Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Σκοπεύω να κάνω μία αγορά από alibaba χονδρικής γύρω στα 2500 €.

To πρόβλημά μου είναι πώς δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο site καθώς όλοι οι έμποροι με τους οποίους επικοινωνώ καταρχήν, στη συνέχεια μου μιλάνε μέσω mail και για την συναλλαγή θέλουν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό μέσω WESTERN UNION.

Τα φώτα σας...

Δημοσ.

Το να ανταλλάξεις e-mail με τους εμπόρους στο Alibaba είναι κάτι συνηθισμένο. Το ίδιο και οι καταθέσεις ή αποστολές χρημάτων με υπηρεσίες παρόμοιες με το Western Union. Οι άνθρωποι που συναλλάσονται στο Alibaba είναι είναι προμηθευτές μεγάλου όγκου, δε στέλνουν 1-2 κομμάτια, όπως π.χ. στο eBay.

Παρ' όλα αυτά, το πιο ασφαλές και για τους δύο είναι συναλλαγή μέσω escrow και επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας. Οπότε προτίμησε εμπόρους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Alibaba.

(Όταν αναζητάς εμπόρους / προϊόντα, έχει "κουτάκι" που διαλέγεις τι 'τύπου' πωλητές θέλεις.)

• Like 1
Δημοσ.

Το να ανταλλάξεις e-mail με τους εμπόρους στο Alibaba είναι κάτι συνηθισμένο. Το ίδιο και οι καταθέσεις ή αποστολές χρημάτων με υπηρεσίες παρόμοιες με το Western Union. Οι άνθρωποι που συναλλάσονται στο Alibaba είναι είναι προμηθευτές μεγάλου όγκου, δε στέλνουν 1-2 κομμάτια, όπως π.χ. στο eBay.

Παρ' όλα αυτά, το πιο ασφαλές και για τους δύο είναι συναλλαγή μέσω escrow και επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας. Οπότε προτίμησε εμπόρους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Alibaba.

(Όταν αναζητάς εμπόρους / προϊόντα, έχει "κουτάκι" που διαλέγεις τι 'τύπου' πωλητές θέλεις.)

Αυτό το escrow που αναφέρεις δεν το βρίσκω πουθενά στο site.

Το μόνο κουτάκι που βλέπω είναι το Trade assurance αλλά δεν έχει εμπόρους να πουλάνε αυτό που θέλω.

Γενικά δεν πίστευα ότι αυτό το site που έχει σοβαρό στήσιμο, δεν έχει υπηρεσία διαμεσολαβητή τύπου ebay (paypal) που να διασφαλίζει τις συναλλαγές...

Δημοσ.

Escrow ονομάζεται αυτή η υπηρεσία γενικότερα. Το Alibaba το ονομάζει Secure Payments. Sorry που δε το διευκρίνησα. 

Πρακτικά, πληρώνεις το Alibaba πριν την εκτέλεση της παραγγελίας (άρα ο έμπορος διασφαλίζεται ότι πλήρωσες) το οποίο και "δεσμεύει" την πληρωμή μέχρι να δώσεις εσύ το "οκ" για τα προϊόντα. Μόλις γίνει αυτό, απελευθερώνει τα χρήματα στον έμπορο. Εάν κάτι πάει στραβά, δρα σαν μεσολαβητής. Διάβασε περισσότερα στο link.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι οι έμποροι εκεί όμως αφού επικοινωνήσεις μαζί τους και σου στείλουν μήνυμα στο mail σου, θέλουν να κάνουν businness μέσω TT/MONEYGRAM/WESTERN UNION.

Εχει αγοράσει κάποιος χονδρική από εκεί?

Εάν πληρώσω με τους παραπάνω τρόπους ποιος με διασφαλίζει για τη συναλλαγή μου?

Εάν στραβώσει κάτι μπορώ να απευθυνθώ κάπου?

Επεξ/σία από jeanthira7
Δημοσ.

Ολοι οι έμποροι εκεί όμως αφού επικοινωνήσεις μαζί τους και σου στείλουν μήνυμα στο mail σου, θέλουν να κάνουν businness μέσω TT/MONEYGRAM/WESTERN UNION.

Εχει αγοράσει κάποιος χονδρική από εκεί?

Εάν πληρώσω με τους παραπάνω τρόπους ποιος με διασφαλίζει για τη συναλλαγή μου?

Εάν στραβώσει κάτι μπορώ να απευθυνθώ κάπου?

Ο τρόπος αυτος συναλλαγης διασφαλίζει μόνο τον έμπορο και καθόλου τον αγοραστη. Αν το κάνεις παίρνεις ρίσκο

Δημοσ.

σε σχέση με τα 300 € τον τόνο που δίνουμε στην Ελλάδα τα 90 είναι παράδεισος...

Οι κλέφτες εκεί μας κατάντησαν...

Ναι 90 ευρώ τον τόνο θα πληρώσεις τον Κινέζο, εσύ τελικά θα το έχεις εισαγάγει εδώ όμως με τελικό κόστος 90 ευρώ;

Δημοσ.

Ναι 90 ευρώ τον τόνο θα πληρώσεις τον Κινέζο, εσύ τελικά θα το έχεις εισαγάγει εδώ όμως με τελικό κόστος 90 ευρώ;

Δεν είναι Κινέζος αλλά Ολλανδός και το 90 είναι μαζί με έξοδα αποστολής.

Δημοσ.

Δεν είναι Κινέζος αλλά Ολλανδός και το 90 είναι μαζί με έξοδα αποστολής.

Ολλανδός και θέλει western union για συναλλαγή εντός ευρωζώνης;

Αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο, από Ολλανδία θα έρθουν τα πράγματα;

Ολες οι τράπεζες εδώ μπορούν να αναλάβουν τέτοιες απλές εισαγωγές πχ

https://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=8479

Έτσι θα είστε και οι δύο σίγουροι και εξασφαλισμένοι , η τράπεζα θα βεβαιώσει την διαθεσιμότητα των χρημάτων και μόλις γίνει η εισαγωγή θα πληρώσει την αξία.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας ,αν παραγγέλλω ας που με αυτό που κάνει 700 ας πούμε 

πόσα θα δώσω στο τέλος με τελώνια μεταφορικά κτλ

πόσο καιρό θα κάνει να έρθει και πως θα έρθει;

https://fulinmachinery.en.alibaba.com/product/400369578-209520546/band_saw_MJ3442.html?spm=a2700.8304367.0.0.txvXnl

Ένα κομμάτι από ακριβά αντικείμενα είναι συνήθως ασύμφορο. 170 θα είναι μόνο ο ΦΠΑ. Στα μεταφορικά κοπανάνε αλύπητα συνήθως. Δεν ξέρω βέβαια πόσο κάνει αυτό αν το πάρεις από εδώ. Άλλα 700 υπολόγιζε πάντως για να είσαι μέσα...

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω βρει έναν ανιχνευτή μετάλλων ο οποίος είναι πανάκριβος στην Ελλάδα και τον έχω βρει σε μια πολύ δελεαστική τιμή ξεφτιλα , μου ζητάνε πληρωμή μέσω Western Union ,πως μπορώ να καωχυρωθω ότι τα λεφτα που θα δώσω θα μου έρθει το προϊόν που ζηταω. Μπορείτε να με βοηθήσετε παρακαλώ επειδή δεν γνωριζω;

Επίσης είναι φυσιολογικό ότι ένα προϊόν του κατεβάζουν την τιμή πολύ εύκολα όπως για παράδειγμα από δυόμιση χιλιάρικα στα 300€;;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Takis_Sam είπε

Έχω βρει έναν ανιχνευτή μετάλλων ο οποίος είναι πανάκριβος στην Ελλάδα και τον έχω βρει σε μια πολύ δελεαστική τιμή ξεφτιλα , μου ζητάνε πληρωμή μέσω Western Union ,πως μπορώ να καωχυρωθω ότι τα λεφτα που θα δώσω θα μου έρθει το προϊόν που ζηταω. Μπορείτε να με βοηθήσετε παρακαλώ επειδή δεν γνωριζω;

Δεν μπορείς με WU.Για να είναι ξεφτίλα η τιμή μπας και είναι απάτη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...