GoDRiC- Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα/Καλημέρα σε όσους διαβάζουν το θέμα. Θα αρχίσουμε από τα βασικά και μετά στο ψητό. Να τονίσω ότι δεν πρόκειται προφανέστατα για troll θέμα, έχω φίλους και συγγενείς να ανοιχτώ, αλλά στο insomnia πέρα από trollers υπάρχουν και αξιόλογα άτομα που θα ήθελα να πάρω μια γνώμη. Κάθε γνώμη δεκτή αλλά το troll δε θα το δεχτώ στο συγκεκριμένο άρθρο διότι ανοίγομαι πραγματικά. Ελπίζω να διαβαστεί μέχρι τέλους και ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Με λένε Γιάννη για όσους θέλουν να απευθύνονται σε μένα με το μικρό μου, είμαι 20 χρονών και έχω τελειώσει με τον στρατό ευτυχώς. Αυτή την στιγμή γράφτηκα έπειτα από μεταγγραφή λόγω εισοδήματος ακυρώθηκε, με δέχτηκαν με κατ'εξαίρεση μεταγγραφή επειδή είχα περάσει καρκίνο το καλοκαίρι, στο ΤΕΙ Αθήνας στη σχολή Διοίκηση και Οικονομίας και συγκεκριμένα στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Και Φιλοξενίας. Είχα περάσει στην Λευκάδα στο αντίστοιχο τμήμα το 2014 με 0 διάβασμα. Το 2015 πήρα αναβολή σπουδών, έκααν φανταριλίκι όπου και μου εμφανίσθηκε ο καρκίνος μέσα όταν απολυόμουν κοντά (τύχη μέσα στην ατυχία μου, το 401 με ανέλαβε οπότε χειρουργία χημειοθεραπείες κλπ όλα πληρωμένα ας το πουμε, και θα με κοιτάει για αρκετά χρόνια... Ωστόσο απολύθηκα με Ι5 επειδή προβλέπει ο νόμος αλλά δεν θα έχω θέμα στο δημόσιο εκτός αν ήθελα να μπω Αστυνομία ή Πυροσβεστική ή γενικώς Σώματα Ασφαλείας. Αυτό ήταν ένα αρχικό κειμενάκι για να καταλάβετε πάνω κάτω τι παίζει με την φάση μου και ποιος σας μιλάει. Ας πάμε στο 2ο σκέλος Προφανώς γράφτηκα στην περίοδο εξεταστικής του χειμερινού 6μήνου, έχω κάνει τα πάντα έχω φοιτιτική ταυτότητα κωδικούς πρόσβαση παντού τα πάντα, έχω ψαχτεί με κάθε site και υλικό που αφορά τη σχολή μου στο pc οπότε δεν χάνω κάτι από εκεί. Ως τώρα έχω χάσει το 1ο 6μηνο αν και δηλωμένο, δεν έχω παρακολουθήσει τίποτα δεν έχω δώσει τίποτα οπότε πάει για Σεπτέμβρη με όσες σημειώσεις καταφέρω να βρω γιατί είναι και δύσκολο όταν μπαίνεις σε καινούργιο περιβάλλον ξαφνικά. Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το 2ο 6μηνο και θα δώσω Ιούνιο κανονικά ο,τι μπορέσω και τα άλλα Σεπτέμβρη. Τον Οκτώμβρη λογικά θα παρακολουθώ 1ο και 3ο μαζί και έτσι θα πάει το πράγμα. Οκ, cool, μια στιγμή. Είμαι από τα άτομα που προφανώς αγχώνονται εύκολα (βλέπε καρκίνος) και προσπαθώ να το ελέγχω, είμαι από τα άτομα που δε ξέρουν γενικότερα με τι θέλουν να ασχοληθούν στη ζωή τους, απλά δεν θέλω να επιτρέψω στον εαυτό μου ξανά να πιεστώ και να κάνω κάτι επειδή πρέπει να το κάνω και να το βλέπω σαν αγκαρία (όπως το φανταριλίκι που μου κόστισε τον καρκίνο, επειδή σίγουρα καθαρά απο ψυχολογικό θέμα το έπαθα). Αν και δεν διάβαζα επειδή το σνόμπαρα, όλοι μου λέγαν ανέκαθεν ότι είχα και ε΄χω δυνατότηες, εγώ απλά δεν πίστεψα ποτέ σε μένα. Έλεγα στον εαυτό μου ότι αν μπω σε μια σχολή θα είναι Πανεπιστήμιο ο κόσμος να χαλάσει, σε ΙΕΚ σε ΤΕΙ σε Κολλέγια δεν πάω. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν σκέφτομαι το εξωτερικό τουλάχιστον για προπτυχιακές σπουδές.. Τέλος, νομίζω πως τόσο καιρό είμαι σε λάθος δέσμη, μ'άρεσε ανέκαθεν η ψυχολογία ας το πούμε και γενικά θεωρητικά επαγγέλματα περισσότερο, δεν ξέρω για ποιό λόγο πριν 2 χρόνια ήμουν τεχνολογική. Παρόλα αυτά τα τουριστικά είναι μια αξιόλογη σχολή αλλα δεν ξέρω αν ανήκω εκεί, έχω πέσει πολύ ψυχολογικά και φαίνεται και προσπαθώ απλά να μην χάσω άλλο χρόνο απο τη ζωή μου. Ερωτήσεις Αξίζει να τα σταματήσω τώρα όλα και να δώσω πανελλήνιες για του χρόνου προφανώς και να αλλάξω κατεύθυνση και να αρχίσω εντατικά από το καλοκαίρι; Αν το κάνω αυτό θα αρχίσω φροντηστίρια κανονικά θα με βοηθάει και η κοπέλα μου που θέλει πολύ, σπουδάζει στην Πάντειο Διεθνείες και Ευρωπαικές σπουδές. Υπάρχει πλέον ουσιαστική διαφορά από ΤΕΙ/ΑΕΙ; Έχω κόλλημα στο μυαλό μου ότι με βάση τις δυαντότητες μου έπρεπε να είμαι σε Πανεπιστήμιο, με χαλάει που είμαι σε ΤΕΙ. Κάποτε είχα ηλίθια μυαλά και ήξερα ότι θα το μετανιώσω πικρά και το κάνω τώρα, ίσως βγάζω κόμπλεξ που η κοπέλα μου είναι εκεί και αρκετοί φίλοι μου σε πανεπιστήμια, αλλά και σε ΤΕΙ. Γενικώς έχω αρκετά κόμπλεξ αλλά τώρα επικεντρώνομαι σε αυτά που αφορούν τις σχολές. Μου έχουν προτείνει απλά να συνεχίσω την σχολή να δω πως θα πάει λίγο να προσπαθήσω γερά κι αν δω ότι δεν με εκφράζει και ότι το κάνω με το ζόρι τότε να το αφήσω και να πάω για Πανελλήνιες, τι γνώμη έχετε για αυτό; Απλά το κακό είναι πώς πρέπει να το αποφασίσω κάπως σύντομα ώστε να προλάβω και τα καλοκαιρινά αν δώσω του χρόνου Πανελλήνιες αλλά κι αν τα χάσω πιστεύω θα υπάρχει τρόπος. Θεωρώ τον εαυτό μου αχάριστο που ενώ με μεταγγραφή κιόλας είμαι Αθήνα (κι ας απέχω 13 στάσεις Μετρό από τη σχολή) και δεν είμαι ευχαριστημένος, δεν ξέρω απλά αν μ'αρέσει αυτό που κάνω. Δεν το έχω δει καλά καλά ακόμα αλλά φαίνεται από τη ψυχολογία μου, Οκ, είναι αρχή ακόμα αλλά και πάλι, έλεγα ή θα μπω σε Πανεπιστήμιο ή θα είμαι άχρηστος και θα κάνω κάτι άλλο.. Θέλω πολύ να προσπαθήσω και να μπω σε Πανεπιστήμιο του χρόνου αλλά δεν ξέρω εδώ καλά καλά φοβάμαι να το πω στους γονείς μου.. Αλλά η μάνα μου επειδή έχω καλύτερες σχέσεις, μου έχει πει αν αισθάνομαι έτσι να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω, δεν θέλει να με βλέπει έτσι.. Όσο για την ψυχολογία που είπα απλά έτυχε να πω ένα κλάδο αρκετά ενδιαφέρον για μένα, υπάρχουν πολλοί που θα μ'άρεσαν (με βάση τα μαθήματα της σχολής και όσο δυνατό αντιλαμβάνομαι το επάγγελμα) απλώς θα ήθελα να βάλω σαν στόχο να μπω σε Πανεπιστήμιο, αυτό. Γιατί νομίζω ότι μπορώ, απλά σκεφτόμουν διαφορετικά στα 16 μου.. Παρόλα αυτά και τελειώνω, αυτή την στιγμή στα τουριστικά είμαι στην ανώτατη σχολή που θα μπορούσε να υπάρχει στην Ελλάδα (μια και τουριστικά δεν υπάρχει σε Πανεπιστήμιο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό καλύπτει το κόμπλεξ μου κι αν μ'αρεσει.. Σίγουρα υπάρχει όμως τεράστια ζήτηση και μέλλον) Σίγουρα θα έχω να πω κι άλλα, απλά είναι δύσκολο όταν γράφεις τόσα πολλά, κάποια τα ξεχνάς, αν θέλω και κάτι άλλο θα προσθέσω. Ευχαριστώ θερμά πραγματικά όποιος δε κουράστηκε και με ανέχτηκε ως εδώ. Το προηγούμενο thread το έκανα λάθος ώρα ας σβηστεί και ας μείνει αυτό παρακαλώ.
FilipposMD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μερικές σκέψεις από μένα με βάση αυτά που έγραψες: - Μην ασχολείσαι αν είναι ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Το βασικό ερώτημα είναι τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και τι θα σε ευχαριστεί. Η λογική "δε με ικανοποιεί το ΤΕΙ, θέλω να μπω σε ΑΕΙ" είναι σε τελείως λάθος βάση. Μπορεί όντως να μην σου αρέσουν τα τουριστικά επαγγέλματα, στην οποία περίπτωση ξαναδίνεις πανελλήνιες και κυνηγάς το όνειρό σου (αρκεί να το βρεις πρώτα). Αλλά αν ο λόγος που θες να αλλάξεις είναι το πρεστίζ, να είσαι σίγουρος ότι δε θα σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο το ΑΕΙ. Αν έχεις δυνατότητες, μπορείς να ξεχωρίσεις ως φοιτητής στο ΤΕΙ και να γίνεις επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο σου. Όπως είπες, δεν υπάρχει ανώτερη σχολή στο αντικείμενο. - Προφανώς πέρασες μια δύσκολη περίοδο με την ασθένειά σου και ενδεχομένως δεν έχεις ακόμα επανέλθει ψυχολογικά. Ως φοιτητής έχω περάσει κι εγώ μια μακρά περίοδο κατάθλιψης, όπου όλα μου φαίνονταν χάλια, κι ας είχα περάσει στη σχολή που ήθελα και στην πόλη μου, με τους φίλους μου κτλ. Η ψυχική ηρεμία είναι βασική προϋπόθεση για να δεις τα πράγματα καθαρά. Προτείνω να μιλήσεις ειλικρινά με την κοπέλα σου και τους γονείς σου και ενδεχομένως να σε βοηθήσει μια υποστήριξη από κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας για ένα διάστημα. Δεν μιλάω για φάρμακα και τέτοια. Λίγη ενδοσκόπηση για να δεις τι είναι αυτό που θέλεις και τι σε αγχώνει μπορεί αν σε βοηθήσει να δεις καλύτερα το μέλλον. - Ο καρκίνος στα 19 δεν εμφανίζεται ξαφνικά επειδή περνάς άσχημα στον στρατό. Είναι μια μακρά διαδικασία που συμβαίνει στον οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να το ξεπέρασες μια και καλή και εύχομαι καλή τύχη. 1
GoDRiC- Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε. Θα απαντήσω όταν μπω απο pc.. Κάποια άλλη ιδέα παιδιά;
Gigamestin Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Απο την στιγμή που ξεπέρασες την περιπέτεια σου σίγουρα είσαι νικητής και νομίζω πιο δυνατος.Οσο για την διαφορα ΤΕΙ/ΑΕΙ θα σου πω ότι είναι μικρη Γιατι και τα δυο Πανεπιστημια θεωρούνται απλα στην Ελλαδα εχουμε μια ταση να ξεχωρίζουμε πραγματα.Πηγαινε,συνεχισε να βρεις και αλλα ατομα για παρεα και ισως αποκτησεις κινητρο.Αν σε ενδιαφερει η ψυχολογια υπαρχουν και μεταπτυχιακα και κατακτηριες.Ειχα γνωστη που από οικονομικα εκανε στην ψυχολογια μεταπτυχιακο(Συμπτωση αλλα είναι αληθεια). Καλη τυχη φιλε μου και παντα υγεια ευχομαι σε ολο τον κοσμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα