Hellaslover Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Εχω ενα μικρο σκυλακι, το εχω μεσα οση ωρα και οταν λειπω με ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα. Μερικες φορες βγαινει να κανει την αναγκη του και αλλες τη κανει πανω στο χαλι. Εχω βαλη pad να τα κανει πανω εκει, τα χοντρα τα κανει αλλα τα ψιλα πανω στο χαλι..μετα το καθαριζω και παλι οσο να ναι το μυριζει και το ξανακανει. Μετα βαζω και δευτερη πανα/μαξιλαρακι (δε ξερω πως λεγετε αυτο) και βρισκει αλλο σημειο πανω στο χαλι! Επισης βγαζει πολλες τριχες. Τι μπορω να κανω; πολυ καλο σκυλακι κατα ταλλα αλλα αυτα τα 2 προβληματα εχω Βολτα δε το βγαζω συγκεριμενες ωρες, αλλες φορες πρωι αλλες βραδυ. Επισης του αφηνω φαγητο να εχει. Αν το ταιζω μια φορα πχ το μεσημερι και το βγαζω το βραδυ θα μαθει να περιμενει μεχρι τη βολτα;
keravnos21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Βολτα δε το βγαζω συγκεριμενες ωρες, αλλες φορες πρωι αλλες βραδυ. Επισης του αφηνω φαγητο να εχει. Αν το ταιζω μια φορα πχ το μεσημερι και το βγαζω το βραδυ θα μαθει να περιμενει μεχρι τη βολτα; Λογικα θα μαθει από μονο του να τα κραταει μεχρι την βολτα του αρκει να ειναι σχετικα την ιδια ωρα, όχι όπως το περιγραφεις μια μερα πρωι μια απόγευμα, καλο επισης ειναι να του βαζεις να τρωει και μετα να τον πηγαίνεις την βολτα του ετσι θα καταλαβει πιο γρηγορα την ολη διαδικασια δηλαδή θα ξερει ότι μετα το φαγητο εχει βολτα και θα κρατιεται.
kax54638 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Φυσιολογικά είναι όλα αυτά που περιγράφεις. Και ο δικός μου τα ίδια έκανε και φαντάζομαι και τα κουτάβια των περισσότερων. Καταρχήν επειδή είναι μικρός πρέπει να τον ταΐζεις 3 φορές την ημέρα. Μην του αφήνεις φαγητό να βρίσκεται. Να τους βάζεις φαγητό για να φάει εκείνη την ώρα που πρέπει. Επίσης θέλει 2-3 φορές την ημέρα βόλτα αν θες να κάνει την ανάγκη του έξω και κατά το δυνατόν συγκεκριμένες ώρες. Εμένα από την στιγμή που βγήκε την πρώτη του βόλτα έξω δεν ξανάκανε ποτέ την ανάγκη του μέσα στο σπίτι. Καλή συμβίωση να έχετε.
moure Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Τα προβληματα που εχεις ειναι τα ποβληματα που συνοδεύουν καθε κουταβι. Πρωτα απο ολα την τριχα θα την εχεις μια ζωη μην περιμενεις οτι θα σταματησει να μαδαει μπορεις ομως να παρεις μια βουρτσα σαν και αυτη https://www.pet4u.gr/furminator-el-3.html και θα γλιτωσεις αρκετη. Με πανες δεν κανεις δουλεια ο σκυλος θελει βολτα πρωι απογευμα και οσο ειναι κουταβι 4-5 φορες να τον κατεβαζεις να τα κανει. Οσο τα κανει μεσα τοσο πιο δυσκολο θα ειναι να του το κοψεις αργοτερα. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2017 από moure
Predatorkill Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Για τη τριχα αλλαξε τροφη. Μεχρι προσφατα στο ενα απ τα δυο ειχα πολυ σοβαρο θεμα μιλαμε για τουφες. Το γυρισα σε κοτοπουλο μπουτι με ρυζι για μια βδομαδα και μειωθηκε 90% η τριχοπτωση. Με 5€ βγαζω δυο μερες και ταιζω δυο σκυλια. Το μονο δυσκολο στην υποθεση ειναι το μαγειρεμα καθε μερα. Ειχα κι αλλα θεματα, μυριζε το σπιτι σκυλιλα, εκαναν την αναγκη τους και βρωμαγε το τετραγωνο, πλεον ειναι πολυ καλυτερη η κατασταση. Τι διαολο βαζουν στις κροκετες...
mad-proffessor Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Πρέπει να το μάθεις σε μια ρουτίνα. Έτσι θα αποκτήσει συνήθειες και θα ξέρει. Προσπάθησε να το βγάζεις βόλτα περίπου τις ίδιες ώρες ώστε να ξέρει πότε θα κραταει τις ανάγκες του. Επίσης το φαγητό μετα τη βόλτα και το πλύσιμο/καθάρισμα που θα του κάνεις. Έτσι το μεσημεριανό του π.χ θα το βγάλει στην απογευματινή βόλτα που θα το έχει χωνέψει. Εμείς μετα τη πρωινή βόλτα ή λίγο πριν του δίνουμε λιχουδιά (κοτο-στικάκι) και φαγητό 2 φορές αντι για τρείς αλλά καλή ποσότητα. Δηλαδή βγαίνει μια πρωι απο τις 10 και έχει φάει μια λιχουδιά στις 8 ή 9 και μεσημεριανό στη 1-1.30. Βόλτα βραδυνή γύρω στις 7-8 και βραδυνό 8.30-9. 1
McNerd Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ο σκύλος ειναι ευθύνη, κοιτα να ενημερωθείς αξιόπιστα (όχι στο ινσόμνια, με ολο το σεβασμό στα παιδιά που απαντάνε στο θρεντ) και να μάθεις βασικες αρχές της εκπαίδευσης ενός σκύλου. Ειναι 3-4 απλά πράγματα που πρεπει να καταλάβεις για το πώς λειτουργεί αυτό το ζώο που στο χέρι σου ειναι να τα διαχειριστείς με το σωστό τρόπο για να διαμορφώσουν τη σχέση σας μαζί σου θετικά και όχι αρνητικά Διαπιστώνω ότι πολύς κόσμος έχει μεγάλη άγνοια, νομιζει ο σκύλος ειναι γάτα ή μωρό, δεν κάνει ούτε τα βασικά, και μετά αναρωτιέται γιατί το ζώο κάνει οτι του καπνίσει. 1
kfyros Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 μάλλον χρειάζεσαι εκπαίδευση στο χειρισμό του σκυλιού. όπως γράφει και ο φίλος από πάνω. Φυσικά το σκυλί θα βγάζει τρίχα και θέλει περιποίηση. Για πάντα..Κάνε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο σου, και ζήτησε να σε ενημερώσει για όλα αυτά τα θέματα και να σου προτείνει χειρισμούς και υλικά...Ανάλογα το είδος θέλουν κι άλλη περιποίηση.ΥΓ. Θα εκτιμήσεις ιδιαιτέρως τα αυτοκόλητα ρολά για το ξετρίχιασμα ρούχων και επίπλων. Θα έχεις παντού στο σπίτι τέτοια..Τα αγοράζω κατά δεκάδες από το ΙΚΕΑ που έχει τα πιο φτηνά. Μάλιστα έχω κάνει και πατέντα και έχω πάρει ένα μακρύτερο ρολό (από pet city, είναι σα ρολό βαψίματος) και μόλις τέλειωσε το αυτοκόλλητο του , βάζω δύο μικρά μαζί.
notist Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Για μένα ο σκύλος θέλει παρέα συντροφιά.Τι να κάνει μόνος του όλη μέρα?Δεν το λέω για το φίλο εδώ,γενικά μιλάω.Μία κοπέλα από πάνω μου έχει ένα κανισάκι που είναι μόνο του από τις 8 το πρωί που φεύγει,μέχρι τις 10-11 το βράδυ που γυρίζει,και αυτό το κακόμοιρο το ακούω που γαβγίζει ασταμάτητα.Δεν με ενοχλεί,αλλά το λυπάμαι.Τι να κάνει μόνο του όλη μέρα?Για βόλτα έξω ούτε το έχω δει μια φορά.Αυτό που λέω και λέω και στα παιδιά μου,που θέλουν σκύλο,είναι ότι δεν είναι λούτρινο,είναι ζωντανό που θέλει παρέα και περιποίηση.Για αυτό και δεν τους παίρνω.Όταν εμείς όλη μέρα λείπουμε,τα παιδιά σχολείο αγγλικά δραστηριότητες,ποιος θα το κοιτάει?Στον αυτόματο?Δεν γίνεται παιδιά έτσι. 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Εχω ενα μικρο σκυλακι, το εχω μεσα οση ωρα και οταν λειπω με ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα. Μερικες φορες βγαινει να κανει την αναγκη του και αλλες τη κανει πανω στο χαλι. Εχω βαλη pad να τα κανει πανω εκει, τα χοντρα τα κανει αλλα τα ψιλα πανω στο χαλι..μετα το καθαριζω και παλι οσο να ναι το μυριζει και το ξανακανει. Μετα βαζω και δευτερη πανα/μαξιλαρακι (δε ξερω πως λεγετε αυτο) και βρισκει αλλο σημειο πανω στο χαλι! Επισης βγαζει πολλες τριχες. Τι μπορω να κανω; πολυ καλο σκυλακι κατα ταλλα αλλα αυτα τα 2 προβληματα εχω Βολτα δε το βγαζω συγκεριμενες ωρες, αλλες φορες πρωι αλλες βραδυ. Επισης του αφηνω φαγητο να εχει. Αν το ταιζω μια φορα πχ το μεσημερι και το βγαζω το βραδυ θα μαθει να περιμενει μεχρι τη βολτα; Αν φροντίσεις στο περίπου να βγαίνετε βόλτα τις ίδιες ώρες 2 φορές τη μέρα, θα σταματήσει να λερώνει όσο θα λείπεις από το σπίτι. Αλλά αυτό πρέπει να το ξεκινήσεις από τώρα όσο είναι ακόμη κουτάβι, γιατί μετά θα το μάθει πιο δύσκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα