Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορά ανάμεσα στα Full Time και Part Time είναι ότι το Part Time είναι λιγότερες ώρες το μήνα και απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν μια δουλειά και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εντατικά. Συνήθως το Full είναι 30 ώρες το μήνα και το Part-time 15.

Ωστόσο τα λεφτά είναι πολλά στο Part-time, σχεδόν 2 φορές από το Full time.

Μήπως γνωρίζει κανείς τι ώρες και μέρες είναι τα μαθήματα του Full-time "ΠΜΣ Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής" του ΠΑΠΕΙ?

Δημοσ.

Συνήθως τα μεταπτυχιακά μαθήματα γίνονται απόγευμα. Και αυτό το μεταπτυχιακό που ρωτάς γίνεται απόγευμα γιατί το πρωί γίνονται τα προπτυχιακά. Ως απόφοιτος του προπτυχιακου στο τμήμα πληροφορικής του παπει σου προτείνω να κοιτάξεις άλλου, ζητάνε πολλά και προσφέρουν λίγα. Εγώ κάνω αυτή τη στιγμή μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες στο Εκπα, δεν πλήρωσα τίποτα εκτός από την εγγραφή και για να μην πληρώσω το ποσό των 3000€ που ζητούν κάνω παροχή έργου που σημαίνει ότι πάω μια μέρα της εβδομάδας και ανοίγω αίθουσες κλπ. Θέλουν συνολικά 240 ώρες παροχης έργου αντί για 3000€, αξίζει πολύ, ψάξτο αν σε ενδιαφέρει. Και εγώ το παπει τελείωσα το περασμένο καλοκαίρι, εκεί ήθελα να μείνω, το περιβάλλον ήταν γνώριμο, αλλά όχι και 4500+εγγραφή...

• Like 2
Δημοσ.

Συνήθως τα μεταπτυχιακά μαθήματα γίνονται απόγευμα. Και αυτό το μεταπτυχιακό που ρωτάς γίνεται απόγευμα γιατί το πρωί γίνονται τα προπτυχιακά. Ως απόφοιτος του προπτυχιακου στο τμήμα πληροφορικής του παπει σου προτείνω να κοιτάξεις άλλου, ζητάνε πολλά και προσφέρουν λίγα. Εγώ κάνω αυτή τη στιγμή μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες στο Εκπα, δεν πλήρωσα τίποτα εκτός από την εγγραφή και για να μην πληρώσω το ποσό των 3000€ που ζητούν κάνω παροχή έργου που σημαίνει ότι πάω μια μέρα της εβδομάδας και ανοίγω αίθουσες κλπ. Θέλουν συνολικά 240 ώρες παροχης έργου αντί για 3000€, αξίζει πολύ, ψάξτο αν σε ενδιαφέρει. Και εγώ το παπει τελείωσα το περασμένο καλοκαίρι, εκεί ήθελα να μείνω, το περιβάλλον ήταν γνώριμο, αλλά όχι και 4500+εγγραφή...

Επειδή το έχω ψάξει, τα 2 μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αθήνα που είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω είναι αυτό του ΠΑΠΕΙ και το Πληροφοριακά Συστήματα της ΑΣΣΟΕ.

Από τα λίγα που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο αυτό της ΑΣΣΟΕ ναι μεν είναι καλύτερο αλλά και πιο δύσκολο. Επίσης και πιο ακριβό.

Δημοσ.

Όπως είπε και ο συμφορουμίτης παραπάνω, 4500 γιούρα είναι πολλά για αυτό που σου προσφέρουν στα ΠΜΣ του ΠΑΠΕΙ.

Είναι ακόμα χειρότερα λόγω του γεγονότος οτι δεν δέχονται κριτήρια (κοινωνικά, οικονομικά) ή ανταποδοτική εργασία για μείώση διδάκτρων.

Ψάχτηκα και εγώ για ΠΜΣ στο ΠΑΠΕΙ και τελικά, ενώ με δέχτηκαν, τους απέρριψα.

Υπάρχουν και άλλα μεταπτυχιακά εκεί έξω που είναι πιο VFM.

Δημοσ.

Όπως είπε και ο συμφορουμίτης παραπάνω, 4500 γιούρα είναι πολλά για αυτό που σου προσφέρουν στα ΠΜΣ του ΠΑΠΕΙ.

Είναι ακόμα χειρότερα λόγω του γεγονότος οτι δεν δέχονται κριτήρια (κοινωνικά, οικονομικά) ή ανταποδοτική εργασία για μείώση διδάκτρων.

Ψάχτηκα και εγώ για ΠΜΣ στο ΠΑΠΕΙ και τελικά, ενώ με δέχτηκαν, τους απέρριψα.

Υπάρχουν και άλλα μεταπτυχιακά εκεί έξω που είναι πιο VFM.

Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σε δεχτούν?. Φαντάζομαι θα έμαθες και ώρες. Τα μαθήματα είναι μετά τις 5 ώστε να βολεύονται και όσοι εργάζονται? τι διευκολύνσεις παρέχουν? και κάνα Σάββατο ξέρω γω που δεν έχουμε δουλειά?

Όσο για τα 4500, όντως είναι πολλά αλλά και αυτό της ΑΣΣΟΕ περίπου τόσα είναι και είναι και πιο δύσκολο. Δηλαδή να πάω κάπου που δεν ξέρω αν θα το πάρω. Άσε που οι ώρες των μαθημάτων σε αυτό είναι από 9 το πρωι μέχρι το μεσημέρι. Σίγουρα δεν βολεύει από θέμα δουλειάς. Να πάω στο Part-time με 7000 δεν παίζει!

Κοιτάω μόνο για Αθήνα

Δημοσ.

Θέλεις ΠΜΣ που να είναι programming oriented ή γενικά κάτι που να είναι ICT oriented;

Ποιά είναι η κατέυθυνση που σε ενδιαφέρει στο ΠΜΣ του ΠΑΠΕΙ;

Οι ώρες των μεταπτυχιακών είναι απογευματινές. Αν θυμάμαι σωστά στο ΠΑΠΕΙ είναι κάθε μέρα 18:00-21:00

Δημοσ.

Θέλεις ΠΜΣ που να είναι programming oriented ή γενικά κάτι που να είναι ICT oriented;

Ποιά είναι η κατέυθυνση που σε ενδιαφέρει στο ΠΜΣ του ΠΑΠΕΙ;

Οι ώρες των μεταπτυχιακών είναι απογευματινές. Αν θυμάμαι σωστά στο ΠΑΠΕΙ είναι κάθε μέρα 18:00-21:00

Programming oriented χωρίς όμως να είμαι απόλυτος με αυτό. Απλά δεν θέλω μεταπτυχιακά όπως "Βιοπληροφορικη" ή που απυθύνονται κυρίως σε δικτυάδες.

Ευχαριστώ παιδιά! πήρα τις απαντήσεις που ήθελα.

Μια τελευταία μόνο, αυτό της ΑΣΣΟΕ είναι δύσκολο να το πάρεις?

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις την γνώμη σου για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σε δεχτούν?. Φαντάζομαι θα έμαθες και ώρες. Τα μαθήματα είναι μετά τις 5 ώστε να βολεύονται και όσοι εργάζονται? τι διευκολύνσεις παρέχουν? και κάνα Σάββατο ξέρω γω που δεν έχουμε δουλειά?

Όσο για τα 4500, όντως είναι πολλά αλλά και αυτό της ΑΣΣΟΕ περίπου τόσα είναι και είναι και πιο δύσκολο. Δηλαδή να πάω κάπου που δεν ξέρω αν θα το πάρω. Άσε που οι ώρες των μαθημάτων σε αυτό είναι από 9 το πρωι μέχρι το μεσημέρι. Σίγουρα δεν βολεύει από θέμα δουλειάς. Να πάω στο Part-time με 7000 δεν παίζει!

Κοιτάω μόνο για Αθήνα

Ως προς το θέμα για το αν θα σε δεχτούν ή όχι ένα πράγμα σου λέω, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε δεχθούν, οι συστατικές κλπ είναι για τα μάτια του κόσμου. Παρακαλάνε να μαζέψουν τα άτομα μέχρι τέλη Οκτώβρη κάθε χρόνο και βγάζουν παράταση δήλωσης κλπ. Τα μαθήματα όπως λες είναι πάντα απογευματινές ώρες ώστε να βολεύονται όσοι εργάζονται. Διευκολύνσεις δεν παρέχουν του στυλ θα κάνυον Σάββατο κλπ. Ότι κάνουν το κάνουν μέσα στην εβδομάδα τις απογευματινές ώρες.

Programming oriented χωρίς όμως να είμαι απόλυτος με αυτό. Απλά δεν θέλω μεταπτυχιακά όπως "Βιοπληροφορικη" ή που απυθύνονται κυρίως σε δικτυάδες.

Ευχαριστώ παιδιά! πήρα τις απαντήσεις που ήθελα.

Μια τελευταία μόνο, αυτό της ΑΣΣΟΕ είναι δύσκολο να το πάρεις?

Εφόσον θέλεις programming oriented θα σου έλεγα να κινηθείς προς το παπει και όχι προς το εκπα που σου ανέφερα αρχικά(αυτό και πάλι με ερωτηματικό βέβαια λόγω κόστους), για την ΑΣΣΟΕ δεν ξέρω γιατί δεν το έχω ψάξει το πανεπιστήμιο ενώ στα δύο πρώτα έχω προσωπική εμπειρία.

Ως προς το παπει γενικά, δες τι σου προσφέρει το αντίστοιχο μεταπτυχιακό στην ΑΣΣΟΕ πριν πας στο ΠΑΠΕΙ, οι άνθρωποι στο ΠΑΠΕΙ θα έλεγα ότι είναι ερασιτέχνες, για να καταλάβεις, προσωπικά μου άρεσε ο προγραμματισμός από το λύκειο και έτσι τότε, πριν 5 χρόνια δήλωσα το παπει πληροφορική πρώτη επιλογή και μπήκα. Η άποψη μου για τον προγραμματισμό άλλαξε, αρνητικά, μέσα στο πανεπιστήμιο όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να διδάξουν c,c++,java,c#,python σε στυλ να μας δείξουν πως τα λυκειακά προγράμματα μεταφράζονται στις αντίστοιχες γλώσσες. Λίγο αργότερα και από το 4ο εξάμηνο, οι ίδιοι καθηγητές ζητούσαν να αναπτύξουμε προγραμματιστικές εφαρμογές σε windows και διαδικτυακές εφαρμογές τύπου client-server χωρίς να έχουν καταφέρει να ενώσουν το παζλ μεταξύ των βασικών γνώσεων και των πιο προχωρημένων. Έτσι αποφάσισα να διαλέξω την κατεύθυνση των δικτύων που μου άρεσε περισσότερο και κόλλησα εκεί. Ενδεικτικό για να καταλάβεις ότι από τους καθηγητές που πέρασαν, εκτίμησα τη δουλειά 3-4 σύνολο εκ των οποίων μόνο 1 ήταν από την κατεύθυνση για προγραμματισμό. 

Όπως και να έχει εσύ ξέρεις και θα αποφασίσεις, πάντα το βασικό βέβαια είναι το πόσο δουλεύεις και ασχολείσαι εσύ, μην περιμένεις σε καμία περίπτωση από αυτούς...Το μόνο που θα πάρεις θα είναι απλώς ένα ακόμα χαρτί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...