Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε ζηλεύω, εύχομαι να μην σε τσιμπήσει ποτέ κανείς και να συνεχίζεις να είσαι ρομαντικός, επειδή η κατάσταση εκεί έξω είναι λίιιιγο διαφορετική.

Δε νοιάζομαι

ο κόσμος πού πηγαίνει

και γύρω μου

στους άλλους τι συμβαίνει

Δε νοιάζομαι

τα νέα να διαβάσω

μα μόνο πώς

τη νύχτα αυτή κοντά σου

θα την περάσω

Γιατί εγώ ζω στον κόσμο το δικό μου

κι εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μου

είναι η δικιά μου κοσμοθεωρία

μονάχα εσύ να έχεις σημασία

Νατο το λαικο το ασμα :lol:
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή αυτή την κουβέντα θυμάμαι να την έχω κάνει από εποχές 2008 που υπολογίζαμε υποθετικά τα μόριά μας με κριτήρια ΑΣΕΠ με κάτι φίλους (ο ένας απ' αυτούς ενδιαφερόταν) μέχρι τελευταία φορά (πώς τυχαίνει ενίοτε) προχθές...

Το να βλέπεις άτομα με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό (πραγματικό παράδειγμα) να πηγαίνουν για δουλειά την οποία θα μπορούσε να κάνει ψιλο οποιοσδήποτε πτυχιούχος δεν το λες χαλάλι του, το λες what went wrong ρε παιδιά.

Και επαναλαμβάνω, τα ίδια γινόταν σε εποχές που δεν υπήρχε τόση ανεργία. Σε σημείο που μας έχει μείνει από τότε το private joke (για να συμπληρώσεις τα απαιτούμενα μόρια, εκτός των άλλων θέλεις διδακτορικό ή αν όχι τότε τουλάχιστον 4 ξένες γλώσσες οπότε ε, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά ας πούμε, πώς λέμε στα "ισπανικά" έχω σφιχτό πουλί?), "για να πάρεις τη θέση χρειάζεται ή διδακτορικό ή peos duros".  :-D

Μια χαρά το λες χαλάλι του. Μπορεί κάποιος με μεταπτυχιακά και διδακτορικό να μην βρίσκει δουλειά στον τομέα του και να μην επιθυμεί να φύγει στο εξωτερικό, δέχομαι οτι αυτές οι περιπτώσεις που δεν θέλουν να πάνε εξωτερικό είναι λίγες βέβαια. Σε τέτοια περίπτωση από το να πάει ο άλλος να εργαστεί σε κολοδουλειές του ιδιωτικού τομέα με οτι να ναι ωράρια και ανασφάλιστος, καλά θα κάνει να υποβάλλει αίτηση στο ΑΣΕΠ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με τα προσόντα του από μια χαμαλοδουλειά της δεκάρας.

• Like 1
Δημοσ.

Δε νοιάζομαι

ο κόσμος πού πηγαίνει

και γύρω μου

στους άλλους τι συμβαίνει

Δε νοιάζομαι

τα νέα να διαβάσω

μα μόνο πώς

τη νύχτα αυτή κοντά σου

θα την περάσω

Γιατί εγώ ζω στον κόσμο το δικό μου

κι εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μου

είναι η δικιά μου κοσμοθεωρία

μονάχα εσύ να έχεις σημασία

Να γιατί πρέπει να διαβάζει κανείς όλα τα θρετζ, παντού μπορεί να κρύβονται διαμαντάκια! Οι στίχοι του Φοίβου σε ένα τέτοιο θρεντ κυριολεκτικά με Ι-ΣΟ-ΠΕ-ΔΩ-ΣΑΝ. Είσαι Θεός, το rising star του ινσόμνια είναι εδώ!

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

σε ζηλεύω, εύχομαι να μην σε τσιμπήσει ποτέ κανείς και να συνεχίζεις να είσαι ρομαντικός, επειδή η κατάσταση εκεί έξω είναι λίιιιγο διαφορετική. 

Δε νοιάζομαιο κόσμος πού πηγαίνεικαι γύρω μουστους άλλους τι συμβαίνειΔε νοιάζομαιτα νέα να διαβάσωμα μόνο πώςτη νύχτα αυτή κοντά σουθα την περάσωΓιατί εγώ ζω στον κόσμο το δικό μουκι εκεί υπάρχεις μόνο εσύ μωρό μουείναι η δικιά μου κοσμοθεωρίαμονάχα εσύ να έχεις σημασία

Να αλλά μόλις με επιβεβαιωσες... :)

• Super Moderators
Δημοσ.

κλειδωσε το μωρε να παει στην ευχη το θεμα :P

Υπομονή... :P

Στο θέμα μας πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι πως το τεράστιο λάθος που γίνεται στη χώρα μας, είναι που τους βάζουν όλους στο τριπάκι να αποκτήσουν τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακά, κλπ κλπ γιατί ...έτσι πρέπει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό να τα κάνει όλα αυτά τυπικά χωρίς να σημαίνει ταυτόχρονα πως έχει ειδικές ικανότητες και δεξιότητες ώστε να τα αξιοποιήσει με τις επιπλέον σπουδές. Έχουμε δηλαδή κατόχους μεταπτυχιακών, που σε καμία περίπτωση δεν τους λες και ...ταλαντούχους στο αντικείμενό τους.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε άπειρο κόσμο με μεταπτυχιακά που είναι άνεργοι και ταυτόχρονα να μην υπάρχει κόσμος για να κάνει άλλες πιο "απλές" αλλά ταυτόχρονα βασικές εργασίες!

:)

• Like 6
Δημοσ.

Δωσε στον Ελληνα μια θεση στο (ελληνικο) δημοσιο και παρτου τη ψυχη.

Με 30% ανεργία, ειναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις. Χιλιάδες βιογραφικά υπάρχουν και σε όλες τις ιδιωτικές εταιρίες και περιμένουν για απάντηση.

Το σωστό θα ηταν "δωσε θέση εργασίας και πάρτου τη ψυχή". 

• Like 2
Δημοσ.

σκέψου οτι ο καθένας από αυτούς δίνει και 15 ευρώ παράβολο οπότε αμέσως αμέσως "τσεπώσανε" και 3 εκατομμύρια......

Δημοσ.

To μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να δουλεύεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι η μονιμότητα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιολόγηση θα έχεις σίγουρο ένα μισθό μέχρι να βγεις στη σύνταξη ( έστω και κουτσουρεμένο). 

Εγώ πιστεύω ότι είναι και θέμα νοοτροπίας, αν ρωτούσαν έναν άνεργο π.χ. θες να διοριστείς στο δημόσιο ή να προσληφθείς σε μια ιδιωτική εταιρία με μεγαλύτερες αποδοχές θα επέλεγαν το πρώτο.

• Like 1
Δημοσ.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε άπειρο κόσμο με μεταπτυχιακά που είναι άνεργοι και ταυτόχρονα να μην υπάρχει κόσμος για να κάνει άλλες πιο "απλές" αλλά ταυτόχρονα βασικές εργασίες!

Οποιος θελει μπορει να μην το σπουδασει το παιδι του και να το προετοιμασει για απλες  δουλειες

• Super Moderators
Δημοσ.

Οποιος θελει μπορει να μην το σπουδασει το παιδι του και να το προετοιμασει για απλες  δουλειες

Το παιδί πρέπει να σπουδάζει μόνο του. Οι γονείς οφείλουν να του προσφέρουν τη βασική εκπαίδευση. Μετά αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα, οφείλει να αποφασίσει μόνο του.

Δημοσ.

το ότι κάποιος είναι άνεργος οφείλεται κυρίως στη κρίση, ακόμα και σε "απλές" δουλειές δε βρίσκεις θέση να εργαστείς, ζητάει κανείς εργαζομένους σε "απλές" δουλειές και δεν πάει κανείς; ποιες είναι αυτές; 

δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά θεωρείται κακό κάποιος να σπουδάζει..

επίσης για να αποκτήσεις ειδικές ικανότητες που λες πρέπει να εργαστείς και να συνεχίζεις να εκπαιδεύεσαι διαρκώς, δε νομίζω ότι σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου βγάζουν άτομα με θεωρητικές γνώσεις που είναι έτοιμα να κάνουν παπάδες χωρίς επιπλέον εκπαίδευση, ούτε και είναι δουλειά των πανεπιστήμιων να βγάζουν εξειδικευμένους υπαλλήλους για τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης επιχείρησης (οι οποίες φυσικά μπορεί να μεταβάλλονται διαρκώς) 

σε σοβαρά περιβάλλοντα εργασίας δεν βάζουν κάποιον να ξεκινήσει να δουλεύει χωρίς να περάσει κάποια ελάχιστη εκπαίδευση, αυτό μπορεί να συμβαίνει σε κάποιες ελληνικές εταιρείες που θέλουν ας πούμε 25αρη με 6 χρόνια εμπειρία και να είναι έτοιμος να κάνει παπάδες και να παίρνει 600€..

υπό αυτή την έννοια ναι δεν έχουμε ικανό προσωπικό, αλλά όταν πολλά από αυτά τα άτομα πάνε στο εξωτερικό πριν αναλάβουν τη θέση τους (την οποία λογικά πήραν με τα ακαδημαϊκά προσόντα τους) τα εκπαιδεύουν πριν ξεκινήσουν να δουλεύουν

σε μία οικονομία όμως που συνεχώς συρρικνώνεται και οι θέσεις είναι λιγοστές, ο καθένας μπορεί να ζητάει ο,τι θέλει και θα έχει πολλές προσφορές 

• Super Moderators
Δημοσ.

το ότι κάποιος είναι άνεργος οφείλεται κυρίως στη κρίση, ακόμα και σε "απλές" δουλειές δε βρίσκεις θέση να εργαστείς 

δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά θεωρείται κακό κάποιος να σπουδάζει..

επίσης για να αποκτήσεις ειδικές ικανότητες που λες πρέπει να εργαστείς και να συνεχίζεις να εκπαιδεύεσαι διαρκώς, δε νομίζω ότι σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου βγάζουν άτομα με θεωρητικές γνώσεις που είναι έτοιμα να κάνουν παπάδες χωρίς επιπλέον εκπαίδευση, ούτε και είναι δουλειά των πανεπιστήμιων να βγάζουν εξειδικευμένους υπαλλήλους για τις ανάγκες μια συγκεκριμένης επιχείρησης (οι οποίες φυσικά μπορεί να μεταβάλλονται διαρκώς) 

Δεν είπα πουθενά πως είναι κακό να σπουδάζεις. Το να σπουδάζεις για να "σπουδάσεις" είναι το πρόβλημα (γιατί έτσι πρέπει, το θέλει ο μπαμπάς και η μαμά, κλπ). Φυσικά και εκπαιδεύεσαι όσο δουλεύεις (αν και υπάρχουν και μερικοί που δεν το κάνουν...) αλλά και πάλι αν κάνεις κάτι το οποίο απο την αρχή δεν σε ενθουσίαζε, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις καλά.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...