Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω έρευνα αγοράς για έναν μικρό ηλιακό (100-120λτ) διπλής ενέργειας εως 500€.

Έχω βρει  αυτόν :https://www.skroutz.gr/s/3888407/Sole-%CE%97%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF-Eco-100-1-S125.html.

Γενικά είναι αξιόπιστο το ηλιόθερμο.Αν έχετε να μου προτεινετε κάτι άλλο ευχαρίστως να το δω

Δημοσ.

αν έχει μεγάλη απόσταση η ταράτσα από το σπίτι (άρα θα έχεις πολλά μέτρα σωλήνα) ,
κάτω από 150 λίτρα φτάνουν ίσα ίσα για 1 άτομο.

αν είναι από πάνω σου ακριβώς, βολεύεσαι και με 120 άρι. Ότι πάρεις να έχει 10ετή εγγύηση, και φυσικά να αλλάζεις ανώδια κάθε 2-5 χρόνια ανάλογα τα νερά και τη χρήση.

Α, επίσης , υπολόγισε κανένα 100 άρικο την τοποθέτηση με τα υλικά.

Δημοσ.

Κι επίσης, όσο πιο πολλά τα λίτρα, τόσο πιο πολύ αργεί να ζεστάθει=περισσότερη κατανάλωση (τον χειμώνα). Πάρε έναν να σε φθάνει κ να μην περισσεύει.

Δημοσ.

4ο όροφο είμαι (από πάνω ταράτσα) οπότε θα είναι μικρή η απόσταση ..έχετε κάποιο μοντέλο δοκιμασμένο?Ηλιόθερμο όχι λέτε?

Δημοσ.

Κι επίσης, όσο πιο πολλά τα λίτρα, τόσο πιο πολύ αργεί να ζεστάθει=περισσότερη κατανάλωση (τον χειμώνα). Πάρε έναν να σε φθάνει κ να μην περισσεύει.

Όσο όμως πιο λίγα τα λίτρα ("να μην περισσεύει") τόσο πιο χάλια κάλυψη θα έχεις τις μέρες με λίγο ήλιο και άρα θα χρειάζεται να τον ανάβεις συμπληρωματικά και τότε (=κατανάλωση μέρα που δεν θα 'πρεπε).

Στις ανανεώσιμες πηγές γενικά, οι "σωστά ασχολούμενοι και γνωρίζοντες" είναι της αντίθετης άποψης από την δική σου. Δηλαδή να περισσεύει.

(αν και ο ts δεν διευκρινίζει σχετικά με άτομα, πολύ φοβάμαι ότι θα έχει στο μυαλό του κάλυψη 2-3 ατόμων η οποία σαφώς και δεν "παίζει" με 100 ή 120 λίτρα, εκτός πια αν λέμε για Ιούλιο και Αύγουστο)

Δημοσ.

Ηλιο στην ελλαδα εχει 360 μερες και συζητάτε τι θα στοιχίσουν οι 5 μέρες συννεφιάς, ηλιακός κατω απο 140 δεν λεει εστω και για ενα ατομο, γιατι απλα ηλιακό δεν αλλαζεις καθε μερα, τον εβαλες παει τέλος

Δημοσ.

Πρόκειται για δυάρι το οποίο ανακαινίζω (οικονομικά) και θα μείνουν ένα με δύο άτομα.Αν έχετε υπόψη σας κάτι σχετικά αξιόπιστο σε αυτη την τιμή, παρακαλώ προτείνετε μου, μην το απλώνουμε γιατί το θέμα έχει συζητηθεί και σε άλλο μέρος του forum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...