azizmaiden Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα εδω και καποιες μερες, ενα ατομο απο την πολυκατοικια μου εχει παρει ενα σκυλακι (δεν το εχω δει) εχω καταλαβει και εγω και καποιοι αλλοι στην πολυκατοικια οτι το δερνει γιατι κλαιει απο το ξυλο που του δινει, καποιοι αλλοι απο το μπαλκονι τους ειδαν να το κλωτσαει επισης αυτος το εχει δεμενο στο μπαλκονι του και δεν το ταιζει και τρωει τις ακαθαρσιες του.Σημερα του χτυπαγε η διαχειρηστρια η οποια εχει και αυτη σκυλακι και ειναι ακομα πιο ευαισθητη σε αυτα τα θεματα, και φυσικα δεν της ανοιξαν καν, τους ειπε θα ανοιξετε στην αστυνομια την επομενη φορα.Αν συναιχισουν να το χτυπουν εγω που μπορω να απευθυνθω ανωνυμα φυσικα (γιατι δεν ξερω τι ατομα ειναι και δεν θελω να μπλεξω σε φασαριες) και να ειδοποιησω ωστε να του αφαιρεθει το σκυλακι απο την κατοχη του? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Vapir Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 η κακοποίηση ζώων ειναι ποινικό αδίκημα και όταν γνωρίζουμε οτι τελείται κάποιο ποινικό αδίκημα ειναι υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τις αρχές. Νομίζω σε κάλυψα 9
Lacepo Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 υπαρχει ομαδα για την αντιμετωπιση κακοποιησης σκυλων, angels ψαξε στο facebook και ζητα συμβουλες και http://lawyersfortheanimalprotection.blogspot.gr/p/blog-page_2581.html?m=1 μην το αφησεις ετσι!
JohnTehGreek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Θα πάρεις σε πρώτη φάση την αστυνομία. Μετά θα ενημερώσεις φιλοζωικές οργανώσεις και θα το αναλάβουν εξ ολοκλήρου αυτές. (θα του γαμήσουν την ύπαρξη του τύπου). Μην το καθυστερείς όμως, μην αφήσεις το σκυλάκι να υποφέρει. Μίλα και με τους άλλους ένοικους ώστε να είστε πολλοί. 2
azizmaiden Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Ωραια ευχαριστω παιδια την επομενη φορα που θα το ακουσω να κλαψει παλι, παιρνω αστυνομια με την μια,ελπιζω μονο να κρατησουν ανωνυμα τα στοιχεια μου γιατι αυτος που το εχει ειναι μουτρο και δεν θελω να βρεθω σε κανα χαντακι ...Ευχαριστω και παλι , για οποια εξελιξη θα ξανα ενημερωσω!
JohnTehGreek Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δεν νομίζω ότι έρχονται αν δεν δώσεις στοιχεία. Αν έτσι είναι πάρε απλά κάποια φιλοζωική οργάνωση της περιοχής σου και θα αναλάβει αυτή. 3
scullyist Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δεν νομίζω ότι έρχονται αν δεν δώσεις στοιχεία. Αν έτσι είναι πάρε απλά κάποια φιλοζωική οργάνωση της περιοχής σου και θα αναλάβει αυτή. Aπό το λινκ που δόθηκε πριν: Κακοποίηση ζώου και όλοι ψάχνουν τα σωματεία? Τι μπορούμε να κάνουμε ως σωματεία?: Τίποτε εφόσον εσεις δεν καταθέσετε επώνυμη γραπτή καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου στις αρμόδιες αρχές. Δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα, αλλά ούτε και την αρμοδιότητα να το πράξουμε αντί για σας υποκαθιστώντας κάθε πολίτη,την αστυνομία, την εισαγγελία και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των νομαρχιών μαζί.
Ryudo2 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μπορεις να παρεις το 100 να κανεις καταγγελια θα δωσεις το ονομα σου αλλα δεν θα το βγαλουν στην φορα.θα στειλουν περιπολικο για συστασεις.
buuren Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μην αφησεις το σκυλακι να υποφερει σε παρακαλω πολυ. Τα σκυλια ειναι πολυ ευαισθητα πλασματα. 1
jennyV Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Απ όσο ξέρω τα στοιχεία σου δε δίνονται απο την αστυνομία στον οποιοδήποτε.Δεν ξέρω τι γίνεται αν οδηγηθεί ο γειτονάς σου στο δικαστήριο. Επιπλέον ρώτα κάποια φιλοζωική οργάνωση , να σου πει αν δεν είναι παρανομο να τον τραβήξεις βίντεο όταν το έχει δεμένο σε μπαλκόνι (έχω την εντύπωση ότι πλέον γίνεται δεκτό ως αποδεικτικό, υπο συνθήκες, το είχαμε ψάξει όταν κάποιος έριχνε φόλες,κοντά στο σπίτι των γονιών μου, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να είναι σε δημόσιο χώρο ή/και να υπάρχουν κι επωνυμοι μάρτυρες). Πλέον, πάντως, η κακοποίηση ζώου τιμωρείται με υψηλά πρόστιμα, κι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιβολής τους.
ny_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Βάσει της Εγκυκλίου Του Αρείου Πάγου υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 απαγορεύεται η μόνιμη παραμονή ζώου σε μπαλκόνι, ταράτσες κ.ο.κ. Επίσης η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας του άρθρου 1 και 5 του ίδιου νόμου, συνιστούν το αδίκημα της παθητικής κακοποίησης ζώων. Αυτά που μπορείς να κάνεις και ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις είναι τα παρακάτω: 1. Θα καλέσεις το 100 επώνυμα και θα εξηγήσεις ακριβώς αυτό που συμβαίνει με τον "άνθρωπο" αυτόν που είχες την ατυχία να είσαι γείτονας. Η αστυνομία δεν δίνει τα στοιχεία σου σε καμία περίπτωση, το πράττει μόνο όταν υποβάλεις μηνυτήρια αναφορά η επώνυμη υπογεγραμμένη καταγγελία (που θέλοντας και μη αναφέρετε το όνομα σου και στο χαρτί που θα του δοθεί) αρα δεν υπάρχει φόβος για την περίπτωση σου, αν και πάλι απορώ για ποιον λόγο φοβάστε μερικοί έστω και το όνομα σας να δινόταν, δεν βλέπετε το μαρτύριο που περνάει το ζωντανό; Αν ήταν ενα παιδί στην θέση του πάλι το ίδιο θα κάνατε; 2. Πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου και υποβάλεις καταγγελία επώνυμη και επικαλείσαι τον πάρα πάνω νόμο που σου έδωσα, δεν πληρώνεις κάποιο παράβολο σε αυτή την περίπτωση γιατί πρόκειται για κακοποίηση ζώου, και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας υπηρεσίας που έχει οριστεί μαζί με την αστυνομία της περιοχής που υπέβαλες την καταγγελία. Αυτό γίνεται ταχύτατα, μιας που το έκανα και ο ίδιος το καλοκαίρι αυτό, και μήνα Ιούλη, που συνέβη κάτι παρόμοιο αν όχι ακριβώς ίδιο στην περίοδο που ήμουν Ελλάδα. Εν ολίγοις: Όταν η Αστυνομία προσέλθει και διαπιστώσει τις παραβάσεις εκ του νόμου, τότε κανονικά πρέπει να προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη, να τον συλλάβει και να έλθει σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, (ή την εισαγγελέα Ζώων Αθηνών αν πρόκειται για την Αττική), ώστε να του δώσει οδηγίες. Ο εισαγγελέας ή θα διατάξει την κράτηση του ιδιοκτήτη και θα τον οδηγήσει την επόμενη μέρα στο αυτόφωρο ή θα διατάξει να αφεθεί ελεύθερος και θα ορίσει σύντομα μέσα σε ένα μήνα περίπου άλλη ημερομηνία για να εκδικαστεί η υπόθεση. Καλο είναι να επικοινωνήσεις και με ενα φιλοζωικό σωματείο για να βρείτε ενα σπίτι στην καημένη αυτή ψυχουλα, γιατί πιθανότατα περαν από το πρόστιμο που θα φάει θα του πάρουν και το σκυλί γιατί είναι ακατάλληλος. Μην φοβάστε να καταγγείλετε τέτοια περιστατικά, τα ζωα δεν μπορούν να υπερασπιστουν τον εαυτό τους, μπορούμε εμείς όμως για αυτα, έστω αυτοί οι λίγοι που έχουμε μείνει που έχουμε ψυχή σθένος και θάρρος. By the way ειμαι σκυλογονιος 3 υπέροχων πλασμάτων και είμαι τρομερά ευαίσθητος με τέτοια περιστατικά. Ο φοβος δεν είναι η λύση.. 10
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Αστυνομια και καποια φιλοζωικη ΑΜΜΕΣΑ !!!!
BadBoy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Καλά, τώρα που του είπατε για επώνυμη καταγγελία σιγά μην ασχοληθεί. Που να μπλέκει... 1
~mxls~ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 ...αν και πάλι απορώ για ποιον λόγο φοβάστε μερικοί έστω και το όνομα σας να δινόταν, δεν βλέπετε το μαρτύριο που περνάει το ζωντανό; Αν ήταν ενα παιδί στην θέση του πάλι το ίδιο θα κάνατε;.... Αν και έχεις δίκιο, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και στον ίδιο αν μάθουν τα στοιχεία του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα