Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Εχω παρατηρησει παντου οτι το ελληνικο κρεας ειδικα χοιρινο και μοσχαρι ειναι 15-20% πιο ακριβο απο το γαλλικο . Μαλιστα στα ταμπελακι επισημαινουν οτι ειναι ελληνικο . Γιατι αυτη η διαφορα στην τιμη ??? Τι πιο καλο εχει το ελληνικο ?
Zerg13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Το Γαλλικό κρέας που το βρίσκεις; Είναι αρκετά καλό αρκετές φορές όταν το βρίσκω. 1
notist Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Και είναι ελληνικό?Η είναι τα έξοδα της βάφτισης αστειευόμενος?Πάντως και εγώ το έχω δει και έχω αυτή την απορία. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Το Γαλλικό κρέας που το βρίσκεις; Είναι αρκετά καλό αρκετές φορές όταν το βρίσκω. Και σε αλυσιδες Super market και σε Κρεωπολειο .
Zerg13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Στα κρεοπωλεία που πάω εγώ δεν έχει ταμπέλες απο ποιά χώρα είναι. Στα κρεοπωλεία των αλυσίδων; αυτα καμια φορά τα νοικιάζουν. Στο Carreffour θυμάμαι το έβρισκα.
V for Vagelis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο. Μπορεί το συγκεκριμένο γαλλικό να έχει μικρότερο κόστος παραγωγής, πχ. λόγω πιο οργανωμένης και αυτοματοποιημένης παραγωγής, λόγω φθηνότερων ζωοτροφών, εξοπλισμών κλπ. Μπορεί να έχει να κάνει και με τη φροντίδα των ζώων, πχ το ένα να είναι βιολογικό και το άλλο όχι. Μπορεί να έχει να κάνει με το είδος του μοσχαριού/γουρουνιού. Ισως να παίζει ρόλο και καποια ενδεχόμενη χαμηλότερη φορολόγηση στη Γαλλία. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Στα κρεοπωλεία που πάω εγώ δεν έχει ταμπέλες απο ποιά χώρα είναι. Στα κρεοπωλεία των αλυσίδων; αυτα καμια φορά τα νοικιάζουν. Στο Carreffour θυμάμαι το έβρισκα. Νομιζω ειναι υποχρεωτικο να αναγραφεται η χωρα προελευσης .Σκλαβενιτης εχει σιγουρα αλλα εγω παω σε Super market κρεατων .Εχει και εκει .
Invader Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Λόγω μαζικής παραγωγής πουλάνε φθηνότερα.Σε ένα ρεπορτάζ που διάβασα τις προάλλες από Ολλανδία το χοιρινό φεύγει 1,20 ευρώ το κιλό.Και συ αγοράζεις το γάλα εδώ 1 ευρώ το φθηνότερο....
SoFiA11 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Ίσως είναι διαφορετική η φορολόγηση για το εισαγώμενο κρέας απ' το εισαγώμενο ζώο που σφάζεται εδώ. Γιατί λογικά το μοσχαρίσιο είναι ούτως ή άλλως εισαγώμενο κρέας.
Anorymous Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Εγώ πιστεύω ότι πατάνε στο ότι μερική πιστεύουν ότι τα εισαγομενα είναι χειρότερα από τα ελληνικά 5
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Εγώ πιστεύω ότι πατάνε στο ότι μερική πιστεύουν ότι τα εισαγομενα είναι χειρότερα από τα ελληνικά Υπαρχει αυτη η εντυπωση αλλα δεν νομζω να ειναι σωστη . Απο το ιδιο μαγαζι ειχα παρει καλαμακαι σουβλακια εισαγωγης και την επομενη εβδομαδα ειχε μονο ελληνικα και πηρα .Τα εισαγωγης ηταν πιο νοστιμα. 1
Getta Robo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Επισης εχουν τρελη φορολογια στα παντα οι τοπικοι παραγωγοι, εξω ειναι κατα πολυ ελαστικοτερα τα πραγματα.
The_Judas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Αν πάρεις Ελληνικά κρέατα από γνωστό σου κρεοπώλη, πιθανόν να είναι πιο ποιοτικά.Οτι έχω δοκιμάσει από το κρεοπωλείο στο χωριό μου για παράδειγμα, ήταν πιο γευστικό. Αν μιλάμε για τυποποιημένα κρέατα στο σουπερμαρκετ ή σε κανένα κρεοπωλείο που τα παίρνει από τους ίδιους προμηθευτές, είτε ελληνικά είτε εισαγώμενα δεν έχει τεράστια διαφορά. 3
DrLo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Γιατι αυτη η διαφορα στην τιμη ??? Τι πιο καλο εχει το ελληνικο ? Η διαφορά στη μπορεί οφείλεται σε πολλά πράγματα, μερικά ουσιώδη , μερικά είναι απλά γούστο του καναταλωτή ... απλά αν θες να τρως το "Χ" και είσαι διατεθμένος να πληρώσεις +% γι' αυτό ... κάποιος θα βρεθεί να στο πουλήσει. Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να γουστάρει να τρώει κρέας από τη Κρήτη ... και όχι από τη πελοπόνησσο ... γιατί ... απλά έτσι. σε κάποια άλλα προιονταή σε κάποιες άλλες εποχές μπορεί να συμβαίνει/συνέβενε το αντίθετο ... κάποιοι απλά να γουστάρουν να λέει αυτό που αγοράζουν "Michel" και όχι "Μιχάλης"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα