Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο αρκετούς μήνες αποφάσισα να ξανακάνω αγορές απο eBay . Δεν ξέρω τι γίνεται με τα capital control και αν έχει αλλάξει κάτι , έχω ένα μικρό ποσό σε PayPal balance σε μορφή ευρώ. Παρατηρώ λοιπόν πως αγοράζοντας αντικείμενα απο το eBay, σε τιμές δολαρίου, το ποσό που ένα τελεί πληρώνω μέσω PayPal ειναι ελαφρώς ανεβασμένο. Όχι υπερβολικά πράγματα, αλλά σχεδόν καταργείται η κάπως ευνοϊκή ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Πχ . Αγοράζω αντικείμενο 1 δολάριο η ας πούμε 88 λεπτά του ευρώ. Σε όλα τα βήματα μου βγαίνει ότι πληρώνω αυτό το ποσό και όταν μπαίνω PayPal να ολοκληρώσω την αγορά θα μου βγάλει ότι πρέπει να πληρώσω πχ 1,03 ευρώ.

Το έχει παρατηρήσει και άλλος;

Έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική του PayPal που δεν γνωρίζω;

Μέχρι τωρα ξέρω πως η PayPal κρατάει μικρή προμήθεια όταν δέχεσαι πληρωμή , όχι όταν πληρώνεις άλλον.

Δημοσ.

Δεν είναι προμήθεια. Επίσημα τουλάχιστον, ουσιαστικά ναι, είναι ο 'μουλωχτός' τρόπος να αρπάζουν και κατιτίς και από τον αγοραστή. Είναι λόγω της μετατροπής του νομίσματος. Το paypal στην μετατροπή υπολογίζει την ισοτιμία με κάπου +4% (πάντα έτσι ήταν), οπότε όταν αγοράζεις σε διαφορετικό νόμισμα από αυτό που έχεις, στην μετατροπή τρως αυτό το έξτρα. Αν αγοράσεις προϊόν σε ευρώ, θα δεις ότι δεν θα σου πάρει τίποτα παραπάνω (αφού κι εσύ πληρώνεις με ευρώ, οπότε και δεν θα υπάρξει μετατροπή).

Αν τα χρήματα σου είναι από το balance, δεν μπορείς να το γλυτώσεις (αν είχες συνδεδεμένη κάρτα και τραβούσε από εκεί την πληρωμή, υπάρχει μια ρύθμιση ώστε την μετατροπή νομίσματος να την κάνει η τράπεζα (/κάρτα) σου και όχι το paypal, μιας που οι τράπεζες κατά κανόνα δίνουν καλύτερη ισοτιμία από το +4% του paypal).

• Like 7
Δημοσ.

Κατάλαβα. Δυστυχώς ειναι απο το balance αλλά θα το δοκιμάσω και με την κάρτα. Που βρίσκεται αυτή η ρύθμιση, στο περιβάλλον του PayPal?

Δημοσ.

Nαι:

> Profile

> My Money

> My Preapproved Payments

> Update

> Set Available Funding Sources

> Conversion Options στην κάρτα

> Bill me in the currency listed on the seller's invoice

• Like 4
Δημοσ.

Αυτή η ρύθμιση ή κάποια αντίστοιχη υπάρχει παντού όπου κάνεις online πληρωμές. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω, και ποτέ δεν ήξερα, κάποια εξαίρεση.

Δημοσ.

Εσεις γιατι το ξερατε κι εγω οχι;

Γιατι προφανως το βρηκαμε αφου καναμε μια σχετικη αναζητηση. Υπαρχει και στο θεμα του paypal εδω στο φορουμ και εχει αναφερθει αρκετα χρονια πριν.

Δημοσ.

Εσεις γιατι το ξερατε κι εγω οχι;

ίσως δεν είσαι τόσο ψαγμένος ή δεν εκτιμούσες τα χρήματά σου γιαυτό και δεν το χεις καταλάβει τόσο καιρό

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να κάνει πρώτα μετατροπή του ποσού μέσα από το balance. 

PayPal balance

Manage currencies

Balance conversion (αντί payment conversion)

και το νόμισμα π.χ. U.S. Dollar balance.

Σ' αυτή την περίπτωση χρεώνει περίπου 2,8-2,9% αντί 4%.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να κάνει πρώτα μετατροπή του ποσού μέσα από το balance. 

PayPal balance

Manage currencies

Balance conversion (αντί payment conversion)

και το νόμισμα π.χ. U.S. Dollar balance.

Σ' αυτή την περίπτωση χρεώνει περίπου 2,8-2,9% αντί 4%.

Τωρα μπερδεύτηκα. Τι με συμφέρει δηλαδή να κάνω; Να μετατρέψω το balance όλο σε δολάριο η να κάνω το κόλπο των πιο πάνω ώστε να μετατρέπεται κάθε φορά το ποσό που πληρώνω μέσω κάρτας;

Κι εγώ πέφτω απ τα σύννεφα τη στιγμή που κάνω παραγγελίες σχεδόν δέκα χρόνια! Επειδή τα ποσά ήταν σχετικά μικρά ίσως να μην είχα ψυλλιαστεί τη διαφορά.

Δημοσ.

Το πιο συμφέρον είναι να πληρώνει κάποιος μέσω revolut. Δεν έχει καμία πρμήθεια κατά τις αγορές. Το μόνο που πληρώνεις είναι 1€ ανά φόρτιση της κάρτας (αν βάζεις απο 30€ και πάνω, έχεις κερδος δηλαδή).

Φυσικά οι προμήθειες κατά τη μετατροπή του ebay είναι για προιόντα που ειναι τιμολογημένα σε νόμισμα διαφορετικό του €

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...