Big Boss Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 γραφείο τελετών κοντά στο σπίτι μου γράφει απέξω κηδείες από 700 ευρώ και δώρο μνημόσυνο Με τίποτα δε παίζει 6000.Η γιαγιά μου που πέθανε το 2004 δώσαμε γύρω στα 1800 για μια σχετικά απλή τελετή στο 3ο νεκροταφείο.Ακόμα και με το μνήμα παλι δε φτάνει 6000 ειδικά τώρα με τη κρίση.
Sorath Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Επειδή σχετικά πρόσφατα είχαμε μια κηδεία, το ΙΚΑ δίνει ένα επίδομα γύρω στα 900€ για τα έξοδα κηδείας. Για αυτό εξάλλου περίπου σε αυτό το ποσό, ξεκινούν όλες οι "προσφορές" απο τα γραφεία τελετών. Σε εμάς δεν κόστισε πάντως παραπάνω απο 1300€. Για να δώσεις 6000€, μάλλον θα πρέπει να παίζει μπάντα στην άκρη την ώρα της τελετής και μετά όχι απλό καφεφάκι να έχει, αλλά κυριλέ μπουφέ με απόλα... 1
*nenya* Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μάλλον η τιμούλα περιλαμβάνει και την αγορά νεκροφόρας. 3
Highlander Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 γραφείο τελετών κοντά στο σπίτι μου γράφει απέξω κηδείες από 700 ευρώ και δώρο μνημόσυνο Με τίποτα δε παίζει 6000.Η γιαγιά μου που πέθανε το 2004 δώσαμε γύρω στα 1800 για μια σχετικά απλή τελετή στο 3ο νεκροταφείο.Ακόμα και με το μνήμα παλι δε φτάνει 6000 ειδικά τώρα με τη κρίση. Πες μου πως είσαι Βόνιτσα.... Το είδα την Κυριακή και γέλασα.
mentoras99 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Εμ! Των φρονιμων τα παιδια, πριν πεινασουν μαγειρευουν! Σημερα υπαρχουν οικονομικες και πρακτικες λυσεις για ολα! https://www.youtube.com/watch?v=FjncCvlcQl8 5
JohnTehGreek Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μην το κουράζουμε το πράγμα. Ζεις στην Αμερική (αυτό κατάλαβα από αυτά που γράφεις στο τέλος) άρα η "Αγαπημένη" σου θεία βρήκε τον Μ@λακα (συγγνώμη κιόλας) που έχει λύσει το οικονομικό του και κάνει ζωάρα στην Αμερική και βρήκε ευκαιρία να βγάλει φράγκα. Στείλε 2500€ επειδή είσαι καλός άνθρωπος και πες της να βολευτεί με αυτά ή αλλιώς ας την θάψει στην αυλή. 1
ny_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Γειά σας παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ τον κάθε ένα και την κάθε μία από εσάς που αφιερώσατε από τον πολύτιμο χρόνο σας για να μου απαντήσετε. Επειδή γράφω από κινητό αυτή τη στιγμή δεν θα μπορέσω να απάντηση στον κάθε έναν ξεχωριστά, απλα θα απαντήσω στα περισσότερα που με ρωτάτε περιληπτικά. Έχουμε και λέμε.. Εγώ είμαι από Αμερική όχι η θεια μου. Η τιμή που μου ανέφερε ήταν μόνο τα της κηδείας μαζί με το τραπέζι με τους καφέδες, χωρίς τον τάφο(μάρμαρα κλπ). Δεν μου ανέφερε τίποτα για το ΙΚΑ που δίνει ένα ποσό για να καλύψει την κηδεία. Με την γιαγιά μου έχω πολύ καλές σχέσεις, είναι δεύτερη μαμά για εμένα. Οι γονείς μου δεν έχουν επικοινωνία με θεια και θειο είναι "μαλωμένοι" για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Η γιαγιά μου είναι η μητέρα της δικιάς μου μαμάς. Η σχέση μου με θεια και θειο είναι καλες, θέλοντας και μη γιατί μένουν στο σπίτι της γιαγιάς, και όταν έρχομαι Ελλάδα και παω να την δω είναι και αυτοί εκεί, αρα καταλαβαίνετε.. Στο κυρίως θέμα τώρα, η μητέρα μου είναι από χθες το βράδυ στην Αθήνα στο νοσοκομείο, πήγε να δει την μητέρα της που τονίζω δεν την ειδοποίησε η αδερφή της οτι τελειώνει, και να κανονίσει η ίδια τα της κηδείας. Με το που την είδε στο νοσοκομείο η θεια μου αντί ρε φιλε να παει την αγκαλιάσει και να πει κάτι, της είπε ποιος στο είπε; Μα είναι δυνατόν βρε βοδι; Η μητέρα της πεθαίνει και ούτε την ενημέρωσες και ρωτάς αυτο; Δηλαδή ο γιος της που τον πήρες για δανεικά δεν θα της το έλεγε; Τέλος πάντων να μην σας τα πολυλογώ, η γιαγιά σήμερα θα φύγει δεν την βγάζει την ημέρα, έτσι η μητέρα μου το πρωί έφυγε απο το νοσοκομείο για να κανονίσει τα της κηδείας. Πήγε λοιπόν σε γραφείο τελετών, και της έβγαλαν τιμή για την κηδεία, 1550 ευρώ μαζί με όλα μέσα(μέσα επίσης και η εκκλησία) +τους καφέδες, κονιάκ, φρυγανιές, ελιές, χαλβά. Τα κόλλυβα εκτός της τιμής, αν προσθέσεις και αυτα αλλά 90 ευρώ. Επίσης της έδωσαν από το γραφείο τα τηλέφωνα 2 συνεργατών τους για μάρμαρα τάφου κλπ. και η τιμή ενός αξιοπρεπούς τάφου της είπαν ανέρχεται στα 1500(απο 800 αρχίζουν και φτάνουν στο άπειρο), κανόνισε και αυτό λοιπόν. Αρα σύνολο 3000, τα υπόλοιπα 3000 μάλλον τα ήθελε για να αγορασει ρούχα και παπούτσια; Να παει καμία εκδρομή; Δεν ξέρω τι να σας πω. Όταν της είπε μόλις πηγέ πίσω στο νοσοκομείο ότι κανόνισε την κηδεία, έκανε σαν δαιμονισμένη και φώναζε μέσα στον διάδρομο η αλλη, λέγοντας ότι το είχε κανονίσει η ίδια και ότι συμφώνησα και εγώ με αυτό.. Οτι ναναι.. Δεν της είπε τίποτα η μητέρα μου για τα 6000 που μου ζητησε, για να μην την φέρει σε δύσκολη θέση, αν και μου είπε ότι έπρεπε και το μετάνιωσε..Ας όψεται. Της εξήγησε ήρεμα και ωραία ότι ο γιος μου, μου μίλησε και μου ανέθεσε εμένα αυτό το κομμάτι μιας που λείπει και είναι το ίδιο τι αυτός τι εγώ; Μητέρα μου έτσι και αλλιώς είναι, υποχρέωση δικιά μου είναι(της είπε) . Η αλλη τα δικά της, μέχρι που τα πήρε η μητέρα μου και την ξεχεσε πατόκορφα και το βούλωσε και έφυγε. Το αστείο; Μίλησα με την μητέρα μου κατα της πέντε ώρα Ελλάδας, και μου είπε και το κορυφαίο.. "Μόλις γύρισε η θεια σου στο νοσοκομείο άρχισε να μου λέει για το σπίτι της γιαγιάς σου ότι είναι στο όνομα σου(στο δικό μου δηλ.)και τι θα κάνουν τώρα, μπορεί να θελήσω να τους βγάλω έξω και τέτοια" και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Ρε φιλε τι αρπαχτηκα είναι αυτά; Ακόμα η γιαγιά μου δεν έκλεισε τα ματάκια της και άρχισε να μιλάει για τέτοια η άχρηστη η αλλη; Απορώ δεν στεναχωριέται λιγο για την μητέρα της; 74 είναι και φεύγει.. Ήθελα τόσο πολύ να την πάρω τηλ και να την αρχίσω στα καντηλια αλλα καλά που με ηρέμησε η μανα, το σκουπίδι να πούμε. Απο χθες είμαι μέσα στην στεναχωρια και στο άγχος και αυτή εκεί την δουλειά της να κάνει. Η άχρηστη. Μακάρι να μπορούσα να πήγαινα, μακάρι, αλλά δεν γίνεται. Έχω να ακούσω τώρα τα χίλια δυο και για αυτο το θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι θα σας κρατάω ενήμερους, καλα που έχω και εσάς στην άλλη άκρη και τα βγάζω από μέσα μου. Να είστε καλά! 6
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Προσφατα σε συγγενικο προσωπο μια απλη αξιοπρεπης κηδεια στοιχισε 1700 ευρω μαζι με τα δημοτικα δικαιωματα κλπ Στην επαρχια αν δεν ειναι πολυ μακρυα ειναι πιο οικονομικα συνηθως γιατι δεν πληρωνεις νεκροταφειο κλπ .
JohnTehGreek Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Κλασσική περίπτωση γαϊδουριού. Γαϊδούρια είναι και η θεία σου και ο θείος σου που ζουν στο σπίτι της μητέρας της και ψάχνουν να βρουν λεφτά από παντού. Καταρχάς πατά πόδι και τελειώνει εκεί το πράγμα με την κηδεία. Πες της ότι είτε θα το κανονίσει η μητέρα σου και θα δώσεις σε εκείνη τα λεφτά αλλιώς ας ψάξει να βρει αλλού. Όσο για το σπίτι σε προετοιμάζω από τώρα για να είσαι έτοιμος θα σου ζητήσει να της το δώσεις. Φυσικά και θα αρνηθείς ή αλλιώς ας της το πουλήσεις. Δυστυχώς το χειρότερο πράγμα είναι να μαθαίνεις ότι άτομα στην οικογένεια σου είναι φίδια. Συνειδητοποίησε ότι η Θεία σου και ο Θείος σου είναι 2 μαλάκες ολικής και έτσι να τους αντιμετωπίσεις και καλύτερα μόλις τελειώσει το θέμα με την κηδεία κόψε εντελώς τις επαφές σου με τα συγκεκριμένα άτομα. 10
Anorymous Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Τα λεφτά είναι πολλά άλλα γενικά δεν τα λες και φθηνά τουλάχιστον στην Αθήνα, για μια πολύ φθηνή κηδεία θες 700-800 κατοστάρικα + 350 ο τάφος. Στην μητέρα μου που θέλαμε κάτι αξιοπρεπές δώσαμε περίπου 2000. Τώρα αν το φέρετρο είναι καλής ποιότητας, ο τάφος έχει λεπτομέρειες και είναι σε "καλή" θέση μπορεί να πάει τόσο. 0 νονός όταν πέθανε το 2008 η νονά μου έδωσε 10000 αλλά είχε βάλει μέχρι και πούλμαν να πάρει τους συγγενείς να τους πάει στο νεκροταφείο.
insomnia888 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Το αστείο; Μίλησα με την μητέρα μου κατα της πέντε ώρα Ελλάδας, και μου είπε και το κορυφαίο.. "Μόλις γύρισε η θεια σου στο νοσοκομείο άρχισε να μου λέει για το σπίτι της γιαγιάς σου ότι είναι στο όνομα σου(στο δικό μου δηλ.)και τι θα κάνουν τώρα, μπορεί να θελήσω να τους βγάλω έξω και τέτοια" και πρέπει να βρεθεί μια λύση. εξαιρετικά, πέτα τους έξω λόγω ιδιοκατοίκησης, το χρειάζεσαι για σένα και τους γονείς σου όταν έρχεστε ελλάδα. 5
Getta Robo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Φιλε μου με αυτα που γραφεις, η θεια/θειος στεγνα ψαχνουνε χρηματα απο το πουθενα στο ονομα της γιαγιας σου. Για εμενα ειναι κατι παραπανω απο εξοργιστικο κατι τετοιο. Μπορεις φανταζομαι να μιλησεις με το νοσοκομειο ωστε να κανονισετε μεσω αυτων για γραφειο κηδειων και τις λοιπες κινησεις σας. Και παλι ειναι ντροπη ολα αυτα που κανουνε στη μνημη της γιαγιας σου. 2
jennyV Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Η θεία σου είναι απαράδεκτη και θα έπρεπε να ντρέπεται. Οχι μόνο προσπάθησε να σε εκμεταλλευτεί, το έκανε σε μια πολυ ευαισθητη κι άκυρη στιγμή με ένα τέτοιο πρόσχημα. Εκνευρίστηκα γιατί θυμήθηκα παρόμοια συμπεριφορά της θείας μου όταν πέθανε η μητέρα του πατέρα μου (και πεθερά της). Στην κηδεία της κι ενώ ο πατ'ερας μου ήταν εξαιρετικά συγκινημένος και στεναχωρημένος, θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμη να του πει πως χρειάζεται το σπίτι (που έμενε η γιαγιά και το είχε γράψει στη ξαδέρφη μου) και να φροντίσουμε να το αδεισουμε και σύντομα γιατί η ξαδερφη μου ήθελε να μετακομίσει άμεσα. Δεν μπορούσε να κρύψει το χαμογέλο της σε όλη τη διάρκεια της κηδείας και δεν έδειξε , ψεύτικο έστω, σεβασμό σε εμάς και κυρίως στον πατέρα μου που εκεινη την ώρα αποχαιρετούσε για πάντα τη μητέρα του. 1
kage Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Πως ειναι στο ονομα σου και συ δεν το ξερεις?πληρωσε κανεις ενφια τοσα χρονια ?το δηλωνες? Ειναι κλασσικο φαινομενο οι οικογενειακοι τσακωμοι σε καταστασεις που ο ανθρωπος εχει σοβαρα χρονια προβληματα υγειας.ιδιαιτερα αν η συνταξη της ειναι μικρη. Αν δεν υπαρχει ταφος και ειναι αθηνα η κρατικη γελοιοτητα των εξοδων ερχεται μετα τα 3 χρονια για επεκταση αντι για εκταφη.. Αν παλι ειναι επαρχια και η τιμη ηταν και για αγορα οικογενειακου ταφου ειναι οκ η τιμη και μαλλον και λιγα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα