Προς το περιεχόμενο

Πρώτη επαφή με τα Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6 [Video]


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στον εκθεσιακό χώρο της Nokia, μπορέσαμε να έχουμε μια πρώτη επαφή με τη νέα σειρά smartphones της εταιρείας, η οποία πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη, την HMD Global.

Μετά από χρόνια έντονης φημολογίας και ένα αποτυχημένο πείραμα, η Nokia κυκλοφορεί μια νέα σειρά smartphone που αποτελείται αρχικά από τρία μοντέλα, όλα με τη stock έκδοση του Android κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία για άμεσες αναβαθμίσεις, μια υπόσχεση που όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας θα τηρηθεί.

 

 

Και τα τρία μοντέλα διακρίνονται για την τιμή τους, με φθηνότερο απ' όλα, το Nokia 3, που έρχεται με τιμή €140, όμορφο σχεδιασμό που διακρίνεται για χρήση αλουμινίου περιμετρικά καθώς και για την παρουσία πολυκαρβονικού πλαστικού στο πίσω μέρος. Οι διαστάσεις οθόνης είναι στις 5 ίντσες με HD ανάλυση ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek, 2GB μνήμη και 16GB επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το Nokia 6 μπορεί να μας χάρισε λιγότερες συγκινήσεις στον τομέα του σχεδιασμού, δε παύει όμως να είναι το καλύτερο μοντέλο της σειράς με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά ανάμεσα στα μοντέλα που παρουσίασε η Nokia. Εσωτερικά υπάρχει ο οκταπύρηνος Snapdragon 430 με 3GB μνήμη ενώ η οθόνη είναι μεγάλη στις 5,5 ίντσες και με Full HD ανάλυση.

 

Τέλος η κύρια κάμερα των 16MP υπόσχεται πολύ καλές φψτογραφίες. Η προτεινόμενη τιμή του Nokia 6 έχει οριστεί στα €229 όμως θα υπάρξει και μια δεύτερη έκδοση με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο αλλά και τιμή €299.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το Nokia 5 διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών και με HD ανάλυση, με το αλουμίνιο να παίζει και σ' αυτό το μοντέλο της Nokia σημαντικό ρόλο. Είναι dual sim και μάλιστα η εγκατάσταση MicroSim κάρτας γίνεται σε ξεχωριστή θύρα προκειμένου να έχουμε παράλληλα σε λειτουργία δύο sim κάρτες.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Και εδώ βρίσκουμε στο εσωτερικό το Snapdragon 430 SoC της Qualcomm, ενώ η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 13MP και η εμπρόσθια στα 8MP με δυνατότητα ευρυγώνιων λήψεων. Η τιμή του Nokia 5 έχει οριστεί στα €189.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Σε συζήτησή μας με την Ελληνική αντιπροσωπεία μαθαίνουμε ότι και τα τρία μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, και με τιμή που θα είναι αρκετά κοντά στις επίσημες που έχουν ανακοινωθεί.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ο 430 καλός είναι (38000 antutu) και δεν ζεσταίνεται ούτε καταναλώνει πολύ. Δεν κάνει μόνο ο πολύ γρήγορος επεξεργαστής το καλό κινητό. Αν ο επεξεργαστής είναι ικανοποιητικός δεν χρειάζεται να είναι (άσκοπα) ο γρηγορότερος.

 

Εγώ με sd 410 22000 antutu (redmi 2 pro 2/16) μια χαρά τα κάνω όλα (παιχνίδια δεν ξέρω) και πουθενά δεν κολλάει το κινητό μου. 

 

Τώρα αν θέλεις να το δεις σαν αντοχή στο χρόνο. Για 2 χρόνια εκτιμώ θα είναι αρκετός. Μετά βλέπουμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν και μόνοκαρτα αλλα και δικαρτα.

Nokia παμε δυνατά.

Άλλο ενα λανσάρισμα να δω απο lancia σε αγωνιστικό επίπεδο και θα κλείσω τα ματια μου ήσυχος στον μάταιο τούτο κόσμο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...