margaritagr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μωρε ξερω εγω τι λεω...παρακαλουσανε για ενα μεσο να βρεθει μια θεση, δε τους παιρνανε και μετα εκραζαν. Εχω τετοιους πολλους. Και για τους μισθους...τα νεα παιδια παιρνουν κανα 700αρι πχ σε υπουργεια οταν συνομηλικοι καθαριζουν πανω απο 1000αρι πρωτο μισθο σε πολυεθνικες. Βεβαια υπαρχουν κι αυτοι που ψαχνουν το 500αρικο εννοειται αλλα μιλαω τωρα για νεες ηλικιες , με πτυχια που βρισκουν δουλεια στο αντικειμενο. Να μπεις στο δημοσιο ν κανεις τι; μονο ν εισαι συμβιβασμενος μ ενα μετριο μισθο κ τπτ αλλο. Γιατροι που κανουν ειδικοτητα παιρνουν τα ιδια με ατομα χωρις πτυχιο που δπυλευουν ως πωλητες. Οι οποιοι πωλητες μια χαρα εχουν κι το αμαξι τους χωρις φορολογηση. Γι αυτο λεω οτι δε πρεπει να τσουβαλαζουμε υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις. 1
logistoulis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μωρε ξερω εγω τι λεω...παρακαλουσανε για ενα μεσο να βρεθει μια θεση, δε τους παιρνανε και μετα εκραζαν. Εχω τετοιους πολλους. Και για τους μισθους...τα νεα παιδια παιρνουν κανα 700αρι πχ σε υπουργεια οταν συνομηλικοι καθαριζουν πανω απο 1000αρι πρωτο μισθο σε πολυεθνικες. Βεβαια υπαρχουν κι αυτοι που ψαχνουν το 500αρικο εννοειται αλλα μιλαω τωρα για νεες ηλικιες , με πτυχια που βρισκουν δουλεια στο αντικειμενο. Να μπεις στο δημοσιο ν κανεις τι; μονο ν εισαι συμβιβασμενος μ ενα μετριο μισθο κ τπτ αλλο. Γιατροι που κανουν ειδικοτητα παιρνουν τα ιδια με ατομα χωρις πτυχιο που δπυλευουν ως πωλητες. Οι οποιοι πωλητες μια χαρα εχουν κι το αμαξι τους χωρις φορολογηση. Γι αυτο λεω οτι δε πρεπει να τσουβαλαζουμε υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις. ναι γενικά παίζει τσουβάλι το χιλιάρικο στις πολυεθνικές (όχι μόνο βέβαια, ίσα ίσα) υπάρχει μεν, αλλά όχι για όλους (ακόμα και με πτυχία και δε σημαίνει ότι θα ανέβει και ιδιαίτερα) και φυσικά σημαίνει 10-12ωρα+ στη δουλειά όσο πλησιάζεις ή περνάς το χιλιάρικο δεν είναι και τόσο παραδεισένια τα πράγματα όπως επίσης μπορεί να παίρνεις 500-600 να είσαι νοσοκόμος σε νοσοκομείο ή όχι και πολλά παραπάνω σαν γιατρός και να φτύνεις αίμα παντού υπάρχουν καλές και κακιές περιπτώσεις, είναι και θέμα τύχης πολλές φορές πέρα από το πόσο το κυνηγάς 1
Kapetanakos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ποιος τα λεει αυτα ρε συ; Μα τα θελετε και τα πιστευετε; Και στους δυο τομεις υπαρχουν θεσεις μεγαλυτερης ευθυνης και φυσικα πεφτουν ξεχεστηρια στο δημοσιο. Το αν θα εισαι καλος υπαλληλος εξαρταται απο το χαρακτηρα σου. Αν εισαι ρεμαλι, ρεμαλι θα σαι παντου. Στο δημοσιο δεν εχεις το φοβο της αμεσης απολυσης αλλα δε μπορεις να καθεσαι να τον παιζεις. Και μη μου πειτε για τοτε που πηγατε σε δημοσια υπηρεσια και δεν εξυπηρετηθηκατε καλα γιατι αυτο εχει καραμελα ο Ελληνας. Ποσες και ποσες φορες δεν εχω παει σε ιδιωτικη επιχειρηση και οι υπαλληλοι ηταν για τα μπαζα.... Γενικα ειναι ενα θεμα αυτο στην ελλαδα. Παλαιοτερα προσπαθουσαν ολοι να μπουν στο δημοσιο κι οσοι δε τα καταφερναν , απο τη ζηλια τους εκραζαν μετα. Εχω τετοια παραδειγματα. Οι του ιδιωτικου ομως δε κοιτανε τις παροχες που εχουν... αμαξια λαπτοπ κινητα ιδιωτικες ασφαλισεις, αρκετα μεγαλυτερους μισθους συγκριτικα, μεγαλυτερα περιθωρια εξελιξης. Και βεβαια οι κρατησεις και στους δυο τομεις ειναι πολλες, οπως και η φορολογηση. Ας σταματησουμε πια να τσουβαλιαζουμε πιστευοντας οτι τα ξερουμε ολα... (Εχω γονεις εναν ιδιωτικο εναν δημοσιο) εγω φιλε εκει που δουλευω η μοναδικη παροχη ειναι ενα σαντουιτς...ουτε αμαξια ουτε λαπτοπ ουτε εκτος εδρας. κυριακες αργιες στανταρακια και πληρωνονται κανονικα οχι διπλα. παραγω στο 8ωρο μου τα 4πλα απο οτι πληρωνομαι,οι υπερωριες μου σε εναν νορμαλ μηνα ειναι 36 ωρες με 38 δεν θες να μαθεις οταν εχει φουλ δουλεια. εγω σου μιλαω για εμενα οχι για τους γονεις μου. ευθυνες πανω στο κεφαλι μου?αμετρητες...... ο ιδωτικος δεν συγκρινεται με τον δημοσιο...........απο οπου και αν πιαστεις. 3
margaritagr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 ναι γενικά παίζει τσουβάλι το χιλιάρικο στις πολυεθνικές (όχι μόνο βέβαια, ίσα ίσα) υπάρχει μεν, αλλά όχι για όλους (ακόμα και με πτυχία και δε σημαίνει ότι θα ανέβει και ιδιαίτερα) και φυσικά σημαίνει 10-12ωρα+ στη δουλειά όσο πλησιάζεις ή περνάς το χιλιάρικο δεν είναι και τόσο παραδεισένια τα πράγματα όπως επίσης μπορεί να παίρνεις 500-600 να είσαι νοσοκόμος σε νοσοκομείο ή όχι και πολλά παραπάνω σαν γιατρός και να φτύνεις αίμα παντού υπάρχουν καλές και κακιές περιπτώσεις, είναι και θέμα τύχης πολλές φορές πέρα από το πόσο το κυνηγάς Δε διαφωνώ καθόλου φίλε μου, απλά κάποιοι σκέφτονται και παρουσιάζουν μονο τη μια πλευρά ενώ υπάρχουν και άλλες Και θεμα τύχης ειναι και φιλοδοξίας και του ποςο ρεμάλι και τεμπέλης είσαι, ολα παίζουν ρόλο
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Να μπεις στο δημοσιο ν κανεις τι; μονο ν εισαι συμβιβασμενος μ ενα μετριο μισθο κ τπτ αλλο. Οσα και να παιρνεις φτιαχνεις προγραμμα στη ζωη σου. Κατι που δε μπορει να κανει ο υπαλληλος που αν δε πει καλημερα στο αφεντικο του θα απολυθει ουτε οι υπαληλλοι που 6 μηνες δουλευουν και 6 μηνες καθονται (σεζον) και διαφορα αλλα επαγγελματα. Το να βαζεις προγραμμα στα οικονομικα σου με βαση το σταθερο σου εισοδημα ειναι μεγαλο πραγμα οσα και να παιρνεις. 1
margaritagr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Οσα και να παιρνεις φτιαχνεις προγραμμα στη ζωη σου. Κατι που δε μπορει να κανει ο υπαλληλος που αν δε πει καλημερα στο αφεντικο του θα απολυθει ουτε οι υπαληλλοι που 6 μηνες δουλευουν και 6 μηνες καθονται (σεζον) και διαφορα αλλα επαγγελματα. Το να βαζεις προγραμμα στα οικονομικα σου με βαση το σταθερο σου εισοδημα ειναι μεγαλο πραγμα οσα και να παιρνεις. Κάποιος ομως δε συμβιβάζεται με το προγράμμα. Πρόσεξε δε διαφωνώ οτι ειναι σημαντικό! Αλλα τα χρήματα που Στάνταρντ θα παίρνεις μπορεί να μην φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες ή/και τις επιθυμίες σου. Όποτε απλά συμβιβάζεσαι σε μια ζωή που δε σου ταιριάζει, και δεν έχεις ευζωία απλά επιβίωση. Κάποιοι δεν έχουν ουτε αυτο, μαζί σου.
logistoulis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 και κάποιοι δε θέλουν ούτε να είναι υπαλληλίσκοι γιατί δε τους αρκούν τα χίλια, 2, 3 χιλιάδες ευρώ και ρισκάρουν να επιχειρήσουν όσο μεγαλύτερο το ρίσκο τόσο μεγαλύτερες οι απολαβές αν σου κάτσει και τόσο περισσότερο θα φας τα μούτρα σου αν αποτύχεις αφού θα βρεθείς με τεράστια χρέη πλέον όμως που η αβεβαιότητα χτυπάει κόκκινα, η σιγουριά του δημοσίου είναι περισσότερο θελκτική από ποτέ παλιά μπορεί να πήγαινες επειδή ησουν τεμπέλης, πλέον μπορείς να επικαλεστείς και ότι θες κάποια σταθερότητα στη ζωή σου και κάποτε μπορεί να απέρριπτες και το μισθό του δημοσίου, πλέον όπως έχει το πράγμα αμείβει καλύτερα από τον ιδιωτικό σε αρκετές περιπτώσεις, πράγμα πολύ κακό βέβαια για τη διαιώνιση της κρίσης και παράλογο αν σκεφτεί κανείς ότι το δημόσιο είναι η βασική αιτία της κρίσης 2
pontez2 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Υπομονή... Στο θέμα μας πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι πως το τεράστιο λάθος που γίνεται στη χώρα μας, είναι που τους βάζουν όλους στο τριπάκι να αποκτήσουν τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακά, κλπ κλπ γιατί ...έτσι πρέπει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό να τα κάνει όλα αυτά τυπικά χωρίς να σημαίνει ταυτόχρονα πως έχει ειδικές ικανότητες και δεξιότητες ώστε να τα αξιοποιήσει με τις επιπλέον σπουδές. Έχουμε δηλαδή κατόχους μεταπτυχιακών, που σε καμία περίπτωση δεν τους λες και ...ταλαντούχους στο αντικείμενό τους. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε άπειρο κόσμο με μεταπτυχιακά που είναι άνεργοι και ταυτόχρονα να μην υπάρχει κόσμος για να κάνει άλλες πιο "απλές" αλλά ταυτόχρονα βασικές εργασίες! Το πρόβλημα με τα μεταπτυχιακά ειναι πως οι περισσότεροι τα κάνουν απλά για το βιογραφικό. Οταν ο εκάστοτε πάει και κάνει σπουδές και μεταπτυχιακό στη διοικηση επιχειρήσεων, είτε έχει άνθρωπο που μπορει να τον βάλει σε εταιρεία, είτε δεν γνωρίζει την αγορά. Σπούδασε κάτι που στην Ελλάδα δε χρησιμεύει. Ξέρουμε ολοι δεκάδες μεταπτυχιακούς που δεν εργάζονται και δεκάδες αποφοιτους ΙΕΚ που εργάζονται με καλούς μισθους. Αυτό συμβαίνει ακριβως επειδή ο αποφοιτος ΙΕΚ καυστηρατζιδων, ειναι ένας άνθρωπος που ότι και να γίνει, θα έχει δουλεια. Το θέμα ειναι, εγω και εσύ, τι θέλουμε από τα παιδιά μας ή τους εαυτούς μας. Να κάνουν αυτή την απλή αλλά ταυτόχρονα βασική εργασία ή να κάνουν κάτι άλλο; O γηροκόμος για παράδειγμα ειναι μια δουλειά που δεν βρίσκεις εύκολα Έλληνα να την κάνει. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Καλοπληρωμένη εργασία. Είναι όμως εκπληκτικό το οτι υπάρχουν Έλληνες που πάνε στο Λονδίνο για να εργαστούν ως γηροκόμοι. 1
logistoulis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 mba συγκεκριμένα πολλοί πάνε και κάνουν για να εξελιχθούν στη δουλειά τους, γενικά είναι καλό να κάνεις μεταπτυχιακό όσο δουλεύεις (παρά το σκότωμα εφόσον ξέρεις ότι θα εκτιμηθεί) αν σε ενδιαφέρει να εκτιμηθεί από τη δουλειά σου μπορείς βέβαια να κάνεις και ένα μεταπτυχιακό που σου αρέσει για τη χαρά της επιστήμης.. εφόσον διαθέτεις τα χρήματα/χρόνο/όρεξη γιατί όχι;
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Υπομονή... Στο θέμα μας πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι πως το τεράστιο λάθος που γίνεται στη χώρα μας, είναι που τους βάζουν όλους στο τριπάκι να αποκτήσουν τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακά, κλπ κλπ γιατί ...έτσι πρέπει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό να τα κάνει όλα αυτά τυπικά χωρίς να σημαίνει ταυτόχρονα πως έχει ειδικές ικανότητες και δεξιότητες ώστε να τα αξιοποιήσει με τις επιπλέον σπουδές. Έχουμε δηλαδή κατόχους μεταπτυχιακών, που σε καμία περίπτωση δεν τους λες και ...ταλαντούχους στο αντικείμενό τους. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε άπειρο κόσμο με μεταπτυχιακά που είναι άνεργοι και ταυτόχρονα να μην υπάρχει κόσμος για να κάνει άλλες πιο "απλές" αλλά ταυτόχρονα βασικές εργασίες! Αυτό νομίζω συμβαίνει σε πολλές χώρες και πιο ανεπτυγμένες. Έχουν πρόβλημα να βρουν ανθρώπους για τεχνικές ή χειρονακτικές - πιο απλές δουλειές. Και πληρώνουν πολύ καλά όποιον μπορεί να τις κάνει! Ποιος τα λεει αυτα ρε συ; Μα τα θελετε και τα πιστευετε; Και στους δυο τομεις υπαρχουν θεσεις μεγαλυτερης ευθυνης και φυσικα πεφτουν ξεχεστηρια στο δημοσιο. Το αν θα εισαι καλος υπαλληλος εξαρταται απο το χαρακτηρα σου. Αν εισαι ρεμαλι, ρεμαλι θα σαι παντου. Στο δημοσιο δεν εχεις το φοβο της αμεσης απολυσης αλλα δε μπορεις να καθεσαι να τον παιζεις. Και μη μου πειτε για τοτε που πηγατε σε δημοσια υπηρεσια και δεν εξυπηρετηθηκατε καλα γιατι αυτο εχει καραμελα ο Ελληνας. Ποσες και ποσες φορες δεν εχω παει σε ιδιωτικη επιχειρηση και οι υπαλληλοι ηταν για τα μπαζα.... Γενικα ειναι ενα θεμα αυτο στην ελλαδα. Παλαιοτερα προσπαθουσαν ολοι να μπουν στο δημοσιο κι οσοι δε τα καταφερναν , απο τη ζηλια τους εκραζαν μετα. Εχω τετοια παραδειγματα. Οι του ιδιωτικου ομως δε κοιτανε τις παροχες που εχουν... αμαξια λαπτοπ κινητα ιδιωτικες ασφαλισεις, αρκετα μεγαλυτερους μισθους συγκριτικα, μεγαλυτερα περιθωρια εξελιξης. Και βεβαια οι κρατησεις και στους δυο τομεις ειναι πολλες, οπως και η φορολογηση. Ας σταματησουμε πια να τσουβαλιαζουμε πιστευοντας οτι τα ξερουμε ολα... (Εχω γονεις εναν ιδιωτικο εναν δημοσιο) Καλά αυτά αφορούν μικρό ποσοστό ιδιωτικών υπαλλήλων πιστεύω.
gatokoritso Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μωρε ξερω εγω τι λεω...παρακαλουσανε για ενα μεσο να βρεθει μια θεση, δε τους παιρνανε και μετα εκραζαν. Εχω τετοιους πολλους. Και για τους μισθους...τα νεα παιδια παιρνουν κανα 700αρι πχ σε υπουργεια οταν συνομηλικοι καθαριζουν πανω απο 1000αρι πρωτο μισθο σε πολυεθνικες. Βεβαια υπαρχουν κι αυτοι που ψαχνουν το 500αρικο εννοειται αλλα μιλαω τωρα για νεες ηλικιες , με πτυχια που βρισκουν δουλεια στο αντικειμενο. Να μπεις στο δημοσιο ν κανεις τι; μονο ν εισαι συμβιβασμενος μ ενα μετριο μισθο κ τπτ αλλο. Γιατροι που κανουν ειδικοτητα παιρνουν τα ιδια με ατομα χωρις πτυχιο που δπυλευουν ως πωλητες. Οι οποιοι πωλητες μια χαρα εχουν κι το αμαξι τους χωρις φορολογηση. Γι αυτο λεω οτι δε πρεπει να τσουβαλαζουμε υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις. ναι και οι θεσεις στις πολυεθνικες και για πωλητες ειναι τοσες πολλες που γιατι καποιος να κατσει να ασχοληθει με τη μονιμοτητα και την ασφαλεια ενας μισθου εστω και πενιχρου για τα λεγομενα σου..... λολ απλα 2
Anuminas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 O γηροκόμος για παράδειγμα ειναι μια δουλειά που δεν βρίσκεις εύκολα Έλληνα να την κάνει. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Καλοπληρωμένη εργασία. Είναι όμως εκπληκτικό το οτι υπάρχουν Έλληνες που πάνε στο Λονδίνο για να εργαστούν ως γηροκόμοι. ισχύει αυτο που λες, και γω ξέρω άτομα που ξενιτεύονται για να προσέχουν τους παππουδες και γριες της Αγγλιας οπως ισχύει και πως αυτος που τελειωνει ενα ιεκ της πλάκας ισως βρει και ευκολοτερα εργασια απο ενα αποφοιτο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή και μεταπτυχιακο. ωραια τα ειπες.
pontez2 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Καλά αυτά αφορούν μικρό ποσοστό ιδιωτικών υπαλλήλων πιστεύω. Οποιαδήποτε εταιρία απασχολεί πάνω απο συγκεκριμένο αριθμό ατόμων έχει υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενούς της. Ανάμεσα σε αυτές ειναι τα νοσοκομειακά προγράμματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πληρωμές πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών κ.ο.κ. Αυτά πηγάζουν απο επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις. Αν δε έχεις να κάνεις με μεγάλη επιχείρηση υπάρχουν και οι συλλογικές συμβάσεις. Δε ξέρω τι παίζει τωρα βέβαια με το μνημονιο. Οπότε σε πολλές περιπτώσεις η περίπτωση του ιδιωτικού τομέα ειναι σαφώς καλύτερη από τον δημοσιο που και τα χρηματα του πρωτοδιόριστου ειναι επίσης λίγα αλλά και πρόγραμμα υγείας δεν υπάρχει (ολοι στο ΙΚΑ) Είναι το λιγότερο αφελές να μιλάμε για προτίμηση στον δημοσιο τομέα, τη στιγμη που οι προσλήψεις στο δημόσιο γινονται με το σταγονόμετρο ενώ στον ιδιωτικό τομέα χρειάζεται πέρα από τα πτυχία και τη προϋπηρεσία, πολύ τύχη, δημόσιες σχέσεις κ.ο.κ. Καμία προτιμήση δεν υπάρχει. Όπου μπορει να εργαστει ο καθένας ειναι. 2
skiabox Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δωσε στον Ελληνα μια θεση στο (ελληνικο) δημοσιο και παρτου τη ψυχη. Πιστεύει κανείς ότι το καινούριο πάρτυ θα γίνει σε σκληρό νόμισμα; 1
fakiris31 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Πολύ απλή λύση: 20 ευρώ για κάθε κατάθεση αίτησης για θέση στο δημόσιο, τα οποία θα σου επιστραφούν αν τελικά πάρεις την θέση. Οι αιτήσεις θα μειωθούν δραστικά και θα μπορεί να έχει κάποια μικρά έσοδα ο ΑΣΕΠ. Νομίζω έχει παράβολο 15 η 18 ευρώ δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις