Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο ενοχλήσεις σε μια γέφυρα 3 δοντιών που έχω εδώ και χρόνια επισκέφθηκα οδοντίατρο ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να διαγνωσθεί οτιδήποτε για τα δόντια απο κάτω καθώς δεν θα φανεί τίποτα στην ακτινογραφία εξαιτίας της γέφυρας.

Αυτό όμως έρχεται σε αντιδιαστολή με ότι έχω δει στο ίντερνετ όπου γίνεται ακτινογραφία και εκτίμηση της κατάστασης και έπειτα ενδεχομένως επέμβαση χωρίς ποτέ να αφαιρεθεί η γέφυρα.

Γνωρίζει κανείς σχετικά ή έχει κάποια προσωπική εμπειρία? Να απευθυνθώ σε κάποιον άλλο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη?

Δημοσ.

Μετά απο ενοχλήσεις σε μια γέφυρα 3 δοντιών που έχω εδώ και χρόνια επισκέφθηκα οδοντίατρο ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να διαγνωσθεί οτιδήποτε για τα δόντια απο κάτω καθώς δεν θα φανεί τίποτα στην ακτινογραφία εξαιτίας της γέφυρας.

Αυτό όμως έρχεται σε αντιδιαστολή με ότι έχω δει στο ίντερνετ όπου γίνεται ακτινογραφία και εκτίμηση της κατάστασης και έπειτα ενδεχομένως επέμβαση χωρίς ποτέ να αφαιρεθεί η γέφυρα.

Γνωρίζει κανείς σχετικά ή έχει κάποια προσωπική εμπειρία? Να απευθυνθώ σε κάποιον άλλο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη?

Μπορεί να διαγνώσει παθήσεις που αφορούν την ρίζα και το περιρίζιο. Όχι την μύλη του δοντιού. Δηλαδή δε μπορεί να βρει μία τερηδόνα στην μύλη.

Επίσης ακόμα και αν διαγνωστεί πχ τερηδόνα και χρειάζεται έμφραξη ή και ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) αυτή ΔΕΝ είναι σωστό να γίνει χωρίς να αφαιρεθεί πλήρως η γέφυρα και να ξαναγίνει.

Όποιος γράφει ή λέει το αντίθετο στο ιντερνέτ δεν ξέρει τι του γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια πριν την νέα γέφυρα.

Δημοσ.

Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια πριν την νέα γέφυρα.

Αν υπάρχουν σοβαρές ενοχλήσεις και έχουν αποκλειστεί περιοδοντικά αιτία ναι. Πόσο καιρό την έχεις;

Δημοσ.

8-9 χρόνια αν δεν κάνω λάθος.

Αναλόγως τις συνθήκες μπορεί να είναι και φυσιολογικό διάστημα δυστυχώς. Τη φροντιζες γενικά με βουρτσακια κλπ;

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς κάτι ειδικό λέγοντας "βουρτσάκια κλπ". Πέρα απο το τυπικό βούρτσισμα δεν έκανα ποτέ κάτι περισσότερο είναι η αλήθεια.

Για την ώρα πονάει έντονα αραιά και που και για δευτερόλεπτα μετά απο κάποιο δυνατό δάγκωμα οπότε θα το καθυστερήσω όσο μπορώ. Παραείναι μεγάλο το κόστος της γέφυρας για τα οικονομικά μου αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς κάτι ειδικό λέγοντας "βουρτσάκια κλπ". Πέρα απο το τυπικό βούρτσισμα δεν έκανα ποτέ κάτι περισσότερο είναι η αλήθεια.

Για την ώρα πονάει έντονα αραιά και που και για δευτερόλεπτα μετά απο κάποιο δυνατό δάγκωμα οπότε θα το καθυστερήσω όσο μπορώ. Παραείναι μεγάλο το κόστος της γέφυρας για τα οικονομικά μου αυτή τη στιγμή.

Ζήτησε από τον οδοντίατρο/φαρμακοποιό σου να σου δείξει τα μεσοδοντια βουρτσακια. Διάγνωση μέσω ίντερνετ δυστυχώς δε γίνεται αλλά σαφώς καλά θα κάνεις να μαζέψεις λίγα λεφτά σιγά σιγά μην επιδεινωθεί.

Δοκίμασε τα βουρτσακια μην είναι απλά καμία ουλίτιδα στα μεσοδοντια συζήτησε το και με τον οδοντίατρο σου και περαστικά.

Μην πας σε οδοντίατρο που θα σου προτείνει λύση μέσα από τη γέφυρα είναι λάθος και long term θα κοστίσει περισσότερο και σε δόντια και σε χρήματα.

Δημοσ.

Μεσοδόντια μαλακά βουρτσάκια τα ροζ(προτιμώ εγώ) από το φαρμακείο, τα βουτάς στην οδοντόκρεμα και καθαρίζεις ενδιάμεσα. Ξεπλένεις πολύ καλά και κάνεις βούρτσισμα με μαλακή οδοντόβουρτσα(από φαρμακείο). Μετά αντιβακτηριδιακό υγρό για πλύσεις ΟΧΙ τα "ήπια" και τέτοια... ένα κανονικό. Κάνεις πλύσεις με αυτό 2-3 φορές την ημέρα άντε 2 αν δεν έχεις χρόνο. Πολύ πιθανό να είναι και ουλίτιδα. Το υγρό να το κρατάς πολύ ώρα στην περιοχή που πονά περισσότερο και ας "καίει". Αν σε 5 μέρες δεν έχει φύγει ο πόνος τότε όπως είπε ο fylatos πας σε οδοντίατρο και κάνεις όπως είπαμε.

Υ.Γ. Αν πονάς τόσο πολύ τα ξεχνάς τα παραπάνω όλα και πας από αύριο κιόλας να σε δει ο γιατρός. Εμείς απλά συμβουλεύουμε εδώ δεν είμαστε και οι experts αλλά από εμπειρίες του καθενός. Κάποτε υπήρχε το δαφνέλαιο, ότι πιο ανακουφιστικό υπήρχε, σε 10 λεπτά ξέχναγες τον πόνο, ούτε τσίπουρα ούτε ούζα και τέτοια, γιατί το αποσύρανε δεν μπορώ να το καταλάβω, το ίδιο μου λέει και ο οδοντίατρος μου που πάντα τα προσωρινά σφραγίσματα τα κλίνει με δαφνέλαιο μέσα.

Δημοσ.

Μεσοδόντια μαλακά βουρτσάκια τα ροζ(προτιμώ εγώ) από το φαρμακείο, τα βουτάς στην οδοντόκρεμα και καθαρίζεις ενδιάμεσα. Ξεπλένεις πολύ καλά και κάνεις βούρτσισμα με μαλακή οδοντόβουρτσα(από φαρμακείο). Μετά αντιβακτηριδιακό υγρό για πλύσεις ΟΧΙ τα "ήπια" και τέτοια... ένα κανονικό. Κάνεις πλύσεις με αυτό 2-3 φορές την ημέρα άντε 2 αν δεν έχεις χρόνο. Πολύ πιθανό να είναι και ουλίτιδα. Το υγρό να το κρατάς πολύ ώρα στην περιοχή που πονά περισσότερο και ας "καίει". Αν σε 5 μέρες δεν έχει φύγει ο πόνος τότε όπως είπε ο fylatos πας σε οδοντίατρο και κάνεις όπως είπαμε.

Υ.Γ. Αν πονάς τόσο πολύ τα ξεχνάς τα παραπάνω όλα και πας από αύριο κιόλας να σε δει ο γιατρός. Εμείς απλά συμβουλεύουμε εδώ δεν είμαστε και οι experts αλλά από εμπειρίες του καθενός. Κάποτε υπήρχε το δαφνέλαιο, ότι πιο ανακουφιστικό υπήρχε, σε 10 λεπτά ξέχναγες τον πόνο, ούτε τσίπουρα ούτε ούζα και τέτοια, γιατί το αποσύρανε δεν μπορώ να το καταλάβω, το ίδιο μου λέει και ο οδοντίατρος μου που πάντα τα προσωρινά σφραγίσματα τα κλίνει με δαφνέλαιο μέσα.

Χαχα ναι ευγενόλη λέγεται αλλιώς. Είναι νευροτοξική γιαυτό τη χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες

Δημοσ.

Να διευκρινίσω ότι ο γιατρός με εξέτασε και κοίταξε τα δόντια μου. Φαντάζομαι αν ήταν ουλίτιδα θα το είχε εντοπίσει.

Δημοσ.

κανε μια βολτα και απο καναν αλλον.ανθρωποι ειναι και οι οδοντιατροι.εχουν τους περιορισμους τους και αυτοι....

Δημοσ.

τι εννοείς;

Δημοσ.

τι εννοείς;

Εννοεί όχι τύπου Listerine αλλά τύπου plakout που έχουν χλωρεξιδίνη. Υπάρχουν και για καθημερινή χρήση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...