Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα

ο ξάδερφος μου είναι λάτρης των εξορμήσεων στη φύση και μιας και πλησιάζουν τα γενέθλιά του σκέφτομαι να του πάρω ένα σχετικό δώρο

στην αρχή έλεγα να του πάρω ένα μαχαίρι αλλά κάτι τέτοιο θα του πάρει η κοπέλα του, οπότε σκέφτηκα να του πάρω ...έναν αναπτήρα γιατί το να έχεις φωτιά είναι πολύ σημαντικό στη φύση (σύμφωνα με το survivor χιχι)

δεν θέλω να τον ρωτήσω για να μη χαλάσω την έκπληξη οπότε βαδίζω στα τυφλά

θα ήθελα έναν αναπτήρα που δε σβήνει εύκολα στον αέρα και να υπάρχει τρόπος να ξαναγεμίζει

τιμή δεν σκέφτομαι

και 50 ευρώ να κάνει δεν με νοιάζει

νομίζω αυτά  :-D

ευχαριστώωωωω

Δημοσ.

Βασικα σαν ιδεα εχεις σκεφτει να του παρεις ενα μικρο γκαζακι, κατσαρολακι και αναπτηρα?

Εκτος και αν δεν ειναι αυτου του τυπου των εξορμησεων. 

Δημοσ.

ναι αυτού του τύπου είναι

βγαίνει μόνος ή με παρέα και πάνε για 5-6 μέρες σε ένα δάσος πχ

τον αναπτήρα τον σκέφτηκα όπως θα είδες γι αυτό θέλω να του πάρω κάποιον καλό (αν υπάρχει κάτι τέτοιο)

να μη σβήνει με αέρα, να ανάβει με βροχή και τέτοια

Δημοσ.

ναι αυτού του τύπου είναι

βγαίνει μόνος ή με παρέα και πάνε για 5-6 μέρες σε ένα δάσος πχ

τον αναπτήρα τον σκέφτηκα όπως θα είδες γι αυτό θέλω να του πάρω κάποιον καλό (αν υπάρχει κάτι τέτοιο)

να μη σβήνει με αέρα, να ανάβει με βροχή και τέτοια

Για hardcore καταστάσεις.

https://www.lightgear.gr/firestarter-simple.html

• Like 3
Δημοσ.

κάτι τέτοιο έχω δει στο survivor

όντως hardcore καταστάσεις

ερώτηση: το μαγνήσιο κάποια στιγμή φθείρεται έτσι; 

Όλα φθείρονται, απλά δεν νομίζω να αναβει φωτιές κάθε τρεις και λίγο...

Δημοσ.

Επειδη δε τα παω καλα με αυτα τα κολπα, να κανω μια αφελη ερωτηση:

Τι διαφορα εχει ο αναπτηρας επιβιωσης απο τον απλο αναπτηρα, περα απο την προφανη (πολλαπλασια τιμη); Φωτια δεν αναβουν και οι δυο;

Δημοσ.

Γιατί να ζοριζεται κανείς με σπινθηριστές όταν υπάρχουν αναπτηρες σαν τους παρακάτω στα ειδη καπνιστών.

http://m.ebay.co.uk/itm/172316595711

υπάρχουν και με 2 ή 4 turbo jet και ανάβουν και με αέρα.

Δημοσ.

Γιατί να ζοριζεται κανείς με σπινθηριστές όταν υπάρχουν αναπτηρες σαν τους παρακάτω στα ειδη καπνιστών.

http://m.ebay.co.uk/itm/172316595711

υπάρχουν και με 2 ή 4 turbo jet και ανάβουν και με αέρα.

Γιατί όταν είσαι σε καταστάσεις επιβίωσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο αυτές οι παπαριές να εγκαταλείπουν, επειδή μπάζουν νερά-υγρασία + ότι θέλουν γέμισμα με αέριο. Ενώ με τον σπινθηριστή και λίγες ίνες ξύλου σε ένα σακουλάκι στεγνές, ανάβεις σίγουρα φωτιά σε χρόνο dt και ας είναι ο σπινθηριστής από πάνω μεχρι κάτω γεμάτος νερά και λάσπες κι ας έχει χτυπηθεί 15000 φορές. 

Υπόψιν OP αυτός που πόσταρα από Ελλάδα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ. Ψάξε σε φυσικό κατάστημα με τέτοια είδη.

https://youtu.be/cW9QfWhs0zA

Δημοσ.

+1 στον σπινθηριστη. Τετοιοι τυποι των εξορμησεων στη φυση εντυπωσιαζονται απο πραγματα που ειναι ψαγμενα κσι φτιαγμενα για αυτους.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα σαν ιδεα εχεις σκεφτει να του παρεις ενα μικρο γκαζακι, κατσαρολακι και αναπτηρα?

Εκτος και αν δεν ειναι αυτου του τυπου των εξορμησεων.

Σιγα μη του παρει και φουρνακι μικροκυματων..

Σκεψου τι δεν εχει και χρειαζετε και παρτου αυτο. Αναπτηρα πιστευω θα εχει λογικα...και αν ειναι οντως hardcore τις επιβιωσης εγω θα του περνα δυο κλαδια ξυλο και ασε να τα βγαλει περα μονος :P

Δημοσ.

Σιγα μη του παρει και φουρνακι μικροκυματων..

Σκεψου τι δεν εχει και χρειαζετε και παρτου αυτο. Αναπτηρα πιστευω θα εχει λογικα...και αν ειναι οντως hardcore τις επιβιωσης εγω θα του περνα δυο κλαδια ξυλο και ασε να τα βγαλει περα μονος :P

ΑΝ ειχες καμια ιδεα απο camping και απο ατομα που πανε μακρια απο τον πολιτισμο, θα ηξερες οτι παρα πολλοι απο αυτους εχουν ενα μεγαλο γκαζακι και κατι σε κατσαρολακι/τηγανι για να μαγειρευουν. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...