Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μισθολογικο κοστος επεσε γιατι δοθηκε δικαιωμα να βγουν στη συνταξη τυποι ακομα με 15 χρονια προυπηρεσια με ορους που θα ζηλευεαν και 35ετεις εργαζομενοι στον ιδ. τομεα.

Αρα το μισθολογιο μπορει να επεσε Χ%, αυτο δε σημαινει οτι μειωθηκαν και οι δαπανες. Απλα μεταφερθηκαν στο ασφαλιστικο οι τυπου που κατοχυρωσαν συνταξη με 15 χρονια υπηρεσιας και φευγουν απο το μισθολογιο του δημοσιου. Κι ετσι σου λεει ο Χ δημοσιογραφισκος, οτι υπηρξε μειωση κοστους...

Παραλληλα στη θεση τους προσληφθηκαν αλλοι, με οντως μικροτερους μισθους, αλλα αν κανεις τη σουμα αυτων που βγηκαν προωρα στη συνταξη με το κοστος οσων προσεληφθησαν, οχι μειωση δαπανης δε θα δεις, αλλα θα τριβεις τα ματια σου με την αυξηση.

ΥΓ. Την τελευταια 2ετια βεβαια, υπαρχει σημαντικη ανοδος και στο κοστος των εργαζομενων, αφου προσλαμβανονται χιλιαδες μονιμοι συστηματικα, οχι μονο για να καλυψουν θεσεις που μειναν κενες, αλλα για να καλυψουν και "νεοδημιουργητες" θεσεις/οργανισμους...Μιλαμε για τετοιο παρτυ στο δημοσιο εδω και 2 χρονια που τυφλα να 'χει το ΠΑΣΟΚ των 80's-90's..

Δημοσ.

Το μισθολογικο κοστος επεσε γιατι δοθηκε δικαιωμα να βγουν στη συνταξη τυποι ακομα με 15 χρονια προυπηρεσια με ορους που θα ζηλευεαν και 35ετεις εργαζομενοι στον ιδ. τομεα.

Αρα το μισθολογιο μπορει να επεσε Χ%, αυτο δε σημαινει οτι μειωθηκαν και οι δαπανες. Απλα μεταφερθηκαν στο ασφαλιστικο οι τυπου που κατοχυρωσαν συνταξη με 15 χρονια υπηρεσιας και φευγουν απο το μισθολογιο του δημοσιου. Κι ετσι σου λεει ο Χ δημοσιογραφισκος, οτι υπηρξε μειωση κοστους...

Παραλληλα στη θεση τους προσληφθηκαν αλλοι, με οντως μικροτερους μισθους, αλλα αν κανεις τη σουμα αυτων που βγηκαν προωρα στη συνταξη με το κοστος οσων προσεληφθησαν, οχι μειωση δαπανης δε θα δεις, αλλα θα τριβεις τα ματια σου με την αυξηση.

ΥΓ. Την τελευταια 2ετια βεβαια, υπαρχει σημαντικη ανοδος και στο κοστος των εργαζομενων, αφου προσλαμβανονται χιλιαδες μονιμοι συστηματικα, οχι μονο για να καλυψουν θεσεις που μειναν κενες, αλλα για να καλυψουν και "νεοδημιουργητες" θεσεις/οργανισμους...Μιλαμε για τετοιο παρτυ στο δημοσιο εδω και 2 χρονια που τυφλα να 'χει το ΠΑΣΟΚ των 80's-90's..

Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος σχετικά με αυτά που αναφέρεις στο ΥΓ; Ποιοι είναι οι νεοδημιούργητοι οργανισμοί και πόσες οι νέες θέσεις και προσλήψεις; 

Για τα άλλα, με τις αλλαγές στα μισθολόγια δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση δυ που δεν έχουν μειωθεί οι αποδοχές του κατά τουλάχιστον 20% από το 2010. 

Για τις συντάξεις, όντως έχουν βγει περισσότεροι, αλλά με πολύ μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις. Το κόστος είχε αυξηθεί μέχρι το 2012, αλλά πλέον πέφτει και σε απόλυτες τιμές και σε ποσοστά.  Και πλέον έχει πεθάνει και η πρόωρη συνταξιοδότηση. Εδώ μια ανάλυση αν θέλετε να μιλάμε με στοιχεία http://www.protagon.gr/epikairotita/asfalistiko-systima_test-44341084670#1458572354763-d8fdb1c2-1d83

Δημοσ.

Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος σχετικά με αυτά που αναφέρεις στο ΥΓ; Ποιοι είναι οι νεοδημιούργητοι οργανισμοί και πόσες οι νέες θέσεις και προσλήψεις;

Στο site απογραφης ανθρωπινου δυναμικου του δημοσιου θα διαπιστωσεις οτι οι υπαλληλοι απο τα μεσα του 2015 αυξανονται και μαλιστα ΠΟΛΥ, οταν απο το 2009 μειωνονταν σταθερα καθε μηνα, τοσο οι μονιμοι οσο και οι εκτακτοι.

Αν θες συγκεκριμενα παραδειγματα οργανισμων ενα γρηγορο που εχω στο μυαλο μου ειναι η ΕΡΤ.

Αν θες θεσεις ρωτα τους Καρανικες και τις Περιστερες και θα σου πουν ποσες 100δες παρομοιες εχουν ανοιξει ακομα χωρις να εχουν παρει αντιστοιχες διαστασεις στα ΜΜΕ.

Δημοσ.

διαβάζω σε αυτό το άρθρο της καθημερινής  http://www.kathimerini.gr/915440/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/erxontai-tsoyxtera-prostima-gia-tis-reymatoklopes για πρόστιμα σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής 

Δεν επισυνάπτω όμως το άρθρο για αυτό το λόγο αλλά για τον παρακάτω 

Αυτό που οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν είναι ότι οι απώλειες από τις ρευματοκλοπές χρεώνονται από τη ΔΕΗ έπειτα από έγκριση της ΡΑΕ και το κόστος που προκύπτει επιμερίζεται στους λογαριασμούς ρεύματος στην κατηγορία των «λοιπών χρεώσεων». 

Αυτό σαν ενημέρωση για κάθε έναν συνεπή καταναλωτή που σίγουρα έχει ακούσει μια ιστορία ρευματοκλοπής από κάποιο ανδρόποδο και έχει κουνήσει με συγκατάβαση του κεφάλι του

• Like 2
Δημοσ.

Στο site απογραφης ανθρωπινου δυναμικου του δημοσιου θα διαπιστωσεις οτι οι υπαλληλοι απο τα μεσα του 2015 αυξανονται και μαλιστα ΠΟΛΥ, οταν απο το 2009 μειωνονταν σταθερα καθε μηνα, τοσο οι μονιμοι οσο και οι εκτακτοι.

Αν θες συγκεκριμενα παραδειγματα οργανισμων ενα γρηγορο που εχω στο μυαλο μου ειναι η ΕΡΤ.

Αν θες θεσεις ρωτα τους Καρανικες και τις Περιστερες και θα σου πουν ποσες 100δες παρομοιες εχουν ανοιξει ακομα χωρις να εχουν παρει αντιστοιχες διαστασεις στα ΜΜΕ.

Επειδή όπως το φαντάστηκα υπάρχει προκατάληψη, προτιμώ να μην το συνεχίσω γιατί θα γίνει η συζήτηση πολιτική και κυρίως γιατί δεν έχω διάθεση να κάνω το συνήγορο καμίας πλευράς.

διαβάζω σε αυτό το άρθρο της καθημερινής  http://www.kathimerini.gr/915440/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/erxontai-tsoyxtera-prostima-gia-tis-reymatoklopes για πρόστιμα σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής 

Δεν επισυνάπτω όμως το άρθρο για αυτό το λόγο αλλά για τον παρακάτω 

Αυτό σαν ενημέρωση για κάθε έναν συνεπή καταναλωτή που σίγουρα έχει ακούσει μια ιστορία ρευματοκλοπής από κάποιο ανδρόποδο και έχει κουνήσει με συγκατάβαση του κεφάλι του

Έχει τύχει να με ρωτήσει σε καφέ φίλος μου πως μου φαίνεται η ιδέα να δώσει 200€ σε κάποιον να του φρενάρει το ρολόι.

Και εγώ του είπα ότι είναι σα να με ρωτάει τι γνώμη έχω να πάει στο Σούπερ Μάρκετ και να φύγει έχοντας τις τσέπες γεμάτες προϊόντα τα οποία δε θα πληρώσει στο ταμείο.

Ήταν σοκαριστικό που το σκέφτηκε, γιατί είναι ένα άτομο πολύ ηθικό και έντιμο. Ευτυχώς το συνειδητοποίησε γρήγορα και ντράπηκε.

Δυστυχώς απέχουμε πολύ από το να γίνει κοινωνική συνείδηση πως ότι παρέχεται από το κράτος δε βγαίνει από ένα πηγάδι που δεν τελειώνει ποτέ και είναι τζάμπα, άρα δεν είναι κακό να το κλέβουμε όσο μπορούμε.

Η λογική του "λαθρεπιβάτη" διακατέχει πολύ κόσμο.

Δημοσ.

Επειδή όπως το φαντάστηκα υπάρχει προκατάληψη, προτιμώ να μην το συνεχίσω γιατί θα γίνει η συζήτηση πολιτική και κυρίως γιατί δεν έχω διάθεση να κάνω το συνήγορο καμίας πλευράς.

Το οτι χρονικα ταυτιζονται ολα αυτα με συγκεκριμενη κυβερνηση δεν σημαινει οτι ειμαι προκατειλημενος. Ισα ισα,  -εν προκειμενω- αναφερθηκα στο γεγονος κι οχι στο ποιοι το προκαλεσαν. Εσυ αμφισβητησες το γεγονος και ζητησες στοιχεια, με στοιχεια σου απαντησα. Για ποια προκαταληψη μιλας;

Δημοσ.

Με νουμερα και στοιχεια σου απανταω, για ποια προκαταληψη μιλας;

Το οτι χρονικα ταυτιζονται ολα αυτα με συγκεκριμενη κυβερνηση δεν σημαινει οτι ειμαι προκατειλημενος. Εγω -εν προκειμενω- αναφερθηκα στο γεγονος κι οχι στο ποιοι το προκαλεσαν.

Συγνώμη, αλλά δεν είδα κάποια νούμερα, ούτε έγινες συγκεκριμένος. Εκτός αν προσπάθησες να βάλεις κάποιο λινκ και δε μπήκε. 

Δημοσ.

Συγνώμη, αλλά δεν είδα κάποια νούμερα, ούτε έγινες συγκεκριμένος. Εκτός αν προσπάθησες να βάλεις κάποιο λινκ και δε μπήκε. 

Σε παρεπεμψα σε συγκεκριμενο κρατικο site που εχει αναρτημενα τα νουμερα και -αφου πρωτα τα διαβασα προσεκτικα- σου ειπα και απο ποια χρονικη περιοδο κι επειτα υπαρχει η αυξηση για να ξερεις ακριβως σε τι αναφερομαι και να εχεις ολη την ευχερεια να το επιβεβαιωσεις ή διαψευσεις.

Ευχαριστως να τα κοπιαρα εδω, αλλα αφ'ενος μεν ετσι οπως ειναι καταχωρημενα ειναι αδυνατο να γινει εδω copy-paste, αφ'εταιρου δε, δεν αφορουν την συζητηση για να γινει σεντονι με τα συγκεκριμενα στατιστικα.

Αντιστοιχα κι εσυ πιο πανω, link-παραπομπη εχεις δωσει.

Οποτε αν καταλαβαινω καλα συνεχιζεις να αμφισβητεις οτι απο τα μεσα του 2015 κι επειτα αρχισε να αυξανεται ο αριθμος των ΔΥ και θεωρεις οτι αυτο το λεω επειδη ειμαι πολιτικα προκατειλημενος; Ιf so, 2 ειναι τα πιθανα σεναρια:

1. Οντως υπαρχει πολιτικα προκατειλημενος στη συζητηση, αλλα δεν ειμαι εγω γιατι οπως θα διαπιστωσεις στο σχετικο link επιβεβαιωνεται με επισημα κρατικα στοιχεια η αυξηση των ΔΥ τη χρονικη περιοδο που ανεφερα.

2. Κανεις δεν ειναι πολιτικα προκατειλημενος, αλλα ο ενας εκ των δυο μας δεν εχει παρει χαμπαρι τι συμβαινει την τελευταια 2ετια στον δημοσιο τομεα.

Δημοσ.

Σε παρεπεμψα σε συγκεκριμενο κρατικο site που εχει αναρτημενα τα νουμερα και -αφου πρωτα τα διαβασα προσεκτικα- σου ειπα και απο ποια χρονικη περιοδο κι επειτα υπαρχει η αυξηση για να ξερεις ακριβως σε τι αναφερομαι και να εχεις ολη την ευχερεια να το επιβεβαιωσεις ή διαψευσεις.

Ευχαριστως να τα κοπιαρα εδω, αλλα αφ'ενος μεν ετσι οπως ειναι καταχωρημενα ειναι αδυνατο να γινει εδω copy-paste, αφ'εταιρου δε, δεν αφορουν την συζητηση για να γινει σεντονι με τα συγκεκριμενα στατιστικα.

Αντιστοιχα κι εσυ πιο πανω, link-παραπομπη εχεις δωσει.

Οποτε αν καταλαβαινω καλα συνεχιζεις να αμφισβητεις οτι απο τα μεσα του 2015 κι επειτα αρχισε να αυξανεται ο αριθμος των ΔΥ και θεωρεις οτι αυτο το λεω επειδη ειμαι πολιτικα προκατειλημενος; Ιf so, 2 ειναι τα πιθανα σεναρια:

1. Οντως υπαρχει πολιτικα προκατειλημενος στη συζητηση, αλλα δεν ειμαι εγω γιατι οπως θα διαπιστωσεις στο σχετικο link επιβεβαιωνεται με επισημα κρατικα στοιχεια η αυξηση των ΔΥ τη χρονικη περιοδο που ανεφερα.

2. Κανεις δεν ειναι πολιτικα προκατειλημενος, αλλα ο ενας εκ των δυο μας δεν εχει παρει χαμπαρι τι συμβαινει την τελευταια 2ετια στον δημοσιο τομεα.

Τώρα που έβαλες το λινκ, είδα ότι για τα χρόνια 2015-2016-2017, οι  συνταξιοδοτήσεις/αποχωρήσεις  είναι σταθερά περισσότερες από τις προσλήψεις/ μετατάξεις,

Οπότε δεν πιάνω το point σου.

Δημοσ.

Τώρα που έβαλες το λινκ, είδα ότι για τα χρόνια 2015-2016-2017, οι  συνταξιοδοτήσεις/αποχωρήσεις  είναι σταθερά περισσότερες από τις προσλήψεις/ μετατάξεις,

Οπότε δεν πιάνω το point σου.

To point μου ειναι οτι οι ΔΥ αυξανονται την τελευταια 2ετια. Υπαρχει κατι που συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις;

Δημοσ.

To point μου ειναι οτι οι ΔΥ αυξανονται την τελευταια 2ετια. Υπαρχει κατι που συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις;

Ναι, γιατί δεν προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπω.

Δημοσ.

Ναι, γιατί δεν προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπω.

Πηγαινε στον Ιουλιο του 2015, κανε προσθεση τακτικο κι εκτακτο προσωπικο και κανε το ιδιο και τον Ιουλιο του 2016 και το Μαρτη του 2017.

Αν δεν προκυπτει αυξηση υπαλληλων, πες μας τι ειναι αυτο που προκυπτει.

Και μετα θα σου πω και πού το χανεις οταν κοιτας το στατιστικο προσληψεων-αποχωρησεων και συμπεραινεις οτι εφοσον οι αποχωρησεις ειναι παραπανω, τοτε μειωνεται και το προσωπικο...

ΥΓ. Αλλα μια που κοιτας προσληψεις, ριξε μια ματια και στον αριθμο προσληψεων πριν και μετα τα μεσα του 2015 και πες μου για το ποσο προκατειλημενος ειμαι.

Δημοσ.

Πηγαινε στον Ιουλιο του 2015, κανε προσθεση τακτικο κι εκτακτο προσωπικο και κανε το ιδιο και τον Ιουλιο του 2016 και το Μαρτη του 2017.

Αν δεν προκυπτει αυξηση υπαλληλων, πες μας τι ειναι αυτο που προκυπτει.

Και μετα θα σου πω και πού το χανεις οταν κοιτας το στατιστικο προσληψεων-αποχωρησεων και συμπεραινεις οτι εφοσον οι αποχωρησεις ειναι παραπανω, τοτε μειωνεται και το προσωπικο...

Και γιατί να μην πάω στο Μάρτιο του 2015 και το Μάρτιο του 2017;

Για να βγάλεις συγκεντρωτικό συμπέρασμα πρέπει να δεις τις συγκεντρωτικές καταστάσεις κάθε έτους, όπου σταθερά οι αποχωρήσεις είναι λιγότερες από τις προσλήψεις, στις οποίες προστίθενται και οι μετατάξεις από οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα που κλείνουν, άρα δεν είναι καινούργιες.

Και για μην το κουράζουμε, ένας αριθμός από μόνος του δε λέει και πολλά, γιατί υπάρχουν και ανάγκες. Δηλαδή σε αυτούς μέσα είναι ένστολοι που βγαίνουν από τις στρατιωτικές/ αστυνομικές σχολές, δάσκαλοι- καθηγητές, προσωπικό υγείας κλπ. 

Δημοσ.

Και γιατί να μην πάω στο Μάρτιο του 2015 και το Μάρτιο του 2017;

Για να βγάλεις συγκεντρωτικό συμπέρασμα πρέπει να δεις τις συγκεντρωτικές καταστάσεις κάθε έτους, όπου σταθερά οι αποχωρήσεις είναι λιγότερες από τις προσλήψεις, στις οποίες προστίθενται και οι μετατάξεις από οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα που κλείνουν, άρα δεν είναι καινούργιες.

Και για μην το κουράζουμε, ένας αριθμός από μόνος του δε λέει και πολλά, γιατί υπάρχουν και ανάγκες. Δηλαδή σε αυτούς μέσα είναι ένστολοι που βγαίνουν από τις στρατιωτικές/ αστυνομικές σχολές, δάσκαλοι- καθηγητές, προσωπικό υγείας κλπ. 

Kι εκει που υποστηριζες επι 2 σελιδες οτι εχω αδικο που λεω οτι ΔΥ αυξηθηκαν την τελευταια 2ετια, πλεον το επιχειρημα "ενας αριθμος δεν λεει πολλα". Εμενα προσωπικα με καλυψες.

Αλλα μια που συνηδητοποιησες τι συμβαινει, σου εχω κι αλλη τρομερη αποκαλυψη-εκπληξη αναφορικα με την αναλογια προσληψεων/αποχωρησεων που επικαλεισαι ξανα και ξανα. Ειναι προσυμφωνημενη στα μνημονια και αφορα μονο τους μονιμους

Αυτο που σου διαφευγει ομως ειναι η χοντροειδης αυξηση σε εκτακτους στο χρονικο διαστημα που αναφερομαι. Κοινως συνταξιοδοτουνται μονιμοι και προσλαμβανονται πολλαπλασιοι εκτακτοι. Και καπως ετσι, ο αριθμος υπαλληλων του δημοσιου τομεα ξανα προς τη δοξα τραβα, εδω και 2 ετη, εκει που ως το 2015 μειωνοταν σταθερα. Οτι ειπα αρχης εξ'αρχης δηλαδη.

ΥΓ. Βαλε Μαρτιο 2015 αντι Ιουλη 2015, δεν αλλαζει και τιποτα. Τον Ιουλιο τον χρησιμοποιησα επειδη μιλησα για τελευταια 2ετια. Απριλης-Μαης-Ιουνης 2017 δεν εχουν απογραφει ακομα, αλλιως θα τους χρησιμοποιουσα.

Δημοσ.

Kι εκει που υποστηριζες επι 2 σελιδες οτι εχω αδικο που λεω οτι ΔΥ αυξηθηκαν την τελευταια 2ετια, πλεον το επιχειρημα "ενας αριθμος δεν λεει πολλα". Εμενα προσωπικα με καλυψες.

Αλλα μια που συνηδητοποιησεις τι συμβαινει, σου εχω κι αλλη τρομερη αποκαλυψη-εκπληξη αναφορικα με την αναλογια προσληψεων/αποχωρησεων που επικαλεισαι ξανα και ξανα. Ειναι προσυμφωνημενη στα μνημονια και αφορα μονο τους μονιμους

Αυτο που σου διαφευγει ομως ειναι η χοντροειδης αυξηση σε εκτακτους στο χρονικο διαστημα που αναφερομαι. Κοινως συνταξιοδοτουνται μονιμοι και προσλαμβανονται πολυ περισσοτεροι εκτακτοι. Και καπως ετσι, ο αριθμος υπαλληλων του δημοσιου τομεα ξανα προς τη δοξα τραβα, εδω και 2 ετη. Οτι ειπα αρχης εξ'αρχης δηλαδη.

ΥΓ. Βαλε Μαρτιο 2015, δεν αλλαζει και τιποτα. Τον Ιουλιο τον χρησιμοποιησα επειδη μιλησα για τελευταια 2ετια.

Λυπάμαι, αλλά δε βρίσκω δημιουργικό να προσπαθώ να αντιμετωπίσω προκαταλήψεις. Καλύτερα να ανοίξω κουβέντα με ένα παπά για την ύπαρξη του θεού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...