Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον υπολογιστή που χρησιμοποιώ στη δουλειά λόγω του ότι απλά πάλιωσε.8 χρόνια τον εχω.Λογιστικές εφαρμογές,Office, σερφάρισμα (πολλές καρτέλες ανοιχτές συγχρόνως)μουσική ,όχι παιχνίδια είναι η σύνηθης χρήση.Το ποσό που σκέφτομαι είναι μέχρι 500 ευρώ .Όχι οθόνη και περιφερειακά.

Εχω προτάσεις για : ολοκαίνουργιο Dell ,(εδώ ξεφεύγουμε στο ποσό βέβαια), για ανακατασκευασμένο Dell (με εγγύηση) και φυσικά τις έτοιμες προτάσεις του Plaisio.Είδα κάποιες προτάσεις της Inovation αν τη λέω καλά στο e-shop,αλλά φοβάμαι να αυτοσχεδίασω χωρίς τη βοηθεια τεχνικού επειδή ειναι Η/Υ της δουλειάς.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης κάτι που δεν το καταλαβα καλά:μπορουμε να έχουμε συγχρόνως δεύτερο σκληρο κάποιον ssd ,ο οποίος θα κάνει και ένα είδος back up ? μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο αλλά ενδεχομένως να μην το μεταφέρω σωστα εδώ.

Δημοσ.

Κοίτα σίγουρα ο ssd δεν είναι ότι καλύτερο για το backup, καλύτερα να είναι ο πρώτος ο ssd, και ο μηχανικός να είναι για backup.

Το να πας σε custom λύση δεν το σκέφτεσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν το γνωρίζω καλά το αντικείμενο, θα πω: δεν έχω καμιά αντίρρηση για το ποιός σκληρός θα κάνει το μπακ απ.Όσο για τη λύση που λες, τι εννοείς ακριβώς?

Δημοσ.

πιθανόν να είναι και η καλύτερη λύση το: κοματι κομάτι, αλλά ευθύνη δεν μπορώ να πάρω.Προτιμώ να πληρώσω κάτι ώστε  κάποιος να έχει την ευθύνη για το προιόν.Για τις πιθανές επιλογές,υπάρχει κάποια άποψη? ειδικά για τα pc του Plaisio -ειδικά στους σταθερους υπολογιστές- υπάρχει η αισθηση  ότι ειναι κοματι κομάτι και μόνο ο πυργος ειναι plaisio....

Δημοσ.

Αν και έχεις δίκιο στο τελευταίο, για κάποιο λόγο πολλές φορές τα turbo-x συστήματα βγάζουν προβλήματα που κανονικά δεν θα έβγαζε ένας υπολογιστής που στήνεται κομμάτι-κομμάτι. Τώρα η επιλογή είναι δική σου σίγουρα. 

Δημοσ.

Εφόσον το θέλεις για δουλειά και για να έχεις την τεχνική υποστήριξη από το κατάστημα που θα το πάρεις χωρίς εσύ να σχοληθείς καθόλου σε περίπτωση κάποιου προβλήματος πας σε έτοιμο μηχάνημα όπως το παρακάτω χωρίς οθόνη και λοιπά περιφερειακά. Το μόνο που θα προσθέσεις είναι μνήμη (άλλα 4 giga)

https://www.skroutz.gr/s/9777993/Dell-Vostro-3650-MT-i5-6400-4GB-500GB-W10.html

Υπάρχουν σαφώς και πιο φθηνές επιλογές αν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς δεν χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ. Για να είσαι όμως τόσα χρόνια με παλιό υπολογιστή λογικά δεν θα έχεις κάποια "βαριά" εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση σου κάνει και το παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/s/9777985/Dell-Vostro-3650-MT-i3-6100-4GB-500GB-W10.html

Τα παραπάνω έχουν win 10. Εαν δεν τα επιθυμείς και έχεις win 7/8.1 από το παλιό σύστημα μπορείς να πάρεις ένα μηχάνημα με linux και θα ζητήσεις από το κατάστημα να σου περάσουν τα win αντί του linux.

https://www.skroutz.gr/s/8869984/Dell-Vostro-3900-MT-i5-4460-4GB-500GB-Linux.html

https://www.skroutz.gr/s/10558207/Dell-Vostro-3250-SFF-i3-6100-4GB-500GB-Linux.html

Έτσι θα γλιτώσεις χρήματα και να βάλεις περισσότερη μνήμη ή και ssd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από που είσαι ώστε να ξέρουμε ποιο κατάστημα να προτείνουμε;
Τι προγράμματα θα δουλεύεις;
Τι θα χρησιμοποιήσεις από το παλιό σύστημα σου;
Γιατί δεν συμπληρωνες την φόρμα και μας βασανίζεις;

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Like 1
Δημοσ.

BlueBlood7 νομίζω μου έδωσες καλές ιδέες.Εκεί κοντά νομίζω πως πρέπει να κινηθώ.Πάντως υπάρχει γενικότερα κι ένα θεματάκι με τους τεχνικούς μας, που θα ήθελαν εκτός απ το service να μας πουλησουν οι ίδιοι δική τους επιλογή μηχανάκι.Ακόμη να πω,ότι η Dell τελικά φοριέται πολύ !  :)

Δημοσ.

ως 500 ευρώ περίπου σκέφτομαι...βόρεια ελλάδα είμαι,ανέφερα εξ αρχής ότι ...λογιστικές εφαρμογές,πολύ σερφάρισμα,πολύ διάβασμα, όχι παιχνίδια,και μουσική.Ενδιαφέρομε μόνο για τον υπολογιστή χωρίς περιφερειακά ,ούτε οθόνη.... :)

Δημοσ.

τον χαλαει ενα συστημα με fx6300? απλες δουλειες,ιντερνετ,εκτυπωσεις,σκαναρισματα,office κ.α.

το ενα τριτο απο ι5 κοστιζει

κατι τετοιο χρησιμοποιω εγω,με 4GB ram βεβαια,για τετοιες δουλειες,παρα πολλες καρτελες ανοιχτες 20-28 πολλες φορες

ι5 απο την στιγμη που δεν παιζει παιχνιδια ειναι πεταμα χρηματων,εκτος αν το απαιτει καποια εφαρμογη...

Δημοσ.

τον χαλαει ενα συστημα με fx6300? απλες δουλειες,ιντερνετ,εκτυπωσεις,σκαναρισματα,office κ.α.

το ενα τριτο απο ι5 κοστιζει

κατι τετοιο χρησιμοποιω εγω,με 4GB ram βεβαια,για τετοιες δουλειες,παρα πολλες καρτελες ανοιχτες 20-28 πολλες φορες

ι5 απο την στιγμη που δεν παιζει παιχνιδια ειναι πεταμα χρηματων,εκτος αν το απαιτει καποια εφαρμογη...

Ναι, ένας fx6300 για δουλειές γραφείου ότι πρέπει είναι..

Καινούργιο σοκετ και με προοπτικές αναβάθμισης :)

Θα τον χάλαγε δηλαδή ένα σύστημα με ένα g4560 που είναι πιο futureptoof;

ως 500 ευρώ περίπου σκέφτομαι...βόρεια ελλάδα είμαι,ανέφερα εξ αρχής ότι ...λογιστικές εφαρμογές,πολύ σερφάρισμα,πολύ διάβασμα, όχι παιχνίδια,και μουσική.Ενδιαφέρομε μόνο για τον υπολογιστή χωρίς περιφερειακά ,ούτε οθόνη.... :)

Η παίρνεις έτοιμο σύστημα όπως πρότεινε ο BlueBlood7 η κομμάτι κομμάτι από vision studio η eshop.
  • Like 1
Δημοσ.

@AMSTERIS αν πήγαινες πάντως σε επιλογή κομμάτι-κομμάτι θα μπορούσες να δεις κάτι σαν την παρακάτω επιλογή από το e-shop. Από εκεί και πέρα υπάρχει και κάποιο περιθώριο για αγορά windows σε περίπτωση που χρειαστείς και δεν έχεις κάποια νόμιμη άδεια από το παλιό σύστημα. Το κουτί που επέλεξα είναι σχετικά μικρό λόγω του ότι το θέλεις για γραφείο.

post-233997-0-92156100-1489578843_thumb.png

• Like 2
Δημοσ.

δεν ειναι εξυπνη επιλογη ο 4560 για διαφορους λογους : ειναι σε υπολογιστη για δουλεια και θελουμε να κανουμε αποσβεση σε βαθος 7ετιας,εχει δυο πυρηνες και ειναι τουμπανιασμενος για το "παρον"- ειναι στα ορια του δεν παει αλλο,ειναι σε πεθαμενο σοκετ 1151 οπου δεν προκειται να δεχτει 8πυρηνους ουτε 6πυρηνους,αρα στην καλυτερη να παει σε μερικα χρονια σε τετραπυρηνο.Αντιθετως το μονο μειονεκτημα του 6300 ειναι το νεκρο σοκετ,το οποιο ομως δεχεται 8πυρηνους.

Επισης ο 4560 δεν ειναι δοκιμασμενος,ολοι λιγο πολυ αναπαραγουμε οτι μας ποτιζουν τα sites,δηλαδη ψηνομαι να παρω εναν μετα το καλοκαιρι ετσι για δοκιμη και ετσι και δεν αποδιδει οπως πιστευουμε θα τρεχουν να κρυφτουν πολλοι απο εδω μεσα.

• Like 1
Δημοσ.

8 χρόνια τον εχω..Λογιστικές εφαρμογές,Office, σερφάρισμα (πολλές καρτέλες ανοιχτές συγχρόνως)μουσική ,όχι παιχνίδια είναι η σύνηθης χρήση.

εχει δυο πυρηνες και ειναι τουμπανιασμενος για το "παρον"- ειναι στα ορια του δεν παει αλλο,ειναι σε πεθαμενο σοκετ 1151 οπου δεν προκειται να δεχτει 8πυρηνους ουτε 6πυρηνους,αρα στην καλυτερη να παει σε μερικα χρονια σε τετραπυρηνο.Αντιθετως το μονο μειονεκτημα του 6300 ειναι το νεκρο σοκετ,το οποιο ομως δεχεται 8πυρηνους. 

Για τη χρήση που κάνει πιστεύεις ότι τα επόμενα 7 χρόνια θα χρειαστεί πάνω από 4 πυρήνες; Και να χρειαστεί δηλαδή (που δεν) θες να μας πεις ότι o καλύτερος FX είναι καλύτερος από την ισχυρότερη cpu για lga1151;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...