Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα έμαθα πρόσφατα ότι γίνεται κάποια επιχείρηση να κόβει αποδείξεις ή και τιμολόγια ηλεκτρονικά μέσω του excell αληθεύει? Πάντως είναι νόμιμο? Επίσης

Δημοσ.

Δεν ενδιαφέρει το κράτος πως κόβεις το τιμολόγιο πλέον.

Τιμολόγιο μπορείς να εκδώσεις και σε μία κόλα χαρτί Α4.

Το βασικό όλων είναι να περάσουν στις ΜΥΦ του Taxis.

Αν δεν περάσει εκεί, μιλάμε για απόκρυψη εσόδων και πρόστιμα.

Είδα που γράφεις και για αποδείξεις.

Νόμιμες αποδείξεις είναι αυτές από ταμειακή ή αυτές που έχουν σήμανση από ΕΑΦΔΣΣ.

Τουλάχιστον όσο αφορά εμπορεύματα.

Αν μιλάμε για παροχή υπηρεσιών και μια χειρόγραφη αρκεί.

Τα παραπάνω τα αναφέρω βάσει εμπειρίας, δεν είμαι λογιστής.

Δημοσ.

Άρα τυπώνεις 3 φορές την απόδειξη του πελάτη? Μια για τον πελάτη, μια για το λογιστή και μια για την επιχείρηση και τα βάζεις σε αντίστοιχο ντοσιέ? Είναι εύκολο να κάνουμε κάτι τέτοιο?

Επίσης πως θα αλλάζει ο αυξοντας αριθμος ; που είναι το κυριότερο πράγμα σε μια απόδειξη?

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικά για τις αποδείξεις ρώτα λογιστή... με αυτά μην παίζεις.

ΤΠΥ μπορείς και σε απλό χαρτί όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Απόδειξη κάποιοι ελ.επαγγ. δικαιούνται μη θεωρημένες (ιατροί, οδοντίατροι σίγουρα), αλλά μηχανικοί πχ θέλως τρυπημένο μπλοκ κλπ... αυτοί που δικαιούνται μη θεωρημένες δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να μην έχουν μπλοκάκι

Δημοσ.

καλησπέρα έμαθα πρόσφατα ότι γίνεται κάποια επιχείρηση να κόβει αποδείξεις ή και τιμολόγια ηλεκτρονικά μέσω του excell αληθεύει? Πάντως είναι νόμιμο? Επίσης

είναι απολύτως νόμιμο 

Ειδικά για τις αποδείξεις ρώτα λογιστή... με αυτά μην παίζεις.

ΤΠΥ μπορείς και σε απλό χαρτί όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Απόδειξη κάποιοι ελ.επαγγ. δικαιούνται μη θεωρημένες (ιατροί, οδοντίατροι σίγουρα), αλλά μηχανικοί πχ θέλως τρυπημένο μπλοκ κλπ... αυτοί που δικαιούνται μη θεωρημένες δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να μην έχουν μπλοκάκι

έχουν καταργηθεί τα θεωρημένα, ακόμα και αν έχεις κάτι τέτοιο το βάζεις στη άκρη αν θες και χρησιμοποιείς αθεώρητα 

το μόνο "θεωρημένο" πράγμα που απαιτεί διαδικασίες είναι οι ταμειακές 

φυσικά οτιδήποτε θεωρημένο έχεις το φυλάς για τυχόν έλεγχο ή διακοπή, αλλά νομίζω πλέον καταργήθηκαν και τα (αρκετά τσουχτερα) πρόστιμα για αυτά αν τα χάσεις, έτσι μου έλεγε μια εφοριακίνα αλλά ακόμα δεν έχει χρειαστεί να το διαπιστώσω 

Δημοσ.

είναι απολύτως νόμιμο 

Δεν ισχύει για εμπορεύματα.

Για εμπορεύματα ισχύει το παρακάτω:

Νόμιμες αποδείξεις είναι αυτές από ταμειακή ή αυτές που έχουν σήμανση από ΕΑΦΔΣΣ.

Δημοσ.

Δεν ισχύει για εμπορεύματα.

Για εμπορεύματα ισχύει το παρακάτω:

Χονδρική είναι ΟΛΑ αθεώρητα. Λιανική θες ταμειακή/μηχανισμό εκτός αν είσαι ειδική κατηγορία ή έχεις διακοπή ρεύματος ή είσαι εκτός έδρας. Οπότε και πάλι είναι αθεώρητα όλα.

• Like 1
Δημοσ.

αρα γινεται ή οχι; καλυτερα να ρωτησω λογιστη ;

πες οτι γινεται πως περνας τα δεδομενα; εχεις ενα φυλλο με προϊοντα και μετα στο διπλα τιμολογεις;  γενικα υπαρχει καποιο template στο ιντερνετ; ειχα βρει κατι στο youtube αλλα ετοιμο ρωταω αμα υπαρχει για να το προσαρμοσω. 

ευχαριστω εκ των προτερων 

Δημοσ.

αρα γινεται ή οχι; καλυτερα να ρωτησω λογιστη ;

πες οτι γινεται πως περνας τα δεδομενα; εχεις ενα φυλλο με προϊοντα και μετα στο διπλα τιμολογεις; γενικα υπαρχει καποιο template στο ιντερνετ; ειχα βρει κατι στο youtube αλλα ετοιμο ρωταω αμα υπαρχει για να το προσαρμοσω.

ευχαριστω εκ των προτερων

Ναι γίνεται για χονδρική.

Καλύτερα στήσε κάτι σε access για να έχεις βάση δεδομένων αν το έχεις. Αλλιώς χεράκια και εξέλ με αντιγραφή επικόλληση.

Υπόψιν σοβαρά προγράμματα κάνουν λιγότερο από 20€ το μήνα.

• Moderators
Δημοσ.

Υπόψιν σοβαρά προγράμματα κάνουν λιγότερο από 20€ το μήνα.

Θες να πεις 2-3 τέτοια, έστω σε ΠΜ; Γιατί κι εγώ τη δουλειά μου σε excel την κάνω μέχρι τώρα, καθώς τα σοβαρά προγράμματα που έχω βρει έχουν κανά 1500άρι αγορά και κανά 600άρι το χρόνο υποστήριξη.

Βέβαια, εγώ θέλω περισσότερα πράγματα (εμπορική διαχείρηση, αποθήκη κλπ), αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω ποιό σοβαρό πρόγραμμα τιμολόγησης και παρακολούθησης υπολοίπων έχει λιγότερο από 20 ευρώ το μήνα.

Δημοσ.

Θες να πεις 2-3 τέτοια, έστω σε ΠΜ; Γιατί κι εγώ τη δουλειά μου σε excel την κάνω μέχρι τώρα, καθώς τα σοβαρά προγράμματα που έχω βρει έχουν κανά 1500άρι αγορά και κανά 600άρι το χρόνο υποστήριξη.

Βέβαια, εγώ θέλω περισσότερα πράγματα (εμπορική διαχείρηση, αποθήκη κλπ), αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω ποιό σοβαρό πρόγραμμα τιμολόγησης και παρακολούθησης υπολοίπων έχει λιγότερο από 20 ευρώ το μήνα.

Σου έστειλα έχει αποθήκη εμπορική και λογιστική διαχείριση στα ελληνικά με αναζήτηση ΑΦΜ και κάνει και τη ΜΥΦ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...