DamienBane Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 εγω πηγαινω σε ενα πανεπιστημιο ιδιωτικο το Mediterraneann στην θεσσαλονικη. θα ηθελα να ρωτησω αμα φυγω απο το πανεπιστημιο θα χρειαστει να παω στρατο αμεσως? εχω ηδη καταθεσει τα χαρτια στον στρατο οτι σπουδαζω και εχω αδεια μεχρι καπια ηλικια . αμα φυγω τωρα παιζει το πανεπιστημιο να τους πει οτι δεν ειμαι πια εκει και να με ζητησουν να παω? η θα περιμενουν μεχρι να χτυπησω το οριο ηλικιας που νομιζω ειναι 25 για μπατσελορ και 28 για μαστερ.
Mikeasdf Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 εγω πηγαινω σε ενα πανεπιστημιο ιδιωτικο το Mediterraneann στην θεσσαλονικη. θα ηθελα να ρωτησω αμα φυγω απο το πανεπιστημιο θα χρειαστει να παω στρατο αμεσως? εχω ηδη καταθεσει τα χαρτια στον στρατο οτι σπουδαζω και εχω αδεια μεχρι καπια ηλικια . αμα φυγω τωρα παιζει το πανεπιστημιο να τους πει οτι δεν ειμαι πια εκει και να με ζητησουν να παω? η θα περιμενουν μεχρι να χτυπησω το οριο ηλικιας που νομιζω ειναι 25 για μπατσελορ και 28 για μαστερ. Αν με το "αδεια" εννοεις την αναβολη σπουδων ή οποιουδηποτε αλλου λογου τοτε δε θα σε ενοχλησει κανεις μεχρι να ληξει η αναβολη, ασχετα με το αν σπουδαζεις ή οχι. Αν ληγει και θες να την ανανεωσεις τοτε πας νωριτερα στη στρατολογια να συνεννοηθεις για το τι χαρτια-δικαιολογητικα χρειαζονται και αν σου το εγκρινουν.
opcorsa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 δεν εισαι σε πανεπιστημιο αλλα σε κολλεγιο get your facts straight 2
Mikeasdf Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 δεν εισαι σε πανεπιστημιο αλλα σε κολλεγιο get your facts straight Αυτο τωρα που κολλαει με την ερωτηση? 1
Tsalikis177 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αυτο τωρα που κολλαει με την ερωτηση? ότι δεν δικαιούται τίποτα. δλδ αναβολες, αδεια για εξετασεις. πολύ κάνουν το φανταριλίκι τους όταν σχεδόν ολοκληρώσουν με τα μαθήματα ώστε να πάρουν άδεια. Σκέψου ότι είναι 14μαχ μέρες άδεια σε κάθε εξεταστική. Που αν κλαφτείς σου δίνουν και λίγες άγραφες. Σκέψου και την κανονική άδεια και ΤΑΠ... Ως φοιτητής μπορείς να πάρεις στο σύνολο 1,5 με 2 μήνες άδεια/9 που υπηρετείς, σε αντίθεση με κάποιον μη-φοιτητη που παιρνει κοντα 1 μηνα. 2
djcat Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αν δεν πας χαρτί, όταν παρουσιαστείς πως σπούδαζες μέχρι το τέλος της αναβολής θα φας πρόστιμο. 1
bilya Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 ότι δεν δικαιούται τίποτα. δλδ αναβολες, αδεια για εξετασεις. πολύ κάνουν το φανταριλίκι τους όταν σχεδόν ολοκληρώσουν με τα μαθήματα ώστε να πάρουν άδεια. Σκέψου ότι είναι 14μαχ μέρες άδεια σε κάθε εξεταστική. Που αν κλαφτείς σου δίνουν και λίγες άγραφες. Σκέψου και την κανονική άδεια και ΤΑΠ... Ως φοιτητής μπορείς να πάρεις στο σύνολο 1,5 με 2 μήνες άδεια/9 που υπηρετείς, σε αντίθεση με κάποιον μη-φοιτητη που παιρνει κοντα 1 μηνα. εδω κάνεις λάθος γιατι την φοιτητική αν θελουν σου την δίνουν. Επίσης ειναι 15 μερες ολη την θητεία που συγκαταλέγονται στην ειδική. 2
JohnTehGreek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο σχετικά με την αναβολή των κολεγίων ισχύει ότι ακριβώς και στα Πανεπιστήμια. Τώρα για το αν φύγεις θα σου πω ότι άκουσα στην στρατολογία που ήμουν 2 εβδομάδες πριν περίπου για κάτι δουλειές. Είχε πάει λοιπόν ένα παλικάρι και είχε ρωτήσει τον υπάλληλο της στρατολογίας το ίδιο πράγμα. Η απάντηση του υπάλληλου: "Θα στο πω στα ίσια, εσύ μέχρι τα 28 μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ, να πίνεις φραπε και να ξύνεις τα @@ σου. Δεν μας αφορά εμάς αν σταμάτησες ή όχι εμείς θα ασχοληθούμε μαζί σου όταν λήξει η αναβολή που έχεις!" 2
Undertaker25 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 ότι δεν δικαιούται τίποτα. δλδ αναβολες, αδεια για εξετασεις. Που το διάβασες αυτό? Είτε σε ΑΕΙ σπουδάζεις, είτε σε ΤΕΙ, ΙΕΚ, Κολλέγιο οι άδειες, αναβολές κτλ είναι ίδιες. Για τον OP τώρα, η αναβολή ισχύει μόνο μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται. Αν σε αυτό το διάστημα διακόψεις τις σπουδές σου και δεν σπουδάζεις πλέον για τον α/β λόγο (χωρίς να πάρεις πτυχίο), μπορείς και πάλι να παρουσιαστείς στο τέλος της αναβολής αλλά θα σου ζητηθούν αποδεικτικά ότι είσαι φοιτητής (αν δεν την διέκοψες όταν σταμάτησες τις σπουδές). Ειδάλλως θα πληρώσεις πρόστιμο 90 ευρω ή ένα μήνα φυλακή στρατού (δηλαδή 30 έξτρα μέρες θητεία). Διαλέγεις και παίρνεις. Αν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, μπορείς να φας όλη την αναβολή χωρίς συνέπειες. Και στις δυο περιπτώσεις, ο στρατός θα ασχοληθεί μαζί σου μόνο όταν τελειώσει η αναβολή σου.
Mikeasdf Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 ότι δεν δικαιούται τίποτα. δλδ αναβολες, αδεια για εξετασεις. πολύ κάνουν το φανταριλίκι τους όταν σχεδόν ολοκληρώσουν με τα μαθήματα ώστε να πάρουν άδεια. Σκέψου ότι είναι 14μαχ μέρες άδεια σε κάθε εξεταστική. Που αν κλαφτείς σου δίνουν και λίγες άγραφες. Σκέψου και την κανονική άδεια και ΤΑΠ... Ως φοιτητής μπορείς να πάρεις στο σύνολο 1,5 με 2 μήνες άδεια/9 που υπηρετείς, σε αντίθεση με κάποιον μη-φοιτητη που παιρνει κοντα 1 μηνα. Εγω ζητησα αναβολη το 2011 για σπουδες και μου εδωσαν μεχρι το 2017 αν θυμαμαι καλα αλλα την εκοψα και πηγα το 13, ουτε πανεπιστημιο πηγα ουτε τιποτα...
PETROS13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο σχετικά με την αναβολή των κολεγίων ισχύει ότι ακριβώς και στα Πανεπιστήμια. Τώρα για το αν φύγεις θα σου πω ότι άκουσα στην στρατολογία που ήμουν 2 εβδομάδες πριν περίπου για κάτι δουλειές. Είχε πάει λοιπόν ένα παλικάρι και είχε ρωτήσει τον υπάλληλο της στρατολογίας το ίδιο πράγμα. Η απάντηση του υπάλληλου: "Θα στο πω στα ίσια, εσύ μέχρι τα 28 μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ, να πίνεις φραπε και να ξύνεις τα @@ σου. Δεν μας αφορά εμάς αν σταμάτησες ή όχι εμείς θα ασχοληθούμε μαζί σου όταν λήξει η αναβολή που έχεις!" Κάπως έτσι και μένα μου το είπαν 1
Tsalikis177 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 εδω κάνεις λάθος γιατι την φοιτητική αν θελουν σου την δίνουν. Επίσης ειναι 15 μερες ολη την θητεία που συγκαταλέγονται στην ειδική. ναι. αν θελουν στην δινουν. ελα ομως που σχεδον ολες οι μοναδες στην δινουν. ξεχασα και την αγορτικη. οποτε, αν εισαι φοιτητης και εχεις και ενα χωραφι χαλαρα φτανεις 1,5/2 μηνες αδεια. Που το διάβασες αυτό? Είτε σε ΑΕΙ σπουδάζεις, είτε σε ΤΕΙ, ΙΕΚ, Κολλέγιο οι άδειες, αναβολές κτλ είναι ίδιες. Για τον OP τώρα, η αναβολή ισχύει μόνο μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται. Αν σε αυτό το διάστημα διακόψεις τις σπουδές σου και δεν σπουδάζεις πλέον για τον α/β λόγο (χωρίς να πάρεις πτυχίο), μπορείς και πάλι να παρουσιαστείς στο τέλος της αναβολής αλλά θα σου ζητηθούν αποδεικτικά ότι είσαι φοιτητής (αν δεν την διέκοψες όταν σταμάτησες τις σπουδές). Ειδάλλως θα πληρώσεις πρόστιμο 90 ευρω ή ένα μήνα φυλακή στρατού (δηλαδή 30 έξτρα μέρες θητεία). Διαλέγεις και παίρνεις. Αν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, μπορείς να φας όλη την αναβολή χωρίς συνέπειες. Και στις δυο περιπτώσεις, ο στρατός θα ασχοληθεί μαζί σου μόνο όταν τελειώσει η αναβολή σου. Ψάξε τους νόμους. Λες να μπήκαν και τα ΙΕΚ πρόσφατα με την αναβάθμισή τους? Πάντως για μεταπτυχιακό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν δικαιούσαι! (άσχετα αν δινουν αναβολες για πλακα σημερα) Μόνο για ΤΕΙ/ΑΕΙ δικαιούσαι απαλλαγή ΝΟΜΙΜΑ, είτε θέλουν είτε όχι δλδ. Και οι απαλλαγές αυτές είναι αρκετά χρόνια, 6-7 Τώρα κάτι απαλλαγές από την μονάδα του τύπου: Θέλω να δουλέψω σεζόν Φοιτώ στο ΙΕΚ που οι αναβολές αυτές συνήθως είναι 6 μήνες αλλά φτάνουν και 1-2 χρόνια., αυτές δεν έχουν σχέση με σπουδές. μπορεί να μην σου δώσουν. ναι μεν ειναι νομιμο αλλά μπορούν να σε παιδέψουν και τελικά να καταφύγεις να το παίξεις ότι έχεις ψυχολογικά (όχι για ι5) και θες 6 μήνες να πάρεις αέρα. Κάπως έτσι και μένα μου το είπαν Εννοείται πως δεν θα σε ψάξουν έξω αν εσύ πίνεις καφέ ή φοιτάς. Έχει άλλα πιο ουσιαστικά προβλήματα ο στρατός. Ούτε τον ενδιαφέρουν τα κλαψομούνια που θέλουν ι5. Για αυτό δίνουν και έτσι εύκολα αναβολές/ι5. Να γλιτώσουν.
defacer Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 ναι. αν θελουν στην δινουν. ελα ομως που σχεδον ολες οι μοναδες στην δινουν. ξεχασα και την αγορτικη. οποτε, αν εισαι φοιτητης και εχεις και ενα χωραφι χαλαρα φτανεις 1,5/2 μηνες αδεια. Καλά αυτό το "σχεδόν όλες οι μονάδες σου τη δίνουν" βάστα και μικρό καλάθι. Ο δίκας πρώτα απ' όλα έχει να κοιτάξει τη μονάδα του. Αν η μονάδα του ζορίζεται με το προσωπικό @@ ειδική θα πάρεις, δεν είναι φίλος σου.
Θεkλα Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Να προσθέσω κάτι. Αν πχ εχεις αναβολή για σπουδες μέχρι τα 28 και σε καλέσουν τότε και εσύ δεν έχεις πτυχίο, νομίζω οτι θεωρείται οτι εκανες κακή χρήση της αναβολή σου και αυτο πρεπει να εχει χαζό-συνεπειες μεταξυ αλλων δενΤΙΣθυμαμαι. Αν ομως κοψεις την αναβολή σου εστω και μια μέρα πριν λήξει, δε θα έχεις κανενα πρόβλημα.
Undertaker25 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 ναι. αν θελουν στην δινουν. ελα ομως που σχεδον ολες οι μοναδες στην δινουν. ξεχασα και την αγορτικη. οποτε, αν εισαι φοιτητης και εχεις και ενα χωραφι χαλαρα φτανεις 1,5/2 μηνες αδεια. Ψάξε τους νόμους. Λες να μπήκαν και τα ΙΕΚ πρόσφατα με την αναβάθμισή τους? Πάντως για μεταπτυχιακό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν δικαιούσαι! (άσχετα αν δινουν αναβολες για πλακα σημερα) Μόνο για ΤΕΙ/ΑΕΙ δικαιούσαι απαλλαγή ΝΟΜΙΜΑ, είτε θέλουν είτε όχι δλδ. Και οι απαλλαγές αυτές είναι αρκετά χρόνια, 6-7 Τώρα κάτι απαλλαγές από την μονάδα του τύπου: Θέλω να δουλέψω σεζόν Φοιτώ στο ΙΕΚ που οι αναβολές αυτές συνήθως είναι 6 μήνες αλλά φτάνουν και 1-2 χρόνια., αυτές δεν έχουν σχέση με σπουδές. μπορεί να μην σου δώσουν. ναι μεν ειναι νομιμο αλλά μπορούν να σε παιδέψουν και τελικά να καταφύγεις να το παίξεις ότι έχεις ψυχολογικά (όχι για ι5) και θες 6 μήνες να πάρεις αέρα. Εννοείται πως δεν θα σε ψάξουν έξω αν εσύ πίνεις καφέ ή φοιτάς. Έχει άλλα πιο ουσιαστικά προβλήματα ο στρατός. Ούτε τον ενδιαφέρουν τα κλαψομούνια που θέλουν ι5. Για αυτό δίνουν και έτσι εύκολα αναβολές/ι5. Να γλιτώσουν. Φίλε, σου είπα ότι δεν ισχύει. Φαντάρος που ήμασταν στον ίδιο θάλαμο είχε πάρει αναβολή λόγω ΙΕΚ. Άμα μπεις στη νομοθεσία θα δεις πως όσοι φοιτούν σε ΙΕΚ δικαιούνται αναβολή κανονικότατα. Και στα ΙΕΚ για σπουδές πας. Το πόσα χρόνια είναι εξαρτάται από τη κάθε σχολή. Πχ στα ΑΕΙ είναι παραπάνω επειδή είναι περισσότερα τα χρόνια σπουδών. Να προσθέσω κάτι. Αν πχ εχεις αναβολή για σπουδες μέχρι τα 28 και σε καλέσουν τότε και εσύ δεν έχεις πτυχίο, νομίζω οτι θεωρείται οτι εκανες κακή χρήση της αναβολή σου και αυτο πρεπει να εχει χαζό-συνεπειες μεταξυ αλλων δενΤΙΣθυμαμαι. Αν ομως κοψεις την αναβολή σου εστω και μια μέρα πριν λήξει, δε θα έχεις κανενα πρόβλημα. Δεν ισχύει. Κακή χρήση της αναβολής κάνεις μόνο σε περίπτωση που διακόψεις τις σπουδές σου και δεν σπάσεις άμεσα την αναβολή. Είτε έχεις τελειώσει τη σχολή είτε όχι, αν είσαι ενεργός φοιτητής δεν έχεις καμία ποινή. Πας ένα χαρτί από τη γραμματεία και καθάρισες. Ποινή, η οποία είναι 90 ευρώ ή 30 έξτρα υπηρετήσιμες μέρες (εσύ επιλέγεις), τρως μόνο όταν σου ζητήσουν πτυχίο ή αποδεικτικά ότι σπουδάζεις ακόμα και δεν τα πας. Όποτε και αν κόψεις την αναβολή θα σου ζητήσουν τα σχετικά αποδεικτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις