katnet Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Γειά σας, είμαι ο ιδιοκτήτης ενός διαμερισματος και ο ενοικος μου ζήτησε να αλλάξουμε το συμβόλαιο ώστε να το δηλώσει σαν επαγγελματική στεγη. Μου είπε ότι για εμένα δεν αλλάζει τίποτα και ότι θα μου πληρώνει και το χαρτοσημο 3,6% το μήνα. Αυτό αληθεύει? Δεν μπορεί απλά να δηλώσει κάποια τετραγωνικά? Να πω ότι θα συνεχίσει να κατοικει στο διαμέρισμα ενώ στην εφορία θα φαίνεται ότι φιλοξενιται από κάποιον συγγενή
fylatos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 εσύ δεν έχεις να προσέξεις κάτι. Αυτός σε επιτόπιο έλεγχο θα έχει να δικαιολογήσει τα βρακιά του στο συρτάρι. Γιατί δε το δηλώνει τάχα σαν έδρα και κατοικία; Θέλει να πουλάει προϊόντα; 2
Knight of Mercy Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 εσύ δεν έχεις να προσέξεις κάτι. Αυτός σε επιτόπιο έλεγχο θα έχει να δικαιολογήσει τα βρακιά του στο συρτάρι. Γιατί δε το δηλώνει τάχα σαν έδρα και κατοικία; Θέλει να πουλάει προϊόντα; Τον έλεγχο με ενα "καφέ" μπορεί να τον αποφύγει. Ομως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δηλώνει "μέρος" της συνολικής επιφάνειας ως Έδρα? Απο την άλλη, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης "δεσμεύεται" σημαντικά σε μίσθωση επαγγελματικής στέγης. Αυτό ίσχυε τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια (π.χ. αποζημίωση 24 μηνών σε περίπτωση διακοπής μισθωτηρίου). Ισως όμως να μην ισχύει πλέον.
fylatos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δε το ξέρω αυτό να σου πω την αλήθεια. Τον έλεγχο σε σπίτι δε θα τον έτρωγε εύκολα έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν πάνε σε επιχείρηση και βρίσκουν το συρτάρι με τα βρακιά και το κρεβάτι και ο τύπος πέρναγε στα έξοδα τα πάντα όλα ρεύματα κοινόχρηστα κλπ σε 100% ποσοστό.
katnet Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 @fylatos ναι θέλει να έχει ταμειακη για απόδειξης και να περνάει όλα τα εξοδα του σπιτιού στην εφορία. Θα το δηλώσει σαν γραφείο /αποθήκη. Από οτι διάβασα το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια και μετά αν θέλω δεν το ανανεωνω. Δεν έχω ιδέα από αυτά και φοβάμαι μην μου κατσικοθει και δεν μπορώ να τον βγάλω μετά
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 @fylatos ναι θέλει να έχει ταμειακη για απόδειξης και να περνάει όλα τα εξοδα του σπιτιού στην εφορία. Θα το δηλώσει σαν γραφείο /αποθήκη. Από οτι διάβασα το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια και μετά αν θέλω δεν το ανανεωνω. Δεν έχω ιδέα από αυτά και φοβάμαι μην μου κατσικοθει και δεν μπορώ να τον βγάλω μετά 3 χρόνια είναι η ελάχιστη ισχύς του μισθωτηρίου, και για να γίνει αυτό που θέλει πρέπει να φτιάξετε νέο, δηλαδή η τριετία θα ξεκινήσει από την αρχή.
kfyros Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 θα πρότεινα να συντάξετε πιο αυστηρό συμβόλαιο και να ρωτήσεις δικηγόρο. για κατάστημα ήταν 12ετία παλιά το ελάχιστο, τώρα δεν ξέρω τι ισχύει. για γραφείο νομίζω είναι ίδιο με την ιδιωτική μίσθωση αλλά δεν ξέρω μήπως πρέπει να βάλεις κάποιους όρους στο συμβόλαιο, πχ. ότι δεν επιτρέπονται κάποιες δραστηριότητες (πχ. να το κάνει δημόσιο χώρο, συχνή διέλευση πελατών που να ενοχλεί τους υπόλοιπους ενοίκους κλπ. ). επίσης δεν ξέρω αν υπάρχουν περιορισμοί από τον κανονισμό του κτιρίου ή τις χρήσεις της περιοχής (αν επιτρέπονται επαγγελματικές χρήσεις).Πολύ πιθανόν να μην έχεις πρόβλημα, αλλά για γραφείο που είχα μου έχουν ζητήσει από το ΕΣΠΑ πιστοποιητικά πυρασφάλειας ή βεβαίωσης από τη νομαρχία ότι δεν απαιτείται πυρασφάλεια.Ο λόγος που δεν το δηλώνει ως κατοικία είναι γιατί μάλλον θα έχει και δραστηριότητες εμπορίας (αποθήκη), οπότε δεν επιτρέπεται να έχεις κατοικία και φορολογική αποθήκη στο ίδιο σημείο, αλλά μόνο παροχή υπηρεσιών (και εμπορία μόνο μέσω τριγωνικών).
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 θα πρότεινα να συντάξετε πιο αυστηρό συμβόλαιο και να ρωτήσεις δικηγόρο. για κατάστημα ήταν 12ετία παλιά το ελάχιστο, τώρα δεν ξέρω τι ισχύει. Εχει αλλαξει αυτο λιγο πριν τα cc αν θυμαμαι καλα . Τρια χρονια εγινε . 1
idomeneas7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Είχα μια φίλη που έμενε στο ιατρείο της επειδή δεν έβγαινε αλλιώς. Είχε πάρει ένα έπιπλο σαν ντουλάπα από όπου έβγαινε πτυσσόμενο κρεβάτι και φύλαγε τα ρούχα της σε μια βαλίτσα.
katnet Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν θα έχω πρόβλημα να τον βγάλω μετά την λήξη του συμβολαίου. Το λέω γιατί ένα σπίτι έχω και εγώ και θα ήθελα κάποτε να μπορέσω να ξανακατοικισω σε αυτό, μιας και το έχω νοικιάσει γιατί δεν εβγαινα.
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν θα έχω πρόβλημα να τον βγάλω μετά την λήξη του συμβολαίου. Το λέω γιατί ένα σπίτι έχω και εγώ και θα ήθελα κάποτε να μπορέσω να ξανακατοικισω σε αυτό, μιας και το έχω νοικιάσει γιατί δεν εβγαινα. Ναι, θα έχεις. Αν δεν φύγει οικειοθελώς θα πρέπει να του κάνεις έξωση, η οποία προϋποθέτει δικαστική απόφαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα