Nikkk Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα. Νοικιαζω ένα κατάστημα κ μισό μήνα τώρα μου έχουν κλείσει όλη την πρόσοψη με σκαλωσιές κ δίχτυα λόγω επισκευών στο κτήριο. Η δουλειά μου έχει πέσει στο μισό αφού οι πελάτες ή φοβούνται να μπουν στο μαγαζι, ή απλά δε το βλέπουν. Τι δικαιώματα εχω; Μπορώ π.χ. να μη πληρώσω ένα μέρος του ενοικίου ή καθόλου ενοίκιο γι αυτό το διάστημα;
lary7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δεν μπορεις να διεκδικησεις απο τον ιδιοκτητη κατι, τις εργασιες τις εκτελει ολη η οικοδομη. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις αν εχουν αδεια, καθως και για τι χρονικο διαστημα εχουν πληρωσει για την καταληψη του πεζοδρομιου. Γενικα να το ψαξεις λιγο ωστε να πιεστουν να τελειωσουν, αλλα πρεπει και εσυ να κανεις υπομονη, τι να πουν στην θεσσαλονικη που κανουν ολοκληρο μετρο.... 2
zianna Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα. Νοικιαζω ένα κατάστημα κ μισό μήνα τώρα μου έχουν κλείσει όλη την πρόσοψη με σκαλωσιές κ δίχτυα λόγω επισκευών στο κτήριο. Η δουλειά μου έχει πέσει στο μισό αφού οι πελάτες ή φοβούνται να μπουν στο μαγαζι, ή απλά δε το βλέπουν. Τι δικαιώματα εχω; Μπορώ π.χ. να μη πληρώσω ένα μέρος του ενοικίου ή καθόλου ενοίκιο γι αυτό το διάστημα; Αν δεν φτιάξουν την πρόσοψη και πέσει σοβάς στο κεφάλι πελάτη ή στο δικό σου και τον/σε στείλει αδιάβαστο, τι δικαιώματα θα έχεις; Νομίζεις ότι θα μπορέσεις να αποφύγεις το ενοίκιο για κανά εξάμηνο τότε; 1
Nikkk Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Ένας είναι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου... Αν έπεφτε κάτι στο κεφάλι Θ απολαμβάναμε τα ραδίκια ανάποδα αντί να παιδευομαστε...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα. Νοικιαζω ένα κατάστημα κ μισό μήνα τώρα μου έχουν κλείσει όλη την πρόσοψη με σκαλωσιές κ δίχτυα λόγω επισκευών στο κτήριο. Η δουλειά μου έχει πέσει στο μισό αφού οι πελάτες ή φοβούνται να μπουν στο μαγαζι, ή απλά δε το βλέπουν. Τι δικαιώματα εχω; Μπορώ π.χ. να μη πληρώσω ένα μέρος του ενοικίου ή καθόλου ενοίκιο γι αυτό το διάστημα; Συζήτησέ το με τον δικηγόρο σου. Η παρεμπόδιση πρόσβασης και η πλήρης κάλυψη της πρόσοψης επαγγελματικού χώρου, εκτός από προσβολή προσωπικότητας, συνιστά και αιτία αναζήτησης αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη. Συνήθως τα επαγγελματικά μισθωτήρια (που φτιάχνονται από δικηγόρο, όχι τα έτοιμα) έχουν σχετική ρήτρα περί υποχρέωσης του ιδιοκτήτη να μην παρεμποδίζει σημαντικά την πρόσβαση στο ακίνητο. 10
kfyros Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) θα διεκδικήσεις αποζημίωση από την ιδιοκτησία του κτιρίου. Όχι τσαμπουκαλίδικα. Αν δεν τα βρείτε, πας νομικά , όπως λέει κι ο φίλος μας ο παρεδωσε. Θα τα βάλουν στα έξοδα των εργασιών. Ας έφτιαχναν σκαλωσιά με πατάρι και νοβοπάν όπως επιβάλλεται για να μη σου κλείνουν το μαγαζί...Και δεν είναι μόνο το ενοίκιο.Είναι ο τζίρος που χάνεις.Αν δουλεύεις για να πληρώνεις το ενοίκιο τότε κλείστο. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2017 από kfyros 2
NikosKallithea Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Αδεια για τις εργασίες απο την πολεοδομία εχουν;
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα. Νοικιαζω ένα κατάστημα κ μισό μήνα τώρα μου έχουν κλείσει όλη την πρόσοψη με σκαλωσιές κ δίχτυα λόγω επισκευών στο κτήριο. Η δουλειά μου έχει πέσει στο μισό αφού οι πελάτες ή φοβούνται να μπουν στο μαγαζι, ή απλά δε το βλέπουν. Τι δικαιώματα εχω; Μπορώ π.χ. να μη πληρώσω ένα μέρος του ενοικίου ή καθόλου ενοίκιο γι αυτό το διάστημα; Ζητα τους χαρτι ποτε τελειωνουν να γραφει ακριβως.Πρεπει να ξερεις και τους βαζεις dealine,ωστε αν το περασουν το χρονικο διαστημα να μπορεις να τους τρεξεις νομικα Με λιγα λογια τρεξτους.
lary7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Συζήτησέ το με τον δικηγόρο σου. Η παρεμπόδιση πρόσβασης και η πλήρης κάλυψη της πρόσοψης επαγγελματικού χώρου, εκτός από προσβολή προσωπικότητας, συνιστά και αιτία αναζήτησης αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη. Συνήθως τα επαγγελματικά μισθωτήρια (που φτιάχνονται από δικηγόρο, όχι τα έτοιμα) έχουν σχετική ρήτρα περί υποχρέωσης του ιδιοκτήτη να μην παρεμποδίζει σημαντικά την πρόσβαση στο ακίνητο. Δεν υπαρχει παρεμποδιση προσβασης ουσιαστικα. Η αδεια βγαινει για καταληψη πεζοδρομιου και το πεζοδρομιο ειναι δημοσιος χωρος, υπαρχουν διαδικασιες οπου ο νομοθετης δικαιολογει την οποια αναστατωση γιατι καπως πρεπει να χτιζονται και να ανακαινιζονται τα κτιρια και στα κεντρα των πολεων. Επισης οσο και αν φαινεται περιεργο οι προσοψεις των κτιριων ειναι δημοσιος χωρος, η σκαλωσια παταει επισης σε δημοσιο χωρο το οτι σου κοβει την θεα δεν απασχολει το κρατος που δινει τις αδειες, το μονο παρανομο στην ολη υποθεση μπορει να ειναι η ταμπελα σου που ειναι αναρτημενη σε "δημοσιο" χωρο. Τελος, ο ιδιοκτητης πληρωνει ενα σκασμο λεφτα για την καταληψη πεζοδρομιου και για την ενοικίαση της σκαλωσιάς, δεν πιστευω να εχει κανενα κινητρο να το τρεναρει για να την σπασει στον TS,κανε υπομονη και οταν τελειωσει θα δειξει καλυτερα η οικοδομη και θα αναβαθμιστεις και εσυ.
29gk Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Oλα τα κτιρια εχουν κανονισμους πολυκατοικιας. Εφοσον και βασει του κανονισμου, η πλειοψηφια των ιδιοκτητων αποφασισει να κανει εργασιες, τοτε δεν υπαρχει ζητημα. Φυσικα, ολα εχουν καποιο οριο αν και αυτο ειναι ασαφες και γενικα καλειται "ευλογος χρονος". Απο τη στιγμη λοιπον που η προσβαση στο καταστημα ειναι ελευθερη και οχι μπλοκαρισμενη, οπως και ασφαλης και ιδιαιτερα εαν και οι βιτρινες του ειναι επισης ελευθερες, τοτε δεν μπορεις να κανεις και τιποτα παραπανω απο πιεσεις και γκρινια. Πρακτικα ομως .......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα