Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Αν καποιος εχει εμεπιρια ή γνωσεις ... Την περασμενη Πεμπτη με την βροχη πλημυρισε υμιυποειο 154τμ που εχω νοικιασει σε εταιρια σαν αποθηκη με νομιμο συμβολαιο και καταχωρηση σε taxis .Καπου 10εκατοστα ακαθαρτο νερο αποχέτευσης. O ενοικιαστης καλεσε αποφρακτικη εταιρεια αλλα δεν μπορουσε να κανει κατι γιατι ειχε πρόβλημα ο αγωγος της ΕΥΔΑΠ στον δρομο (στη μεση της ασφαλτου που υπαρχουν τα στρογγυλα καπακια) και όχι το φρεατιο της πολυκατοικίας ( 4 διαμερσματα και το υπογειο). Εγινε κληση στις 19:00 στην ΕΥΔΑΠ και ηρθαν στις 02:00 την νυχτα . Παρδαεχτηκαν ότι ειχε πρόβλημα το δικο τους δικτυο το διορθωσαν και τα πιο πολλα νερα εφυγαν από το υπογειο . Την επομενη μερα Παρασκευη ηρθε για πρωτη αυτοψια κλιμακιο της ΕΥΔΑΠ εβγαλαν καποιες φωτογραφιες και ειπαν στον ενοικιαστη ότι εκπρόσωπος τους θα επικοινωνησει μαζι του για να κανει λεπτομερή ελεγχο ζημιων. Ο ενοικιαστης εχει παθει ζημια καποιων 10αδων χιλιαδων ευρω. Η πολυκατοικια είναι κατασκευης 1976 σαν αρχικη αδεια αν εχει σημασια και αφορα το υμιυπογειο και δυο διαμερίσματα του υπερυψωμενου ισογειου και το 1983 με νεα αδεια δυο οροφοδιαμερισματα από πανω . Εχει καποιος εμεπιρια από κατι τετοιο ή παρομοιο πρόβλημα ? Ευχαριστω.
logistoulis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 σε μας σπάει αγωγός ακριβώς έξω από την είσοδο (πεζοδρόμιο, έσπασαν τα πλακάκια) και η είσοδος έγινε πρακτικά πισίνα επειδή έχει κατηφορική κλίση η πυροσβεστική με το πάσο της.. (περίμενε την ευδαπ να κλείσει τον αγωγό γιατί δεν είχαν αντλία της προκοπής να τραβήκουν περισσότερο από όσο χυνόταν ) η ευδαπ με το πάσο της.. τεσπα με τα πολλά έγινε δουλειά μετά είχαμε τα μπάζα παρατημένα έξω στο πεζοδρόμιο για κάνα μήνα.. έρχονταν τα συνεργεία τα κοιτούσαν και έφευγαν τελικά βρήκαμε άκρη στο δήμο να τα μαζέψουν η ευδαπ μας έγραψε και καμία διάθεση από κανέναν να περιμένει και αποζημιώσεις.. κάτι αποθήκες πλημμύρισαν, οι ιδιοκτήτες απλά το δέχτηκαν.. και ευτυχώς όλα τα ηλεκτρικά μας ήταν αρκετά ψηλά ώστε να μην επηρεαστεί κάτι ούτε το νερό μας κόπηκε, αυτός ο αγωγός έδινε νερό σε άλλα τετράγωνα και ας περνούσε έξω από το δικό μας βέβαια σε γενικές γραμμές παρά το πάρα πολύ νερό (πάνω από μέτρο νερό) δεν έπαιξαν ζημιές ουσιαστικές, ίσως για αυτό δε το συνέχισε κανείς, αλλά η εμπειρία μας με την αποκατάσταση των ζημιών στο πεζοδρόμιο και το μάζεμα των μπαζών ήταν τραγική ουσιαστικά ο δήμος μας έφτιαξε το πεζοδρομίο που ήταν και το βασικό ζητούμενο (δε μπορούσαν να περάσουν ανθρώπινα γέροι, καρότσια, τραυματίες) ευδαπ έπαιρνε και ξαναπαιρνε ο διαχειριστής, αλλά τζίφος.. θα έρθουμε έλεγαν αλλά δουλειά δε γινόταν 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Από ότι καταλαβα δεν εκανε καποιος καπου αιτηση αποζιμειωσης όμως....Ο ενοικιαστης μου όμως θα κανει γιατι εχει παθει μεγαλη ζημια . Του ειπαν να καθαρισει για να παει πραγματογνώμονας αλλα το ζητησε γραπτως αυτό για να είναι κατοχυρωμένος .
logistoulis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 άκρη θα βγει, αλλά καθυστερούν κι εκεί που καθυστερούν πολύ είναι αν πρέπει οι ίδιοι (ή τεσπα τα συνεργεία που δουλεύουν για αυτούς, τα οποία είναι λίγα) να επισκευάσουν κάτι. αν δεν είναι κάτι σουπερ επείγον δε κουνιούνται 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 άκρη θα βγει, αλλά καθυστερούν κι εκεί που καθυστερούν πολύ είναι αν πρέπει οι ίδιοι (ή τεσπα τα συνεργεία που δουλεύουν για αυτούς, τα οποία είναι λίγα) να επισκευάσουν κάτι. αν δεν είναι κάτι σουπερ επείγον δε κουνιούνται Αυτό με ενδιαφερει εμενα για να μην μου ριξει ευθύνες εμενα για την ζημια που επαθε . Νοιαζομαι σαν συνεργάτης να αποζημιωθεί αλλα δεν εχω εγω ευθυνη .
insomnia888 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δεν έχω ακούσει να αποζημιώνει η ΕΥΔΑΠ για ζημιές που έγιναν με δική της υπαιτιότητα. Ίσως ο ενοικιαστής αναγκαστεί να καταφύγει στα αστικά δικαστήρια. Διορθώνω, η ΕΥΔΑΠ έχει υποχρέωση να αποζημιώσει τον πελάτη για ζημιές λόγω υπαιτιότητας της αλλά όχι σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δεν έχω ακούσει να αποζημιώνει η ΕΥΔΑΠ για ζημιές που έγιναν με δική της υπαιτιότητα. Ίσως ο ενοικιαστής αναγκαστεί να καταφύγει στα αστικά δικαστήρια. Διορθώνω, η ΕΥΔΑΠ έχει υποχρέωση να αποζημιώσει τον πελάτη για ζημιές λόγω υπαιτιότητας της αλλά όχι σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών... Aναγραφεται καπου αυτο ??? Που εμπλεξες ρε Γιάννη Αστα φιλε μου....
insomnia888 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Aναγραφεται καπου αυτο ??? http://www.dikaiologitika.gr/aitiseis/deko/18146/evdap-ypoxreoseis-pros-tous-katanalotes
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 http://www.dikaiologitika.gr/aitiseis/deko/18146/evdap-ypoxreoseis-pros-tous-katanalotes Μαλιστα...Εμενα με ενδιαφερει να μην εχω εγω ευθυνη ...Τωρα αν η ΕΥΔΑΠ μια βρχη χωρις ιδιαιτερη ενταση την θεωρει δυσμενες καιρικο φαινομενο τι να πω...
insomnia888 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μαλιστα...Εμενα με ενδιαφερει να μην εχω εγω ευθυνη ...Τωρα αν η ΕΥΔΑΠ μια βρχη χωρις ιδιαιτερη ενταση την θεωρει δυσμενες καιρικο φαινομενο τι να πω... αφού όπως λες η αποφρακτική δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα επειδή το πρόβλημα προερχόταν από αγωγό της ΕΥΔΑΠ στο δρόμο και όχι από το φρεάτιο της πολυκατοικίας, δεν έχεις καμία ευθύνη. Είδες πονηριά όμως? Την "Θεομηνία" την αντικαθιστά με τον γενικό όρο "δυσμενές καιρικό φαινόμενο" και πολύ φοβάμαι οτι η φυσιολογική βροχόπτωση των τελευταίων ημερών θεωρείται ως τέτοια. Αλλά και πάλι, ο αγωγός αν κάνει πρόβλημα με τέτοιες δυσμενείς συνθήκες, σημαίνει οτι δεν έχει καθαριστεί, άρα φταίει η ΕΥΔΑΠ 1
29gk Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μαλιστα...Εμενα με ενδιαφερει να μην εχω εγω ευθυνη ...Τωρα αν η ΕΥΔΑΠ μια βρχη χωρις ιδιαιτερη ενταση την θεωρει δυσμενες καιρικο φαινομενο τι να πω... Εσυ ως ιδιοκτητης, δεν μπορει να εχεις την παραμικρη ευθυνη ακομα κι αν κατηγορηθεις για κατι τετοιο απο τον ενοικιαστη σου, απο τη στιγμη που το προβλημα ηταν εκτος κτιριου και εκτος δικου σου ελεγχου. Ο ενοικιαστης, ως επιχειρηση ομως θα μπορει να στραφει εναντιον της ΕΥΔΑΠ για αστικη απαιτηση ή θα επρεπε ευθυς εξαρχης και αφου ειναι γνωστα και περιπου κλασσικα τα προβληματα που δημιουργουνται στα υπογεια, να ειχε ασφαλιστικη καλυψη. Μαλιστα, στη θεση σου, ως ιδιοκτητης, θα σκεφτομουνα και το να απαιτησω εαν κι οταν αποζημιωθει ο ενοικιαστης, μεσα στην αποζημιωση να υπαρχει και προβλεψη για την αποκατασταση της τοιχοποιιας ή και της ηλεκτρικης εγκαταστασης, εφοσον φυσικα υπαρχει τετοιο θεμα. Μια αλλη σκεψη βεβαια θα ειναι και η περιπτωση του να αποχωρησει ο ενοικιαστης, μιας και πλεον φοβαται ή δυσαρεστηθηκε και να χαθει το ενοικιο, αν και κανονικα τετοιου ειδους ζημιες θα μπορουσαν να συμβουν οπουδηποτε σε μια πολη. 2
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Σε αυτες τις περιπτώσεις το θεμα είναι ποιός είναι ο υπαίτιος, αν κανείς δεν αναλάβει την ευθύνη οπως καταλαβαίνετε ο ενοικιαστής θα στραφεί κατα πάντως υπεύθυνου με οτι αυτό σημαίνει 1
kanesaxo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Πως μπορεί να η αστοχία του υπόγειου αγωγού αποχεύτευσης να ληφθεί ως αποτέλεσμα δυσμενων καιρικών συνθηκων; Ακόμη και όμβρια να διέρχονταν, μιλάμε για "σπασιμο" σωλήνα, εντός οδοστρώματος. Μπορούσε να συμβεί οποτεδήποτε. Αλλο να πλυμμηρίσει η αθήνα, και να πλημμυρίσει ενα φρεάτιο, επειδή βούλωσε ο σωλήνας απο φερτα και ΥΠΕΡΓΕΙΑ λυματα,ομβρια να πλημμυρίσουν τον άνθρωπο. Φταίει 1000% η ευδαπ και φυσικα να το κυνηγήσεις εσύ, ο ενοικιαστής κατ'επέκταση. 1
soteras Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Το κυνηγάς μαζί με τον ενοικιαστή εσύ σε φάση ότι εξαιτίας τους θα χάνεις ενοίκια και θα πρέπει να αποκαταστήσεις μετά ζημιές και ο ενοικιαστείς για τη ζημιά που έχει πάθει το εμπορευμα. Επίσης τα πάντα μα τα πάντα τα ζητάτε γραπτώς πχ ακόμα και το ότι ήρθε ο ταδε να ελένξη να ζητατε μετά απο την υπηρεσια γραπτη αναφορα οτι ηρθε ο ταδε.Αποζημιωση θα πάρετε πιστευω αλλα θα αργησετε γιατι θα πουν χιλια δυο πραγματα για να παρετε ειτε λιγοτερη ειτε καθολου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα