lightspeed Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Είπαμε ότι είναι λίγα, αλλά αν δεν έχει άλλη επιλογή τι κάνει; Εκεί είναι το δύσκολο, όχι να πούμε θεωρητικά μη πας γιατί είναι εκμετάλλευση. Και ποιος σου ειπε οτι μιλαω θεωρητικα; Ειμαι κι εγω εργαζομενη και ζω στην ιδια χωρα. Εχω αρνηθει θεση εργασίας και εψαξα μεχρι να βρω καποια, που μου προσφερε τουλαχιστον τα βασικα και κατι παραπανω.. Το να εργαστω κατω απο τις συνθηκες που περιγραφει ο θεματοθετης, δεν θα το εκανα ποτε, διοτι θα παιρνει περιπου τα μισα απ΄οτι δικαιουται. Ενταξει ας βαλουμε νερο στο κρασι μας, αλλα οχι κι ετσι.. 2
tsakonas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Καλα τα λες, αλλα υπαρχει κοσμος που πειναει πραγματικα και αυτο εκμεταλλευονται οι εργοδοτες στην μπανανια.... Οποτε μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. 1
lightspeed Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Καλα τα λες, αλλα υπαρχει κοσμος που πειναει πραγματικα και αυτο εκμεταλλευονται οι εργοδοτες στην μπανανια.... Οποτε μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Το γνωριζω, αλλα οταν δεχομαστε τετοιου ειδους προτασεις, διαιωνιζουμε το προβλημα και βαζουμε κι εμεις το λιθαρακι μας για την εξαπλωση του. Και ξανατονίζω δεν θα παιρνει ουτε καν το κατωτατο ωρομισθιο 3,52. Ελεος καπου.
tsakonas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δυστυχως οι εργαζομενοι που πεινανε ειναι οι τελευταιοι που μπορουν να κανουν κατι για αυτο.... Ειναι σαν να πεθαινεις της πεινας και να ψαχνεις γκουρμε εστιατοριο....Ειναι σαν να πεθαινεις και ψαχνεις καλυτερο νοσοκομειο.....Δυσκολα τα πραγματα.... παει στο πολιτικο το θεμα οποτε δεν υπαρχει χωρος εδω για κουβεντα....
lightspeed Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δυστυχως οι εργαζομενοι που πεινανε ειναι οι τελευταιοι που μπορουν να κανουν κατι για αυτο.... Ειναι σαν να πεθαινεις της πεινας και να ψαχνεις γκουρμε εστιατοριο....Ειναι σαν να πεθαινεις και ψαχνεις καλυτερο νοσοκομειο.....Δυσκολα τα πραγματα.... παει στο πολιτικο το θεμα οποτε δεν υπαρχει χωρος εδω για κουβεντα.... Το ελαχιστο που πρεπει να απαιτει ο καθενας ειναι 586,08 για 40 ωρο ή 3,52 την ωρα. Οτιδηποτε διαφορετικο ειναι παρανομο. υ.γ εξαιρουνται οσοι ανηκουν σε καποιον κλαδο στον οποιο ισχυουν ακομη συλλογικες συμβασεις.
harisv Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δεν ειναι μονο οι κακοι εργοδοτες....Εγω θυμαμαι το 2004 υπηρχαν σερβιτοροι που επαιρναν 1300-1400ε με πολλα περισσοτερα τυχερα τοτε και τον εργοδοτη χαλαρο, γιατι ολοι δουλευαν. Και τωρα εχει φτασει να πληρωνει 800-900 και ο εργοδοτης να κλεινει 12ωρα στο καταστημα. Ξερω περπτωσεις που οι τραπεζες εχουν παρει ξενοδοχεια γνωστων μου λογω χρεων. Φυσικα ομως υπαρχουν οι κακοι εργοδοτες ( παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν ) που εκμεταλλευονται τις καταστασεις. Εγω προσπαθω να βοηθσησω τον φιλο που ψαχνεται στον τουρισμο, μπορει να κανω και λαθος. Αν ξερετε επιχειρησεις που χρυσοπληρωνουν χωρις προυπηρεσια πειτε μας που μπορουμε να τις βρουμε γιατι τοσοι ψαχνουν δουλεια.... Υγ. Βλεπω επικαλειστε τους νομους ολη την ωρα ,λες και λειτουργουν σε αυτη την χωρα.... 2
lightspeed Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δεν ειναι μονο οι κακοι εργοδοτες....Εγω θυμαμαι το 2004 υπηρχαν σερβιτοροι που επαιρναν 1300-1400ε με πολλα περισσοτερα τυχερα τοτε και τον εργοδοτη χαλαρο, γιατι ολοι δουλευαν. Και τωρα εχει φτασει να πληρωνει 800-900 και ο εργοδοτης να κλεινει 12ωρα στο καταστημα. Ξερω περπτωσεις που οι τραπεζες εχουν παρει ξενοδοχεια γνωστων μου λογω χρεων. Φυσικα ομως υπαρχουν οι κακοι εργοδοτες ( παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν ) που εκμεταλλευονται τις καταστασεις. Εγω προσπαθω να βοηθσησω τον φιλο που ψαχνεται στον τουρισμο, μπορει να κανω και λαθος. Αν ξερετε επιχειρησεις που χρυσοπληρωνουν χωρις προυπηρεσια πειτε μας που μπορουμε να τις βρουμε γιατι τοσοι ψαχνουν δουλεια.... Υγ. Βλεπω επικαλειστε τους νομους ολοι την ωρα ,λες και λειτουργουν σε αυτη την χωρα.... Νομιζω οτι η ειρωνια ειναι περιττη. δεν εργαζομαι στον τουριστικο κλαδο. Αλλα θεωρω οπως και σε ολους τους υπολοιπους κλαδους ετσι κι εδω, θα υπαρχουν εργοδοτες που τηρουν τουλαχιστον την εθνικη συλλογικη συμβαση. Σας πληροφορω πως σε τετοιου ειδους προβληματα οι νομοι λειτουργουν, αρκει και οι εργαζομενοι να γνωριζουν τα δικαιωματα τους και να μην δεχονται ο,τι τους προσφερουν. Επαναλαμβανω για τριτη και τελευταια φορα, πως δεν μιλαμε απλα για κακοπληρωμενη δουλεια, αλλα για την απολυτη εκμεταλλευση 580/294 = 1,97 ευρώ, εαν και εφοσον ο μηνας εχει μονο 4 εβδομαδες, εαν εχει περισσοτερες οι ωρες ειναι ακομη πιο πολλες.Θα δουλευατε εσεις για ουτε 2 ευρω την ωρα; 2
logistoulis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 ωράρια νορμάλ στις σεζόν δε παίζουν, όπως όμως δεν παίζουν και σε αρκετές δουλειές γραφείου ακόμα και αν αμειφθείς με παραπάνω χρήματα επειδή δουλεύεις απάνθρωπα ωράρια, πάλι τυπικά δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στο θέμα των υπερωριών/υπερεργασίας με το σκεπτικό ότι αν θες τον άλλον να δουλεύει τόσες ώρες μόνιμα προσέλαβε και άλλον έναν να μειωθεί η ανεργία στις σεζόν το σκεπτικό είναι ότι θα πας για συγκεκριμένους μήνες, θα λιώσεις και τους υπόλοιπους θα κάθεσαι ειδικά επί παχιών αγελάδων πολλοί δεν έμπαιναν καν στο κόπο να πάνε σε άλλη δουλειά το χειμώνα αλλά από κει και πέρα συμφωνώ ότι δε μπορείς να αμείβεσαι με 2 και 1.5 ευρώ την ώρα αυτό είναι υπερβολή, ήδη και το 3.52 είναι πολύ λίγο πόσο μέσα μπαίνει ο άλλος στη τελική; αν δεν έχει να δώσει και αυτά ας το κλείσει το μαγαζί. απλά επειδή το θέμα αυτό έχει κάποιο αίτιο και αποτέλεσμα και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους το κακό ξεκίνησε ως εξής: μειώθηκαν οι νόμιμοι μισθοί, έγιναν πολύ πιο ελαστικές οι σχέσεις εργασίας; πολλοί πριν τους αγγίξει η κρίση το εκμεταλλεύθηκαν, νομίζοντας ότι δε θα τους αγγίξει ποτέ και ότι δε θα αλλάξει τίποτα για αυτούς (οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι είναι οι πολύ μεγάλες εταιρείες) δίνουν χαμηλούς μισθούς, το φαινόμενο γίνεται καθολικό, μειώνεται ο τζίρος τους και μετά απορούν γιατί.. βλέπεις δηλαδή άτομα με μαγαζιά που έτρεξαν να πάρουν άτομα με 500 και 600 ευρώ να απορούν γιατί μετά δεν πατάει κανείς στο μαγαζί τους.. στο μεταξύ οι υποχρεώσεις της χώρας παραμένουν αμετάβλητες, το ποσοστό του κόστους του δημοσίου αυξάνεται όταν συνεχώς μειώνεται το αεπ, οπότε πέφτουν τσεκούρια για να μπορέσουμε να πληρώσουμε και καμιά δόση με χίλια ζόρια (και κάθε λίγο και λιγάκι αξιολογήσεις και νέα μέτρα) αυτά δηλαδή που ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας νομίζει ότι γλίτωσε από τον εργαζόμενό του (που είναι και ο υποψήφιος πελάτης του σε αρκετές περιπτώσεις) θα έρθει να του τα πάρει η εφορία και μετά θα ψωμολυσσάει και θα του φταίνε οι άλλοι η κατάσταση αυτή πλέον είναι μη αναστρέψιμη, δε γίνεται με νόμο να αυξηθούν οι μισθοί αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα, ούτε "θα αυτορρυθμιστεί η αγορά" όπως αρέσκονται πολλοί να πιστεύουν, τι να αυτορρυθμιστεί σε μια κατεστραμμένη οικονομία που πρέπει από πάνω να έχει και πλεονάσματα; μόνοι τους πυροβόλησαν τα πόδια τους αυτοί οι άνθρωποι (γιατί η όποια πολυεθνική στα @@ της, τα μαζεύει και φεύγει και κάποιες από αυτές υποχρεωτικά θα υπάρχουν και θα μονοπωλούν συγκεκριμένους κλάδους, αυτοί ας νομίζουν ότι θα πάνε βουλγαρία όπου βρέχει λεφτά) και το κακό είναι ότι πριν βουλιάξουν πολλοί από αυτούς θα συμπαρασύρουν και αρκετό κοσμάκη που όσο μερίδιο ευθύνης και να έχει επειδή δέχτηκε κάποια πράγματα, στη πραγματικότητα δεν είχε και πολλές επιλογές. αν είχαν τη παραμικρή νοημοσύνη και αίσθηση πατριωτισμού και αλληλεγγύης δε θα ήταν εκεί που είναι οι ίδιοι πάνω από όλα, αλλά το λέμε και το ξαναλέμε ας μην περιμένουμε υπεύθυνες συμπεριφορές στη χώρα των παρτάκηδων 6
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Και ποιος σου ειπε οτι μιλαω θεωρητικα; Ειμαι κι εγω εργαζομενη και ζω στην ιδια χωρα. Εχω αρνηθει θεση εργασίας και εψαξα μεχρι να βρω καποια, που μου προσφερε τουλαχιστον τα βασικα και κατι παραπανω.. Το να εργαστω κατω απο τις συνθηκες που περιγραφει ο θεματοθετης, δεν θα το εκανα ποτε, διοτι θα παιρνει περιπου τα μισα απ΄οτι δικαιουται. Ενταξει ας βαλουμε νερο στο κρασι μας, αλλα οχι κι ετσι.. Έκανες πολύ καλά. Αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις χρήματα στην άκρη ή να έχεις βοήθεια και να μην έχεις πολλές υποχρεώσεις. Αν δεν τα έχεις αυτά δεν έχεις και πολλές επιλογές και το όχι γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Γι'αυτό λέω ότι παίζει ρόλο σε ποια θέση είναι ο άλλος και πόση ανάγκη έχεις. 1
Anastazio Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Παιδες νταξει λογικη η γκρινια απλα απο προσωπικη εμπειρια και μονο η κριση ειναι παντου,βγειτε εξω να δειτε ελαστικα ωραρια και zero hour contracts,η εποχη των παχιων αγελαδων τελειωσε παντου για τη μαζα,τωρα για να περνας καλα πρεπει σαν επαγγελματιας να παρεχεις κατι που ειναι δυσευρετο η σε μεγαλη ζητηση σε καποια αγορα με περιορισμενη και παλι προσφορα για να πληρωθεις καλα...αυτο που εγω δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι τον τουρισμο και γενικα τις παροχες μας τις πουλαμε τοσο φτηνα σε τουριστες που σπιτι τους πληρωνουν ενα σκασμο χρηματα για τα βασικα...
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Παιδες νταξει λογικη η γκρινια απλα απο προσωπικη εμπειρια και μονο η κριση ειναι παντου,βγειτε εξω να δειτε ελαστικα ωραρια και zero hour contracts,η εποχη των παχιων αγελαδων τελειωσε παντου για τη μαζα,τωρα για να περνας καλα πρεπει σαν επαγγελματιας να παρεχεις κατι που ειναι δυσευρετο η σε μεγαλη ζητηση σε καποια αγορα με περιορισμενη και παλι προσφορα για να πληρωθεις καλα...αυτο που εγω δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι τον τουρισμο και γενικα τις παροχες μας τις πουλαμε τοσο φτηνα σε τουριστες που σπιτι τους πληρωνουν ενα σκασμο χρηματα για τα βασικα... Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Πουλάμε και φτηνά και μέτρια και ακριβά. Για όλα τα πορτοφόλια έχει
Anastazio Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Πουλάμε και φτηνά και μέτρια και ακριβά. Για όλα τα πορτοφόλια έχει Αναλογικα μιλαω φιλε μου,αυτος που "σπιτι του" πληρωνει απο 10 λιρες και πανω για να χαζοφαει με τα ιδια χρηματα στην ελλαδα εχει μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη,για σπιτια που ξυνεις το αυτι σου και σε ακουει ο γειτονας δινουν ενα σκασμο χρηματα και ερχονται ελλαδα allinclusive σε αστειες τιμες σε παρα πολυ αξιολογα καταλυματα.
Anastazio Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Να κόψουμε τις διακοπές από τον Έλληνα δηλαδή Να δωσουμε πρωτα δουλεια στον ελληνα πουλωντας το "προιον" οπως του αρμοζει,οχι ξεφτυλιζοντας το...οι τιμες που παιρνουν τα γραφεια στο εξωτερικο δεν εχουν καμια σχεση με αυτες που πληρωνουν οι ελληνες ουτως η αλλως
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Αναλογικα μιλαω φιλε μου,αυτος που "σπιτι του" πληρωνει απο 10 λιρες και πανω για να χαζοφαει με τα ιδια χρηματα στην ελλαδα εχει μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη,για σπιτια που ξυνεις το αυτι σου και σε ακουει ο γειτονας δινουν ενα σκασμο χρηματα και ερχονται ελλαδα allinclusive σε αστειες τιμες σε παρα πολυ αξιολογα καταλυματα. Ειδικά με τα all inclusive έχεις δίκιο. Αλλά γενικά έχουμε και ακριβές παροχές, μέχρι και υπερεκτιμημένες αρκετές φορές. Η δικιά μου άποψη είναι πως χρειάζονται όλοι οι τουρίστες πάντως και οι πιο φτηνοί και οι πιο ακριβοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα