Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Απο πριν δυο (?) χρονια που εκαναν απεργιες στο ασχετο διχως ανακοινωση ετσι στα ξαφνικα, εκαψαν το χαρτι αλληλεγγυης απο μενα δια παντος. 

Κατατα, γνωμη μου ειναι πως οταν η απεργια σου δημιουργει (σοβαρο) προβλημα σε ενα Χ μερος του κοινωνικου συνολου, προφανως δεν πρεπει να περιμενεις πως το συνολο αυτο θα ταχθει υπερ σου στην μαχη που θες να δωσεις. 

Ειδικα οταν το Χ μερος εχει καλυψει τις υποχρεωσεις του (βλ. αγορα καρτας απεριοριστων), τοτε προφανως και θεωρει (σωστα κατα τη γνωμη μου) πως εσυ τασσεσαι εναντια του.

• Like 10
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικα και είναι για διεκδικήθουν δικαιώματα πως αλλιώς θα γίνει.

Πρώτα θα ξεκινήσεις με 24 ώρες και αν δεις ότι έχει συμμετοχή τότε προχωράς σε περισσότερες μέρες απεργίας.

Αυτό ακριβώς γίνεται δεν νοιάζεται ο ένας για τον άλλο λέει δημόσιος υπάλληλος δεν με νοιάζει.

Τα οποία δικαιώματα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να διεκδικήσουν γιατί εκεί είναι μόνιμοι και δεν πέφτει απόλυση ενώ η κάθε κυβέρνηση φοβάται μην χάσει τα ψηφαλάκια της. Τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα τους έχουν γραμμένους και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οπότε μην περιμένει κανείς αλληλεγγύη μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

• Like 2
Δημοσ.

Όσοι λέτε πως διαφωνείτε με το χαρακτήρα και το αποτέλεσμα της απεργίας θέλετε να μας εξηγήσετε λίγο ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το νόημα της απεργίας;

ας πούμε

Απο πριν δυο (?) χρονια που εκαναν απεργιες στο ασχετο διχως ανακοινωση ετσι στα ξαφνικα, εκαψαν το χαρτι αλληλεγγυης απο μενα δια παντος.
Κατατα, γνωμη μου ειναι πως οταν η απεργια σου δημιουργει (σοβαρο) προβλημα σε ενα Χ μερος του κοινωνικου συνολου, προφανως δεν πρεπει να περιμενεις πως το συνολο αυτο θα ταχθει υπερ σου στην μαχη που θες να δωσεις.
Ειδικα οταν το Χ μερος εχει καλυψει τις υποχρεωσεις του (βλ. αγορα καρτας απεριοριστων), τοτε προφανως και θεωρει (σωστα κατα τη γνωμη μου) πως εσυ τασσεσαι εναντια του.

Υπάρχει απεργία που δεν δημιουργεί πρόβλημα σε οποιοδήποτε μέρος του κοινωνικού συνόλου; κι αν υπάρχει τι ακριβώς σκοπούς εξυπηρετεί;

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει απεργία που δεν δημιουργεί πρόβλημα σε οποιοδήποτε μέρος του κοινωνικού συνόλου; κι αν υπάρχει τι ακριβώς σκοπούς εξυπηρετεί;

Το προβλημα μου ακριβως δεν ειναι πως η απεργια αυτη δημιουργει προβλημα σε μερος του κοινωνικου συνολου. Το προβλημα μου ειναι πως δημιουργει προβλημα σε μερος του συνολου που δεν εχει καμια ευθυνη και σχεση με τις διεκδικησεις. Το βρισκω αυθαιρετο αυτο και αδικο. 

Αν το προβλημα δημιουργουνταν στο μερος του συνολου απο το οποιο διεκδικουν πραγματα, fine by me, θα ειχε λογικη και θα ηταν και δικαιο.

Κατα τ'αλλα δεν ξερω με ποιον τροπο μπορει να γινει κατι τετοιο, αλλα θα πονταρα χρηματα στο οτι δεν εχει πεσει και καμια σοβαρη σκεψη για το πως θα μπορουσαν να διεκδικηθουν τα οποια δικαιωματα διχως να προκαλειται χαος, παρα ισχυει το κλασικο "Θελω/διεκδικω.... αρα τραβαω χειροφρενο επειδη παντα ετσι".

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το προβλημα μου ακριβως δεν ειναι πως η απεργια αυτη δημιουργει προβλημα σε μερος του κοινωνικου συνολου. Το προβλημα μου ειναι πως δημιουργει προβλημα σε μερος του συνολου που δεν εχει καμια ευθυνη και σχεση με τις διεκδικησεις. Το βρισκω αυθαιρετο αυτο και αδικο. 

Αν το προβλημα δημιουργουνταν στο μερος του συνολου απο το οποιο διεκδικουν πραγματα, fine by me, θα ειχε λογικη και θα ηταν και δικαιο.

Κατα τ'αλλα δεν ξερω με ποιον τροπο μπορει να γινει κατι τετοιο, αλλα θα πονταρα χρηματα στο οτι δεν εχει πεσει και καμια σοβαρη σκεψη για το πως θα μπορουσαν να διεκδικηθουν τα οποια δικαιωματα διχως να προκαλειται χαος, παρα ισχυει το κλασικο "Θελω/διεκδικω.... αρα τραβαω χειροφρενο επειδη παντα ετσι".

Και σκέψου πως πολλές φορές πληρώνονται και τις ημέρες που απεργούν... Και ένας στον ιδιωτικό τομέα αν καθυστερήσει μισή ώρα, έχει πρόβλημα...

Οι ίδιοι αυτοί "επαναστάτες" αν ένα πρωί τους κλείσω την είσοδο του σπιτιού τους, θα προσπαθήσουν να με φάνε ζωντανό...

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Και σκέψου πως πολλές φορές πληρώνονται και τις ημέρες που απεργούν... Και ένας στον ιδιωτικό τομέα αν καθυστερήσει μισή ώρα, έχει πρόβλημα...

Οι ίδιοι αυτοί "επαναστάτες" αν ένα πρωί τους κλείσω την είσοδο του σπιτιού τους, θα προσπαθήσουν να με φάνε ζωντανό...

Αλλο ενα κομματι που βρισκω εξοργιστικο. Και μετα σου λενε κανε υπομονη και δειξε αλληλεγγυη "γιατι αγωνας". 

Δημοσ.

Ποιο μέρος του συνόλου είναι κατά τη γνώμη σου εδώ υπεύθυνο για το πρόβλημα; η κυβέρνηση; οι βουλευτές; η διοίκηση του ΟΑΣΑ; θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να πιέσουν στοχευμένα μόνο προς τα εκεί; είναι αυτό κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με μια απεργία; αν όχι μήπως το πρόβλημα είναι η απεργία ως θεσμός και θα έπρεπε αντί για απεργία να κάνουν και άλλο; να πάνε να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο μεταφορών ή στη βουλή ας πούμε; αυτό θα έλυνε κάτι;

Προφανώς και προσωπικά δεν θεωρώ πως βρίσκεται κάπου εκεί το νόημα της απεργίας αλλά προσπαθώ να καταλάβω τη λογική πίσω από αυτή τη κριτική. Το καταλαβαίνω κι εγώ πολύ θα ήθελα να ζούσαμε όλοι σε μια κοινωνία όπου όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι κλπ αλλά όταν αυτό δεν συμβαίνει λογικό δεν είναι αργά η γρήγορα να ξεσπούν συσκρούσεις; το πρόβλημα και η έκπληξη εδώ ποια είναι; πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ως αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα θα μας πάρει κι εμάς η μπάλα; αλήθεια είμαστε υπέρ της ατομικιστικής λογικής που λέει πως δε με ενδιαφέρει τι προβλήματα έχεις λύστα μόνος σου αλλιώς οκ bad luck φίλε κοίτα τα παιδάκια στην Αφρική να νιώσεις καλύτερα ή ό,τι άλλο; δεν υπονοώ φυσικά πως σκέφτεται κανείς έτσι απλά τις λογικές προεκτάσεις αναφέρω

Αλλο ενα κομματι που βρισκω εξοργιστικο. Και μετα σου λενε κανε υπομονη και δειξε αλληλεγγυη "γιατι αγωνας". 

έχουμε κάτι που να το αποδεικνύει αυτό;

Δημοσ.

Πάντως το νόημα της όποιας απεργίας είναι να έχει ένα αντίκτυπο.

Καλώς ή κακώς ο αντίκτυπος αυτός θα είναι στο κοινωνικό σύνολο 

Κι εκεί που είναι λάθος η νοοτροπία επειδή ακριβώς κάποιο κόμμα με ήλιο στο λογότυπο τους έμαθε όλους πως πρέπει να είναι έτσι... ΛΑΘΟΣ. Μα τελείως λάθος. Δηλαδή γαμώντας τους συμπολίτες σου περιμένεις αλληλεγγύη;;; Και συν τις αλλοις, είναι σαν να τους λες "ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, εσύ μπινέ στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχεις μοχλό πίεσης δεν έχεις δικαιώματα νια νια νια νια,κάνε απεργία αν τολμάς και χάσε την δουλειά σου στην πρώτη στραβή". Τις αηδίες του μετρό τις έχω ζήσει κι εγώ το 2011 που έκανα την πρακτική μου στην Αθήνα. Επι ένα μήνα. Κανένα δίκιο. Ας πάρουν 500 ευρώ από αύριο ή τον πούλο, αν δε τους αρέσει να πάνε να δουλέψουν σε κανένα εργοστάσιο ή σουβλατζίδικο. Στο κάτω-κάτω υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος και ειδικά στην Αθήνα που έχει όρεξη για δουλειά. Αν δε τους αρέσει ας παραιτηθούν από μόνοι τους, για να μην επιβαρυνθεί το ταμείο ανεργίας.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ποιο μέρος του συνόλου είναι κατά τη γνώμη σου εδώ υπεύθυνο για το πρόβλημα; η κυβέρνηση; οι βουλευτές; η διοίκηση του ΟΑΣΑ; θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να πιέσουν στοχευμένα μόνο προς τα εκεί; είναι αυτό κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με μια απεργία; αν όχι μήπως το πρόβλημα είναι η απεργία ως θεσμός και θα έπρεπε αντί για απεργία να κάνουν και άλλο; να πάνε να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο μεταφορών ή στη βουλή ας πούμε; αυτό θα έλυνε κάτι;

Αν σου απαντησω με το ποιο μερος του συνολου δεν ειναι υπευθυνο για το προβλημα ισως βρουμε μια ακρη. Οι εργαζομενοι που πανε στις εργασιες τους δεν ειναι υπευθυνοι για το προβλημα. Αρα, μηπως να βρισκαμε εναν τροπο να διεκδικησουμε πραγματα διχως να τους ταλαιπωρησουμε? 

Και στο κατω κατω γιατι να κατσω να σκεφτω εγω τετοιους τροπους και οχι αυτοι που πρεπει?

Το καταλαβαίνω κι εγώ πολύ θα ήθελα να ζούσαμε όλοι σε μια κοινωνία όπου όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι κλπ αλλά όταν αυτό δεν συμβαίνει λογικό δεν είναι αργά η γρήγορα να ξεσπούν συσκρούσεις; το πρόβλημα και η έκπληξη εδώ ποια είναι; 

Αυτη ακριβως ειναι και η δικη μου απορια αν ειδες. Ξεσπουν συγκρουσεις. Με ταλαιπωρεις, αρα σου αποδιδω ευθυνη για το προβλημα που μου δημιουργησες ενω εγω αρχες του μηνα πηρα την καρτα απεριοριστων και τωρα μου προκυπτει να πληρωσω ταξι, να ταλαιπωρηθω στους δρομους, να αργησω, να εχω προβλημα στη δουλεια μου εξαιτιας σου.

Και επλησσεται κανεις που θα ειμαι κατα σου (γενικο το "σου" προφανως)??

αλήθεια είμαστε υπέρ της ατομικιστικής λογικής

Μια ενσταση σε αυτο. Με βαση αυτο που εγραψα παραπανω, εκεινοι με βαζουν στην οποια ατομιστικη λογικη. Αφου για τη δικη τους "συλλογικοτητα" βαλλεται η δικη μου κατασταση. Που μπορουμε και αυτο να το παραφρασουμε σε συλλογικο επιπεδο. Γι'αυτο αν προσεξες χρησιμοποιω την εννοια του συνολου. Δεν πειραζεις εμενα, τον Μητσο, την Κατερινα, πειραζεις το συνολο των επιβατων. Ε συλλογικα λοιπον, μαυρο.

Υποκειμενικη αποψη ε.

Δημοσ.

Πρόβλημα στα υπόλοιπα μέρη του κοινωνικού συνόλου και στους άλλους κοινωνικούς κλάδους δεν δημιουργούν οι απεργίες καθεαυτού αλλά οι συντεχνίες που εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πρόβλημα στα υπόλοιπα μέρη του κοινωνικού συνόλου και στους άλλους κοινωνικούς κλάδους δεν δημιουργούν οι απεργίες καθεαυτού αλλά οι συντεχνίες που εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

Η απεργία έχει σκοπό να τονίσει συγκεκριμένα προβλήματα ενός κλάδου και να ασκήσει πίεση στον φορέα, το κράτος κλπ. Αντί ας πούμε να οδηγήσουν το κέντρο της πόλης σε χάος και τους πολίτες στο να τους χαρίζουν απλόχερα "ευχές", θα μπορούσαν να δηλώσουν επίσημα την "απεργία" μέσα από το συνδικαλιστικό τους οργανο και αντί να τα κλείσουν όλα και να κάτσουν σπίτι τους, να κλείσουν απλά τα ακυρωτικα και οι επιβάτες εκείνη τη μέρα να μετακινούνται δωρεάν. Έτσι και ο φορέας θα πάρει το μήνυμα μιας και δεν θα έχει έσοδα και το κράτος αντίστοιχα. Το να με κάνει εμένα να έχω πρόβλημα στη δουλειά μου επειδή δεν μπορώ να φτάσω στην ώρα μου, σε τι ακριβώς θα βοηθήσει?

• Like 3
Δημοσ.

Η απεργία έχει σκοπό να τονίσει συγκεκριμένα προβλήματα ενός κλάδου και να ασκήσει πίεση στον φορέα, το κράτος κλπ. Αντί ας πούμε να οδηγήσουν το κέντρο της πόλης σε χάος και τους πολίτες στο να τους χαρίζουν απλόχερα "ευχές", θα μπορούσαν να δηλώσουν επίσημα την "απεργία" μέσα από το συνδικαλιστικό τους οργανο και αντί να τα κλείσουν όλα και να κάτσουν σπίτι τους, να κλείσουν απλά τα ακυρωτικα και οι επιβάτες εκείνη τη μέρα να μετακινούνται δωρεάν. Έτσι και ο φορέας θα πάρει το μήνυμα μιας και δεν θα έχει έσοδα και το κράτος αντίστοιχα. Το να με κάνει εμένα να έχω πρόβλημα στη δουλειά μου επειδή δεν μπορώ να φτάσω στην ώρα μου, σε τι ακριβώς θα βοηθήσει?

Μα δεν διαφωνώ. Συμφωνώ σε όσα γράφεις. Στο μόνο που έχω ένσταση είναι στο κλείσιμο των ακυρωτικών διότι όπως έγραψα και νωρίτερα είναι παράνομο. Και όπως ανέφερα και πριν το μπάχαλο που περιγράφεις παραπάνω το προκαλούν οι συντεχνίες γιατί θέλουν να εξυπηρετήσουν μόνο την δική τους ατζέντα (και να πάνε να χεσ..ουν οι υπόλοιποι).

Δημοσ.

Αν σου απαντησω με το ποιο μερος του συνολου δεν ειναι υπευθυνο για το προβλημα ισως βρουμε μια ακρη. Οι εργαζομενοι που πανε στις εργασιες τους δεν ειναι υπευθυνοι για το προβλημα. Αρα, μηπως να βρισκαμε εναν τροπο να διεκδικησουμε πραγματα διχως να τους ταλαιπωρησουμε? 

Και στο κατω κατω γιατι να κατσω να σκεφτω εγω τετοιους τροπους και οχι αυτοι που πρεπει?

Αυτη ακριβως ειναι και η δικη μου απορια αν ειδες. Ξεσπουν συγκρουσεις. Με ταλαιπωρεις, αρα σου αποδιδω ευθυνη για το προβλημα που μου δημιουργησες ενω εγω αρχες του μηνα πηρα την καρτα απεριοριστων και τωρα μου προκυπτει να πληρωσω ταξι, να ταλαιπωρηθω στους δρομους, να αργησω, να εχω προβλημα στη δουλεια μου εξαιτιας σου.

Και επλησσεται κανεις που θα ειμαι κατα σου (γενικο το "σου" προφανως)??

Μια ενσταση σε αυτο. Με βαση αυτο που εγραψα παραπανω, εκεινοι με βαζουν στην οποια ατομιστικη λογικη. Αφου για τη δικη τους "συλλογικοτητα" βαλλεται η δικη μου κατασταση. Που μπορουμε και αυτο να το παραφρασουμε σε συλλογικο επιπεδο. Γι'αυτο αν προσεξες χρησιμοποιω την εννοια του συνολου. Δεν πειραζεις εμενα, τον Μητσο, την Κατερινα, πειραζεις το συνολο των επιβατων. Ε συλλογικα λοιπον, μαυρο.

Υποκειμενικη αποψη ε.

Εκείνοι έκατσαν και σκέφτηκαν τρόπους ( για την ακρίβεια το έκαναν άλλοι για αυτούς και αυτοί απλά ακολουθούν δοκιμασμένη συνταγή ). Άλλωστε όπως είπα δε θεωρώ κι ούτε πιστεύω πως και οι απεργοί θεωρούν πως το νόημα της απεργίας είναι αυτό που αναφέρεις. Απλά θέλω να δω αν υπάρχει μια αντιπρόταση μέσα σε αυτά τα πλαίσια ή αν απλά περιγράφεις μια δυσσάρεστη κατάσταση όπως την αντικρίζεις εσύ.

Μπορείς να τους αποδώσεις όλες τις ευθύνες του κόσμου κι εκείνοι με τη σειρά τους θα σου δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που εκείνοι θέλουν. Το θέμα δεν είναι να αρχίσεις να ψάχνεις για ευθύνες, εσύ λύση θέλεις. Και εκεί ποντάρει και ο απεργός. Η απεργία δεν γίνεται για να πιέσει αυτούς τους οποίους επηρεάζει, δεν έχουν οι απεργοί τίποτα με τον κόσμο ούτε τους βρήκαν κορόιδα και ξεσπανε πάνω τους. Γίνεται για να αναδείξει ένα πρόβλημα. Να το φέρει στην αυλή του καθενός και να τον κάνει να το κοιτάξει κατάματα. Έτσι όλοι οι πολίτες θέλοντας και μη μπαίνουν στη διαδικασία να εξετάσουν το πρόβλημα και τα αιτήματα των 2 πλευρών και παίρνοντας ή όχι θέση να πιέσουν εκείνοι συλλογικά πλέον για να βρεθεί μια λύση.

Για να στο παρομοιάσω λίγο σκέψου το σενάριο ενός πελάτη που τσακώνεται με τον πωλητή ενός μαγαζιού γιατί πιστεύει πως αδικείται και προκειμένου ο ίδιος να βρει το δίκιο του μπήγει τις φωνές με αποτέλεσμα να σκάσει ο προϊστάμενος να δώσει λύση. Αντίστοιχα έχεις ένα σωματείο (πελάτη) το οποίο απεργεί για κάποια αιτήματα που θεωρεί δίκαια απέναντι στο κράτος (πωλητή) με αποτέλεσμα να τραβήξει τη προσοχή του λαού ( προϊσταμένου ) ο οποίος ως ύστατος εγγυητής της δημοκρατίας θα πιέσει για λύση και φυσικά συγκυριακά ο απεργός έχει κι ένα λόγο να πιστεύει πως έχει το ίδκιο με το μέρος του άρα και λαός ως αποτέλεσμα θα ταχθεί με το μέρος του.

Αυτά εναρμονίζονται με τη λογική μιας δημοκρατικής κοινωνίας πολιτών που συμμετέχουν ενεργά στα κοινά θέματα και πιέζουν για αλλαγές συλλογικά. Όταν αυτό δεν υπάρχει τότε αυτοματα σταματά να έχει νόημα και η ίδια η απεργία ως μέσο. Για αυτό και πολλές φορές το καθεστώς θέλει να προωθεί τη λογική ενός διαιρεμενου μη ταξικού κράτους το οποίο αποτελείται από πολλές διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με εντελώς διαφορετικά συμφέροντα. Αλλά αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως δεν περιορίζετια μόνο εκεί.Ο ατομικισμός έχει άπειρες προεκτάσεις. Από τα εργασιακά με τις συμβάσεις εργασίας μέχρι θέματα κοινωνικών ελευθεριών και οικονομικών ανισοτήτων κλπ. Το αναφέρω γιατί αυτά πάνε μαζί. Δε μπορεί να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.

Για αυτό προσωπικά θεωρώ πιο σωστά τα επιχειρήματα που παίρνουν θέση ξεκάθαρα υπέρ ή κατά των απεργων σε κάθε περίπτωση. Αντίθετα όταν ακούω ( γενικά ) λόγια του στυλ "εγώ είμαι μαζί τους αλλά γιατί να τη πληρώνω εγώ" εμένα αυτό μου λέει πως υπάρχει γνεικά μια διαστρεβλωμένη αντίληψη τουλάχιστον πάνω στο θέμα της απεργίας και των κοινωνικών αγώνων.

Ποιες είναι ακριβώς οι συντεχνίες και ποια είναι τα δικα τους συμφέροντα; λογικό δεν είναι ένα σωματείο εργαζομένων να κοιτά ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντά του; η συντεχνία εδώ τι είναι κάποιο υποσύνολο; αν ναι οι υπόλοιποι τι κάνουν φωνή δεν έχουν; αφήνουν άλλους να παίρνουν αποφάσεις για εκείνους; Αυτό μου θυμίζει λίγο και τη κατάσταση στα πανεπιστήμια από τη μία για όλα φταίνε τα κόμματα απ την άλλη κι ο φοιτητής δε πρόκειται να ξεκουνηθεί ποτέ να ακουστεί.

Γενικά όπως λες κι εσύ οτι πρόβλημα δεν είναι η ίδια η απεργία είναι άλλα πράγματα. Όπως ας πούμε το ότι έχουμε συνηθίσει να ζούμε υπεράνω των νόμων να κάνουμε καταλήψεις και βανδαλισμούς χωρίς να επέμβει η αστυνομία, να απεργούμε επί πληρωμή ( αν κι ακόμα δεν εχω δει και χειροπιαστό πάνω σ αυτό ) και γενικά έχουμε ξεχάσει λίγο τι θα πει θυριάζω και ρισκάρω για κάποιο δικαίωμα. Όταν δεν υπάρχει αυτό το ρίσκο και η θυσία τοτε αυτόματα ευτελίζεται και ο όλος θεσμός και ο κόσμος σταματά να σε παίρνει στα σοβαρά.

Δημοσ.

Τα οποία δικαιώματα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να διεκδικήσουν γιατί εκεί είναι μόνιμοι και δεν πέφτει απόλυση ενώ η κάθε κυβέρνηση φοβάται μην χάσει τα ψηφαλάκια της. Τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα τους έχουν γραμμένους και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οπότε μην περιμένει κανείς αλληλεγγύη μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Μάλλον δεν ξέρεις ότι η απεργία είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων όχι μόνο του δημόσιου.

Μερικά σπο τα συνδικάτα που είναι πρωτοπόρα στον ιδιωτικό τομέα είναι το ΣΕΤΗΠ, το ΣΜΤ, η ΠΕΜΕΝ και πολλά άλλα.

• Moderators
Δημοσ.

Μάλλον δεν ξέρεις ότι η απεργία είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων όχι μόνο του δημόσιου.

Μερικά σπο τα συνδικάτα που είναι πρωτοπόρα στον ιδιωτικό τομέα είναι το ΣΕΤΗΠ, το ΣΜΤ, η ΠΕΜΕΝ και πολλά άλλα.

Το λεει απο την αποψη οτι στον ιδιωτικο τομεα αν απεργήσεις εχεις πολλες πιθανοτητες να παρεις πουλο μετα απο το αφεντικο. 

Προσωπικη μου αποψη ειναι η εξης: Οι απεργιες χρειαζονται  και απεργια χωρις να ταλαιπωρηθει ενας μερος του κοινωνικου συνολου δεν γινεται. Το να στοχευσεις συγκεκριμενη ομαδα καποιες φορες ειναι δυσκολο/αδυνατο για αυτο και η "ταλαιπωρια" του συνολου ειναι υποχρεωτικη.

Απο την αλλη, αυτο που εχει γινει στην Ελλαδα πλεον σε ενα μεγαλο βαθμο οι απεργιες να γινονται για χαβαλε και εχουν χασει, αποψη μου, κατα ενα πολυ μεγαλο βαθμο την ουσια τους, ο καθενας κανει οτι γουσταρει, οποτε γουσταρει και για οσο γουσταρει.

ΥΓ: για μενα το πιο γελοίο σκηνικο ηταν περυσι που μετέφεραν την εργατικη πρωτομαγια 4-5 Μαιου επειδη ηταν το πασχα!? (και ποιος χεστηκε, σημαδι οτι γινεται  για το "ρεπο", και την μια μερα εξτρα διακοπες.) Αλλα ειναι λογικο να μην θελει κανεις να χαλασει τις διακοπες του απο τη στιγμη που μπορει να το κανει εργασιμη μερα οποτε μια εξτρα μερα χωρις δουλεια..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...