taslikos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα στην κοινότητα, Ποια είναι η άποψη σας μεταξύ των δυο πτυχίων MSU ή Michigan? κλείνω πιο πολύ στο MSU καθώς όσα τεστ έχω κάνει τα έχω περάσει όλα. Σε περίπτωση που κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία θα με βοηθούσε αρκετά η άποψη του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά!
zianna Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα στην κοινότητα, Ποια είναι η άποψη σας μεταξύ των δυο πτυχίων MSU ή Michigan? κλείνω πιο πολύ στο MSU καθώς όσα τεστ έχω κάνει τα έχω περάσει όλα. Σε περίπτωση που κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία θα με βοηθούσε αρκετά η άποψη του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά! Δεν πρόκειται για άποψη αλλά για γεγονός. Δεν είναι πτυχία, πτυχία δίνουν μόνο οι πανεπιστημιακές σπουδές. Είναι πιστοποιήσεις που πιστοποιούν ότι την τάδε χρονιά είχες το τάδε επίπεδο γνώσης της γλώσσας.
*nenya* Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Τι να σου πουμε; Θα δωσεις αυτο στο οποιο εχεις σιγουρεψει καλυτερα σκορ! Και οι 2 πιστοποιησεις ειναι αναγνωρισμενες απο ΑΣΕΠ. Οποτε αν τα θες για Ελλαδα τοτε μια χαρα. Αν θες για εξωτερικο ομως καλυτερα ψαξε αλλη πιστοποιηση π.χ. ielts, toeic κλπ.
JohnTehGreek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Διάλεξε όποιο γουστάρεις. Έτσι και αλλιώς χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω άχρηστες πιστοποιήσεις είναι και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Μόνο σε κάποια προκήρυξη ΑΣΕΠ αξίζει που σου δίνει μόρια.
margaritagr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αχρηστο το προφισιενσι στην ελλαδα; Δηλαδη στον ιδιωτικο τομεα δε νοιαζονται αν το χεις ή οχι;;; (προφανως οταν μιλαμε για αποφοιτητους ελληνικων πανεπιστημιων)
YourTrueLegend Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Αχρηστο το προφισιενσι στην ελλαδα; Δηλαδη στον ιδιωτικο τομεα δε νοιαζονται αν το χεις ή οχι;;; (προφανως οταν μιλαμε για αποφοιτητους ελληνικων πανεπιστημιων) Για την ακριβεια δε δινουν δεκαρα τσακιστη στον ιδιωτικο τομεα για τα χαρτια ξενων γλωσσων. Αυτο που τους ενδιαφερει ειναι αν γνωριζεις αγγλικα κι οχι αν εχεις διπλωματα που πλεον τα παιρνει η συντριπτικη πλειοψηφια οσων πανε να τα δωσουν. Αλλωστε, και η κουτση Μαρια γνωριζει πλεον οτι lower-proficiency μοιραζονται σαν διαφημιστικα φυλλαδια, λογω του υψηλου ανταγωνισμου που υπαρχει αναμεσα στους απειρους εκπαιδευτικους οργανισμους που "πιστοποιουν" γνωση αγγλικων και στα 2 επιπεδα. Κι επειδη ο ιδιωτικος τομεας δεν ειναι δυσκοιλιος σαν το δημοσιο να περιμενει να δει το χαρτι για να σε αξιολογησει με μορια και να σε προσλαβει απο τη σουμα, ειναι maximum 10 λεπτα υποθεση σε ενα interview για να καταλαβουν το επιπεδο των αγγλικων σου, ανεξαρτητως lower/proficiency/whatever. Απο τα πλεον αχρηστα χαρτια που μπορει να εχει κανεις αν ψαχνει δουλεια στον ιδιωτικο τομεα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2017 από YourTrueLegend 5
BritGreek Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Όποιο και να έχεις, εκτός αν μιλάμε για ΑΣΕΠ, αν έχει περάσει 2ετία, σου ζητούν TOEFL, TOEIC ή IELTS. Ειδικά στο εξωτερικό. Αν είναι να πας Αγγλία για σπουδές, το UCAS έχει στη λίστα του τα CPE (Cambridge), ESB C2 (μόνο μέσα από φροντιστήριο ή με το ΑΦΜ του καθηγητή που σου κάνει μάθημα, άρα όχι από μαύρα), IELTS και TOEFL. Κάποια δέχονται και ECPE (Michigan). Για δουλειά στην Ελλάδα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αν μιλάς/γράφεις στο επίπεδο που θέλουν, εκτός αν το ζητούν στα job requirements. ή αν έχουν κάποιο iso που το απαιτεί. Συμβαίνει συχνά αυτό. Πάντως, μην κοιτάς τα πιστοποιητικά ως χαρτιά. Το επίπεδο της γλώσσας να σε ενδιαφέρει. Το πιο δύσκολο απ' όλα, με διαφορά, είναι το CPE του Cambridge, και το πιο απλό/πανεύκολο είναι το LRN. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα