Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. δυστυχώς έσπασα το πόδι μου τα Φώτα, έκανα χειρουργείο και είμαι ακόμη στην ανάρρωση!  :-(

Νομίζω βέβαια πιο γρήγορα θα περπατήσω απ' ό,τι θα ξεμπερδέψω με το ΙΚΑ..

Ξέρει κανείς να με βοηθήσει λίγο με τα του ΙΚΑ γιατί χάθηκα στο google. Είμαι μισθωτή στο ΙΚΑ 5 έτη και ο γιατρός μου έδωσε 3 μήνες αναρρωτική..

Απ' ότι έχω καταλάβει για τον πρώτο μήνα πληρώνουν από κοινού ο εργοδότης και το ΙΚΑ και παίρνω εν τέλει το σύνολο του μισθού (περίπου 1.000 καθαρά)? Για τους άλλους 2 μήνες πληρώνει μόνο το ΙΚΑ αλλά πόσα δίνει? δίνει όλο το ποσό ή ούτε καν?

Ευχαριστώ,

κωνσταντίνα

Δημοσ.

Ο εργοδοτης δεν σε πληρωνει αλλα το ΙΚΑ. Θα παρεις το βιβλιαριο ασθενειας ΙΚΑ, φωτοτυπια 1ης σελιδας τραπεζ. λογ/σμου IBAN στο ονομα σου, το πρωτοτυπο εξιτηριο και την γνωματευση που ο γιατρος γραφει οτι πρεπει να παραμεινεις εκτος εργασιας για 3 μηνες.

Οι 3 πρωτες ημερες καθε ετος δεν πληρωνονται απο το ΙΚΑ. Εαν πχ ειχες νοσηλεια 3 ημερες + 90 ημερες απο αναρρωτικη του γιατρου, το ΙΚΑ θα σε πληρωσει τις 90 ημερες. 

Επισης θα χρειαστουν υπ.δηλωση που θα γραφει ο εργοδοτης οτι σταματησες την εργασια π.χ. 10/2/2017.

Αφου δωσεις τα χαρτια μετα απο 15 ημερες περιπου θα μπουνε τα χρηματα στον λογαριασμο σου. Οχι και για τις 90 ημερες αλλα θα σε πληρωνει για 20 εως 30 ημερες καθε φορα μεχρι να πιασεις τις 90.

Οτι θες στειλε μου. Να υπενθυμισω οτι πρεπει να εχεις 120 ενσημα πριν την νοσηλεια.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Και τα ένσημα τα έχω και τα χαρτιά κατέθεσα κανονικά.. αλλά επειδή είναι πάνω από 15μέρες πρέπει να περάσω επιτροπή και αυτό αργεί πολύ ακόμη. πριν 25 μέρες κατέθεσα τα χαρτιά κι ακόμη δεν τα έχουν διαβιβάσει στην επιτροπή.

Δημοσ.

Εγώ όταν είχα ένα μήνα αναρρωτική (τυχαία ήταν από 1 του μηνός που τραυματίστηκα μέχρι 31 ) μέχρι να τελειώσει ο μήνας είχα πληρωθεί

Μάλιστα πρώτα μου έβαλε τα λεφτά το ΙΚΑ (25-27 του μήνα) και μετά τα υπόλοιπα ο εργοδότης.

Βέβαια τα πάντα έγιναν άμεσα και από μέρους μου

Εκεί που με επρηξαν λίγο είναι που ήθελα να κόψω την ασθένεια μου λίγες μέρες πριν (γιατί είχα ένα μήνα αναρρωτική αλλά είχα και 4 μέρες νοσηλεία και δεν ήθελα η όλη φάση να περάσει τα 25 ένσημα μιας και ήθελα να πάρω ολόκληρα τα λεφτά/ένσημα μου τον επόμενο μήνα και ήμουν σε θέση να δουλέψω άλλωστε), αλλά εντάξει με μία υπεύθυνη δήλωση ότι θέλω να διακόψω πάει και αυτό

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωσή πού δεν υπάρχουν 120 ένσημα τον προηγούμενο χρόνο;Το ΙΚΑ δεν δίνει κάποιο ποσό.Ο εργοδότης σε αυτήν την περίπτωσή καλύπτει κάποιο ποσό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε άστο δεν περνεις τίποτα αν δεν έχεις το προηγούμενο έτος 100 ένσημα στο ΙΚΑ ... Την πάτησα εγώ έτσι και έμαθα.. ο εργοδότης σου πληρώνει τις 3 πρώτες μέρες μισό μεροκάματο...

Επεξ/σία από giorgoskav

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...