Προς το περιεχόμενο

Apple: Μείωση κατά 70-80% στις ανεπάντεχες απενεργοποιήσεις iPhone 6 και iPhone 6s


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και καιρό, αρκετοί κάτοχοι iPhone 6, 6 Plus, 6s και 6s Plus, αναφέρουν ότι η συσκευή τους κλείνει σε τυχαία χρονικά διαστήματα, με τον χρήστη να πρέπει να καταφύγει σε σύνδεση με το φορτιστή προκειμένου αυτή να ενεργοποιηθεί ξανά.

Η Apple εργάζονταν το τελευταίο διάστημα σε διάφορους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος με την επισήμανση ότι αυτό δεν αφορά περιπτώσεις με προβληματική μπαταρία κάτι που οδήγησε την εταιρεία σε ανάκληση και δωρεάν αλλαγή για κατόχους IPhone 6s. Έτσι με την έκδοση 10.2.1 του iOS που κυκλοφορεί ήδη, η Apple έχει ήδη ενσωματώσει μια διόρθωση για τις περιπτώσεις των τυχαίων απενεργοποιήσεων, με τα στατιστικά της εταιρείας να δείχνουν ότι υπάρχει μείωση κατά 80% για τους κατόχους iPhone 6s/6s Plus και 70% για τους κατόχους iPhone 6/6 Plus. Επιπλέον επισημαίνεται ότι το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στη νεώτερη γενιά του iPhone.

 

Σύμφωνα με την Apple το πρόβλημα αφορά «περιορισμένο αριθμό συσκευών» ενώ το 10.2.1 έχει εγκατασταθεί ήδη στο 50% των συμβατών συσκευών. Σ' αυτό έχει προστεθεί η δυνατότητα επανεκκίνησης του iPhone χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με φορτιστή στην περίπτωση που η συσκευή απενεργοποιηθεί. Επιπλέον η εταιρεία τονίζει ότι δεν υφίσταται θέμα ασφάλειας αλλά «καταλαβαίνει πλήρως την ενόχληση που δημιουργείται στον κάτοχο του iPhone και γι'αυτό επιθυμεί τη συντομότερη λύση στο πρόβλημα».

 

Μια άλλη αλλαγή που ετοιμάζει η Apple σε μελλοντική αναβάθμιση του iOS είναι η ένδειξη ότι "η μπαταρία χρειάζεται αλλαγή" για όποιον επισκεφθεί το μενού της μπαταρίας μέσα από τις ρυθμίσεις. Όπως εξηγεί η εταιρεία, η ένδειξη αυτή θα εμφανίζεται μόνο όταν οι μετρήσεις της Apple καταδεικνύουν ότι η μπαταρία χρειάζεται αλλαγή, έτσι ώστε και οι χρήστες να γνωρίζουν πότε η μπαταρία του κινητού τους δεν αποδίδει όσο θα πρεπε, κάτι που έχει επίπτωση στην αυτονομία.

 

Link.png Site: TechCrunch

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

προσοχη η μπαταρια χρειαζεται αλλαγη οποτε θελει η apple μαλλον...

οσο για τα restart ειχα την εντυπωση οτι λυθηκε το θεμα εδω και καιρο αλλα δεν... για πολλους χρηστες

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα ήθελα να μάθω σε ποιο σημείο θα θεωρήσουν ότι η μπαταρία χρειάζεται αλλαγή.

 

Έβαλα μία εφαρμογή τις προάλλες από περιέργεια που μου 'γραφε ότι έχω "χάσει" το 11,6% της χωρητικότητας της μπαταρίας (iPhone 6, αγορά 01/2015). Καλά πρέπει να 'μαι. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίεργο φαινόμενο. Ίσως φταίει η μπαταρία.

Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αναφλέξεων, αντίστοιχων του Note 7, στις νέες ναυαρχίδες της aapl (7+).

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και απο παλιά φαν της apple μπορώ να πω ότι τα iphone 6 και iphone 7 έχουν πέσει πολύ σε απόδοση. Κάτι παράξενα κολλήματα, κάτι restart, μαυρίζει η οθόνη και δεν γίνεται τίποτα ( ούτε restart ) οπότε αναγκαστηκά DFU mode. Ντάξει δεν λέω ότι αυτό γίνεται κάθε μέρα, αλλά γίνεται όλο και πιο συχνά στα τελευταία μοντέλα. Τέτοια πράγματα παλιά ήταν πιο σπάνια. Έπεσε μάλλον σε ποιότητα η Apple. Το πιο συχνό φαινόμενο που παθένει ενας φίλος μου είναι να κολλάει πάντα η camera του στο iPhone 7, πραγματικά κάθε φορά που ανοίγει την κάμερα όλο κάποιο κόλλημα θα φάει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έκανε και σε εμένα μαζί με κάποια άλλα προβλήματα. Το πήγα για έλεγχο και δεν ήταν στα κινητά που δικαιούνταν αλλαγή... Αλλάξα μπαταρία στην irepair αλλά τα προβλήματα παραμένουν . (Υπερθέρμανση τις πρωινές ώρες, κατανάλωση μπαταρίας σε λιγότερο απο 4-5 ώρες κτλ κτλ....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...