Προς το περιεχόμενο

Wind: Ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσα στο 2017


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις επιδόσεις της Wind τον περασμένο χρόνο καθώς και τα σχέδια για τη χρονιά που διανύουμε, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής.

Με την αγορά να εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης το 2016, η Wind σημείωσε μικρή αύξηση τζίρου με έσοδα 476 εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 91 εκατ. ευρώ, με την κινητή τηλεφωνία να είναι υπεύθυνη για το 65% των συνολικών εσόδων. Σημαντική αύξηση τζίρου σημειώθηκε στη σταθερή τηλεφωνά με συνολικά έσοδα 171 εκ. ευρώ έναντι 154.3 το 2015. Έκπληξη αποτελεί η ετήσια αύξηση 5% στην κατανάλωση λεπτών ομιλίας που άγγιξαν τα 7 δις. ενώ μέσα σε ένα χρόνο οι χρήστες smartphone που αξιοποιούν υπηρεσίες data, αυξήθηκαν κατά 30%, με τη χρήση data να διπλασιάζεται συνολικά και με το μέσο όρο ανά χρήστη να φτάνει το 1GB.

 

Σε ότι αφορά τη μεγάλη αύξηση στη χρήση data, η Wind αναφέρει ότι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο νέο δίκτυο 4G το οποίο τριπλασίασε την κάλυψή του μέσα στο 2016 και πλέον είναι υπεύθυνο για το 40% της κίνησης δεδομένων, από 11% το 2015. Η πλήρης πληθυσμιακή κάλυψη του 4G δικτύου της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Για τη φετινή χρονιά όμως, η Wind ετοιμάζει πυρετωδώς την είσοδο της σε δύο πολύ κρίσιμες αγορές, αυτή των οπτικών ινών αλλά και αυτή των υπηρεσιών τηλεόρασης, με τις επενδύσεις συνολικά να φτάνουν τα 100 εκ. ευρώ. Σε ότι αφορά το δίκτυο οπτικών ινών, η Wind προετοιμάζει το λανσάρισμα εμπορικών υπηρεσιών στις αρχές του τρίτου τριμήνου, αναφέροντας ότι το καινούριο ρυθμιστικό πλαίσιο ευνοεί την επέκταση της ευρυζωνικότητας με γρήγορους ρυθμούς, με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές τους επόμενους μήνες.

 

Στον τομέα της τηλεόρασης, o κ. Ζαρκαλής επιβεβαίωσε την αυτόνομη είσοδο της εταιρείας στην παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών η οποία θα πραγματοποιηθεί το 4ο τρίμηνο του έτους, χωρίς να αποκλείεται συνεργασία με τη Vodafone και στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας στις αρχές της εβδομάδας, η Wind θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Zappware για την παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών η οποία στηρίζεται στο cloud και έχει στόχο την παρακολούθηση του προγράμματος από διαφορετικές συσκευές. Έτσι εκτός από την τηλεόραση, σ' αυτές περιλαμβάνονται τα smartphones, tablets και οι υπολογιστές ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις ζωντανές μεταδόσεις αλλά και στην ύπαρξη μεγάλου καταλόγου ταινιών διαθέσιμες προς On-Demand streaming.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να επενδύαν στην κινητή τηλεφωνία , καλά θα ήταν.... Χάλια 4G δίκτυο και χάνει το σήμα σε πολλά σημεία της Αττικής. Εκεί που μιλάς κόβετε το σήμα καί κλείνει η γραμμή...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακομα ..μερικοι δεν εχουν καταλαβη οτι εχουν χωρισει της περιοχες μεταξυ τους, ξυπνατε επιτελους ! 

Διαδώστε το πριν το κατεβάσουν!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Σε ότι αφορά τη μεγάλη αύξηση στη χρήση data, η Wind αναφέρει ότι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο νέο δίκτυο 4G bla bla"

 

Ως κάτοχος αριθμού wind αν κρίνω από τα 2€ που μου έφαγαν για «χρήση ιντερνετ» τότε η αύξηση δεν είναι μόνο από το “4G δίκτυο”.

 

Τώρα για τις οπτικές ίνες αναμένουμε αποτελέσματα γιατί απο δηλώσεις…

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να επενδύαν στην κινητή τηλεφωνία , καλά θα ήταν.... Χάλια 4G δίκτυο και χάνει το σήμα σε πολλά σημεία της Αττικής. Εκεί που μιλάς κόβετε το σήμα καί κλείνει η γραμμή...

 

Ας φτιάξει το adsl πρωτα και το σήμα στο 4g..

 

Εξαρτάται σε ποια περιοχή αναφέρεσαι.

Συγκριτικά με την Vodafone είναι καλύτερη. Για Cosmote δεν γνωρίζω.

 

 

Ρε παίδες, Vodafone και Wind έχουν πια κοινό δίκτυο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αθλια εταιρεια με ακομα πιο αθλια καλυψη 3g,kala gia 4g γελαει ο κοσμος ...

Ειμαι πελατης wind   απο τοτε που ηταν telestet    και για περιπου 20 χρονια ,απλα στην περιοχη  μου δεν πιανει  καλα η cosmote  και ετσι την παντρευτηκα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...