Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Πιο φρέσκο

Από την άλλη βέβαια πληρώνουμε "χρυσό" το dry aged (σιτεμένο) μοσχαρίσιο κρέας, όσο πιο πολύ καιρό τόσο καλύτερο (μέχρι ένα όριο βέβαια)... :P

Βέβαια ο περισσότερος κόσμος αν το δει από κοντά θα τρομάξει... :D

Dry-Aged-630x407.jpg

• Like 2
Δημοσ.

η ελλαδα ειναι πισω στην μαζικη παραγωγη,το οποιο συνεπαγεται πιο βιολογξκο κρεας.αν εδω ,δινουν στα ζωα δεκα αντιβιωσεις,στην γαλλια δινουν εκατο,κλπκλπ.οταν γινουμε ευρωπη,θα εχει γελιο.

• Like 3
Δημοσ.

To ελληνικό vs εισαγώμενο εχει δυο βασικές παραμέτρους

Πρώτη η ιδέα οτι το ελληνικό ειναι καλύτερο. Μαρκετίστικο κόλπο για αυξημένες τιμές. Εχω φάει ελληνικά είδη (οχι μονο κρέατα) που ήταν αθλια σε σχέση με αντίστοιχο εισαγώμενο. Εννοείται και το αντίθετο. 

Δευτερη ειναι η σχέση κόστους παραγωγής - κόστος διακίνησης. Οταν κάνεις μαζική και οργανωμένη παραγωγή, μπορεις να συμπιέσεις υπερβολικά το κόστος (ανα μονάδα πάντα) και να εξάγεις (δηλαδη να εισαγουμε στην Ελλάδα). Το αν ειναι καλό ή οχι εξαρτάται απο πάρα πολλούς παραγοντες. 

Στα τρόφιμα ψωνίζω και απο τα δυο (γιατί για προϊοντα τεχνολογίας αναγκαστικά ψωνίζω μόνο εισαγωμενα) αναλογα με τις αναγκες μου, αλλα οποτε μπορώ να εχω πρόσβαση σε καλό ντόπιο παραγωγό ψωνίζω απευθείας. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλαδα δεν δινουν βαρυτητα στον τροπο σφαγης. Ο ντοπιος super duper παραγωγος, αν δεν σφαξει σωστα το ζωο(το πιθανοτερο), παραγει κρεας γεματο αδρεναλινη αρα δηλητηριο.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι ειναι παςιγνωςτο οτι οι τροποι σφαγης στην Γαλλια ειναι οτι καλυτερο υπαρχει!
Τα σκανδαλα που κατα καιρους εχουν ξεσπασει ειναι για την σωστη σφαγη τους

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως Γαλλικό μοσχάρι δε θα έπαιρνα με τίποτα. Οι δεύτεροι που χρησιμοποιούν αγελάδες με φινιστρίνια (μετά τους Ελβετούς).

Τα φινιστρινια δεν θεωρω οτι ειναι κακο. Μπορει να φαινεται φρικιαστικο αλλα το ζωο δεν υποφερει. Τεσπα παμε αλλου σε λεπτομερειες και ξεφευγουμε. Συνχρονη μεθοδος θεωρειτε.

Δημοσ.

Υπαρχει αυτη η εντυπωση αλλα δεν νομζω να ειναι σωστη . Απο το ιδιο μαγαζι ειχα παρει καλαμακαι σουβλακια εισαγωγης και την επομενη εβδομαδα ειχε μονο ελληνικα και πηρα .Τα εισαγωγης ηταν πιο νοστιμα.

Πολλοί μεγάλης ηλικίας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Δημοσ.

Ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζω ενδιαφέρεται να πάρει "ντόπιο" και "φρέσκο" κρέας. Δεν έχει σημασία αν θα είναι καλό, αρκεί να είναι ντόπιο και φρέσκο.

Που το ντόπιο στην καλύτερη δεν έχει καμία αξία.

Και το φρέσκο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από το 'μπαγιάτικο'. Αλλά άντε πείσε τη θείτσα να πάρει το παραπάνω μοσχαράκι που πόσταρε ο ThReSh.

:D

• Like 4
Δημοσ.

Φίλος κρεοπώλης μου έχει πει ότι δεν υπάρχουν ελληνικά μοσχάρια στην αγορά.Οι περισσότεροι πουλάνε γαλλικό και μάλιστα β' ποιότητας που το πλασάρουν για α'.

• Like 1
Δημοσ.

Ο περισσότερος κόσμος που γνωρίζω ενδιαφέρεται να πάρει "ντόπιο" και "φρέσκο" κρέας. Δεν έχει σημασία αν θα είναι καλό, αρκεί να είναι ντόπιο και φρέσκο.

Όλα τα κρέατα ντόπια είναι (κάπου). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...