Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι ακριβως ομως ειναι αυτο ; Περνας καποιο οριο KW και σε χρεωνουν εξτρα τις παρακατω τιμες ; 

βλεπω καποιες εταιριες το αναφερουν στο allazorevma. 

• Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: 40-60 €/ΜWh  protergia   + volterra
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: Δεν εφαρμόζεται   NRG 
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: 40-55 €/ΜWh   watt and volt
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: 45-55 €/ΜWh   ηρων
Δημοσ.

τι ακριβως ομως ειναι αυτο ; Περνας καποιο οριο KW και σε χρεωνουν εξτρα τις παρακατω τιμες ; 

βλεπω καποιες εταιριες το αναφερουν στο allazorevma. 

• Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: 40-60 €/ΜWh  protergia   + volterra
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: Δεν εφαρμόζεται   NRG 
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: 40-55 €/ΜWh   watt and volt
  • Ουδέτερη ζώνη οριακής τιμής συστήματος: 45-55 €/ΜWh   ηρων

Δεν έχει να κάνει με τη δική σου κατανάλωση, αλλά με τη χονδρική τιμή του ρεύματος, η οποία εξαρτάται και από την πηγή της ενέργειας. πχ αν έχει παραχθεί από λιγνίτη, φυσικό αέριο, ΑΠΕ κλπ. Λογικά σε αυτό θα παίζει ρόλο και η ζήτηση, για αυτό το χειμώνα αυξήθηκε τόσο πολύ φέτος με τα κρύα.

Η τιμή δημοσιεύεται απο το ΔΕΔΔΗΕ και όταν ο μέσος όρος για το μήνα περάσει την ουδέτερη ζώνη, επιβαρύνεται ο καταναλωτής, αλλά δεν έχω καταλάβει πώς, δηλαδή με βάση ποιον τύπο.

Λογικά, αν πέσει κάτω από την ουδέτερη ζώνη, θα μειώνεται το κόστος αντίστοιχα. 

Απότι τσέκαρα απο΄τον ΑΔΜΗΕ, επειδή μπορεί να σου βγάλει μετρήσεις για όποια περίοδο θες, το χειμώνα συνήθως το ξεπερνάει, οπότε αν χρησιμοποιείς ρεύμα για θέρμανση (όπως εγώ), είναι μια σημαντική επιπλέον επιβάρυνση που έχουν οι εναλλακτικοί πάροχοι.

• Like 1
Δημοσ.

η αύξηση και μείωση της χρέωσης ενέργειας προκύπτει από την διαφορά της μέσης οτσ από τα άνω και κάτω όρια της ουδέτερης ζώνης κάθε παρόχου

Δημοσ.

η αύξηση και μείωση της χρέωσης ενέργειας προκύπτει από την διαφορά της μέσης οτσ από τα άνω και κάτω όρια της ουδέτερης ζώνης κάθε παρόχου

Ας πούμε ότι ο πάροχός μου έχει ουδέτερη ζώνη 45-55 και κάποιο μήνα η μέση τιμή ΟΤΣ είναι 65.

Πόσο θα επιβαρυνθεί η χρέωση της KWh; Ποιος είναι ο τύπος;

Δημοσ.

η διαφορά της μέσης τιμής από την άνω τιμή της ουδέτερης ζώνης

Η διαφορά είναι 10€ στο παράδειγμα. Θα επιβαρυνθεί η ΜWh  με 10€ ή 0,01€ η KWh λοιπόν. 

Άρα αν έχω καταναλώσει 2000KWh, θα είναι 20€ παραπάνω. Σωστό;

Δημοσ.

Οκ, νομίζω έβγαλα άκρη. Απότι φαίνεται από το λογαριασμό μου, η ΗΡΩΝ μετράει την επιβάρυνση όχι από το άνω όριο της ουδέτερης ζώνης, αλλά από τη μέση της. Δηλαδή η ζώνη είναι 45-55 και μετράει την επιβάρυνση από το 50.

Στην περίπτωσή μου, για την περίοδο τιμολόγησης (Δεκ- Φεβ), η ΟΤΣ ήταν 63, οπότε μου έχει βάλει παραπάνω 13€ την MWh. Αυτό σημαίνει τελική τιμή ημερήσιου (για κατανάλωση >2000KWh) 0,105€/KWh (η ΔΕΗ έχει 0,10252) και νυχτερινό 0,0858 (η ΔΕΗ έχει 0,06610).

Άν υπολογίσεις και το 15% που κάνει η ΔΕΗ λόγω συνέπειας, μιλάμε για γύρω στο 20% στο ημερήσιο και 50% στο νυχτερινό παραπάνω για την ΗΡΩΝ. Θα το παρακολουθήσω πώς θα κυμαίνεται μέσα στη χρονιά, αν και τη στιγμή που η δική μου κατανάλωση είναι πολύ δυσανάλογη το χειμώνα, μάλλον βλέπω να γυρνάω στη ΔΕΗ πριν τον επόμενο χειμώνα.

Δημοσ.

ο υπολογισμός γίνεται με την άνω τιμή της ουδέτερης ζώνης και όχι με την μέση. Στην ήρων η ουδέτερη ζώνη είναι 40-50.

Δημοσ.

ο υπολογισμός γίνεται με την άνω τιμή της ουδέτερης ζώνης και όχι με την μέση. Στην ήρων η ουδέτερη ζώνη είναι 40-50.

Απότι φαίνεται, το 40-50 έχει εισαχθεί τελευταία (από 3-2-17) και όντως έτσι λέει εδώ http://www.heron.gr/images/doc/HERON_genikoi_oroi_XT_03-02-2017_v01.pdf

Το δικό μου συμβόλαιο όμως έχει υπογραφεί προγενέστερα με 45-55 όπως φαίνεται σε αυτούς τους ορους http://heron.gr/images/pdf/genikoi_oroi_symvashs_hlektrikhs_energeias.pdf

Δηλαδή μιλάμε για μονομερή μεταβολή των όρων.

Θα το τσεκάρω να το επιβεβαιώσω, αλλά αν συμβαίνει όντως μιλάμε ότι η αξιοπιστία της ΗΡΩΝ, μαζί με αυτό που πήγε να μου κάνει με την τιμολόγηση που περιγράφω εδώ  είναι  στα τάρταρα. 

Δημοσ.

Η Green παντως που ξαναμιλησα μαζι τους μου λενε οτι η ρυθμιση ΟΤΣ δεν ισχυει σε αυτους και δεν εφαρμοζεται. Το γραφει ρητα και στους ορους του συμβολαιου οπως μου ειπαν τηλεφωνικος. 

Δημοσ.

αφού η green δεν χρεώνει την ρήτρα ΟΤΣ να τους πεις να αφαιρέσουν την παρακάτω παράγραφο από τους όρους της σύμβασης

6. ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
6.1 Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας η GREEN δικαιούται να αναπροσαρμόζει την Χρέωση Προμήθειας ακολουθώντας τις διακυμάνσεις της ρήτρας προσαρμογής ΟΤΣ, όπως αυτή διαμορφώνεται σε καθημερινή βάση και δημοσιεύεται από τον ΑΔΜΗΕ (http://www.admie.gr/leitourgia-dedomena/leitourgia-agoras-ilektrikis-energeias/anafores-dimosieyseis-agoras). Η Χρέωση Προμήθειας είτε θα επιβαρύνεται είτε θα τυγχάνει ανάλογης έκπτωσης, όταν η μέση ΟΤΣ διαμορφώνεται πλέον ή υπό του προσδιορισθέντος εύρους διακύμανσης αντίστοιχα (η μέση ωριαία ΟΤΣ υπολογίζεται ως ο μέσος όρος της ΟΤΣ του μήνα κατανάλωσης και των δύο προηγούμενων μηνών, προσαρμοσμένης για τις απώλειες Δικτύου). Παράδειγμα: Αν η ΟΤΣ για έναν μήνα είναι κατά μέσο όρο 52 €/MWh με το όριο της GREEN στα 40-50 €/MWh στον Πελάτη τα δύο (2) επιπλέον €/MWh θα υπολογιστούν σαν επιπλέον κόστος. Εάν για έναν μήνα κατά μέσο όρο η ΟΤΣ είναι 38 €/MWh με τα ίδια όρια (40-50) στον Πελάτη θα υπάρξει επιπλέον μείωση δύο (2) €/MWh. 6.2 Η ως άνω αναπροσαρμογή της Χρέωσης Προμήθειας λαμβάνει χώρα μετά την παρέλευση έξι μηνών από την αρχική εκπροσώπηση του Πελάτη από τον Προμηθευτή. Κάθε αναπροσαρμογή της Χρέωσης Προμήθειας θα χρεώνεται με τον πρώτο Λογαριασμό Κατανάλωσης που ακολουθεί την τροποποίηση.

• Like 2
Δημοσ.

Μια απορια.

Σε σπιτι στο οποιο ο τεχνικος της ΔΕΗ περνα -θεωρητικα- ανα 4μηνο, αλλα στην πραξη περναει ανα 8μηνο και ΑΝ, με αποτελεσμα το ενα 4μηνο (που δεν πηρε μετρηση) να ερχεται λογαριασμος 80-100 ευρω και το επομενο να ερχεται ολο το 8μηνο μαζεμενο τυπου 1000ρικο και βαλε, τι πρεπει να κανει κανεις; Πχ στους παροχους υπαρχει μια ΕΕΤΤ και τραβας καταγγελια σε αναλογα σκηνικα και καποιες φορες βγαινει ακρη. Με τους κυφηνες της ΔΕΗ πώς μπορει να βγει στοιχειωδης συνενοηση για να κανουν σωστα τα αυτονοητα, δηλαδη να βγαζουν σωστα τους λογαριασμους;

Και αν ο τεχνικος βαριεται να μετρησει και το 2ο 4μηνο και σκασει λογαριασμος 12 μηνων κανα 2.000 ευρω τι γινεται;

Ρωταω γιατι δεν εχει γινει μια και δυο φορες, αλλα το εχουν κανει συνηθειο με αποτελεσμα συγγενικο προσωπο να φτανει στα ορια του εγγεφαλικου οταν καθε τοσο του σκαει 4ψηφιος λογαριασμος επειδη οι ΔΕΗτζηδες δεν πηραν μετρηση το προηγουμενο 4μηνο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ερώτημα πλέον είναι, αντέχουν αυτές τις αλλαγές οι τωρινές χρεώσεις του ΥΚΩ στα κανονικά τιμολόγια ή θα γίνουν αυξήσεις για να μπορεί να τα καλύψει η ΔΕΗ?

Μια απορια.

Σε σπιτι στο οποιο ο τεχνικος της ΔΕΗ περνα -θεωρητικα- ανα 4μηνο, αλλα στην πραξη περναει ανα 8μηνο και ΑΝ, με αποτελεσμα το ενα 4μηνο να ερχεται λογαριασμος 50 ευρω και το επομενο να ερχεται ολο το 8μηνο μαζεμενο τυπου 1000ρικο και βαλε, τι πρεπει να κανει κανεις; Πχ στους παροχους υπαρχει μια ΕΕΤΤ και τραβας καταγγελια σε αναλογα σκηνικα και καποιες φορες βγαινει ακρη. Με τους κυφηνες της ΔΕΗ πώς μπορει να βγει στοιχειωδης συνενοηση για να κανουν σωστα τη δουλεια τους ;

Και αν ο τεχνικος βαριεται να μετρησει και το 2ο 4μηνο και σκασει λογαριασμος 1 χρονου κανα 2χιλιαρο τι γινεται;

Λογικά αυτό που τις δηλώνεις μόνος σου κάθε μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...