Lanike71 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Τι έχω να προτείνω σε σένα ΘοδωρηςGR, αφού εδώ δεν έχεις δουλειά και η κοπέλα σου θέλει να πάτε Γερμανία, πηγαίνετε, αλλά άσε την καρδιά και το μυαλό σου εδώ στην Ιερή Πατρίδα μας, με την πρώτη ευκαιρία θα έρχεστε Ελλάδα, όσο τακτικότερα τόσο το καλύτερο (αυτός θα είναι δικός σου όρος για να πάς στην Γερμανία) και θα βάλεις ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα το επαναλαμβάνεις συνέχεια για οριστική επιστροφή στην Μητέρα μας όταν το παιδί θα είναι να πάει Α Δημοτικού, πήγε σχολείο στην Γερμανία, ξέχνα το μετά. Μέχρι τότε ΕΛΠΙΖΩ κάτι θα έχει αλλάξει εδώ. Εγώ ευχαριστώ βαθύτατα τους γονείς μου που ήρθαν τότε, αλλιώς δυστυχώς σίγουρα θα ήμουν ακόμη Γερμανία. Πιστεύω να σε βοήθησα... Παράλληλα θα έπρεπε να προτείνεις και ένα τρόπο επιβίωσης για να μείνει εδώ. Απαντήσεις τύπου "φασόλια 5 μέρες" , "άναψε ξυλόσομπα με ξύλα από το δάσος" εννοείται ότι δεν είναι λογικές.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Τι έχω να προτείνω σε σένα ΘοδωρηςGR, αφού εδώ δεν έχεις δουλειά και η κοπέλα σου θέλει να πάτε Γερμανία, πηγαίνετε, αλλά άσε την καρδιά και το μυαλό σου εδώ στην Ιερή Πατρίδα μας, με την πρώτη ευκαιρία θα έρχεστε Ελλάδα, όσο τακτικότερα τόσο το καλύτερο (αυτός θα είναι δικός σου όρος για να πάς στην Γερμανία) και θα βάλεις ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα το επαναλαμβάνεις συνέχεια για οριστική επιστροφή στην Μητέρα μας όταν το παιδί θα είναι να πάει Α Δημοτικού, πήγε σχολείο στην Γερμανία, ξέχνα το μετά. Μέχρι τότε ΕΛΠΙΖΩ κάτι θα έχει αλλάξει εδώ. Εγώ ευχαριστώ βαθύτατα τους γονείς μου που ήρθαν τότε, αλλιώς δυστυχώς σίγουρα θα ήμουν ακόμη Γερμανία. Πιστεύω να σε βοήθησα... Όπως το λες. Θα φύγω Γερμανία αλλά εννοείται με την πρώτη ευκαιρία που αλλάξει κάτι εδώ (αν και δεν το βλεπω) θα γυρίσω πίσω. Σίγουρα φίλε σαν την χώρα σου πουθενά.. αλλά όταν πρέπει να κοιτάξεις το καλό της οικογένειας σου κάνεις αυτό που πρέπει. Ελπιζω το παιδι να εχει την Γερμανικη υπηκοοτητα και να μην χρειαστει να γυρισει καποια στιγμη για χαζα τυπο θητεια στον ελληνικο στρατο. Ναι την έχει την γερμανική υπηκοοτητα όπως και η κοπέλα μου.
4saken Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Παράλληλα θα έπρεπε να προτείνεις και ένα τρόπο επιβίωσης για να μείνει εδώ. Απαντήσεις τύπου "φασόλια 5 μέρες" , "άναψε ξυλόσομπα με ξύλα από το δάσος" εννοείται ότι δεν είναι λογικές. Αν μπεις στο blog του θα καταλαβεις οτι δεν πρεπει να εχεις απαιτησεις λογικης... 1
4saken Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Αν πλεον εχεις 2 υπηκοοτητες δεν μπορεις να αποφυγεις την θητια (με μια μικρη επιφυλαξη)
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Όπως το λες. Θα φύγω Γερμανία αλλά εννοείται με την πρώτη ευκαιρία που αλλάξει κάτι εδώ (αν και δεν το βλεπω) θα γυρίσω πίσω. Σίγουρα φίλε σαν την χώρα σου πουθενά.. αλλά όταν πρέπει να κοιτάξεις το καλό της οικογένειας σου κάνεις αυτό που πρέπει. Ναι την έχει την γερμανική υπηκοοτητα όπως και η κοπέλα μου. Αγορίνα μην παρασύρεσαι από τέτοια μηνύματα. Πήγαινε το παιδί στην Γερμανία για να μεγαλώσει σε μια σοβαρή χώρα η οποία έχει μέλλον για πολλά ακόμα χρόνια ενώ στην Ελλάδα δεν βλέπουμε μέλλον ούτε σε 10 χρόνια από τώρα. Άσε τις βλακείες περί επιστροφής με την πρώτη ευκαιρία. Η Ελλάδα την κατάσταση της Γερμανίας ΔΕΝ την φτάνει ΠΟΤΕ!!! Αν πλεον εχεις 2 υπηκοοτητες δεν μπορεις να αποφυγεις την θητια (με μια μικρη επιφυλαξη) Δεν γνωρίζω αν μπορεί να αποφύγει την θητεία, δεν λέω αυτό άλλωστε. Αλλά φαντάσου το παιδί στην Γερμανία, με τους φίλους του, τις σπουδές του και ενδεχομένως την δουλειά του εκεί και την μόνη σχέση που έχει με την Ελλάδα να είναι οι διακοπές μια φορά το καλοκαίρι (στην Καλύτερη). Και του έρχεται στα ξαφνικά χαρτί να υπηρετήσει τον στρατό στην Ελλάδα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ξεραθεί στα γέλια και μετά να πετάξει το χαρτί στα σκουπίδια. Στην τελική θα φάει ένα πρόστιμο που δεν τον ενδιαφέρει γιατί μόνο διακοπές έρχεται στην Ελλάδα και θα μπορεί να έρχεται μόνο 30 μέρες στην Ελλάδα που πάλι δεν τον ενδιαφέρει γιατί 30 μέρες είναι και πολλές για διακοπές. 3
Lanike71 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Αγαπητέ papresa, μπορεί να φέρουμε την υπηκοότητα ή εθνικότητα ενός κράτους, αλλά πριν απ' όλα έχουμε το δικαίωμα της επιλογής του πώς θέλουμε να ζήσουμε. Το να προτείνεις σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας να ταλαιπωρηθεί μένοντας εδώ, δεν είναι και τόσο τίμιο. Ξαφνικά θυμηθήκαμε τους νέους επιστήμονες που φεύγουν. Τόσα χρόνια που τους έβαζε το κράτος τρικλοποδιές ή τους ξεγελούσε με μία ψευτοθέση στο δημόσιο των 1000-1400 ευρώ απλά βάζοντας μία σφραγίδα όλη μέρα, δεν τα θυμάται κανείς, έτσι; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά είμαστε εντελως off topic. Το βλέπω για κλείδωμα...
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Έτσι και αλλιώς έχεις πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Κακώς το σκέφτεσαι ακόμα. Το να μείνεις εδώ θα είναι μια εγωιστική κίνηση και εντελώς ανεύθυνη. Δεν αφορά το πράγμα μόνο εσένα αλλά και την κοπέλα σου όπως και το παιδί σου.
Zerg13 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Οι διπλες υπηκοοτητες εχουν δικαιωμα και εξαγορας της θητειας μετα απο καποια ηλικια, νομιμα. Και με λιγα χρηματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Έτσι και αλλιώς έχεις πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Κακώς το σκέφτεσαι ακόμα. Το να μείνεις εδώ θα είναι μια εγωιστική κίνηση και εντελώς ανεύθυνη. Δεν αφορά το πράγμα μόνο εσένα αλλά και την κοπέλα σου όπως και το παιδί σου. Δεν το σκέφτομαι. Ξέρω ότι θα γίνει έτσι και αλλιώς. Απλά όσα λέτε ειναι για εμενα αποψεις και με βοηθάνε να το σκεφτώ ποιο θετικα
Dagobert Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Όπως το λες. Θα φύγω Γερμανία αλλά εννοείται με την πρώτη ευκαιρία που αλλάξει κάτι εδώ (αν και δεν το βλεπω) θα γυρίσω πίσω. Σίγουρα φίλε σαν την χώρα σου πουθενά.. αλλά όταν πρέπει να κοιτάξεις το καλό της οικογένειας σου κάνεις αυτό που πρέπει. Ναι την έχει την γερμανική υπηκοοτητα όπως και η κοπέλα μου. Απορώ γιατί γύρισες, αφού είχες αποκατασταθεί στην Γερμανία. Μπορεί να μην έχει καλό καιρό, να είναι μακρυά η οικογένεια και οι φίλοι, όμως εκεί θα έχεις ποιότητα ζωής και μπορείς να προσφέρεις το καλύτερο στο παιδί σας. Και στην τελική δεν είναι τόσο μακρυά, 3 ώρες πτήσης, οπότε οι δικοί σου άνετα σε επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα. Παρεμπιπτόντως, νομίζω το παιδί θα κάνει τρίμηνη θητεία στον ελληνικο στρατό. Επιβεβαίωσέ το.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Άνετα μπορείς να έχεις διπλή υπηκοότητα μαζί με την ελληνική.
ravend Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Παιδια δεν εχω για να κανουν σχολείο εδω αλλα βλέπω των συνεργατών και φιλων μου απο διαφορες εθνικοτητες, Ολα φοιτουν σε γερμανικα σχολεια με οτι εχουν να τους προσφερουν και μια χαρα τα πάνε σιγουρευουν το μελλον τους απο τωρα. Τα δε ελληνικα σχολεια λειτουργουν Εδω οπως λειτουργουν και στην ελλαδα,πραγμα εξωφρενικο,με τις ιδιες τρυπες ιδια λαθη,ιδιο συστημα εξετασεων που δινουν στην ελλαδα(???) Γερμανικο σχολειο λοιπον με ιδιαιτερα στο σπίτι την ελληνικη. Ω ναι! Θα εχεις το χρονο και το χρημα να κανεις και αυτο!Τι έκπληξη οι παλιογερμανοι!
Dagobert Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Γερμανικο σχολειο λοιπον με ιδιαιτερα στο σπίτι την ελληνικη. Συνήθως το σαβ/κο γίνονται μαθήματα στο ελληνικό σχολείο. Και αν οι γονείς μιλάνε με τα παιδιά στα Ελληνικά, μαθαίνουν εύκολα και δεύτερη γλώσσα. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Παιδια δεν εχω για να κανουν σχολείο εδω αλλα βλέπω των συνεργατών και φιλων μου απο διαφορες εθνικοτητες, Ολα φοιτουν σε γερμανικα σχολεια με οτι εχουν να τους προσφερουν και μια χαρα τα πάνε σιγουρευουν το μελλον τους απο τωρα. Τα δε ελληνικα σχολεια λειτουργουν Εδω οπως λειτουργουν και στην ελλαδα,πραγμα εξωφρενικο,με τις ιδιες τρυπες ιδια λαθη,ιδιο συστημα εξετασεων που δινουν στην ελλαδα(???) Γερμανικο σχολειο λοιπον με ιδιαιτερα στο σπίτι την ελληνικη. Ω ναι! Θα εχεις το χρονο και το χρημα να κανεις και αυτο!Τι έκπληξη οι παλιογερμανοι! Μα τι συζητάμε... Το 2015 το Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα ήταν στην 13η θέση και το Ελληνικό εκπαιδευτικό (ο θεος να το κανει) σύστημα κωλοβάραγε κάπου στην 40η θέση. Το γεγονός εν το μεταξύ να ζεις στην Γερμανία ή σε κάποια άλλη ανεπτυγμένη χώρα και να στέλνεις το παιδί σου στα Ελληνικά σχολεία το θεωρώ το λιγότερο ηλίθιο. Έτσι και αλλιώς την Ελληνική θα την μάθει αφού στο σπίτι αυτήν θα μιλάει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις