theo23 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος με πλήρη απασχόληση και 25 ένσημα τον μήνα στο ΙΚΑ.Μου έγινε πρόταση να εργαστώ σε ιδιωτικό ΙΕΚ ως ωρομίσθιος μετά το τέλος του 8ωρου μου τα απογεύματα περιστασιακά (για μαθήματα λίγων ωρών).Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ώστε να είμαι φορολογικά καλυμμένος με τα οικονομικά του ΙΕΚ χωρίς να κάνω έναρξη επαγγέλματος (μπλοκάκι);Μπορώ να πληρώνομαι με τίτλο κτήσης (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης);2 ένσημα την ημέρα δεν γίνεται νομίζω να μου κολλάνε και από τις 2 δουλειές. Επίσης τίθεται και θέμα επιθεώρησης εργασίας που σύμφωνα με κάποιο από τα άρθρα τους απαγορεύει την απασχόληση άνω των 40 ωρών την εβδομάδα. Αν όμως υπογράψω κάποια υπεύθυνη δήλωση πως εις γνώσην μου θα εργάζομαι παραπάνω ώρες είναι ΟΚ;Να τονίσω πως πρόκειται για ιδιωτικό ΙΕΚ (αν παίζει κάποιο ρόλο)
zio10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Νομίζω ότι γίνεται να ασφαλιστείς και στις δύο δουλειές. Γινόταν μέχρι πρόσφατα δηλαδή, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.
logistoulis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Γίνεται μία χαρά απλά σαν συνταξιμα θα μετράνε μεχρι 25 το μήνα/300 το χρόνο 1
theo23 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Γίνεται μία χαρά απλά σαν συνταξιμα θα μετράνε μεχρι 25 το μήνα/300 το χρόνο Οπότε αν το ΙΕΚ με ασφαλίσει και αυτό κανονικά στο ΙΚΑ θα είμαι καλυμμένος σωστά; Απλά τα συντάξιμα ένσημα μου θα είναι αυτο που γράφεις. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να επέμβει η επιθεώρηση εργασίας πως απασχολούμαι πάνω από 8 ώρες την ίδια ημέρα; Ή επειδή θα εργαστώ περιστασιακά (και όχι με κάποια σύμβαση εξαρτημένης εργασίας) στον δεύτερο εργοδότη δεν θα μπορεί να επέμβει;
logistoulis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 τι εννοείς περιστασιακά; με μπλοκάκι; με απόδειξη δαπάνης; αν δεν υπάρχει η κλασσική πρόσληψη είσαι σε τελείως άλλο καθεστώς από τους υπαλλήλους και δεν ελέγχεται κάποιο ωράριό σου πχ (δεν αναγράφεσαι σε πίνακα προσωπικού για να σε ελέγξει η επιθεώρηση) απλά πλέον που έχουμε εφκα χώνεται το κράτος και ζητάει εισφορές από παντού, οπότε δεν γίνεται πλέον η όποια δηλωμένη σου εργασία να μην έχει εισφορές σε ο,τι καθεστώς και αν είναι (πχ οι ευκαιριακές και περιστασιακές που λες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις "καλύπτουν" κανονική μισθωτή εργασία και επιλέγονταν ως λύση ακόμα και από πολύ μεγάλες εταιρείες για να μην πληρώνουν εισφορές) αυτό πρακτικά δε σε ενδιαφέρει τόσο, κόστος για τον εργοδότη είναι, εσύ σαν κύριο θετικό έχεις ότι με αυξημένες εισφορές ίσως πάρεις κάποια λεφτά παραπάνω στη συνταξή σου από τη στιγμή που συμφωνήσετε ποιο θα είναι το πληρωτέο σου βεβαίως
theo23 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 τι εννοείς περιστασιακά; με μπλοκάκι; με απόδειξη δαπάνης; αν δεν υπάρχει η κλασσική πρόσληψη είσαι σε τελείως άλλο καθεστώς από τους υπαλλήλους και δεν ελέγχεται κάποιο ωράριό σου πχ (δεν αναγράφεσαι σε πίνακα προσωπικού για να σε ελέγξει η επιθεώρηση) απλά πλέον που έχουμε εφκα χώνεται το κράτος και ζητάει εισφορές από παντού, οπότε δεν γίνεται πλέον η όποια δηλωμένη σου εργασία να μην έχει εισφορές σε ο,τι καθεστώς και αν είναι (πχ οι ευκαιριακές και περιστασιακές που λες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις "καλύπτουν" κανονική μισθωτή εργασία) αυτό πρακτικά δε σε ενδιαφέρει τόσο, κόστος για τον εργοδότη είναι, εσύ σαν κύριο θετικό έχεις ότι με αυξημένες εισφορές ίσως πάρεις κάποια λεφτά παραπάνω στη συνταξή σου από τη στιγμή που συμφωνήσετε ποιο θα είναι το πληρωτέο σου βεβαίως Πολύ κατανοητά όλα αυτά που μου αναφέρεις. Σε ευχαριστώ.. Για να μην γίνει πολύ μπέρδεμα ας γίνει πιο απλή η ερώτηση μου. Ιδιωτικός υπάλληλος με 25 ένσημα ΙΚΑ τον μήνα που θέλει να εργαστεί σε ιδιωτικό ΙΕΚ (μετά το πέρας του 8ωρου) για λίγες ώρες και ενδεχομένως όχι καθημερινά (όταν και αφού υπάρξουν τμήματα για μαθήματα παράδειγμα 1 τμήμα το 2μηνο) τι τον συμφέρει να κάνει με το ΙΕΚ ώστε να είναι σε όλα νόμιμος (οτιδήποτε άλλο εκτός απο μπλοκάκι);;;
logistoulis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 το θέμα δεν είναι τι συμφέρει εσένα αλλά τι συμφέρει τον εργοδότη, αυτός θα αποφασίσει εσένα το πώς θα σε πάρει σου είναι σχετικά αδιάφορο, προφανώς το πιο συμφέρον είναι με πρόσληψη γιατί έτσι θα έχει και περισσότερες υποχρεώσεις απέναντί σου και το πλέον ασύμφορο είναι να κάνεις έναρξη στην εφορία για παροχή υπηρεσίών που δε θα σου μένει φράγκο από εισφορές/φόρους/λογιστικά κόστη η απόδειξη δαπάνης είναι ενδιάμεση λύση και για τους δυο και από τη στιγμή που έχεις ήδη δουλειά πλήρους απασχόλησης δε σε νοιάζει, αν ήταν η μοναδική σου εργασία έτσι πακέτο
theo23 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 το θέμα δεν είναι τι συμφέρει εσένα αλλά τι συμφέρει τον εργοδότη, αυτός θα αποφασίσει εσένα το πώς θα σε πάρει σου είναι σχετικά αδιάφορο, προφανώς το πιο συμφέρον είναι με πρόσληψη γιατί έτσι θα έχει και περισσότερες υποχρεώσεις απέναντί σου και το πλέον ασύμφορο είναι να κάνεις έναρξη στην εφορία για παροχή υπηρεσίών που δε θα σου μένει φράγκο από εισφορές/φόρους/λογιστικά κόστη η απόδειξη δαπάνης είναι ενδιάμεση λύση και για τους δυο και από τη στιγμή που έχεις ήδη δουλειά πλήρους απασχόλησης δε σε νοιάζει, αν ήταν η μοναδική σου εργασία έτσι πακέτο Άψογα...Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα