Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω παρατηρησει παντου οτι το ελληνικο κρεας ειδικα χοιρινο και μοσχαρι ειναι 15-20% πιο ακριβο απο το γαλλικο .

Μαλιστα στα ταμπελακι επισημαινουν οτι ειναι ελληνικο .

 

 

Γιατι αυτη η διαφορα στην τιμη ??? Τι πιο καλο εχει το ελληνικο ?

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και είναι ελληνικό?Η είναι τα έξοδα της βάφτισης αστειευόμενος?Πάντως και εγώ το έχω δει και έχω αυτή την απορία.

  • Like 1
Δημοσ.

Στα κρεοπωλεία που πάω εγώ δεν έχει ταμπέλες απο ποιά χώρα είναι.

 

Στα κρεοπωλεία των αλυσίδων; αυτα καμια φορά τα νοικιάζουν. Στο Carreffour θυμάμαι το έβρισκα.

Δημοσ.

Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο. Μπορεί το συγκεκριμένο γαλλικό να έχει μικρότερο κόστος παραγωγής, πχ. λόγω πιο οργανωμένης και αυτοματοποιημένης παραγωγής, λόγω φθηνότερων ζωοτροφών, εξοπλισμών κλπ. Μπορεί να έχει να κάνει και με τη φροντίδα των ζώων, πχ το ένα να είναι βιολογικό και το άλλο όχι. Μπορεί να έχει να κάνει με το είδος του μοσχαριού/γουρουνιού. Ισως να παίζει ρόλο και καποια ενδεχόμενη χαμηλότερη φορολόγηση στη Γαλλία.

  • Like 3
Δημοσ.

Στα κρεοπωλεία που πάω εγώ δεν έχει ταμπέλες απο ποιά χώρα είναι.

 

Στα κρεοπωλεία των αλυσίδων; αυτα καμια φορά τα νοικιάζουν. Στο Carreffour θυμάμαι το έβρισκα.

 

 

Νομιζω ειναι υποχρεωτικο να αναγραφεται η χωρα προελευσης .Σκλαβενιτης εχει σιγουρα αλλα εγω παω σε Super market κρεατων .Εχει και εκει .

Δημοσ.

Λόγω μαζικής παραγωγής πουλάνε φθηνότερα.Σε ένα ρεπορτάζ που διάβασα τις προάλλες από Ολλανδία το χοιρινό φεύγει 1,20 ευρώ το κιλό.Και συ αγοράζεις το γάλα εδώ 1 ευρώ το φθηνότερο....

Δημοσ.

Ίσως είναι διαφορετική η φορολόγηση για το εισαγώμενο κρέας απ' το εισαγώμενο ζώο που σφάζεται εδώ. Γιατί λογικά το μοσχαρίσιο είναι ούτως ή άλλως εισαγώμενο κρέας.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι πατάνε στο ότι μερική πιστεύουν ότι τα εισαγομενα είναι χειρότερα από τα ελληνικά

 

Υπαρχει αυτη η εντυπωση αλλα δεν νομζω να ειναι σωστη . Απο το ιδιο μαγαζι ειχα παρει καλαμακαι σουβλακια εισαγωγης και την επομενη εβδομαδα  ειχε μονο ελληνικα και πηρα .Τα εισαγωγης ηταν πιο νοστιμα.

  • Like 1
Δημοσ.

Επισης εχουν τρελη φορολογια στα παντα οι τοπικοι παραγωγοι, εξω ειναι κατα πολυ ελαστικοτερα τα πραγματα.

Δημοσ.

Αν πάρεις Ελληνικά κρέατα από γνωστό σου κρεοπώλη, πιθανόν να είναι πιο ποιοτικά.
Οτι έχω δοκιμάσει από το κρεοπωλείο στο χωριό μου για παράδειγμα, ήταν πιο γευστικό.

 

Αν μιλάμε για τυποποιημένα κρέατα στο σουπερμαρκετ ή σε κανένα κρεοπωλείο που τα παίρνει από τους ίδιους προμηθευτές, είτε ελληνικά είτε εισαγώμενα δεν έχει τεράστια διαφορά.

  • Like 3
Δημοσ.

Γιατι αυτη η διαφορα στην τιμη ??? Τι πιο καλο εχει το ελληνικο ?

 

Η διαφορά στη μπορεί οφείλεται σε πολλά πράγματα, μερικά ουσιώδη , μερικά είναι απλά γούστο του καναταλωτή ... απλά αν θες να τρως το "Χ" και είσαι διατεθμένος να πληρώσεις +% γι' αυτό ... κάποιος θα βρεθεί να στο πουλήσει.

 

Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να γουστάρει να τρώει κρέας από τη Κρήτη ... και όχι από τη πελοπόνησσο ... γιατί ... απλά έτσι.

 

 

σε κάποια άλλα προιονταή σε κάποιες άλλες εποχές μπορεί να συμβαίνει/συνέβενε το αντίθετο ... κάποιοι απλά να γουστάρουν να λέει αυτό που αγοράζουν "Michel" και όχι "Μιχάλης"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...