Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο και να σκουζουν οι "ρουβικωνοι" που προσπαθουν να το παιξουν επαναστατες εχοντας φαει ολη την προπαγανδα του κακου καπιταλισμου και των πολυεθνικων κτλ κτλ, αν ενας εργοδοτης ειναι καλος αυτη τη στιγμη στην ελλαδα ειναι οι μεγαλες εταιρειες και οι πολυεθνικες. Με το 8ωρο τους τις αδειες και ολα τα νομιμα. Για πανε ρε ρουβικωνα να δεις τι γινεται στην μητσος μπρος και μητσος επε να δεις την εκμεταλλευση της εκμεταλλευσης. 

Δηλαδη πιο ειναι πιθανοτερο, το μικελ να πιεζε τον ντελιβερα να παει γρηγορα ή ο γιαννης το γυραδικο με τον λιγδιαρη αποτυχημενο αφεντικουλα που βγαζει τα κομπλεξ του? Εκει σουτια δεν εχει?

• Like 8
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Ναι άβολο. Μη κόλλας στη λέξη μπορούσα να πω μη λειτουργικό. Δε σου λέω πως δικαιολογείται η μη χρήση του αλλά αν είχες δουλέψει έστω και μία βάρδια θα το καταλαβενες.

Εγώ, άνθρωπος που το χρησιμοποιώ το κράνος που λέει ο λόγος για να πάω στο περίπτερο για τσιγάρα 200 μέτρα απόσταση, ε εκεί έπιανα τον εαυτό μου να μη το φοράω και ξέρω πολύ καλά πως εκανα έγκλημα..

οταν ανοιξεις το κεφαλι σου θα λες ακομη αβολο!? (δεν το λεω σε εσενα προσωπικα αλλα σε οσους δεν φορουν κρανος και το γραφω εχοντας οδηγησει απειρες φορες χωρις κρανος)

airoh_mathisse_rs_matblack-1.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Bluetooth μέσα στο κράνος με καλωδιάκι control στο γιακά του τζάκετ. Γιατί το δίλημμα είναι πως θα μιλάνε στο κινητό. Και όντως είναι μη πρακτικό το κράνος με απλό  κινητό. Απλά όπως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άρπα κόλλα η κατάσταση. Αυτό που μου διέφευγε πάντα σε πόλεις (Ειδικά ζούγκλες όπως η Αθήνα), πως αισθάνεται ΑΣΦΑΛΗΣ κάποιος χωρίς κράνος και εξοπλισμό, που είναι τόσα πολλά τα αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου επί το πλείστον συμπεριφέρονται με πλήρη απαξίωση στην ασφαλή οδήγηση. Σε μια μικρή πόλη ή χωριό το καταλαβαίνω (αν κ δε το κάνω γιατί δε μου περισσεύουν 350 ευρώ),είσαι πιο free, λιγότερη κίνηση, ανοιχτοί δρόμοι, το πολύ να βρεθείς σε κανα χωράφι, ή καμία μάντρα ενώ στην μεγαλούπολη ανα πάσα στιγμή μπορεί γίνεις χαλκομανία ανάμεσα σε δύο άλλα οχήματα. Ή μήπως εγώ είμαι χέστης και το βλέπω έτσι; 

Δημοσ.

Γνωστός μου έχει 5 μηχανάκια και ενα κράνος για το κάθε ένα.

Κανείς δεν τα τα φοράει, εκτός κι αν κάνει πολύ κρύο.

Κακως. Ως εργοδοτης μπορει να απαιτησει καπιοα πραματα.

Δημοσ.

Δλδ επειδη οι ντελιβεραδες οδηγουν χωρις αυριο,χωρις κρανος, με ολες τις παρανομιες του κοκ μαζι, φταινε μονο τα αφεντικα?

Οκ δεν τσουβαλιαζω υπαρχουν και εξαιρεσεις!

Οι ντελιβεραδες οδηγανε σαν παλαβοι επειδη τους αρεσει και ειναι θεοτρελοι νομιζεις; Η μηπως επειδη πρεπει να παει η παραγγελια γρηγορα και να γυρισουν γρηγορα να πανε την επομενη ωστε και να παρουν ισως καποιο φιλοδωρημα αλλα και για να μην τα ακουσουν απο τους μαγαζατορες.

Με τον μισθο του ντελιβερα το μονο που τους σωζει ειναι τα φιλοδωρηματα και αμα η παραγγελια αργησει δυσκολα θα παρουν.

Θεωρω πως αυτοι ειναι οι λογοι που βιαζονται στους δρομους και οχι γιατι γουσταρουν να ρισκαρουν το κεφαλι τους για 400 ευρο τον μηνα...

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Οι ντελιβεραδες οδηγανε σαν παλαβοι επειδη τους αρεσει και ειναι θεοτρελοι νομιζεις; Η μηπως επειδη πρεπει να παει η παραγγελια γρηγορα και να γυρισουν γρηγορα να πανε την επομενη ωστε και να παρουν ισως καποιο φιλοδωρημα αλλα και για να μην τα ακουσουν απο τους μαγαζατορες.

Με τον μισθο του ντελιβερα το μονο που τους σωζει ειναι τα φιλοδωρηματα και αμα η παραγγελια αργησει δυσκολα θα παρουν.

Θεωρω πως αυτοι ειναι οι λογοι που βιαζονται στους δρομους και οχι γιατι γουσταρουν να ρισκαρουν το κεφαλι τους για 400 ευρο τον μηνα...

ενα μικρο κουιζ: ποτε θα φτασει μια παραγγελια γρηγοροτερα

Α) Οταν το ντιλεβερι οδηγαει σαν ανθρωπος και η παραγγελια φτανει στον προορισμο

Β) Οταν το ντελιβερι ειναι στο νοσοκομειο?

Τα ντελιβερι ειναι οπως οι ταξιτζιδες στους δρομους, επειδη περνανε απειρες ωρες στο δρομο νομιζουν οτι τους ανηκει και κανουν οτι θελουν οπως πχ οδηγανε αναποδα και πανω σε πεζοδρομια

• Like 1
Δημοσ.

Οσο και να σκουζουν οι "ρουβικωνοι" που προσπαθουν να το παιξουν επαναστατες εχοντας φαει ολη την προπαγανδα του κακου καπιταλισμου και των πολυεθνικων κτλ κτλ, αν ενας εργοδοτης ειναι καλος αυτη τη στιγμη στην ελλαδα ειναι οι μεγαλες εταιρειες και οι πολυεθνικες. Με το 8ωρο τους τις αδειες και ολα τα νομιμα. Για πανε ρε ρουβικωνα να δεις τι γινεται στην μητσος μπρος και μητσος επε να δεις την εκμεταλλευση της εκμεταλλευσης. 

Δηλαδη πιο ειναι πιθανοτερο, το μικελ να πιεζε τον ντελιβερα να παει γρηγορα ή ο γιαννης το γυραδικο με τον λιγδιαρη αποτυχημενο αφεντικουλα που βγαζει τα κομπλεξ του? Εκει σουτια δεν εχει?

Το να πεις να παει γαμηοντας, σημαινει οτι εισαι χαζος. Αυτο λογω στατιστικων. Το κακο με τα μικελ ει αι πως εχουν υιοθετήσει την παπαρια με τα σακιδια, κατι το οποιο ειναι παρα πολυ επικινδυνο. Σε αποτομο φρεναρισμα δεν μπορεις να κρατησεις μια παπια με ενα χερι. Το βαρος παει μονο στο ενα χερι με αποτελεσμα να στριβει το τιμονι. Και με 20 να πας, αν στριψει το τιμονι, τοτε εχεις ηδη ξαπλωσει.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα κάνει παρόμοια δουλειά, η εργοδοτικη νοοτροπία ήταν "αυτό πρέπει να γίνει, το πως θα το κάνεις είναι δική σου ευθύνη".

Δούλευα έξω υπό καταρρακτωδη βροχή, με το νερό να έχει μπει στα παπούτσια, μέχρι και στα εσώρουχα, για ώρες, μια φορά έστειλα μήνυμα στην διευθύντρια να μας δώσουν αδιάβροχα, καλύμματα για τα παπούτσια και η απάντηση ήταν ένα ανορθογραφο :D ναι, το ξέρουμε και τίποτα παραπάνω...

Μην νομίζετε ότι τους νοιάζει ιδιαίτερα αν ο ντελιβερας έπαθε πνευμονια, τον πάτησε νταλίκα ή οτιδήποτε άλλο, αυτοί νομίζουν ότι οι συνθήκες εργασίας είναι δική σου ευθύνη.

• Like 2
Δημοσ.

Χμ ναι, οχι ακριβώς..

Πλαίσιο

Public

και πιο πρόσφατα H&M

• Like 1
Δημοσ.

Μην νομίζετε ότι τους νοιάζει ιδιαίτερα αν ο ντελιβερας έπαθε πνευμονια, τον πάτησε νταλίκα ή οτιδήποτε άλλο, αυτοί νομίζουν ότι οι συνθήκες εργασίας είναι δική σου ευθύνη.

Αρχικα αυτο ειναι παντελως λαθος, εχοντας γνωση του τι λεω.

Κατα δευτερον, ακομα κι αν δεν ειχα γνωση, λιγο κοινη λογικη (τι ειπα τωρα ε?) να εχει καποιος καταλαβαινει οτι αυτο δεν μπορει να ισχυει.

• Like 1
Δημοσ.

Το να σου δωσει ο καταστηματαρχης κρανος, δεν συνεπαγεται οτι θα το φορας.

Ξερω επιχειρησεις που οχι απλα παρεχουν εξοπλισμο ασφαλειας, αλλα ειναι πολυ αυστηρες αν δεν ακολουθεις τους κανονες ασφαλειας τους (φτανουν μεχρι απολυση) αλλα παρολα αυτα ο Ελληναρας ακομα και υπο αυτην την "απειλη", αν βρει ευκαιρια τους γραφει στα @@ του διοτι οι κανονες ασφαλειας ειναι για τους φλωρους.

Ξερω επισης περιπτωση εργαζομενου που απολυθηκε με αφορμη (ισως και αιτια) οτι παραβιασε σημαντικο κανονα ασφαλειας εν ωρα εργασιας και ξεσηκωθαν οι...συνδικαλοεπαναστατες εναντιον της εργοδοσιας για την "απανθρωπη/αντεργατικη" αυτη απολυση. Και ειμαι βεβαιος οτι τις ιδιες εξυπναδες θα γραφαν και οι γνωστοι-αγνωστοι τυποι που σε αυτο το τοπικ πχ κατηγορουν -και παλι- τον εργοδοτη για ενα ατυχημα του οποιου δεν γνωριζουν καν τις συνθηκες κατω απο τις οποιες συνεβη, αλλα παρολα αυτα παρουσιαζονται βεβαιοι για την αιτια. Πχ το παιδι μπορει να φορουσε κρανος, μπορει να ηταν σταματημενο σε κοκκινο και να ηρθε καποιος μεθυσμενος να τον χτυπησε, αλλα οχι, η εργοδοσια φταιει.

Οποτε by default φταιει ο εργοδοτης αμα σκοτωθει καποιος υπαλληλος που μπορει να παραβιαζει κανονες ασφαλειας.

Και by default φταιει ο εργοδοτης αμα απολυσει τον ιδιο τυπο (πριν σκοτωθει) επειδη παραβιαζει κανονες ασφαλειας.

Ιδεολογικο-ιδεοληπτικο ειναι το θεμα απο τους κατα φαντασιαν επαναστατοαναρχες και δεν εχει να κανει με ασφαλεια, ζωη, θανατο. Γενικα triggαρεται ο Τσε του Ελληνα σε τετοιες περιπτωσεις οποτε ου μπλεξεις.

Quiz για επαναστατες: Ειμαι ντελιβερας στα μικελ και βλεπω συναδελφο ντελιβερα να γκαζωνει, να μη φοραει κρανος και να κανει σουζες εν ωρα εργασιας. Παω και τον καταγγελω στον προισταμενο. Τι ειμαι; Θελω απαντηση απο τους Ρουβικονοτετοιους.

Αν και όχι άμεσα σχετικό με το θέμα ντελιβεράς , μιας και δουλέυω σε τομέα που έχει να κάνει με τήρηση κανόνων ασφαλείας (κατασκευές) θα δώσω δίκαιο στην "απέναντι" πλευρά.

Ευθύνη για τη τήρηση των κανόνων ασφαλείας έχει ο εργοδότης .-

that said ...

- Δεν έχω συναντήσει Έλληνα εργοδότη/εταιρεία που να έχει ειλικρινή διάθεση να εφάρμόσει τις τυπικές του υποχρεώσεις στον τομέα αυτό

- Όπου το έχω δει είναι γιατί τον ανάγκασε κάποιος άλλος (πχ ξένη εταιρεία/πελάτης)

- Το HSE που έχω δει θυμίζει το ανέκδοτο "κάνουμε πως δουλέυουμε , κάνουν πως μας πληρώνουν" ... είναι κοινό μυστικό ότι στη θεωρία όλοι τηρούν τα πάντα, στη πράξη μέχρι εκεί που τους παίρνει

- Ο εργοδότης θα κάνει τα στραβά μάτια αν ένα παράπτωμα γίνει από κάποιον που τον θέλει περισσότερο στη δουλειά / τον έχει ανάγκη

Στο θέμα μας ...

Αντίστοιχα με τις κατασκευές, όσο ο πελάτης θα το επιτρέπει ή και το επιβραβεύει μέσω της προτίμησής του στις συνεπαγώμενες χαμηλότερες τιμές και μικρότερους χρόνους παράδοσης, και ο ελεκτικός μηχανισμός θα κάνει τα στραβά μάτια η ισορροπία θα τίνει να πάει στην αναμενόμενη θέση της ... economics 101. 

Το ποιάνού θα είναι το παπάκι έχει μηδενική σημασία για εμένα αν η χρήση του για το σκοπό γίνεται νόμιμα και είναι σαφές στην εκ' των προτέρων συμφωνία ντελιβερά/μαγαζιού. Θεωρητικά η χρήση του ιδίου μέσου είναι "priced in" μέσα στα λεφτά που θα ζητήσει ο ντελιβεράς.

+1 για την αυστηρή τήρηση κανόνων και φυσικά αναμένω να υπάρχει ανοχή σε αύξηση τιμών και χρόνου παράδοσης από τους πελάτες αν πατόντας ένα μαγικό κουμπί γίνοtan όλα όπως περιγράφονται στα posts εδώ.

Δημοσ.

Δεν ειναι τυχαιο φιλε μου το οτι οι συγκεκριμενη οργανωση πηγαινει μονο σε μεγαλες εταιριες πολυεθνικες κλπ...οντως σε συνοικιακα μαγαζια εστιασης ειτε ειναι καφε ειτε φαγητο η συνθηκες ειναι το ιδιο η και χειροτερες απο πολλες αποψεις...το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο περιστατικο αφορα καταστημα franchisee κι οχι τη μαμα εταιρια...Σε ολα τα μεγαλα franschise κουμανταδορος του μαγαζιου ειναι ο franchisee και δεν εχει σχεση η εταιρια ουτε με τα μεροκαματα ουτε με τις συνθηκες εργασιας Σιγουρα σε ακραιες περιπτωσεις θα επεμβει η εταιρια αλλα...Εμενα η απορια μου ειναι γιατι αυτη η οργανωση δεν πηγαινει εξω απο ενα μεγαλο νυχτερινο μαγαζι-μπουζουκλερι που εκει να δεις συνθηκες εργασιες τραγικες που επικρατουν??Που στην ουσια ειναι ολοι οι ιδιοκτητες ειναι αρχιβαρωνοι της νυχτας με οτι συνεπαγεται αυτο!!!Νομιζω ο καθενας μπορει να καταλαβει οτι αυτα που κανουν τα κανουν εκει που μπορουν!!!

Να προσθεσω οτι φυσικα δεν συγκρινεται αυτο που αναφερω με το τραγικο περιστατικο αλλα δεν χρειαζεται να παθει καποιος ζημια για να ξεσηκωθουν οι συγκεκριμενοι για συνθηκες εργασιας!!

• Like 1
Δημοσ.

Αν δίνω φιλοδώρημα αν έρθουν τα σουβλάκια γρήγορα δημιουργώ το κίνητρο για "εργατική δολοφονία" δηλαδή ?

Δεν ειναι τυχαιο φιλε μου το οτι οι συγκεκριμενη οργανωση πηγαινει μονο σε μεγαλες εταιριες πολυεθνικες κλπ...οντως σε συνοικιακα μαγαζια εστιασης ειτε ειναι καφε ειτε φαγητο η συνθηκες ειναι το ιδιο η και χειροτερες απο πολλες αποψεις...το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο περιστατικο αφορα καταστημα franchisee κι οχι τη μαμα εταιρια...Σε ολα τα μεγαλα franschise κουμανταδορος του μαγαζιου ειναι ο franchisee και δεν εχει σχεση η εταιρια ουτε με τα μεροκαματα ουτε με τις συνθηκες εργασιας Σιγουρα σε ακραιες περιπτωσεις θα επεμβει η εταιρια αλλα...Εμενα η απορια μου ειναι γιατι αυτη η οργανωση δεν πηγαινει εξω απο ενα μεγαλο νυχτερινο μαγαζι-μπουζουκλερι που εκει να δεις συνθηκες εργασιες τραγικες που επικρατουν??Που στην ουσια ειναι ολοι οι ιδιοκτητες ειναι αρχιβαρωνοι της νυχτας με οτι συνεπαγεται αυτο!!!Νομιζω ο καθενας μπορει να καταλαβει οτι αυτα που κανουν τα κανουν εκει που μπορουν!!!

Έχουν και ένα "prestige" να διατηρήσουν στη "αναρχο-πιάτσα" ... πως θα ακουγοταν αν ο σπάγανε σουβλατζίδικο της κας Μαρίας.

Είναι πιο ευκολο και πιο "ρομαντικό" να νομίζεις οτι μάχεσαι ένα "σύστημα" παρά έναν ανθρωπο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...