Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!

Αποφάσισα πριν κάποιο διάστημα να κάνω μια νεκρανάσταση σε ενα pcακι που έχω για internet και  AutoCAD 2000. Είναι με mobo ιντελ D865GBF και pentium 4. Πήρε SSD μετά από βάσανα και κλάματα, τελικά όλα οκ. Win7.

Έπεσε στα στα χέρια μου μια ATI 2400PRO ti. Την έβαλα πάνω καθότι καλύτερη από μια fx 5200 που είχα. Έτρεξε χωρίς προβλήματα για ένα περίπου μήνα. Υποψιάζομαι ότι αυξομείωση στο ρεύμα έκανε τη δουλειά.

Έπεσε ο γενικός και ξεκίνησε η ιστορία με μήνυμα: CMOS/GPNV Checksum Bad, άλλαξα μπαταρία στη mobo και το pc άναβε μόνο μετά από clear cmos με το jumper. Σκεφτόμουν ότι κάτι έπαθε η mobo.

Για να μην πρέπει να ρυθμίζω bios μετά από κάθε clear cmos έπαιξα με τα on/off.

Παρατήρησα ότι με κάποιο συνδυασμό άνοιξε κλείσε από το on/off του υπολογιστή και του τροφοδοτικού, εφόσον έπαιρνε σήμα η οθόνη πέρναγε το post κανονικά. Το θέμα ήταν να δώσει σήμα στην οθόνη, μετά κανονικά ποστ και όλα.

Ήθελα να επιβεβαιώσω ότι έφταιγε η mobo οπότε αποσύνδεα συσκευές μέχρι να περάσω το post ή μέχρι να μείνει mobo cpu και ram. Τελικά μόλις έβγαλα gpu όλα οκ. Post πάντα, λειτουργικό οκ, κανένα θέμα.

Τώρα τρέχω το video memory stress test ce v.1.21 και δεν μου βγάζει error. Φυσικά αφού έφαγα λίγο τη ζωή μου να περάσω το post πατώντας τα on/off.

Αφαίρεσα την ψύκτρα από την gpu, την καθάρισα, έβαλα νέα πάστα αλλά πάλι τα ίδια μέχρι να δώσει σήμα στην οθόνη.

Υπάρχει καμιά πρόταση ή απλά την πετάω, μπορώ να της κάνω κάποιο άλλο τεστ μήπως βγάλω άκρη?

Βγαίνει κάποιο πόρισμα από τα παραπάνω?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Στέλιος

Δημοσ.

Δες το τροφοδοτικό. Πιθανότατα είναι του "κιλού" μιας και τέτοιας γενιάς PCάκια δεν είχαν και κάτι επώνυμο τον τότε καιρό. Πιθανότατα έχει φάει τα ψωμιά του και δεν μπορεί να σηκώσει φορτία. Μπορεί να είναι και ο λόγος που έπεσε ο γενικός...

Δημοσ.

Καλό είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει πρόβλημα τσεκαρε και με άλλο .κοιτά επίσης την κάρτα και το τροφοδοτικό και μητρηκη για φουσκομενους πυκνωτές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Chieftec μόνο καλά δεν είναι. Κινεζιά, κατηγορίας κιλού. Δοκίμασε κάποιο άλλο αν υπάρχει και όπως ανέφερε σωστά και ο φίλος από πάνω, δες για φουσκωμένους πυκνωτές (κοντά στον επεξεργαστή κυρίως που είναι το σύστημα τροφοδοσίας)...

Επεξ/σία από SaFiS
  • Like 1
Δημοσ.

Τα Chieftec μόνο καλά δεν είναι. Κινεζιά, κατηγορίας κιλού. Δοκίμασε κάποιο άλλο αν υπάρχει και όπως ανέφερε σωστά και ο φίλος από πάνω, δες για φουσκωμένους πυκνωτές (κοντά στον επεξεργαστή κυρίως που είναι το σύστημα τροφοδοσίας)...

Μας διαβαζουν και αλλοι. Οχι καμια σχεση δεν εχουν με "του κιλου", απλα δεν ειναι κορυφαια. Μετρια και αξιοπιστα τα λες ανετα ομως.
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...