Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί εγώ να έχω γίνει μιζερος τελευταία. Έχουν αρχίσει να με προβληματίζουν - χαζά ίσως - πράγματα που βλέπω γύρω μου.

Πχ. Μπορεί στην Ελλάδα της κρίσης να υπάρχουν άτομα που ψάχνονται για τηλεόραση 1600 ευρώ ή για drone των 1200 ευρώ; (βλ. προσφορές στο forum).

Μιλάμε για άτομα που ζουν άραγε για το σήμερα και αν τυχει κάτι αύριο δε θα έχουν στην άκρη δεκάρα;

Υπαρχουν ακόμα μισθοί πολλαπλασιοι αυτων των τιμών ή πρόκειται για οικονομιες ετών;

Εχει συνειδητοποιησει κανείς τι συμβαίνει γύρω - με άνεργους, άστεγους, άτομα που πάνε στη Βουλγαρία για μια γεφυρα στα δόντια;

Επίσης χάζευα λίγο τηλεόραση. Αυτό το χαζοsurvivor. Και έβλεπα παίχτες να σταυροκοπιουνται πριν από ενα αγώνισμα και να βάζουν τα κλάματα πχ οταν κερδίζουν.

Πρόκειται για τοσο σημαντικά πράγματα, να κάνει κανείς επίκληση στα θεία ή να τα αξιολογεί τόσο;

Βλέπω πολλή δυστυχία γύρω. Σε στενό προσωπικό και επαγγελματικο περιβαλλον βλέπω καθημερινά άτομα που υποφέρουν.

Μακροχρονια άνεργοι με παιδιά, καρκίνος, άνθρωποι που περνάνε τη ζωή τους στα νοσοκομεία.

Σ αυτά κάνουμε τα στραβά μάτια;

Μπορεί βέβαια και να αντιστραφεί το ερώτημα. Μήπως τελικά πρέπει να παίρνουμε τη ζωή ελαφρά; Η να χαιρομαστε καθετί μικρό που συμβαίνει;

Σκόρπιες απορίες και ίσως να μη βγάζει νόημα. Αλλά ήθελα με κάποιο τρόπο να τα μοιραστώ.

• Like 3
Δημοσ.

Καταρχήν έχεις κάνει ένα βασικό λάθος! Δεν είναι παρασκευή βράδυ...
Δεύτερον, από όλα όσα λες, βγαίνει ένα νόημα. Ότι δεν κοιτάς εσύ να κάνεις κάτι ουσιώδες και να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να προοδεύσεις σαν άτομο, παρά κάθεσαι ανούσια να περνάς την καθημερινότητά σου ασχολούμενος με τους άλλους.

LOCK!

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό σε όλα που αναφέρεις, είναι ότι έτυχαν όλα τα κακά της κρίσης σε ένα λαό, που με μία λέξη, ήταν "καλομαθημένος".

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπεις τραγικές επιλογές, κόσμο να δυστυχεί, να πέφτει στο τζόγο, ποτό, ναρκωτικά, πορνεία κλπ. Κάτι που δε συνέβαινε πριν από δεκαετίες γιατί ο κόσμος είχε μάθει στα λίγα και απολάμβανε αυτά τα λίγα που είχε.

Έχω γνωστό ζευγάρι, άνεργοι και οι δύο και τα παιδιά τους 18-20 ετών, να ζητάνε ρούχα επώνυμα και κινητά μηλαράκι...Θα μου πει κάποιος "μα έτσι θα πορευτούμε για πάντα;Στη μιζέρια;". Και βέβαια όχι, αλλά προς το παρόν ναι.

Σίγουρα κάτι πάει στραβά, είναι το μόνο σίγουρο. Θα πρέπει να τα βάλουμε κάτω, να ξεχάσουμε όσα ξέραμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Δημοσ.

Δεν αρεσουν οι Παρασκευες στους mods, το ξαναειπαμε. Ε και διαγραφουν τα παντα. (Μακαρι να αλλαξουν σταση γιατι εχει πλακα :)

Αυτοι που ζητανε ακριβα gadgets και ηλεκτρικα, κατα 95% εχουν αρκετα χρηματα.

Δημοσ.

Αυτοι που ζητανε ακριβα gadgets και ηλεκτρικα, κατα 95% εχουν αρκετα χρηματα.

Δεν ισχύει κατ' εμέ.

Ο κόσμος ζει στο παραμύθι του ακόμα και δίνει και τις τελευταίες δεκάρες του μόνο και μόνο για να ξεφύγει λίγο από την κωλοκατάσταση. Οι αγορές αυτές και η πρόσκαιρη ευχαρίστηση,είναι το ναρκωτικό του.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν έχουν όλοι αυτοί λεφτά.

Γνωρίζω και εγώ άτομα που ξοδεύουν 100 και 150 ευρώ από το 400αρι-450αρι που παίρνουν για παιχνίδια playstaytion και για συνδρομητικη τηλεόραση.

Και οικογένειες που χρωστούν ΔΕΗ και τηλέφωνο και αγοράζουν iphone και s7.

Ίσως πέρα από την πρόσκαιρη ευχαρίστηση, να είναι και η μόνη υπερηφάνεια που μας έμεινε σα λαός. Με την έννοια "κοίτα, πήρα καινούριο τηλέφωνο".

Δημοσ.

Εχουμε σαν νοοτροπια να πουλαμε μουρη. Και εγω ξερω ανθρωπους που χαλανε το μισο μηνιατικο σε ρουχα και κινητα. Ειμαι σιγουρος οτι οι τουριστες μας βλεπουν και αναρωτιουνται αν υπαρχει κριση, οταν μας βλεπουν για καφεδες με 4 μηλαρακια στο τραπεζι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ το 54,κάτι% των ΔΥ παίρνει ακόμα πάνω από 1000 euro (μικτά) και μόνο το 17,κάτι% των ΙΥ. "Καλά" είμαστε ακόμα...

Δημοσ.

Μπορεί στην Ελλάδα της κρίσης να υπάρχουν άτομα που ψάχνονται για τηλεόραση 1600 ευρώ ή για drone των 1200 ευρώ; 

Ποια Ελλάδα.. μη σου πω και σε αυτό το θρεντ ακόμα! Ζουν ανάμεσά μας!!! http://www.insomnia.gr/topic/627169-samsung-ue49ks8000/

d015.gif

• Like 1
Δημοσ.

η ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε δύο τακτικές 

α. μετράνε και την τελευταία δεκάρα σαν τον Σκρουτζ, μαγειρεύουν 2 κατσαρόλες τη βδομάδα και αντί για λευκαντικό βάζουν στάχτη

β. ζούνε σαν να είναι η τελευταία τους μέρα, οπότε αν και χρωστάνε στη ΔΕΗ θα αγοράσουν 3 αποσμητικά για να δουν ποιό τους αρέσει και τα άλλα δύο τα πετάνε, θα πουλήσουν τα cd τους στο μοναστηράκι για να πάρουν το νέο Iphone και μετά θα έρθουν στο ινσόμνια να παριστάνουν τον δέκατο τρίτο των αποστόλων και κριτή της οικουμένης.

• Like 1
Δημοσ.

5 χρονών είστε όλοι;

Η πρέπει να λουστει κανείς τα σκατα για να τα νοιώσει;

Μέχρι να αντιληφθείς πως το κυριότερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι εξουσιαστές και όχι οι συμπολίτες σου, γύρνα σελίδα στο παραμύθι σου, άλλαξε πλευρό και όνειρα γλυκά!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...