Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανει σχετικα με την συγκεκριμενη ιστιοσελιδα πληροφοριες σχετικα με το πως μπορει μια ιδεα απο προτοτυπο να βγει σε παραγωγη,τι ισχυει στην Ελλαδα με τα χρηματα αυτο τον επενδυτων και γενικα αν καποιος εχει πληροφοριες που μπορουν να βοηθησουν ενα ατομο να ξεκινησει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Αυτό που μπορώ να σου πω ειναι πως υπάρχει και το Kickstarter ως αντίστοιχο! Κατα καιρούς κάνω ψώνια από 'κει :P

Απο ότι κατάλαβα, πρέπει αρχικά να υπολογίσεις κόστος για υλικά, προμηθευτές υλικών, να φτιάξεις ένα βίντεο να εξηγείς τι πουλάς και τι επιδιώκεις και τέλος να κατασκευάσεις ένα πρωτότυπο.....

Δημοσ.

Δηλαδή δεν πρεπει να εχω φτιαξει ενα προτοτυπο εξαρχης και να παρω λεφτα απο τους επενδυτες μου για να το αναπτυξω και κατι πολυ πιο σημαντικο στην χωρα που ζουμε πως μπορω να πω οκ τελειωσα με την αναπτυξη και το προιων μου ειναι ετοιμο να βγει στην παραγωγη τι κανω μετα? 

Δημοσ.

Μεχρι να μαζεψουν τα λεφτα να αγορασουν μηχανηματα και να κανουμ παραγωγη οι ασιατες το χουμ βγαλει ηδη απο την 1η βδομαδα..

Αλλα οκ τα λεφτα θα τα παρουν...

Απο ελλαδα η μονη που τα καταφερε αληθινα πιστευω ειναι η taxibeat..

Δημοσ.

Δηλαδή δεν πρεπει να εχω φτιαξει ενα προτοτυπο εξαρχης και να παρω λεφτα απο τους επενδυτες μου για να το αναπτυξω και κατι πολυ πιο σημαντικο στην χωρα που ζουμε πως μπορω να πω οκ τελειωσα με την αναπτυξη και το προιων μου ειναι ετοιμο να βγει στην παραγωγη τι κανω μετα?

Θα εχεις φτιάξει ένα πρωτότυπο, αλλά ποιος ειναι ο σκοπός σου? Να χρηματοδοτήσουν ΜΟΝΟ την ιδέα σου ή να πουλήσεις ένα προϊόν με αρχικά χαμηλή τιμή?

Η χρηματοδότηση ιδέας σπάνια πιάνει, η χρηματοδότηση προϊόντος ειναι πιο σίγουρη να πιάσει στόχο....

Δεν μας είπες τι σκοπεύεις να παράξεις???

Πριν ξεκινήσεις εκστρατεία στο Kickstarter/indiegogo, πρέπει αρχικά να υπολογίσεις τα έξοδα για υλικά από προμηθευτές και ταυτόχρονα να υπολογίσεις το κέρδος που θα εχεις από την παραγωγή....

Οταν κανεις εκστρατεία βάζεις ένα στόχο, πχ θέλω 10000 ευρω για να παράγω το "τάδε" τον Ιούλιο του 2017.Αν πιάσεις τον στόχο και μόνο (100% και άνω), απόδεσμευονται τα λεφτά, αλλιώς......αλλά για να πεις πως θα βγάλεις κατι πρέπει να ξεπεράσεις τον χρηματικό στόχο που έθεσες....

Αυτοί που κάνουν εκστρατείες στο Kickstarter, έχουν γερές πλάτες....

Να στο πω αλλιώς...πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς να σου κάνουν οικονομοτεχνική μελέτη....δες μερικές εκστρατείες πως ειναι δομημένες να πάρεις μια ιδέα...

Δημοσ.

Απο όλα αυτά τα site, μόνο το Kickstarter είναι το πιό σοβαρό, οπου πρέπει ήδη να έχεις ένα πρωτότυπο πρίν ξεκινήσεις το campain.

Το indiegogo είναι πολύ χαλαρό σε αυτά τα θέματα, μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς πρωτότυπο, απλά και μόνο με την ιδέα, ενώ δίνει και επιλογή για flexible funding, δήλαδή πιάσεις δέν πιάσεις το στόχο, παίρνεις όλα τα λεφτά που έχουν κάνει pledge μεχρι τότε.

Δέν είναι τυχαίο ότι όλα τα μουφο πρότζεκτ, όπως Batterizer, Triton, Solar roadways κτλ έχουν ανοίξει στο indiegogo, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι δέν φιλοξενούνται και σοβαρά πρότζεκτ εκεί.

Δημοσ.

Αν τελικά δεν καταφέρεις να ολοκληρώσεις το project ενώ έχεις συγκεντρώσει τα λεφτά πρέπει να τα επιστρέψεις; Αν δεν το κάνεις ποιος σε κυνηγάει;

Δημοσ.

Αν τελικά δεν καταφέρεις να ολοκληρώσεις το project ενώ έχεις συγκεντρώσει τα λεφτά πρέπει να τα επιστρέψεις; Αν δεν το κάνεις ποιος σε κυνηγάει;

Αυτοι που πληρωσαν .Και υπαρχουν αρκετα παραδειγματα τετοιων project αν ψαξεις στο google.Ενα που απετυχε για το οποιο διαβαζα προσφατα ειναι το lily drone 

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης ως πλέον αποτυχημένο project ειναι το pebble 2 μιας και εξαγοράστηκε από τη Fitbit :)

Ελάχιστοι πήραν τα λεφτά τους πίσω :) Και υποτίθεται στο Kickstarter που ειναι συνεπής!Κρίμα που απέτυχε, έχω το pebble time και ειναι τέλειο....

Ο TS δεν απανταει, μάλλον τον αποθαρρυναμε :)

Δημοσ.

Οποτε πρακτικα δεν εχει ελπιδα καποιος με ενα μικρο ποσο να διαθεσει για μια ιδεα να καταφερει κατι...Η αρχικη ιδεα μου ηταν να φτιάξω μια μικρη γεννήτρια υδρογονου που θα εκανε ηλεκτρόλυση με ηλιο και θα λειτουργουσε μετα με το αποθηκευμένο υδρογονο για να παραξει ρευμα...Σαν τα φωτοβολταϊκά με μπαταριες απλα με την διαφορα οτι θα ειναι πολυ πιο μικρο και θα παραγει περισσότερη ενεργεία.  

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε πρακτικα δεν εχει ελπιδα καποιος με ενα μικρο ποσο να διαθεσει για μια ιδεα να καταφερει κατι...Η αρχικη ιδεα μου ηταν να φτιάξω μια μικρη γεννήτρια υδρογονου που θα εκανε ηλεκτρόλυση με ηλιο και θα λειτουργουσε μετα με το αποθηκευμένο υδρογονο για να παραξει ρευμα...Σαν τα φωτοβολταϊκά με μπαταριες απλα με την διαφορα οτι θα ειναι πολυ πιο μικρο και θα παραγει περισσότερη ενεργεία.

Έχεις φτιάξει κάποιο πρωτότυπο που να λειτουργεί;

• Moderators
Δημοσ.

Δε θα μπορούσες ν' απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία που ασχολείται με την ενέργεια;

Δημοσ.

Άμα έχεις λειτουργικό πρότυπο δοκίμασε την τύχη σου .Απλά αν αποφασίσεις να το κάνεις κάντο σωστά με οικονομικες,τεχνικές μελέτες και με σωστά πλάνο για την συνέχεια σε περίπτωση που εξασφαλίσεις την οποιαδήποτε χρηματοδότηση.

Δημοσ.

Αν και τεχνικα, δεν γνωριζω αν ειναι κατι πρωτοτυπο ως συσκευη (κοινως δεν εχει παραχθει απο άλλους), το συγκεκριμενο θα ειναι δυσκολο να χρηματοδοτηθει για ενα και μονο λογο...Ειναι μια πολυπλοκη ιδεα, οσο παραξενο και να ακουγεται.....

Το kickstarter χρησιμοποιηται κυρως για μαζικη παραγωγη σχετικα φτηνων αντικειμενων (πχ δερματινα πορτοφολια, ταινιες μικρου μηκους, επιτραπεζια κ.α.)....

Χωρις να εχω διαθεση να σου την πω, ειπες μια λεξη κλειδι με την οποία που δυσκολα θα επειθες τους αλλους: "Ήλιο" :D και εννοω πως δεν εχουν σε τοση αφθονια τον ήλιο όσο εμείς ;)

Δεν ξερω αν θα ακουστει χαζο, αλλα θα μπορουσες με καποιο τρόπο να το πατενταρεις (εφοσον ειναι πρωτοτυπο) και να το προωθησεις σε νησια ως ενναλλακτικό τρόπο εξοικονομησης χρηματων.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...