Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το να είσαι καλός στη δουλειά σου προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα 

σίγουρα είναι θετικό για σένα τον ίδιο να σου αρέσει αυτό που κάνεις για να μην είναι η καθημερινότητά σου "μαρτύριο", από κει και πέρα όπως σε παγκόσμιο επίπεδο δε νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κάτι που τους αρέσει ή ακόμα και αν τους αρέσει είναι πολύ πιθανό να τους φταίει το περιβάλλον, τα χρήματα κτλ

γενικά πολλοί παραπονιούνται για να παραπανιόνται

από κει και πέρα μπορεί να είσαι καλός και ας μη πολυγουστάρεις γιατί:

είσαι έξυπνος/εργατικός/ευσυνείδητος/περήφανος/ανταγωνιστικός κοκ

αν κάποιος κάνει τη δουλειά πολλές φορές θα τον ανεχτούν και ας είναι κατσούφης ή ιδιότροπος ή δεν δείχνει ενθουσιασμό

επίσης με τον καιρό πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν να "αγαπούν" την επιστήμη τους ή τη δουλειά τους 

φυσικά υπάρχουν και πολλοί που δεν τραβάνε ο,τι και αν κάνουν ή μπορεί να είναι πολλοί καλοί μαθητές/φοιτητές/επιστήμονες και να μην αποδίδουν στη δουλειά ή και το αντίθετό, όταν έρχεται η ώρα να δουλέψουν να πετάνε 

η δουλειά σαν δουλειά είναι ξεχωριστή πτυχή για τον καθένα νομίζω και δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την υπόλοιπη προσωπικότητά του 

• Like 1
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δωσε στον Ελληνα μια θεση στο (ελληνικο) δημοσιο και παρτου τη ψυχη.

Σταματα να λες τα αυτονοητα. Μας ενοχλουν.

Προτεινω, αν θες, να ακολουθησεις την πεπατημενη "ολοι χρωστανε" "ψοφανε της πεινας", και φυσικα λογω Σοιμπλε.

Επισης να υιοθετησεις τα "οχι" "δεν πληρωνω" "φραγη" κλπ

• Like 2
Δημοσ.

Σύγκρίσεις για τέτοια θέματα θα μπορουσαμε να κάνουμε σε μια αγορά εργασίας που η ζήτηση ειναι μεγάλη, είτε απο τον ιδιωτικό, είτε απο τον δημοσιο τομέα.

Αυτή τη στιγμη ειναι μηδαμινή. Ειναι απόλυτα λογικό με 30% ανεργία να έχεις τόσες αιτήσεις για οποιαδήποτε εργασία.

Νομίζω οτι κάποιοι νομίζουν πως βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του 2004

• Like 1
Δημοσ.

Εχω αρχισει να πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα που εχει αφησει η κριση, δεν ειναι οτι θα χρωσταμε και θα ειμαστε σε εποπτεια για δεκαετιες αλλα οτι η κοινωνια τεινει να διχαστει. Νομιζω οτι ειναι κατι το οποιο αν συμβει δυσκολα θα επουλωθει.

Λογικο ειναι οι μαζες των ανεργων να στελνουν βιογραφικα και να κανει αιτησεις οπου δεν μπορει να φανταστει κανεις. Ελαχιστη σημασια εχει αν ειναι για να εισαι σερβιτορος ή για καθαριστης σε νοσοκομειο ή για οκταμηνο σε δημοσια υπηρησια. Νομιζω δεν χρειαζεται ιδιαιτερη αναλυση.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω αρχισει να πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα που εχει αφησει η κριση, δεν ειναι οτι θα χρωσταμε και θα ειμαστε σε εποπτεια για δεκαετιες αλλα οτι η κοινωνια τεινει να διχαστει. Νομιζω οτι ειναι κατι το οποιο αν συμβει δυσκολα θα επουλωθει.

δεν υπάρχει καν διχασμός, εδώ έχουμε να κάνουμε με τον καθένα να κοιτάει τη πάρτη του ακόμα και αν είναι να καταστραφεί ο διπλανός του 

μηδέν αλληλεγγύη σαν λαός, δεν θυμηθήκαμε τώρα να χωριστούμε σε δεξιούς/αριστερούς, δυ/ιδιώτες , παναθηναϊκοί/ολυμπιακοί

πάντα τα ίδια σκατά ήμασταν, αλλά όσο υπήρχε χρήμα καθόμασταν ήσυχοι 

τώρα ο καθένας προσπαθεί να προστατέψει τα όποια "κεκτημένα" του και τον τρόπο ζωής του και να επιβληθεί σε όποιον του σταθεί εμπόδιο

• Like 1
Δημοσ.

To μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να δουλεύεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι η μονιμότητα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιολόγηση θα έχεις σίγουρο ένα μισθό μέχρι να βγεις στη σύνταξη ( έστω και κουτσουρεμένο). 

Εγώ πιστεύω ότι είναι και θέμα νοοτροπίας, αν ρωτούσαν έναν άνεργο π.χ. θες να διοριστείς στο δημόσιο ή να προσληφθείς σε μια ιδιωτική εταιρία με μεγαλύτερες αποδοχές θα επέλεγαν το πρώτο.

φιλε το μεαγαλυτερο πλεονεκτημα του να δουλευεις στο δημοσιο ειναι το να δουλευεις στο δημοσιο,μονιμοτητα μπορεις και με αλλους τροπους να βρεις.αν στην δουλεια σου εισαι απαραιτητος το αφεντικο σου δεν θα σε διωξει ποτε μονο αν χρεωκοπηση.

εγω δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα,εγω στη δουλεια μου πρεπει να φερω 4 φορες το ημερομησθιο μου,στο δημοσιο δεν ισχυει,επισης οι εργασιακες σχεσεις ειναι πολυ πιο ανωτερες απο οτι στον ιδωτικο τομεα.

φιλε στο δημοσιο δεν εχεις ευθηνες δεν σε πιεζει κανεις τουλαχιστον στο μεγαλυτερο ποσοστο.

• Like 1
Δημοσ.

στόχος της πλειοψηφίας είναι απλά να βρούνε ένα μεταπτυχιακό, όσο το δυνατόν ευκολότερο για να μαζέψουν μόρια.

ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν ένα μεταπτυχιακό επειδή το γουστάρουν 

καλα πλέον τα μεταπτυχιακα εχουν ξεφτιλλιστει, δεχονται ακομη και τον καθε αιώνιο που έκανε 10 και βαλε χρονια να βγάλει τη σχολή επειδη δεν του καιγοταν καρφί, ελληνικο πανεπιστήμιο σου λέει μετά, τοσο απελπισμένοι ειναι να παιρνουν ατομα για χρηματοδότηση :-D

σωστά τα λες

Δημοσ.

καλα πλέον τα μεταπτυχιακα εχουν ξεφτιλλιστει, δεχονται ακομη και τον καθε αιώνιο που έκανε 10 και βαλε χρονια να βγάλει τη σχολή επειδη δεν του καιγοταν καρφί, ελληνικο πανεπιστήμιο σου λέει μετά. 

σωστά τα λες

για ξένο πανεπιστήμιο που έχουν δεχτεί για μεταδιδακτορικό (έφτασε μέχρι εκεί το παλικάρι) ελληνα αιώνιο τι έχεις να πεις; 

υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίων που υπήρξαν αιώνιοι ή ρεμάλια στα νιάτα τους και είναι και καλοί..

επίσης όπου και να σε δεχτούν δε θα σου χαρίσουν τίποτα αν δε κάνεις αυτο που πρέπει

Δημοσ.

για ξένο πανεπιστήμιο που έχουν δεχτεί για μεταδιδακτορικό (έφτασε μέχρι εκεί το παλικάρι) ελληνα αιώνιο τι έχεις να πεις; 

υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίων που υπήρξαν αιώνιοι ή ρεμάλια στα νιάτα τους και είναι και καλοί..

τιποτα απολυτως δεν εχω να πω και δεν καταλαβαινω γιατι το αναφέρεις, δεν γνωριζω ουτε για τι πανεπιστημιο λες ουτε για ποιον λες, ουτε ξέρω αν λες αλήθεια.

ποιοι καθηγητές πανεπιστημιου ηταν αιώνιοι και ρεμάλια; σε ποιους αναφέρεσαι; ονομα επιθετο; και ακομη και αν λες αλήθεια γιατι το λες; προβάλλεις τον αιώνιο και αμελή φοιτητή ως πρώτυπο και παράδειγμα προς μίμηση; :-D

στη σχολη μας πάντως κανεις τους δεν ηταν ρεμαλι και αιωνιος, το εντελως αντιθετο.

Δημοσ.

Aκόμα και στην Γερμανία οι μόνιμοι έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και δουλεύουν λιγότερο και χωρίς άγχος. Απο την στιγμή που υπάρχει 25% επίσημη ανεργια ,αλλά 50% πραγματική(αν βάλεις μέσα όσους δουλεύουν 4ωρα) τι περιμένατε να γίνει; Και λίγες μου φαίνονται οι 35.000 αιτήσεις.  Ο κόσμος ψάχνει για δουλειά και δεν είναι τεμπέλης όπως λένε. Η μάλλον υπάρχουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα όπως 300ε για 8ωρο και αν τα πάρεις.

Φυσικά αν θες να βγάλεις λεφτά κάνεις δική σου επιχείρηση αφου και τα λεφτά στον ιδιωτικό τομέα είναι λίγα ,αλλά πλεον και στο δημόσιο. Δεν έχει σημασία αν είναι σουβλατζίδικο, καφετέρεια, στεγνοκαθαριστήριο ή οτιδήποτε άλλο. Αν είσαι καλύτερος απο τους άλλους θα έχεις πελάτες

• Like 3
Δημοσ.

τιποτα απολυτως δεν εχω να πω και δεν καταλαβαινω γιατι το αναφέρεις, δεν γνωριζω ουτε για τι πανεπιστημιο λες ουτε για ποιον λες, ουτε ξέρω αν λες αλήθεια.

ποιοι καθηγητές πανεπιστημιου ηταν αιώνιοι και ρεμάλια; σε ποιους αναφέρεσαι; ονομα επιθετο; και ακομη και αν λες αλήθεια γιατι το λες; προβάλλεις τον αιώνιο και αμελή φοιτητή ως πρώτυπο και παράδειγμα προς μίμηση; :-D

στη σχολη μας πάντως κανεις τους δεν ηταν ρεμαλι και αιωνιος, το εντελως αντιθετο.

οκ ισχύει μόνο ότι γνωρίζεις εσύ, οτιδήποτε δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου δεν ισχύει 

φυσικά και δε λέω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά δεν είναι και όπως τα λες εσύ

υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι που δεν ήταν υπόδειγμα φοιτητή, παρόλα αυτά όταν το έπιασαν πιο σοβαρά έκαναν πράγματα 

Δημοσ.

οκ ισχύει μόνο ότι γνωρίζεις εσύ, οτιδήποτε δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου δεν ισχύει 

βρε λογιστουλη δεν εχω να πω τιποτα σου ειπα, δεν γνωριζω το άτομο, φιλο, γνωστο σου που αναφέρεις, τελειωσε.

Δημοσ.

φιλε στο δημοσιο δεν εχεις ευθηνες δεν σε πιεζει κανεις τουλαχιστον στο μεγαλυτερο ποσοστο.

Ποιος τα λεει αυτα ρε συ;

Μα τα θελετε και τα πιστευετε;

Και στους δυο τομεις υπαρχουν θεσεις μεγαλυτερης ευθυνης και φυσικα πεφτουν ξεχεστηρια στο δημοσιο.

Το αν θα εισαι καλος υπαλληλος εξαρταται απο το χαρακτηρα σου. Αν εισαι ρεμαλι, ρεμαλι θα σαι παντου.

Στο δημοσιο δεν εχεις το φοβο της αμεσης απολυσης αλλα δε μπορεις να καθεσαι να τον παιζεις.

Και μη μου πειτε για τοτε που πηγατε σε δημοσια υπηρεσια και δεν εξυπηρετηθηκατε καλα γιατι αυτο εχει καραμελα ο Ελληνας.

Ποσες και ποσες φορες δεν εχω παει σε ιδιωτικη επιχειρηση και οι υπαλληλοι ηταν για τα μπαζα....

Γενικα ειναι ενα θεμα αυτο στην ελλαδα. Παλαιοτερα προσπαθουσαν ολοι να μπουν στο δημοσιο κι οσοι δε τα καταφερναν , απο τη ζηλια τους εκραζαν μετα. Εχω τετοια παραδειγματα.

Οι του ιδιωτικου ομως δε κοιτανε τις παροχες που εχουν... αμαξια λαπτοπ κινητα ιδιωτικες ασφαλισεις, αρκετα μεγαλυτερους μισθους συγκριτικα, μεγαλυτερα περιθωρια εξελιξης.

Και βεβαια οι κρατησεις και στους δυο τομεις ειναι πολλες, οπως και η φορολογηση.

Ας σταματησουμε πια να τσουβαλιαζουμε πιστευοντας οτι τα ξερουμε ολα...

(Εχω γονεις εναν ιδιωτικο εναν δημοσιο)

• Like 4
Δημοσ.

Παλαιοτερα προσπαθουσαν ολοι να μπουν στο δημοσιο κι οσοι δε τα καταφερναν , απο τη ζηλια τους εκραζαν μετα. Εχω τετοια παραδειγματα.

καλά παλιότερα ειδικά δεν προσπαθούσαν όλοι να μπουν δημόσιο

υπήρχε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που θεωρούσαν απαξιωτικό το θέμα του δημοσίου

σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να το βλέπουν όαση στον εργασιακό μεσαίωνα (η σιγουριά και μόνο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας), αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που απορρίπτουν το δημόσιο

κι εγώ έχω γονείς έναν ιδιωτικό και έναν δημόσιο (συνταξιούχοι πλέον)

ο ένας το θεωρούσε και το θεωρεί σαπίλα να είσαι δυ και ο άλλος το έβλεπε και το βλέπει σαν το απόλυτο όνειρο 

• Like 1
Δημοσ.

Αρακας στο σπιτι,πεινα και ενδυση 10ετιας και αμα μπει στο δημοσιο...αμαξαρες,καφεδαρες κινηταρες,τουπε και "εεεελα μωρε ολα καλα"

Τωρα θα τους μαθουμε. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...