Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όλοι οi κυριλε του ινσομνια μπήκαν να υπερασπιστούν τα αφεντικα , τι πρωτότυπο ! μάλλον και οι ίδιοι είναι επιχειρηματίες η οι γλύφτες των αφεντικών που make me sick !!

αντί να παραδεχτούν έστω οτι μια επιχείρηση οφείλει με κάθε μέσο να προστατεύει τον εργαζόμενο, κατευθείαν οι γνωστές μαλακίες για αναρχοάπλυτους και κλέφτες και τεμπέληδες και γιους βουλευτών !!! 

δε μπορούν να αποδεχτούν οτι υπάρχουν και άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τα κοινά και όχι μόνο με το κωλαράκο τους και την τσεπούλα τους !

γραφτο στον αλλονε απο πανω που ειπε οτι το κρανος του ειναι αβολο.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κοιτα τον εαυτο σου και ασε τα iq των αλλων. Το κερδος ειναι αντικινητρο στην ασφαλεια, πολλες φορες το παμε κιολας.

για να εκτιμησω το δικο σου, απαντησε μου.

Πως το να μη φοραει κρανος ενα ντελιβερυ, ωφελει τον εργοδοτη?

• Like 2
Δημοσ.

Μια απλή παρατήρηση, πέρα από αφεντικά και κολίγους.

Εμείς οι παραγγέλοντες ας δείχνουμε λίγο περισσότερη υπομονή και να μην παίρνουμε τηλεφωνο κάθε 5 λεπτά στο μαγαζί για την παραγγελία. Επίσης ας λέμε και ένα καλό λόγο στο παιδί που μας φέρνει την μάσα για να κάτσουμε να δούμε πιο ευχάριστα το σαρβάϊβορ γιατί αύριο μπορεί να είναι το δικό μας παιδί.

Και σίγουρα δεν είναι όλοι οι ντελιβεράδες κάγκουρες . Προσωπικά έχω δει ακόμα και πενηντάρηδες που κάνουν από ανάγκη αυτή τη δουλειά.

• Like 13
Δημοσ.

Μια απλή παρατήρηση, πέρα από αφεντικά και κολίγους.

Εμείς οι παραγγέλοντες ας δείχνουμε λίγο περισσότερη υπομονή και να μην παίρνουμε τηλεφωνο κάθε 5 λεπτά στο μαγαζί για την παραγγελία. Επίσης ας λέμε και ένα καλό λόγο στο παιδί που μας φέρνει την μάσα για να κάτσουμε να δούμε πιο ευχάριστα το σαρβάϊβορ γιατί αύριο μπορεί να είναι το δικό μας παιδί.

Και σίγουρα δεν είναι όλοι οι ντελιβεράδες κάγκουρες . Προσωπικά έχω δει ακόμα και πενηντάρηδες που κάνουν από ανάγκη αυτή τη δουλειά.

Εχεις απολυτο δικιο...Προσωπικα με εχει εξυπηρετησει ντελιβερας 52 χρονων που το εκανε απο αναγκη αλλα η ολη συμπεριφορα του μου εκανε εντυπωση απο το χαμογελο μεχρι τον τροπο ομιλιας του και ακριβως το αντιθετο εχω δεχτει απο ντελιβερα 23-25 χρονων..Επαγγελματιας ο 50αρης αγενεστατος ο πιτσιρικας....εχει να κανει και με τον ανθρωπο βεβαια...αλλα οπως λες κι εσυ θελει λιγο κατανοηση και απο εμας που παραγγελνουμε..δεν χαθηκε ο κοσμος αν αργησει ο καφες η το φαγητο..Στην θεση των ντελιβεραδων αυριο μπορει να ειναι το παιδι μου..δεν φταιει ο ντελιβερας για την καθυστερηση ειναι το μονο σιγουρο..ουτε μπορει να πηγαινει πατιτος επειδη γκρινιαζουν οι πελατες..Ενα χαμογελο στο παλικαρι που κανει μας εξυπηρετει και μια καλη κουβεντα φτανει για να συνεχισει να κανει την πολυ δυσκολη και επικινδυνη δουλεια λιγο πιο ευχαριστη..Πας αργα για να φτασεις γρηγορα!

• Like 3
Δημοσ.

Όλα κι όλα πάντως αν η παραγγελία κάνει πάνω από 1 ώρα προφανώς και δε φταίει μόνο ο ντελιβεράς. Να σας πω κι ένα κορυφαίο από Θεσ/νικη μεριά. Μου έφεραν την παραγγελία με 12 ώρες καθυστέρηση. Την άλλη μέρα δηλαδή.

Την δέχθηκα επειδή ήταν πάλι ώρα που πεινούσα. (Δεν είχα φάει από το προηγούμενο βράδυ και ήταν πάλι ώρα φαγητού). Ο ντελιβεράς ντράπηκε τόσο που ήθελε να τα πάρει πίσω, το μόνο που τον ρώτησα είναι αν τα είχαν φτιάξει τώρα-μην ήταν τίποτε χθεσινά δηλαδή- και του τα 'άρπαξα απ'το χέρι.

• Like 3
Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο...Προσωπικα με εχει εξυπηρετησει ντελιβερας 52 χρονων που το εκανε απο αναγκη αλλα η ολη συμπεριφορα του μου εκανε εντυπωση απο το χαμογελο μεχρι τον τροπο ομιλιας του και ακριβως το αντιθετο εχω δεχτει απο ντελιβερα 23-25 χρονων..Επαγγελματιας ο 50αρης αγενεστατος ο πιτσιρικας....εχει να κανει και με τον ανθρωπο βεβαια...αλλα οπως λες κι εσυ θελει λιγο κατανοηση και απο εμας που παραγγελνουμε..δεν χαθηκε ο κοσμος αν αργησει ο καφες η το φαγητο..Στην θεση των ντελιβεραδων αυριο μπορει να ειναι το παιδι μου..δεν φταιει ο ντελιβερας για την καθυστερηση ειναι το μονο σιγουρο..ουτε μπορει να πηγαινει πατιτος επειδη γκρινιαζουν οι πελατες..Ενα χαμογελο στο παλικαρι που κανει μας εξυπηρετει και μια καλη κουβεντα φτανει για να συνεχισει να κανει την πολυ δυσκολη και επικινδυνη δουλεια λιγο πιο ευχαριστη..Πας αργα για να φτασεις γρηγορα!

Ενα μπουρμπουαρ να δινεται απο 50 λεπτ εως 2 ευρω, οτι μπορει ο καθενας, και αστε τα χαμογελα.

Δημοσ.

Ενα μπουρμπουαρ να δινεται απο 50 λεπτ εως 2 ευρω, οτι μπορει ο καθενας, και αστε τα χαμογελα.

γιατι?

• Like 3
Δημοσ.

Και τα δύο χρήσιμα είναι :)

• Like 1
Δημοσ.

γιατι?

Τι γιατί ρε; Εσυ οταν κανεις σωστά τη δουλεια σου δεν σου δίνει κανένας κατι πέρα από το μισθό σου;

.

.

.

.

Oh wait :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Ευθύνη για τη τήρηση των κανόνων ασφαλείας έχει ο εργοδότης.

^This.

Αφήνω ασχολίαστη την επίθεση καθώς και τις συνθήκες εργασίας (ωράριο, πίεση για περισσότερες παραδόσεις, μισθός, κτλ) για να σταθώ στο παραπάνω που είναι το βασικότερο.

Δεν ξέρω τις συνθήκες του συγκεκριμένου δυστύχηματος, ούτε με ενδιαφέρουν.

Αυτό που ξέρω με σιγουριά γιατί το έχω δει με τα μάτια μου είναι το εξής:

Μία πολυεθνική ή μια σοβαρή αλυσίδα καταστημάτων εστίασης τους εργαζόμενούς τους τους αντιμετωπίζει έτσι:

post-175401-0-14692900-1489937709_thumb.jpg

(τυχαίο το παράδειγμα της Dominos, έτυχε να περνάω σήμερα απ'έξω. Ίδια πρακτική έχω δει και σε άλλες εταιρείες).

Όποτε έχω δει delivery της Dominos στο δρόμο, είναι με το παπάκι που του χορηγεί η εταιρεία*, με ανακλαστικό γιλέκο, κράνος (φορεμένο εννοείται) και το φωτάκι στο κουτί αναμένο. Προφανώς γιατί τους αναγκάζει η εργοδοσία τους.

(*Τα οποία παπάκια απ'όσο μπόρεσα να εξετάσω με μια κλεφτή ματιά περνώντας δίπλα [πέλμα ελαστικών/φρένα/φώτα] είναι σε καλή κατάσταση.)

Το αν το κάνει για προστασία των εργαζομένων της, για να καλύψει τον κώλο της από αγωγές σε περίπτωση ατυχήματος, για να την καλύψει η ασφάλειά της σε περίπτωση ατυχήματος, για λόγους διαφήμισης ή για τυπολατρεία, με αφήνει αδιάφορο. Το κάνει πάντως.

Αντίθετα, όποτε έχω δει delivery του Mikel έχω δει ένα ιδιόκτητο παπί, χωρίς κουτί (με τους καφέδες στην υφασμάτινη τσάντα κρεμασμένη στο τιμόνι ή αν ο οδηγός είναι πιο κάγκουρας κρατημένη στο ένα χέρι και με το άλλο να οδηγεί), σχεδόν πάντα χωρίς κράνος.

Οπότε ας δει το Mikel και το κάθε Mikel αυτή τη φωτογραφία, ας κάνει κι αυτό το ίδιο και μετά να δούμε και τα εργασιακά.

Όσο για το κόστος, προσωπικά δεν παίρνω ποτέ delivery καφέ. Αν όμως το αγαπημένο μου βρώμικο/σουβλατζίδικο/μπεργκεράδικο αύξανε κατά είκοσι λεπτά πχ όλα του τα είδη επειδή θα εφάρμοζε αυτές τις πρακτικές ασφάλειας, όχι μόνο δε θα άλλαζα delivery αλλά παίζει να αγόραζα και αποκλειστικά απ'αυτόν.

• Like 14
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...