Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόμοιες ή και ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τους γιατρούς πέτυχαν οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της Google, σε δοκιμη για τον εντοπισμό καρκινικών όγκων σε βιοψίες.

Η Google αξιοποίησε μία παραλλαγή της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία ονομάζεται βαθιά μάθηση και μπορεί να «εκπαιδευτεί» ώστε να αναγνωρίζει επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε μεγάλους όγκους δεδομένων.

 

Η βαθιά μάθηση θεωρείται πολύ χρήσιμη στην ανάλυση οπτικών δεδομένων, όπως εικόνων. Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αλγόριθμοι «εκπαιδεύτηκαν » για να αναγνωρίζουν τους όγκους, σε βιοψίες που παρείχε στην ερευνητική ομάδα της Google το Ιατρικό Κέντρο του ολλανδικού πανεπιστημίου Radboud.

 

Στόχος των επιστημόνων της Google δεν είναι οι αλγόριθμοι να αντικαταστήσουν τους γιατρούς στις διαγνώσεις, αλλά να γίνουν ένας πολύτιμος συνεργάτης των ογκολόγων. Το σύστημα της Google έχει πιο ευαίσθητο «όραση» από τους γιατρούς στον εντοπισμό καρκινικών αλλοιώσεων.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Έτσι, θα υποδεικνύει στους ογκολόγους ύποπτα σημεία στις βιοψίες, τα οποία πιθανόν εκείνοι να μην είχαν παρατηρήσει. Εξετάζοντάς τα στη συνέχεια πιο διεξοδικά, οι γιατροί θα μπορούν να αποφανθούν κατά πόσο πρόκειται όντως για όγκους ή για λανθασμένη εκτίμηση των αλγορίθμων.

 

Προς το παρόν, το σύστημα της Google βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ενώ ανάλογες τεχνολογίες αναπτύσσουν και άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Σύμφωνα πάντως με τον Jeroen van der Laak, επικεφαλής του τμήματος παθολογίας του Ιατρικού Κέντρου, σε δύο χρόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στη διάγνωση του καρκίνου, ενώ σε μία πενταετία θα έχει διαδοθεί η χρήση τους.

 

Link.png Site: CNN

Δημοσ.

Εξαιρετικό νέο, διότι όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα στο θέμα.

Βέβαια ήταν γνωστό ότι θα έρθει αυτή η ώρα από χρόνια όταν έκαναν τα πρώτα πειράματα με computer vision και βιομιμιτικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης σε διαγνωστικά δεδομένα.

Δημοσ.

Μπράβο ευχαριστούμε (με το αζημίωτο το γνωρίζουμε)

Άντε γιατί οι doctors βαριούνται και προσπερναν τα "πάντα".

Δημοσ.

Computer vision βλέπω ότι λένε.
Γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια για βιομηχανικούς, ιατρικούς και άλλους σκοπούς (για στρατιωτικούς από το '70).
Το ζήτημα είναι να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμα και πιο προσιτά αυτά τα συστήματα.

Δημοσ.

Σιγά σιγά κάτι βγαίνει πχ για τον πνεύμονα αν δεν κάνω λάθος.

Άντε και για τις άλλες μορφές άντε και για τα νευρολογικά.

Πρώτα απο όλα πρέπει να γίνουν και τα χειρουργεία καλύτερα και σύγχρονα.

Να βλέπει ο χειρουργός live και απο τομογράφο κλπ.

Δημοσ.

Παιδια προσεξατε οτι αναφερονται σε βιοψιες δηλαδη ηδη εχει γινει προεργασια απο γιατρους δηλαδη εξεταζει αυτο που βγαινει απο χειρουργειο οχι το μαστο πριν

Δημοσ.

Καμιά θεραπεία παίζει;

θεραπείες πολλές αναλόγως, φυσικά, και του τύπου του καρκίνου και τον γονιδίων και και.. 
 
Το θέμα είναι ότι, αντί να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε terminal cases, καλύτερα να βρούμε τρόπους να εντοπίζουμε τον καρκίνο στα αρχικά στάδια, που οποιοδήποτε είδος και να είναι, έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...