Προς το περιεχόμενο

The RPG corner [ultra-mega thread συζήτησης]


xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πω μαν, τι σεντόνι είναι αυτό, χαρά στο κουράγιο σου :D Πολύ καλό εισαγωγικό κομμάτι όμως για κάποιον που σκέφτεται να εντρυφήσει στο είδος. Κάνω κι εγώ μια μικρή αναδρομή στην παρουσίασή μου του Legend of Grimrock.

 

- Αν είναι να συμπεριλάβουμε και τα JRPG, το αγαπημένο μου RPG όλων των εποχών (και αγαπημένο μου βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών for that matter) είναι το Final Fantasy VII.

- Από D&D φάση, αναμφίβολα το πρώτο Baldur's Gate.

- Από dungeon crawlers, Eye of the Beholder.

- Από lore, θα επιλέξω το Planescape (αναφέρομαι στο γενικό setting της TSR, όχι στο Torment το οποίο εξελίσσεται σε αυτό το setting). Νομίζω είναι από τα πιο φευγάτα.

- Από ατμόσφαιρα, νομίζω ότι όσοι έχουν παίξει το Vampire the Masquearade: Bloodlines θα συμφωνήσουν ότι λίγα CRPG μπορούν να το ξεπεράσουν.

- Από action RPG, μακράν το Titan Quest. Με δεύτερο το Diablo 2.

 

Γενικά, προτιμώ να ελέγχω έναν ήρωα του οποίου ο χαρακτήρας να έχει κάποιο έτοιμο υπόβαθρο. Δεν με συγκινούν δηλαδή τόσο οι nameless heroes τύπου Elder Scrolls (παρότι τα Morrowind και Oblivion τα έλιωσα, ενώ τώρα τελευταία ξεκίνησα δειλά δειλά και το Skyrim με το mod pack του panoc. Προσωπικά, ο χαρακτήρας που ελέγχω θέλω να έχει μεγάλο βάθος. Να μπορώ να "νιώσω" τα κίνητρά του και να ταυτιστώ μαζί του ανακαλύπτοντάς τον, παρά να ελέγχω απλά ένα ανδρείκελο και καλά για να "τον αναπτύξω όπως θέλω με βάση τις επιλογές μου" και μπλα μπλα μπλα. Αυτό, απλά, δεν γίνεται μέχρι στιγμής στα CRPGs.

Επεξ/σία από ektelion
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα διαβάζοντας το αρχικό post, ίσως να αναφέρθηκε κάπου αλλά δεν το πρόσεξα:

Εδώ μιλάμε για RPG;

:P

 

 

 

Like για την προσπάθειά σου και γιατί μου θύμισες ένα από τα πιο αγαπημένα πρώτα μου παιχνίδια:

post-175401-0-65994400-1488625345_thumb.jpg

 

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγχαρητηρια για την προσπαθεια! Κι εμενα πια στα 34 μου τα rpg εχουν γινει το αγαπημενο μου ειδος παιχνιδιων.

 

Απο αυτα που εχω παιξει ξεχωριζω τα Dragon Age Origins,Dragon Age Inquisition, Planescape Torment, Pillars Of Eternity, Fallout 3, Fallout New Vegas,Mass Effect, Mass Effect 2, Morrowind (πιθανοτατα οτι καλυτερο εχω παιξει και ας εχει γερασει ασχημα στα γραφικα, με modding γινεται αρκετα καλο), Oblivion, Skyrim (το οποιο παιζω αυτην την εποχη με τα mods του Πανου), The Witcher 2 και ολα τα Dark Souls αν και δεν ανηκουν ακριβως στο ειδος.

 

Στα υποψιν ειναι τα The Witcher 3, Baldur's Gate και Baldur's Gate 2, Torment Tides Of Numenera, Vampire The Masquerade: Bloodlines, Fallout 4, Tyranny και καποια Final Fantasy. Και φυσικα οτι καινουριο βγαινει.

 

Ιδιαιτερη μνεια χρειαζεται η αθλιοτητα που ακουει στο ονομα Dragon Age 2, μιλαμε για βαρεμαρα των developers να φτιαξουν διαφορετικα caves με αποτελεσμα να υπαρχουν 3-4 μοντελα σπηλιων και να ειναι σα να παιζεις το ιδιο σημειο με διαφορετικους εχθρους...

Επεξ/σία από KNSM
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Delete το topic και permanent ban στον TS μόνο και μόνο που έβαλε τα υπόλοιπα είδη RPG μαζί με τα mmo και action rpg στην ίδια πρόταση :P

 

Πιστεύω ότι κάθε φίλος του είδους πρέπει να έχει ασχοληθεί με κάποιο  PnP στη ζωή του. Η αίσθηση και η απόλαυση που νιώθεις γύρω από ένα τραπέζι μαζι την υπόλοιπη παρέα, με μόνα εφόδια χαρτί, ζάρια και μπόλικη φαντασία, δεν μπορεί να εξομοιωθεί από κανένα cRPG (Ειδικά τα αισθήματα που νιώθεις όταν πετάς το κολοζαρο στον απέναντι τοίχο επειδή έφερε άσο την στιγμή που κρινόταν η in game ζωή σου ;) )

 

Μια και το topic αναφέρεται κυρίως στα cRPG όμως, πιστεύω όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το είδος, οφείλουν να έχουν παίξει τουλάχιστον τα Baldurs Gate και Planescape Torment. Όχι τόσο για το gameplay, αυτό είναι και κάτι υποκειμενικό στην τελική, αλλά γιατί είναι τα παιχνίδια με το καλύτερο storytelling, immersion, βάθος χαρακτήρων και developement. Τα στοιχεία δηλαδή που για μένα είναι τα σημαντικότερα σε ένα RPG

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε να σας πω την αλήθεια δε θα τα έβαζα τα jrpc και τα mmorpg στην κουβέντα,αλλά κατέχουν και αυτά μια θέση πιστεύω μαζί με τα rpg..Οι μηχανισμοί παραμένουν το ίδιο..

Δεν ήθελα να διαλέξω στρατόπεδο με την επιλογή να μην τα διάλεγα..

Γιαυτό και σαν CRPG μπήκαν μαζί πλέον.

 

και να το πιστεύω ότι αν υπάρχει μια παρέα που παίζει PnP παιχνίδια,τότε μάλλον θα περνάει πολύ γαμάτα..

Κρίνοντας από την δική μου παρέα,που ειδικά το καλοκαίρι ξεκινάμε Ιούνιο και τελειώνουμε μέσα Αυγούστου το munchkin :P πχ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

ποτε δεν επαιξα tabletop rpg και αν και λατρευω τα rpg τυπου pillars of eternity ποτε δεν καταφερα να προχωρησω αρκετα, λατρευω morrowind και οσο και να κραζουμε skyrim, μεχρι σημερα το εχω καταευχαριστηθει (ενα αγαπημενο χομπι στα first person rpg ειναι να βλεπω κατι στο βαθος και να το πηγαινω με τα ποδια! ευτυχως δεν εχω πισι να τρεξω witcher 3 αλλιως ακομα εκει θα ημουν)

Προσφατο καψιμο, αποφασισα να κανω install planescape torment και baldur's gate, με το δευτερο να το εχω παιξει λιγο αλλα ηταν η εποχη της lara croft και του action adventure παιχνιδιων που αγαπησα, μετα ηρθε το horror action και παρατησα τα rpg.

Το μεγαλυτερο προβλημα μου με τα rpg ηταν οτι χανομουν για ωρες, απο την μια καλο φυσικα γιατι σημαινε οτι περναγα καλα , απο την αλλη απαιτουσαν πανω απο 2-3 ωρες την φορα γιατι κακα τα ψεματα. ειδικα το temple of elemental evil (ελπιζω να θυμαμαι καλα τον τιτλο) σχεδον ειχα χαρει οταν καηκε τοτε ο υπολογιστης! Μου ειχε φαει την ζωη με 6ωρο παιχνιδι σερι καθε μερα , οπως ειπα παντα χαζευα δεξια αριστερα στα rpg και σχεδον παντα εχανα τον δρομο για την επομενη αποστολη αρα χαζολουγουσα με το να μιλαω με ΟΛΟΥΣ τους χαρακτηρες!

Οσο για jrpg. ενταξει το final fantasy 7 ειναι ενας αθλος, αλλα αυτα τα παιχνιδια ποτε δεν τα επαιξα υπολογιστη, παντα σε κονσολα και πια σε φορητες συσκευες (τηλεφωνο/ταμπλετα)

Οταν με το καλο φτιαξω το πισι που θα χτιστει με τα settings να τρεξει το επομενο της cd project η λιστα με τα rpg που θα παιξω

1)pillars of eternity

2)witcher 3

3)fallout 4 (αν και ποτε δεν ημουν τρελος φαν της σειρας αλλα μολις περσι ανακαλυψα οτι μπορεις να στοχευεις σε συγκεκριμενα σημεια στο σωμα των αντιπαλων και ξαναπαιζω το 3!)

4) no man's sky (ξερω ΜΠΟΥΡΔΑ αλλα θελω να το παιξω λυσσασμενα και οτι τελικα ειναι single player experience ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!)

5) skyrim hd edition (χαχαχαχαχαχ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4) no man's sky (ξερω ΜΠΟΥΡΔΑ αλλα θελω να το παιξω λυσσασμενα και οτι τελικα ειναι single player experience ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!)

 

το no man's sky δεν είναι καθόλου rpg..λάθος είναι η λίστα σου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για ολα συζηταμε εδω? ειχαν πεσει στα χερια μου μικρος κανα 2 βιβλια fighting fantasy που μου ειχαν κανει πολυ εντυπωση, δεν ετυχε να διαβασω παραπανω αλλα ακομα τα θυμαμαι

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Fighting_Fantasy_gamebooks

https://en.wikipedia.org/wiki/Choose_Your_Own_Adventure

 

ηταν βιβλια που εσυ διαλεγες την εξελιξη της ιστοριας, roleplay gamebooks...ετσι για να ειναι πληρες το τοπικ...

 

 

 

 

νομιζω οτι το πρωτο παιχνιδι τυπου rpg που εχω παιξει ηταν το heroes of the lance στον amstrad 6128, που σαν παιχνιδι δεν ηταν τιποτα ιδιαιτερο, αλλα πρωτη φορα εβαζε το κονσεπτ της ομαδας με τα διαφορετικα abilities,της περιπετειας κτλ...το krull ηταν μια πολυ αγαπημενη μου ταινια μικρος , ηταν σαν να εβλεπα τη μεταφορα του σε βιντεοπαιχνιδι, μονο απο το εξωφυλλο του pixel, ειχα ψηθει...νομιζω οτι περασε μια 10ετια αργοτερα οταν πηρα pc και επιασα στα χερια μου το bg2 που ειδα κατι οπως το φανταζομουν στο κεφαλι μου, σε βιντεοπαιχνιδι...

 

περα απο αυτα που αναφερθηκαν, ας πουμε κατι και για την εξαιρετικη σειρα gothic, που αν δεν υπηρχε δεν νομιζω οτι θα βλεπαμε παιχνιδια οπως το witcher σημερα

 

και μια που ανεφερα τη piranha bytes, πως και δεν παιζει τοπικ για το elex?αν και δειχνει κακο, λιγο που ειδα κατι βιντεο...

Επεξ/σία από xavier
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απιστευτο γελιο και ψυχαγωγια με τα pnp rpgs παντως...

 

Αρχες δεκαετιας 90 , γυρω απο ενα τραπεζι αργα το βραδυ με αλλους 3 φιλους ...

 

Ο DM μας πολυ καλος μου φιλος , πορωμενος με το DMλικι , ηθελε να μας βλεπει να κανουμε περισσοτερο roleplaying και οχι μαχες κτλπ...οποτε σε καποια φαση θυμαμαι , ενω παιζαμε σε κοσμο forgotten realms ,κανει μια και μας πεταει μερικες σταγονες νερο ! Του λεω τι κανεις εκει ρε βλακα μου εβρεξες το character sheet μου !!! και μου απανταει ηρεμα κοιταζοντας το rule book του :" Μη κανεις ετσι-σας επιτηθεται ενα water elemental ! Τι κανετε;" χαχαχα

Ωραιες εποχες...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για προτείνετε κανά πολύ καλό σύγχρονο rpg επιτραπέζιο από  αυτά που κυκλοφορούν τώρα στην  αγορά. Κάθε πρόταση δεκτή σε όποια τιμή και να είναι :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...