Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον εν συντομια απο οτι εχω καταλαβει το σουσουρο για τη ΔΕΗ γινεται για τους εξης λογους

- Σχετικα βαρυς χειμωνας,ειδικα σε αντιθεση με τον περσινο 

- Αρκετοι πλεον δεν βαζουν καθολου πετρελαιο καινε ρευμα για θερμανση με αποτελεσμα αυξηση καταναλωσης με συνεπεια εξτρα χρεωσεις(πχ το ΥΚΩ αυξανεται αρκετα με καταναλωση >1600kW στο τετραμηνο)

- Αναλυτικος λογαριασμος με αποτελεσμα να βλεπει ο καθενας τι γ@μησι@τικι@ πληρωνει 

- Αρκετα επιεικης σε διακανονισμους,οφειλες ισως και παραπανω απο οτι χρειαζεται

Βαλτε ολα αυτα σε ενα καζανι και για αυτο υπαρχει αυτη η αντιδραση

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη, αν καταλαβουμε τι ακριβως εκτινασσει το λογαριασμο, θα αλλαξει κατι; Θα μειωθουν οι ΥΚΩ ή οι χρεωσεις μεταφορας;

Κανεις δε φωναζει για το ρευμα, για το λογαριασμο φωναζουν ολοι, για το συνολο του, τωρα το που πανε τα λεφτα, ποσως μας ενδιαφερει. Το οτι καποιοι μαρκετιστες χωρισαν τη δεη σε δεκα εταιριες, για να σου λενε μετα "το ρευμα δεν ανεβηκε, εχουμε το πιο φτηνο ρευμα στην ευρωπη, αλλα ανεβηκε η μεταφορα, ή ανεβηκε η κοινωνικη συμμετοχη κλπ, μας αφηνει παγερα αδιαφορους.

Κάτι που αλλάζει είναι  και η εντύπωση ότι η ΔΕΗ ευθύνεται για τους υψηλούς λογαρισμούς (αντί για το κράτος) και ότι αλλάζοντας πάροχο θα γλιτώσεις κάτι ουσιαστικό.

Και αυτές οι εντυπώσεις φαίνεται πώς καλλιεργούνται έντέχνως από τα ΜΜΕ για να διευκολυνθεί η είσοδος των ιδιωτών στο παιχνίδι.

Προσωπικά δε διαφωνώ με το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και την αποσυντεχνειοποίηση, αλλά να ξέρουμε τι μας γίνεται και ποιες οι νέες προοπτικές.

Λοιπον εν συντομια απο οτι εχω καταλαβει το σουσουρο για τη ΔΕΗ γινεται για τους εξης λογους

- Σχετικα βαρυς χειμωνας,ειδικα σε αντιθεση με τον περσινο 

- Αρκετοι πλεον δεν βαζουν καθολου πετρελαιο καινε ρευμα για θερμανση με αποτελεσμα αυξηση καταναλωσης με συνεπεια εξτρα χρεωσεις(πχ το ΥΚΩ αυξανεται αρκετα με καταναλωση >1600kW στο τετραμηνο)

- Αναλυτικος λογαριασμος με αποτελεσμα να βλεπει ο καθενας τι γ@μησι@τικι@ πληρωνει 

- Αρκετα επιεικης σε διακανονισμους,οφελεις ισως και παραπανω απο οτι χρειαζεται

Βαλτε ολα αυτα σε ενα καζανι και για αυτο υπαρχει αυτη η αντιδραση

+ ότι υπάρχει γενικά μια προπαγάνδα κατά της ΔΕΗ από τα μέσα για να ανοίξει πιο εύκολα η αγορά

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάτι που αλλάζει είναι  και η εντύπωση ότι η ΔΕΗ ευθύνεται για τους υψηλούς λογαρισμούς (αντί για το κράτος) και ότι αλλάζοντας πάροχο θα γλιτώσεις κάτι ουσιαστικό.

Μα ΔΕΗ=Κράτος μέχρι στιγμής... :P

Δημοσ.

Δηλαδη, αν καταλαβουμε τι ακριβως εκτινασσει το λογαριασμο, θα αλλαξει κατι; Θα μειωθουν οι ΥΚΩ ή οι χρεωσεις μεταφορας;

Κανεις δε φωναζει για το ρευμα, για το λογαριασμο φωναζουν ολοι, για το συνολο του, τωρα το που πανε τα λεφτα, ποσως μας ενδιαφερει. Το οτι καποιοι μαρκετιστες χωρισαν τη δεη σε δεκα εταιριες, για να σου λενε μετα "το ρευμα δεν ανεβηκε, εχουμε το πιο φτηνο ρευμα στην ευρωπη, αλλα ανεβηκε η μεταφορα, ή ανεβηκε η κοινωνικη συμμετοχη κλπ, μας αφηνει παγερα αδιαφορους.

Αν καταλάβεις τι ακριβώς εκτινάσσει το λογαριασμό θα τα βάλεις με την εκάστοτε κυβέρνηση που παίρνει τις συγκεκριμένες αποφάσεις και όχι με τη ΔΕΗ

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν καταλάβεις τι ακριβώς εκτινάσσει το λογαριασμό θα τα βάλεις με την εκάστοτε κυβέρνηση που παίρνει τις συγκεκριμένες αποφάσεις και όχι με τη ΔΕΗ

Το γράφεις λες κι η ΔΕΗ είναι κάτι άλλο. :P

• Like 1
Δημοσ.

Thresh έχεις καμιά εξήγηση για το φαινόμενο κάποιος που δεν βυζαίνει από το κρατικό μαστάρι να είναι υπέρ οτιδήποτε κρατικού;

Αυτούς που έχουν σχέση με το κράτος να τους καταλάβω μέχρι ένα βαθμό και αυτούς χωρίς να τους δικαιολογώ γιατί δε ζουν μόνοι τους σε μια κοινωνία.

Αυτοί που δεν έχουν σχέση όμως πως στο διάολο υποστηρίζουν αυτούς που τους φέρονται σα σκουπίδια στις δημόσιες υπηρεσίες ή τους αφήνουν να πεθάνουν στα νοσοκομεία;

Δημοσ.

Η ΔΕΗ έχει και ιδιωτικά κεφάλαια μέσα και ναι, σίγουρα είναι κάτι άλλο.

Ούτε ΔΥ είμαι, ούτε έχω μετοχές στη ΔΕΗ, αλλά εδώ βλέπω μία συντονισμένη προσπάθεια να προπαγανδιστεί η ΔΕΗ (η οποία είναι τέρμα αμαρτωλή) προκειμένου κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες να καρπωθούν όσα περισσότερα μπορούν από αυτή.

Στην Ελλάδα ζείτε, δεν έγιναν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις με αθώα και αντικειμενικά κριτήρια, κάποιοι έσπρωξαν με χέρια και πόδια τις δημόσιες υπηρεσίες στον γκρεμό, προκειμένου να τις σώσει πέφτοντας ο καλός ιδιώτης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα έχει ιδιωτικά αλλά τις περισσότερες αποφάσεις (αν όχι όλες) τις παίρνει το δημόσιο.

Btw αν δεν κάνω λάθος αποφασίζονται σήμερα οι αυξήσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς κατα 735 εκατομμύρια.

Δημοσ.

Σίγουρα έχει ιδιωτικά αλλά τις περισσότερες αποφάσεις (αν όχι όλες) τις παίρνει το δημόσιο.

Btw αν δεν κάνω λάθος αποφασίζονται σήμερα οι αυξήσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς κατα 735 εκατομμύρια.

Στο τελευταιο λογαριασμο μου οι ΥΚΩ ηταν 85 ευρω!

Δημοσ.

εγω που μονιμα εχω καταναλωση 3.300-3.600 κιλοβατωρες το τετραμηνο με συμφερει να παω σε ενναλακτικο? εχω τριφασικο και νυχτερινο τιμολογιο

Δημοσ.

Κοινωνική πολιτική δεν θέλαμε? Ας φάμε τώρα όλοι μαζί ΥΚΩ να πληρώνουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν 3.000 εισόδημα και έχουν υπαχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια.

Δημοσ.

εγω που μονιμα εχω καταναλωση 3.300-3.600 κιλοβατωρες το τετραμηνο με συμφερει να παω σε ενναλακτικο? εχω τριφασικο και νυχτερινο τιμολογιο

http://www.allazorevma.gr/

Με προσοχη στα ψιλα γραμματα οπου υπαρχουν

Δημοσ.

Κοινωνική πολιτική δεν θέλαμε? Ας φάμε τώρα όλοι μαζί ΥΚΩ να πληρώνουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν 3.000 εισόδημα και έχουν υπαχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια.

Στην πολυκατοικία μου έχουν ΚΤ τρεις (από τους έξι) και το δικαιούται πραγματικά ο ένας.

Κατά τη γνώμη μου τα κριτήρια δεν είναι λάθος και χρειάζεται και κοινωνική μέριμνα γιατί το ρεύμα είναι είδος πρώτης ανάγκης, αλλά προϋποθέτει και κοινωνική συνείδηση, δυστυχώς. 

Δημοσ.

Για τις ΥΚΩ εχω λιγο διαφορετικη αποψη ....

Ναι να πληρωνουμε την διαφορα ωστε και στο Κατελοριζο να εχει ιδια τιμη η κιλοβατωρα αλλα αν το κρατος θελει να κανει κοινωνικη πολιτικη να τα βρει απο αλλου τα λεφτα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...