουσα νορμαλ ναι. Οπως εχουμε τη θρησκεια τωρα ενα πραγμα...ειναι λογικο να φιλας μια εικονα, να κανεις κινησεις με το χερι σου (τον σταυρο) για να δειξεις αγαπη σε κατι που μαλλον δεν υπαρχει και ειναι απλα μια ιδεα; δεν ειναι αλλα ειναι νορμαλ και περισσοτερο νορμαλ σε χριστιανικες χωρες, σωστα; απο την αλλη αν ενας σχηματιζει ενα χ στο μετωπο και λεει 5-6 περιεργες λεξεις τον θεωρουμαι τρελο, ουτε νορμαλ ουτε λογικο... Το τι είναι νορμάλ δεν στο καθορίζουν οι άλλοι (ο "κόσμος" πχ. που είπες) αλλά η αντίληψη σου για το περιβάλλον σου και η ηθική σου. Αυτα που αναφέρεις παραπάνω είναι ο ορισμός των κοινωνικών αντιλήψεων και στερεοτύπων. Δεν θα σε βοηθήσει κάπου να σκέφτεσαι έτσι.. Φιλικά στο λέω, σκέψου out of the box Δε καταλαβα τι διαφορα γιατι αυτο που ειπες οτι δεν ειναι μετα ειπες οτι ειναι. Έχεις δίκιο, δεν το διατύπωσα σωστά (έχω πιει και κάτι τσίπουρα ), αν και πιστεύω κατάλαβες τι ήθελα να σου πω. Ότι δηλαδή το νορμάλ βασίζεται σε αυτό που είναι σύμφωνο με τις κοινωνικές αντιλήψεις ή προκαταλήψεις σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό. Θα σου δώσω και ένα παράδειγμα. Οι κοινωνικές αντιλήψεις λένε να είσαι μονογαμικός. Άρα και το νορμαλ. Άλλοι το κάνουν (μένουν μονογαμικοί) αν και δεν το θέλουν και καταπιέζονται λόγω των κοινωνικών αντιλήψεων, άλλοι μένουν μονογαμικοί ασχέτως των κοινωνικών αντιλήψεων αλλά γιατί έτσι θέλουν εκείνοι (στην κατηγορία αυτή ανήκω κι εγώ πχ.) και άλλοι ζούνε πολυγαμικά γιατί δεν ακολουθούν τις κοινωνικές αντιλήψεις και έτσι θέλουν να ζήσουν (πολυγαμικά). Κοίτα να δεις όμως που ο άνθρωπος φυσιολογικά (βιολογικά) είναι πολυγαμικό ον. Το φυσιολογικό λοιπόν είναι να είναι πολυγαμικός αλλά το νορμάλ (με την εξέλιξη του, σήμερα) να είναι μονογαμικός. Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει και γιατί το νορμάλ δεν είναι απαραίτητα το φυσιολογικό όπως επίσης και γιατί αυτό που κάνει ο περισσότερος κόσμος δεν είναι επίσης απαραίτητα το φυσιολογικο. 1
Έλεος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Έχετε χάσει τη μπάλα επειδή προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με αγγλικές λέξεις. "Νορμάλ" βγαίνει από το "normal" που βγαίνει από το "norm" που σημαίνει "κοινώς αποδεκτός κανόνας". Πχ το να βγαίνεις έξω με παπούτσια και όχι βατραχοπεδιλα είναι μια νόρμα. Ή το να φιλάς εικόνες όπως αναφέρθηκε. Άρα έχει την έννοια του συνηθισμένου. "Φυσιολογικό" περιγράφει κάτι που συμβαίνει στα πλαίσια της φύσης. Δεν είναι απαραίτητα κάτι συνηθισμένο. Πχ το να πέσει ένας καταστροφικός κομήτης στη γη είναι φυσιολογικό αλλά όχι συνηθισμένο. 1
l337 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 ..ειναι λογικο να φιλας μια εικονα... Επίσης, το να φιλάς μια εικόνα δεν είναι κάτι το λογικό. Και είναι ειδωλολατρεία.
Έλεος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Επίσης, το να φιλάς μια εικόνα δεν είναι κάτι το λογικό. Και είναι ειδωλολατρεία. Είναι 100% λογικό αν είσαι χριστιανός.
l337 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Είναι 100% λογικό αν είσαι χριστιανός. Από πότε η ειδωλολατρεία είναι λογική;
Hellaslover Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δεν συμφωνω, κουραστηκα, και για αυτο ακριβος το λογο δε μπορω να κανω παρεα και συζητηση με γυναικα! (Φιλικα το λεω) Το τι ειναι νορμαλ το καθοριζει η κοινωνια, η κουλτουρα, και ο "κοσμος". Ειναι οτι εχουμε συνηθησει να κανουμε, να βλεπουμε και να πιστευουμε σαν συνολο. Το τι ειναι νορμαλ αλλαζει απο χωρα σε χωρα, η και απο πολη σε πολη (η επαρχια), δε μπορεις να παρεις μαζι σου τα δικα σου πιστευω και να λες αυτο ειναι νορμαλ (the norm), απο την αλλη μπορεις να πιστευεις τα δικα σου και να θεωρειτε νορμαλ οτι εχεις αλλη αποψη αλλα οχι οτι ειναι η ιδια σου η αποψη. Μπερδευεις τον "κανονα" με τις προσωπικες αντιληψεις και πιστευω. Και τελειωνω: το νορμαλ δεν ειναι κατι το κακο η καλο, ειναι κατι το διαφορετικο απο τα συνηθισμενα. Οτιδηποτε αλλο λεγεται προτιμηση. Έχεις δίκιο, δεν το διατύπωσα σωστά (έχω πιει και κάτι τσίπουρα ) Ωχ, παλευω τοση ωρα να βγαλω ακρη και με γυναικα και μεθυσμενη;; Επίσης, το να φιλάς μια εικόνα δεν είναι κάτι το λογικό. Και είναι ειδωλολατρεία. Ειναι λογικο μεσα στην παραλογια της θρησκειας. Αυτοι που το κανουν το θεωρουν λογικο. Και η ειδωλολατρεια δεν ειναι λογικη αλλα το κανουμε. Και για να μη κανω quote οτι ειπες απο πανω: συμφωνω οτι η μονογαμια ειμαι νορμαλ, και ερχεσε στα λογια μου. Υπαρχουν πολυγαμηδες (χεχε) που για αυτους ειναι νορμαλ αλλα η κοινωνια δε το θεωρει νορμαλ. Καθε φορα που θες να κανεις κατι και φοβασαι τι θα πει ο κοσμος η η γιαγια απο απεναντι ε τοτε δεν ειναι νορμαλ αυτο που πας να κανεις.
l337 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δεν συμφωνω, κουραστηκα, και για αυτο ακριβος το λογο δε μπορω να κανω παρεα και συζητηση με γυναικα! (Φιλικα το λεω) Το τι ειναι νορμαλ το καθοριζει η κοινωνια, η κουλτουρα, και ο "κοσμος". Ειναι οτι εχουμε συνηθησει να κανουμε, να βλεπουμε και να πιστευουμε σαν συνολο. Το τι ειναι νορμαλ αλλαζει απο χωρα σε χωρα, η και απο πολη σε πολη (η επαρχια), δε μπορεις να παρεις μαζι σου τα δικα σου πιστευω και να λες αυτο ειναι νορμαλ (the norm), απο την αλλη μπορεις να πιστευεις τα δικα σου και να θεωρειτε νορμαλ οτι εχεις αλλη αποψη αλλα οχι οτι ειναι η ιδια σου η αποψη. Μπερδευεις τον "κανονα" με τις προσωπικες αντιληψεις και πιστευω. Δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν μόνο προσωπικές αντιλήψεις που βάζουν κανόνες. Όλοι οι άνθρωποι οργανικά είμαστε ίδιοι αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικοί (διαφέρουμε στην εμφάνιση και την προσωπικότητα). Δεν υπάρχει "κανονικός" άνθρωπος. Με το "κανονικός" αυτό που μας λένε είναι "υπο προυποθέσεις ιδανικός", Τώρα το "ιδανικός" σηκώνει πολύ κουβέντα, πόσο μάλλον το "υπο προυποθέσεις.." Ωχ, παλευω τοση ωρα να βγαλω ακρη και με γυναικα και μεθυσμενη;; Δεν είμαι γυναίκα, άντρας είμαi. (ψιλοκομματιασμένος, ναι ) Και για να μη κανω quote οτι ειπες απο πανω: συμφωνω οτι η μονογαμια ειμαι νορμαλ, και ερχεσε στα λογια μου. Υπαρχουν πολυγαμηδες (χεχε) που για αυτους ειναι νορμαλ αλλα η κοινωνια δε το θεωρει νορμαλ. Καθε φορα που θες να κανεις κατι και φοβασαι τι θα πει ο κοσμος η η γιαγια απο απεναντι ε τοτε δεν ειναι νορμαλ αυτο που πας να κανεις. Άρα το νορμάλ πηγάζει από τις κοινωνικές αντιλήψεις και τα στερεότυπα. Έρχεσαι στα λόγια μου. Και αν θέλεις τη γνώμη μου η αξία τους είναι τόση όση η σημασία που τους δίνουμε (εγώ, εσύ, ο καθένας).
Έλεος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δεν είμαι γυναίκα, άντρας είμαi. (ψιλοκομματιασμένος, ναι ) Στερεότυπα - Hellaslover: 1-0
Προτεινόμενες αναρτήσεις