Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτή η πιπίλα "Οι νέοι πληρώνουν τα λάθη των μεγάλων" πρέπει να σταματήσει καθώς έχουμε σχεδόν 8 χρόνια κρίσης και τίποτα δεν έχουμε αλλάξει εμείς οι νέοι.

Εντάξει, οι παλιοί κάνανε πολλά λάθη και φέρανε τα πράγματα σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Ωστόσο δεν δέχομαι να ρίχνουμε το φταίξιμο στους παλιούς και εμείς να συνεχίζουμε στα καφενεία με τα λεφτά του μπαμπά.

Οι μορφωμένοι Έλληνες Επιστήμονες,

Ε? παίρνει ο καθένας πτυχίο με 5-6, πλέον και τα μεταπτυχιακά "χαρίζονται". Άντε γιατί γίναμε όλοι επιστήμονες. Κόψτε κάτι!

Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να υπάρχει η δικαιολογία "οι παλιοί φταίνε". Ξύπνα! κάνε κάτι να το αλλάξεις και μην ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους.

• Like 3
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

οι νεοι με πτυχια και προσοντα φευγουν στο εξωτερικο αφου εχουν καταλαβει οτι δεν υπαρχει προοπτικη στην αποικια χρεους. δεν μπορουν να πετυχουν τιποτα εδω, οσο κι αν προσπαθησουν. η μονη διεξοδος ειναι η διαλυση της ευρωζωνης. οποτε οι ελπιδες εναποτιθενται στις εξελιξεις σε πολιτικο και οικονομικο επιπεδο σε γαλλια και ιταλια

• Like 2
Δημοσ.

Ειτε θεωρείς οτι φταις για τη κατάσταση, είτε όχι, γινε η αλλαγή που θα ήθελες να δεις. Ξύπνα εσύ πρώτος και δώσε το έναυσμα για μια νέα αρχή και άσε τους άλλους. Αν εισαι τόσο καλός θα ακολουθήσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Κάποιοι δεν είχαν και δεν έχουνε τα λεφτά του μπαμπά. Επίσης δεν κάθονται στα καφενεία Γιατί δεν μπορούνε και χάρη στους παλιούς δεν μπορούν και να σηκώσουν κεφάλι με το μισθό που παίρνουν.

• Like 11
Δημοσ.

το βάρος της ευθύνης των νέων είναι ανάλογο με τη σοβαρότητα της κατάστασης που εξαπέλυσαν οι πρεσβύτεροι. Δυστυχώς δεν είμαστε «μαχητές» , προκειμένου να διεκδικήσουμε ένα καλλίτερο μέλλον, αλλά καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας από άλλους να φτιάξουν για εμάς το μέλλον μας. το λάθος ξεκίνησε παλιά και δυστυχώς δεν αλλάζει σήμερα. το ηθικό καλλιεργείται «πεσμένο» και καταπιέζεται από όλους , έως ότου όταν μεγαλώσεις να ζεις με νοοτροπία μιζέριας , μισθούς που στην καλλίτερη είναι απλώς φιλανθρωπία, τη μεμψιοιρία και εθελοτυφλωτισμό δίχως όρεξη και δυνάμεις να διεκδικήσεις αυτό που όλοι οι από «πάνω» είχαν εξ'αρχής υποχρέωση να σου δώσουν. αυτή η εντύπωση (και όχι άποψη) μου έχει δημιουργηθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές.

Παλιότερα έβλεπα συμφοιτητές μου να έχουν αυτοκίνητα αγορασμένα από τον μπαμπά ή να κάνουν ταξιδάκια στα νησιά κάθε καλοκαίρι. Τώρα τους φταίει για όλα η κρίση.

Ακόμη και τώρα που είμαι μεγαλύτερος, βλέπω τα παιδιά των συναδέλφων μου που είναι φοιτητές να έχουν παρόμοια νοοτροπία.

Να θεωρούν δεδομένο ότι θα πάρουν αυτοκίνητο και καλό smartphone, ότι ο γονέας πρέπει να τους στείλει ταξίδια στο εξωτερικό πληρωμένα.

Βλέπω ανέργους στο facebook να γκρινιάζουν για την κρίση και να κατηγορούν την Ε.Ε και τους 300 πολιτικούς.

Στις φωτογραφίες που ανεβάζουν όμως, τους βλέπεις τη μια Βερολίνο,την άλλη Λονδίνο ή με check in σε καφετέριες. Θεωρούν επίσης δεδομένο ότι πρέπει να βγαίνουν έξω κάθε μέρα!

Ολα αυτά δεν συνάδουν με την ιδεολογική αντιμετώπιση της κρίσης. Απλά βρήκαν όλοι μια καραμέλα και την αναπαράγουν.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν συμφωνώ, το πρόβλημα είναι πράγματι οι παλιοί αλλά όχι γιατί μας έφεραν εδώ που μας έφεραν μόνο αλλά κυρίως γιατί συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι (και ακόμα περισσότερο τώρα) ενώ έχει αποδειχτεί άπειρες φορές ότι το πρόβλημα είναι η πορεία που ακολουθούμε και οι παλιοί κάνουν τα πάντα ώστε να μην αλλάξει τίποτα. Ολα αυτά φυσικά μέχρι να πέσουμε στον τοίχο με 200 χιλιόμετρα και να πάμε όλοι μαζί στον τάφο.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο βαμπιρισμός των παλαιών, η μανία τους να μην χάσουν ούτε ένα "κεκτημένο", να μην κάνουνε πουθενά πίσω για τίποτα ακόμα και αν πρόκειται για το γενικό καλό δικό τους και των παιδιών τους. Πως να κάνει κάτι ο νέος; Με τι υποστήριξη; Με τι δύναμη; Μόνο γόνοι πλούσιων οικογενειών μπορούν να κάνουν κάτι για τον ευατό τους και αν δεν είναι απλά χαραμοφάηδες μια χαρά θα τα καταφέρουν ακόμα και σε αυτό το κλίμα γιατί ως γνωστόν τα λεφτά πάνε στα λεφτά και τα σκατά πάνε στα σκατά.  

• Like 9
Δημοσ.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές.

Παλιότερα έβλεπα συμφοιτητές μου να έχουν αυτοκίνητα αγορασμένα από τον μπαμπά ή να κάνουν ταξιδάκια στα νησιά κάθε καλοκαίρι. Τώρα τους φταίει για όλα η κρίση.

Ειναι αρκετά γενικό να αναφερόμαστε στην κρίση ως κάτι απρόσωπο.

Κρίση ειναι η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας, η μειωμένη αγοραστική κίνηση, η αδυναμία πληρωμών κ.οκ. (τα ξέρεις και τα ξέρω).

Η βάση όμως της κρίσης είναι η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή φορολογία.

Αυτοί οι 3 παράγοντες δεν μπορουν να αντιμετωπιστούν από τον μέσο πολίτη. Για αυτό και πολλοί με καλές ιδέες σηκώνονται και φευγουν. Στην Ελλάδα έχουν μεινει μόνο όσοι δεν μπορουν να φυγουν για εξωτερικό, είτε αυτοί που έχουν μια εργασία και τα βγάζουν πέρα (κάποιοι δυσκολα,. άλλοι πιο ευκολα ανάλογα με την οικονομικη επιφάνεια του καθενός)

Δε καταλαβαίνω τι ακριβως περιμένετε απο ένα θέμα που ειναι καθαρά πολιτικό. Τι ακριβως περιμένει ο topic starter να κάνει ο μέσος πολίτης για να αλλάξει τη κατάσταση; Επιχειρηματικότητα; Αν δεν έχει κεφάλαιο έχει πρόβλημα και οι φόροι ειναι τεράστιοι.

Θα μπορουσε να αλλάξει η κατάσταση σίγουρα αν πάγωνε το χρέος και οι δόσεις που δινουμε αυτή τη στιγμή για τα επόμενα 20-30 χρόνια ωστε με βάσει τα τωρινά δεδομένα και τη τωρινη φορολογία να γίνει μια επανεκίνηση, αλλά αυτο ειναι ουτοπία. 

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρέσει που χωρίζουμε τα στρατόπεδα παλιοί/νέοι.

Μου αρέσει περισσότερο που θεωρούμε αυτονόητο οτι οι παλιοί (όντας παλιοί),αποσύρθηκαν και έχουν παραδώσει την τύχη του κόσμου στα χέρια κάποιας νεότερης γενιάς...

• Like 6
Δημοσ.

Οι παλιοί δεν μας φταίνει λέει. Λες και σε 8 χρόνια θα'χει πεθάνει όλη η προηγούμενη γενια.

Συνεχίζεις να ζεις με τον διπλανό μπάρμπα Πασόκο ή Νεοδημοκράτη. Και θα συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωστά όλα αυτά τα προβλήματα και κατανοητά.

Οι νέοι όμως τι έκαναν για να διώξουν το πελατειακό κράτος και την παλιά νοοτροπία;

Ψήφισαν ένα κόμμα, το οποίο είναι ο ορισμός της παλαιάς νοοτροπίας, του πελατειακού κράτους.

• Like 4
Δημοσ.

Γνωστά όλα αυτά τα προβλήματα και κατανοητά.

Οι νέοι όμως τι έκαναν για να διώξουν το πελατειακό κράτος και την παλιά νοοτροπία;

Ψήφισαν ένα κόμμα, το οποίο είναι ο ορισμός της παλαιάς νοοτροπίας, του πελατειακού κράτους.

Σωστά. Αν και οι επιλογές τους δεν ηταν και τιποτε τρομερό. Μπορουσαν να ψηφίσουν τα δύο άλλα που επίσης ηταν ο ορισμος της παλαιάς νοοτροπιας και του πελατειακου κράτους και μας οδήγησαν στη κρίση, μπορουσαν να ψηφισουν δημοσιογράφο, άκρα αριστερά, άκρα δεξιά και...Λεβέντη. Δε ξέρω μπρος γκρεμός και πισω ρέμα μου φαινεται.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...