Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3250kw ο προχθεσινος μας εκκαθαριστικος

3250 x 0,102 περιπου η kw = 331 €

στην GREEN που βλεπω τωρα ---> 130€ οφελος τον χρονο.

• Χρέωση (Κατανάλωση έως και 2.000 kWh το τετράμηνο): 0.076 €/kWh
  • Χρέωση (Κατανάλωση μεγαλύτερη από 2.000 kWh το τετράμηνο): 0.076 €/kWh

αρα 247€ για τις ιδιες kw.

φευγεις ή δεν φευγεις ; Το θεμα ειναι η GREEN τι λεει σαν εταιρια.

@Γιαννης Πλατανο

κατι ακυρο , ακουω συνεχεια εδω στην βορεια ελλαδα περι μεταφορας ρευματος απο βουλγαρια. Ισχυει κατι τετοιο ;

Αν φεύγεις λέει.. Πετώντας μάλιστα...

• Like 1
Δημοσ.

δεν βλεπω πουθενα να γραφει η GREEN για εκπτωσεις συνεπειας.

Στην δεη εχουμε 15% στους εναντι , στο τελευταιο εναντι των 258 ευρω ειχαμε μια εκπτωση 30€ . 

απορω πως δεν υπαρχει θεμα με συζητηση περι εναλλακτικων παροχων για λογαριασμους κλπ. οταν μιλαμε για ενα 20%+ πελατων που εχει φυγει απο δεη(αν δεν κανω λαθος)

Δημοσ.

@Γιαννης Πλατανο

κατι ακυρο , ακουω συνεχεια εδω στην βορεια ελλαδα περι μεταφορας ρευματος απο βουλγαρια. Ισχυει κατι τετοιο ; 

Σε περιοδους αυξημενης ζητησης οπως χειμωνα και γιορτες υπαρχει απο οσο ξερω εισαγωγη ρευματος

• Like 1
Δημοσ.

η Ελλάδα έχει διασυνδέσεις μέσω κυκλωμάτων ΥΤ με όλες τις γειτονικές της χώρες εδώ και δεκαετίες

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που έχω το protergia extra δίνω κάθε μήνα τις ενδείξεις του μετρητή και έτσι εκδίδεται εκκαθαριστικος λογαριασμός κάθε μήνα. Μάλιστα αν πληρώνω εμπρόθεσμα μου κάνουν -20% έκπτωση στην αξία ρεύματος. Επίσης 0€ για εγγύηση και 0€ χρέωση για πάγια. Έφυγα από ΔΕΗ και ηρέμησα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που έχω το protergia extra δίνω κάθε μήνα τις ενδείξεις του μετρητή και έτσι εκδίδεται εκκαθαριστικος λογαριασμός κάθε μήνα. Μάλιστα αν πληρώνω εμπρόθεσμα μου κάνουν -20% έκπτωση στην αξία ρεύματος. Επίσης 0€ για εγγύηση και 0€ χρέωση για πάγια. Έφυγα από ΔΕΗ και ηρέμησα.

Οπότε θεωρητικά αν κάποιον μήνα τύχει και έχεις μηδενική κατανάλωση, θα σου έρθει μηδέν και ο λογαριασμός (εξαιρώ δημοτικά τέλη ΤΑΠ κτλ).

Δημοσ.

Βλέπω μερικοί έχετε μεγάλες καταναλώσεις.

Κάτι 3000-4000kw βλέπω.

Καλά τι κάνετε; Έχετε 3-4 κλιματιστικά ανοιχτα ταυτόχρονα; Έχετε 10 τηλεοράσεις όπως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ; Ανάβετε προβολείς γηπέδου;

Δημοσ.

Κάτι 3000-4000kw βλέπω.

Καλά τι κάνετε; Έχετε 3-4 κλιματιστικά ανοιχτα ταυτόχρονα; Έχετε 10 τηλεοράσεις όπως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ; Ανάβετε προβολείς γηπέδου;

Όντως, εμείς 2 άτομα με 1 κλιματιστικό και αερόθερμα/καλοριφέρ λαδιού τον χειμώνα φτάνουμε λίγο πάνω ή λίγο κάτω των 2000kWh. Για να έχουν κατανάλωση 3-4MWh πάει να πει οτι ζούνε 5 άτομα και πάνω στο σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.

Βάλτε λάμπες λεντ. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Η πλάκα είναι και καίει ο άλλος και θέλει και τζάμπα ρεύμα. Το χω ξαναπεί όλοι πέφτουν στη παγίδα από τα μαγαζιά αγοράζουν ένα σώμα πχ και λέει 1 ευρώ στις τόσες ώρες. Κάνεις Κανείς δεν υπολογίζει τις άλλες χρεώσεις που πάνε αναλογικά με τη κατανάλωση και μετά έρχεται ο λογαριασμός και παθαίνουν εγκεφαλικά

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάτι 3000-4000kw βλέπω.

Αν παίζουν με κλιματαστικά ή αντλίες θερμότητες για θέρμανση, τα extra που πληρώνουν στο ρεύμα είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που θα πλήρωναν για πετρέλαιο ή αέριο...

Βέβαια με θερμάστρες/αερόθερμα κι έτσι είναι πόνος...

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω απλά όλοι υπολογίζουν μόνο τη τιμή της kwh. Οπότε μετά τους έρχεται καπως

Ετσι,

Το ρευμα ειναι περιπου το 1/3 του λογαριασμου . Τα υπολοιπα 2/3 ειναι χρεωσεις για δικτυο μεταφορας, ΥΚΩ, δημοτικα τέλη, ΕΡΤ οπου σε οποιοδηποτε παραχο και να εισαι τα επιβαρυνεσαι.

Οφελος βλεπεις μονο στην καταναλωση ρευματος, οπου η χρεωση στην ΔΕΗ ειναι 0,09460 για εως 2000Kwh και 0,10252 για ανω των 2000 Kwh οι εναλλακτικοι παροχοι χρεωνουν κατω απο 0,09000 Kwh. Ουσιαστικο οφελος εχουν οσοι εχουν καταναλωση πανω απο 2000 Kwh  οσοι εχουν χαμηλη δεν βλεπω σημαντικη διαφορα πχ ενας που ξοδευει 1000 Kwh πληρωνει για το ρευμα στην ΔΕΗ 107€ και στους αλλους παροχους 101€ με το ΦΠΑ δηλαδη οφελος 6€ το τετραμηνο ή 24€ το ετος.  Το μεγαλο αγγουρι ειναι οι αλλες χρεωσεις και ειδικα το δικτυο μεταφορας και τα ΥΚΩ. Ειδικα στο ΥΚΩ η χρεωση δεν ειναι αναλογικη της καταναλωσης αλλα προοδευτικη οπου αν περασεις ενα οριο ακομη και 1Kwh αυξανεται η χρεωση ειναι προοδευτικη και απο κλιμακα σε κλιμακα η αυξηση ειναι υπερδιπλασια.

Οικιακής Χρήσης ΧΤ (Καταναλώσεις Ημέρας)

0-1600 kWh/τετραμηνία

6,99

1601-2000 kWh/τετραμηνία

15,7

2001-3000 kWh/τετραμηνία

39,87

3001-ΑΝΩ kWh/τετραμηνία

44,88

• Like 1
Δημοσ.

Να ξερεις παντως οτι ολες δινουν αμεσα εντολη στον ΔΕΔΔΗΕ για αποκπη αν υπαρχει εστω και μικρο χρεος .

Δουλεύω σε εναλλακτικό πάροχο ενέργειας , και δηλώνω ότι αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχει ανοχή (φυσικά ΠΟΛΥ μικρότερη από της ΔΕΗ, αυτό ειναι γεγονός, και αυτό είναι και το σωστό).

Οπως επίσης, ότι η τιμή της ενεργειας που επηρεάζεται, εκτός από την σταθερή τιμή κιλοβατώρας, ειναι και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (που υπολογίζονται επί της τιμής κιλοβατωρας).

Και το εχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Μη στεκεστε στο allorevma. Παρτε τηλ. Παίζουν διαφορετικές τιμές, ή προσφορές.

ΥΓ: Η ΔΕΗ εβαλε απιστευτο αυτογκολ με τη συνέπεια. Μείωσε τον τιμοκαταλογο της, κρατάει πελάτες (για να τους πουλήσει μαζικά όπως την συμβουλευσε η pwc), και εφαγε το αγγούρι στον κώλο τώρα, που της ζητούν να πουλήσει και μονάδες παραγωγής ΚΑΙ πελάτες ΚΑΙ να συνεχίσει τα ΝΟΜΕ για ένα έτος.

Θυμηθείτε το. Really soon, η ΔΕΗ θα την παρει πισω την συνέπεια, μπας και καταφερει να μην πουλήσει τώρα μοναδες

• Like 1
Δημοσ.

Δουλεύω σε εναλλακτικό πάροχο ενέργειας , και δηλώνω ότι αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχει ανοχή (φυσικά ΠΟΛΥ μικρότερη από της ΔΕΗ, αυτό ειναι γεγονός, και αυτό είναι και το σωστό).

Οπως επίσης, ότι η τιμή της ενεργειας που επηρεάζεται, εκτός από την σταθερή τιμή κιλοβατώρας, ειναι και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (που υπολογίζονται επί της τιμής κιλοβατωρας).

Και το εχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Μη στεκεστε στο allorevma. Παρτε τηλ. Παίζουν διαφορετικές τιμές, ή προσφορές.

ΥΓ: Η ΔΕΗ εβαλε απιστευτο αυτογκολ με τη συνέπεια. Μείωσε τον τιμοκαταλογο της, κρατάει πελάτες (για να τους πουλήσει μαζικά όπως την συμβουλευσε η pwc), και εφαγε το αγγούρι στον κώλο τώρα, που της ζητούν να πουλήσει και μονάδες παραγωγής ΚΑΙ πελάτες ΚΑΙ να συνεχίσει τα ΝΟΜΕ για ένα έτος.

Θυμηθείτε το. Really soon, η ΔΕΗ θα την παρει πισω την συνέπεια, μπας και καταφερει να μην πουλήσει τώρα μοναδες

Ποση ανοχη υπαρχει ???

Εγω εχω γραψει οτι απο  μαρτυριες χρηστων ξερουμε οτι οι εναλακτικοι μας δινουν στον ΔΕΔΔΗΕ εντολη για διακοπη για λιγες εκατονταδες ευρω .

Γιατι δεν μας λες σε ποιον δουλευεις ?? Θα αντεξουν 10 εναλλακτικοι στον ανταγωνισμο ?

Γιατι στις διαφιμησεις δεν λενε οτι πληρωνουμε και για τα υπολοιπα που μερικα  εχουν σχεση οντως με την καταναλωση και αλλα οχι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...