Combodia Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανει σχετικα με την συγκεκριμενη ιστιοσελιδα πληροφοριες σχετικα με το πως μπορει μια ιδεα απο προτοτυπο να βγει σε παραγωγη,τι ισχυει στην Ελλαδα με τα χρηματα αυτο τον επενδυτων και γενικα αν καποιος εχει πληροφοριες που μπορουν να βοηθησουν ενα ατομο να ξεκινησει κατι τετοιο.
kioukiou800 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Αυτό που μπορώ να σου πω ειναι πως υπάρχει και το Kickstarter ως αντίστοιχο! Κατα καιρούς κάνω ψώνια από 'κει Απο ότι κατάλαβα, πρέπει αρχικά να υπολογίσεις κόστος για υλικά, προμηθευτές υλικών, να φτιάξεις ένα βίντεο να εξηγείς τι πουλάς και τι επιδιώκεις και τέλος να κατασκευάσεις ένα πρωτότυπο.....
Combodia Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δηλαδή δεν πρεπει να εχω φτιαξει ενα προτοτυπο εξαρχης και να παρω λεφτα απο τους επενδυτες μου για να το αναπτυξω και κατι πολυ πιο σημαντικο στην χωρα που ζουμε πως μπορω να πω οκ τελειωσα με την αναπτυξη και το προιων μου ειναι ετοιμο να βγει στην παραγωγη τι κανω μετα?
kage Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Μεχρι να μαζεψουν τα λεφτα να αγορασουν μηχανηματα και να κανουμ παραγωγη οι ασιατες το χουμ βγαλει ηδη απο την 1η βδομαδα.. Αλλα οκ τα λεφτα θα τα παρουν... Απο ελλαδα η μονη που τα καταφερε αληθινα πιστευω ειναι η taxibeat..
kioukiou800 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δηλαδή δεν πρεπει να εχω φτιαξει ενα προτοτυπο εξαρχης και να παρω λεφτα απο τους επενδυτες μου για να το αναπτυξω και κατι πολυ πιο σημαντικο στην χωρα που ζουμε πως μπορω να πω οκ τελειωσα με την αναπτυξη και το προιων μου ειναι ετοιμο να βγει στην παραγωγη τι κανω μετα? Θα εχεις φτιάξει ένα πρωτότυπο, αλλά ποιος ειναι ο σκοπός σου? Να χρηματοδοτήσουν ΜΟΝΟ την ιδέα σου ή να πουλήσεις ένα προϊόν με αρχικά χαμηλή τιμή? Η χρηματοδότηση ιδέας σπάνια πιάνει, η χρηματοδότηση προϊόντος ειναι πιο σίγουρη να πιάσει στόχο.... Δεν μας είπες τι σκοπεύεις να παράξεις??? Πριν ξεκινήσεις εκστρατεία στο Kickstarter/indiegogo, πρέπει αρχικά να υπολογίσεις τα έξοδα για υλικά από προμηθευτές και ταυτόχρονα να υπολογίσεις το κέρδος που θα εχεις από την παραγωγή.... Οταν κανεις εκστρατεία βάζεις ένα στόχο, πχ θέλω 10000 ευρω για να παράγω το "τάδε" τον Ιούλιο του 2017.Αν πιάσεις τον στόχο και μόνο (100% και άνω), απόδεσμευονται τα λεφτά, αλλιώς......αλλά για να πεις πως θα βγάλεις κατι πρέπει να ξεπεράσεις τον χρηματικό στόχο που έθεσες.... Αυτοί που κάνουν εκστρατείες στο Kickstarter, έχουν γερές πλάτες.... Να στο πω αλλιώς...πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς να σου κάνουν οικονομοτεχνική μελέτη....δες μερικές εκστρατείες πως ειναι δομημένες να πάρεις μια ιδέα...
Fubar.gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Απο όλα αυτά τα site, μόνο το Kickstarter είναι το πιό σοβαρό, οπου πρέπει ήδη να έχεις ένα πρωτότυπο πρίν ξεκινήσεις το campain. Το indiegogo είναι πολύ χαλαρό σε αυτά τα θέματα, μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς πρωτότυπο, απλά και μόνο με την ιδέα, ενώ δίνει και επιλογή για flexible funding, δήλαδή πιάσεις δέν πιάσεις το στόχο, παίρνεις όλα τα λεφτά που έχουν κάνει pledge μεχρι τότε. Δέν είναι τυχαίο ότι όλα τα μουφο πρότζεκτ, όπως Batterizer, Triton, Solar roadways κτλ έχουν ανοίξει στο indiegogo, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι δέν φιλοξενούνται και σοβαρά πρότζεκτ εκεί.
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Αν τελικά δεν καταφέρεις να ολοκληρώσεις το project ενώ έχεις συγκεντρώσει τα λεφτά πρέπει να τα επιστρέψεις; Αν δεν το κάνεις ποιος σε κυνηγάει;
solton57010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Αν τελικά δεν καταφέρεις να ολοκληρώσεις το project ενώ έχεις συγκεντρώσει τα λεφτά πρέπει να τα επιστρέψεις; Αν δεν το κάνεις ποιος σε κυνηγάει; Αυτοι που πληρωσαν .Και υπαρχουν αρκετα παραδειγματα τετοιων project αν ψαξεις στο google.Ενα που απετυχε για το οποιο διαβαζα προσφατα ειναι το lily drone 1
kioukiou800 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Επίσης ως πλέον αποτυχημένο project ειναι το pebble 2 μιας και εξαγοράστηκε από τη Fitbit Ελάχιστοι πήραν τα λεφτά τους πίσω Και υποτίθεται στο Kickstarter που ειναι συνεπής!Κρίμα που απέτυχε, έχω το pebble time και ειναι τέλειο.... Ο TS δεν απανταει, μάλλον τον αποθαρρυναμε
Combodia Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Οποτε πρακτικα δεν εχει ελπιδα καποιος με ενα μικρο ποσο να διαθεσει για μια ιδεα να καταφερει κατι...Η αρχικη ιδεα μου ηταν να φτιάξω μια μικρη γεννήτρια υδρογονου που θα εκανε ηλεκτρόλυση με ηλιο και θα λειτουργουσε μετα με το αποθηκευμένο υδρογονο για να παραξει ρευμα...Σαν τα φωτοβολταϊκά με μπαταριες απλα με την διαφορα οτι θα ειναι πολυ πιο μικρο και θα παραγει περισσότερη ενεργεία. 1
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Οποτε πρακτικα δεν εχει ελπιδα καποιος με ενα μικρο ποσο να διαθεσει για μια ιδεα να καταφερει κατι...Η αρχικη ιδεα μου ηταν να φτιάξω μια μικρη γεννήτρια υδρογονου που θα εκανε ηλεκτρόλυση με ηλιο και θα λειτουργουσε μετα με το αποθηκευμένο υδρογονο για να παραξει ρευμα...Σαν τα φωτοβολταϊκά με μπαταριες απλα με την διαφορα οτι θα ειναι πολυ πιο μικρο και θα παραγει περισσότερη ενεργεία. Έχεις φτιάξει κάποιο πρωτότυπο που να λειτουργεί;
Moderators Kercyn Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δε θα μπορούσες ν' απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία που ασχολείται με την ενέργεια;
solton57010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Οποτε πρακτικα δεν εχει ελπιδα καποιος με ενα μικρο ποσο να διαθεσει για μια ιδεα να καταφερει κατι...Η αρχικη ιδεα μου ηταν να φτιάξω μια μικρη γεννήτρια υδρογονου που θα εκανε ηλεκτρόλυση με ηλιο και θα λειτουργουσε μετα με το αποθηκευμένο υδρογονο για να παραξει ρευμα...Σαν τα φωτοβολταϊκά με μπαταριες απλα με την διαφορα οτι θα ειναι πολυ πιο μικρο και θα παραγει περισσότερη ενεργεία. Άμα έχεις λειτουργικό πρότυπο δοκίμασε την τύχη σου .Απλά αν αποφασίσεις να το κάνεις κάντο σωστά με οικονομικες,τεχνικές μελέτες και με σωστά πλάνο για την συνέχεια σε περίπτωση που εξασφαλίσεις την οποιαδήποτε χρηματοδότηση.
manousos82003 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Οποτε πρακτικα δεν εχει ελπιδα καποιος με ενα μικρο ποσο να διαθεσει για μια ιδεα να καταφερει κατι...Η αρχικη ιδεα μου ηταν να φτιάξω μια μικρη γεννήτρια υδρογονου που θα εκανε ηλεκτρόλυση με ηλιο και θα λειτουργουσε μετα με το αποθηκευμένο υδρογονο για να παραξει ρευμα...Σαν τα φωτοβολταϊκά με μπαταριες απλα με την διαφορα οτι θα ειναι πολυ πιο μικρο και θα παραγει περισσότερη ενεργεία. Αν και τεχνικα, δεν γνωριζω αν ειναι κατι πρωτοτυπο ως συσκευη (κοινως δεν εχει παραχθει απο άλλους), το συγκεκριμενο θα ειναι δυσκολο να χρηματοδοτηθει για ενα και μονο λογο...Ειναι μια πολυπλοκη ιδεα, οσο παραξενο και να ακουγεται..... Το kickstarter χρησιμοποιηται κυρως για μαζικη παραγωγη σχετικα φτηνων αντικειμενων (πχ δερματινα πορτοφολια, ταινιες μικρου μηκους, επιτραπεζια κ.α.).... Χωρις να εχω διαθεση να σου την πω, ειπες μια λεξη κλειδι με την οποία που δυσκολα θα επειθες τους αλλους: "Ήλιο" και εννοω πως δεν εχουν σε τοση αφθονια τον ήλιο όσο εμείς Δεν ξερω αν θα ακουστει χαζο, αλλα θα μπορουσες με καποιο τρόπο να το πατενταρεις (εφοσον ειναι πρωτοτυπο) και να το προωθησεις σε νησια ως ενναλλακτικό τρόπο εξοικονομησης χρηματων.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα